Paavon retkiruokaohjelma ”Hiljaa, tai tulee pataan”: Ukonsienimuhennos

Maanantai-iltana on hyvä pyöräillä pellon reunaan ja tehdä Trangialla ruokaa. Tällä kertaa testasin paistettua ukonsientä, ja hyvää oli.

Paavon ukonsienipöperö:

  • Ukonsieniä, sipula ja suolaa.

Paistetaan pannulla runsaassa voissa ja ripautetaan lopuksi suolaa päälle. Kastikkeeksi tein valmispakkauksen viherpippurikastiketta. Tämä kaikki vedetään perunoiden kera ääntä kohti. Ukonsientä kehuttiin hyväksi ruokasieneksi ja se olikin kyllä hyvää. Sienien top1 meikäläisen listalla. Lisäksi sienestä kerrottiin, että se on suht harvinainen. Joka tapauksessa hyvä sieni.

Kuvatessa tuuli kovasti, ja tuuli aiheuttaa filmin äänelle krohinaa, mutta älä anna häiritä.

 

Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Woah
Woah
22.9.2020 03:33

Kun ulkoilet ja retkeilet, onko siellä Ruotsissa hirvikärpäsistä riesaa. Täällä päin ainakin on pahimpia hirvikärpäs syksyjä vuosiin ettei juurikaan tee mieli vielä luontoon on ne niin inhottavia otuksia ja myös purevat joskus. Odotellaan pieniä pakkasia niin nuo vieraslajit häviävät taas vuodeksi. Jostain luin että Ruotsin hirvikärpäset eivät olisi niin aggressiivisia kuin tänne itärajan takaa levinneet. On alueellisia eroja, siellä mistä hirvet on ammuttu vähiin, kärpäset ovat myös vähissä.

John
John
22.9.2020 04:32

Kaikki tenut on aina käytettävä loppuun. Maahan kantaminen on syntiä. Ukonsieni on kyllä todella hyvää.

Minä
Minä
22.9.2020 04:51

Ukonsieniä kyllä löytyy, mutta ei se yleinen ole.

Minulla oli tietty paikka Rinkebyn ja Akallan välissä, missä niitä kasvoi joka vuosi.

Onnekseni sen verran syrjässä, että oikeauskoiset eivät niitä talloneet ja ehkä sen verran tuntemattomia, että niitä ei kukaan muu älynnyt kerätä. Sain sielä syksyisin useampaan kertaan monta ukonsientä.

Last edited 5 months ago by Minä
Minä
Minä
22.9.2020 11:16
Vastaa...  Admin Pt-media

Googlen kartan koodilla 59.397538, 17.915232
voisi löytyä se kohta. Muistelen, että se oli tuossa.
En ole ollut siellä sitten vuoden 2000, joten ei ole ihan tuore tieto 🙂

Minä
Minä
22.9.2020 18:13
Vastaa...  Admin Pt-media

Jos satut siellä käymään, niin se kohta oli tuon merkityn pisteen kohdalla olevan polun aika alussa heti vasemmalla. Tiedä onko enää, mutta oli useampia vuosia.

Minä
Minä
23.9.2020 08:10
Vastaa...  Minä

Ehkä tätä ei kukaan enää lue, mutta kirjoitanpa kuitenkin.

Tenstassa Rinkebyn puoleisessa päässä on huoltoasema, tai ainakin oli. Siitä kun meni rinteeseen, joka on Rinkebyn puolella, löytyi keväisin korvasieniä.

Järvafältetissä Säbysjön itäpuolella oli kallioilla yksi paikka, jossa kasvoi hyvin runsaasti kanttarellejä. Vähän alempana aika lähellä hiekkatietä (goole maps 59.430648, 17.887214) kohdassa, josta lähti polku metsään, oli mukavan paljon mustia torvisieniä polun alussa, heti kohta oikealla. Niitä oli aina lumentuloon asti.
Muuten niillä alueilla löytyi ihan kivasti mm. kehnäsieniä, herkkutatteja ja muitakin mukavia. Se on kokonaisuudessaan aika hyvä paikka koluttavaksi, jos tykkää sienistä.

Last edited 5 months ago by Minä
Minä
Minä
22.9.2020 05:08

Jos Paavo kerran siirtää lusikoidessaan valmiin ruoan ääntä kohti, kannattaa mennä viereen ja huutaa kovempaa kuin Paavo, niin saa koko safkan, lusikallinen kerrallaan.

Last edited 5 months ago by Minä
Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
22.9.2020 10:06

Elävässä kuvassa väittivät villisian juoksevan tarkoituksella ihmisen jalkojen välistä. Leikkaa niillä torahampaillaan valtimot ja homma onkin siinä. En tiedä paikkansapitävyydestä, mutta reisivaltimo löytyy mistä.

Jari
Jari
23.9.2020 05:02

Muistakaa, että kaikki sienet on syötäviä..Ainakin kerran.