PS:n Taviolta kirjallinen kysymys perintäkulujen pienentämiseks

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen perintäkuluista. Tavio kysyy, mitä hallitus aikoo tehdä huolehtiakseen siitä, että kuluttaja- ja yrityssaatavien perintäkuluja kohtuullistetaan nykyistä matalammalle tasolle.

Tavio huomauttaa, että perintäprosessi aiheuttaa maksuvelvollisille lisäkuluja, jotka ovat monissa tapauksissa suuria alkuperäiseen maksamattomaan rahamäärään verrattuina.

Perintälain nojalla velkojalla on käytännössä aina oikeus saada yrityksiltä ainakin 40 euroa perintäkulujen vakiokorvauksena. Sen yli menevä osuus velallisella on velvollisuus korvata kohtuulliseen määrään asti. Tavion mukaan kohtuullisuus ei kuitenkaan aina toteudu käytännössä.

– Suomeen on syntynyt toimintakulttuuri, jossa perintätoimistot voivat ilmoittaa jopa melkein sadan euron suuruisia kuluja, vaikka tapaukseen ei liittyisi poikkeuksellisen työläitä perintäprosesseja, Tavio sanoo.

Tavio kertoo, että hänen tiedossaan on tapauksia, joissa maksuvelvollisilta on vaadittu perintäkuluina summia, jotka ovat lähes yhtä suuret kuin alkuperäinen maksamaton saatava.

KIRJALLINEN KYSYMYS:

2020-09-Ville-Tavio-KK-Perintäkulut

Subscribe
Notify of
guest
5 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä
Minä
21.9.2020 11:57

Perintätoimistojen mielestä jokaisen kirjeen lähettäminen on suuri työ, josta voidaan laittaa lasku ihan mielikuvituksen ja ahneuden tuottaman summan mukaan. oikeuteen vieminen onkin sitten pohjattoman kallista, kun pitää täyttää ihan kokonainen lomake.

Raha-asian vierestä
Raha-asian vierestä
21.9.2020 13:04

Minua säälittää Ketchupline eli Viking Line, menee varmaan kohta konkurssiin kuten Birka Princess’kin. Isolla laivalla, jota pyörittää 70 kappaleen miehistö kuskaa edestakaisin 200 ihmistä joiden antama tuotto ei mitenkään vastaa 70 ihmisen palkkakuluja ja polttoainekustannuksia, satamaveroa jne.

Kohta siellä on enää jäljellä sossumatkustajat jotka rassaavat Turun ja Tukholman väliä.

Puolueeton
Puolueeton
21.9.2020 16:31

Joitakin vuosia sitten ulkomailla sain tiedon, että Caruna aikoo katkaista taloni sähköt. Otin yhteyttä Carunaan netin kautta ja sain tiedon, että sähkölaskua ei ole maksettu. Caruna oli vaihtanut pankkia ja E-lasku ei toiminut. Sain tiedot laskusta ja maksoin sen pois.
Kotiin tultua odotti perintätoimiston lasku, joten ilmoitin perintätoimistolle, että olen maksanut kyseisen laskun. Perintätoimistosta tuli lasku perintäkuluista muistaakseni noin satasen. Lähetin sähköpostin ja pyysin tietoa, mistä lasku syntyy. Vastaus tuli maksukehotuksen kanssa ja sanonta, että lasku perustuu lakiin perinnästä. No tutkin lakia ja totesin, että laissa todella määriteltiin ENIMMÄISMÄÄRÄT perintäkuluille ja lasku oli tämän lain mukaan tarkalleen hinnoiteltu. Maksoin 25 euroa ja ilmoitin, että perintätoimistolle riittää huomautuksesta sama kuin muillekin laskunsa unohtaneille. Perintä toimisto oli lähettänyt 5 laskua.
Asia ei päättynyt tähän, vaan tuli uusi lasku, josta maksamani 25e oli vähennetty ja uhattiin lisäperinnällä. Nämä paperit heitin roskiin. Laskuja tuli yli kaksi vuotta lisäkorkoineen ja uhkauksineen, kaikki heitin roskiin. Luultavasti jokin automaatti lähetteli niitä. Automaatin ohjelmassa varmaan oli 2 vuoden aikaraja, joten lähetykset loppuivat.

juha II
juha II
21.9.2020 23:45

Tämä oli seurausta kun velan perintä yksityistettiin 1990-luvun lama huumassa, jossa pyrittiin säästämään kaikissa kuluissa ulkoistamalla toimintoja, jotka olivat olleet julkishallinnin hallussa ja näin e4des jonkinlaisen säätelyn alaisia.

Lisääksi kokoomus istuessaan kaikissa hallituksissa aina näihin asti. Sen ykkösprioriteetti oli kiimassa yksityistää ja myydä valtion omistamia yrityksiä ja toimintoja pilkkahinnalla ylikansallisille veroparatiisi yhtiöille!

Eihän tätä toki kokoomus olisi yksin voinut tehdä, mutta kaikki hallituskumppanitkin olivat sairastuneet samaan ”tanssitautiin!”

Niin, että tervemenoa Suomi!!!