Uusi rasismikohu syntymässä Dingosta: Valkoiset tiikerit-biisi rasismia

Antifasistit ja rasisminvastustelijat ovat löytäneet taas rasismia. Tällä kertaa rasismikohun kohteeksi joutuu takavuosien meikäläisenkin lempibändi Dingo.

Tarkasti ottaen rasismia löytyy Dingon kappaleesta “Valkoiset tiikerit”, jossa biisi alkaa jonkinlaisella arabiankielisellä jollotuksella.

Valkoiset tiikerit-biisi on Dingon lp-levyltä Kerjäläisten valtakunta, joka julkaistiin vuonna 1985. Itse biisissä ja sen sanoituksissa ei ole mitään “rasismiin” viittaavaa, edes mitään sellaista, jota voisi tulkita rasismiksi. Biisi on lähinnä harmiton nykymittapuun mukaan iskelmä.

Niin ikään Nipa Neumannista eli Pertti Niemisestä tuskin kukaan voi sanoa edes kännispäissään, että Neumann olisi millään asteikolla rasisti. Päinvastoin.

Nykypäivän rasismin_vastustelija_jorkeille ko. Dingon levy on varmasti kipeä paikka. Ensinnäkin tietenkin biisin alkuun sijoitettu arabiankielinen laulun pätkä. Toiseksi, levyn syntyyn vaikutti bändin reissu Marokkoon, josta Neumann musiikkijäbänä sai vaikutteita.

Levyn kannessakin on arabiankielisellä tekstillä “Kerjäläisten valtakunta”. Levyn julkaisuvuonna 1985 esim. Suosikki-lehti julkaisi paljon juttuja ja kuvia Dingon matkasta Marokkoon. Neumannia ja bändiä kuvattiin kameleiden kanssa, heillä oli päässään marokkolaisia perinnevaatteita ja -hattuja ja yleisesti Dingo promosi levyään juuri tuollaisella hieman orientoituvalla meiningillä. Jos joku nykypäivänä joku bändi edes uskaltaisi ajatella jotain viatonta ja harmitonta “arabitunnelmaa” kameleineen imagoonsa, niin bändi teilattaisiin alta aikayksikön.

Nyt kun asia tuli esille, niin on oikeasti ihme, että miten Dingo on säästynyt joutumasta nykypäivän rasisminvastustelijoiden hampaisiin.

https://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=60&t=729313&sid=d3f29fb56f37aec21fa4a3fda7e09ff5