Uppsalassa räjähdyshommia, ikkunat rikki ja asfalttiin reikä

Uppsalassa koettiin viime yönä kovanpuoleista sotatoimitunnelmaa. Gränbyn ongelmallisella asuinalueella räjäytettiin kunnon pommi.

Pommin jysäytys herätti koko lähiön aamulla 04.30 aikaan. Ihmiset soittelivat hätäkeskukseen, että ikkunoita oli rikkoontunut vähän siellä sun täällä.

Räjähdyspanos viriteltiin kerrostalon ulkosivulle. Pommi oli kohdistettu alakerran huoneistoon, mutta kukaan ei vahingoittunut, asunnossa ei ollut ketään räjähdyshetkellä.

Räjähdyksen voimaa kuvaa se, että se rikkoi kaikki ikkunat muutaman kymmenen metrin säteellä, asfalttiin tuli iso reikä ja kiinteistön rakenteisiin vaurioita.

Asiaa tutkitaan yleisenä vaaran aiheuttamisena, ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teosta.

Subscribe
Notify of
guest
6 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
folkhelvete

Ruotsin taloudella menee vielä ilmeisesti aika hyvin. Tuskin enää sitten kun toistaitoiset paukkupommipojat alkavat olla enemmistönä työelämässä.

Tensta Tech Mecka

Ei hätää, Tenstasta aiotaan tehdä Ruotsin Silicon Valley:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/tenstalokal-ska-bli-plantskola-for-tech-mecka

folkhelvete

Ne pari suomalaista kaarnalaivakuffaria vois varmaan konsultoida myös noita.

juha II

Hmmmm…. Uusia asuinalue vaihtoehtoja itsensä Ruotsi-kalifaatin Toimitus-pääministeri Stefan Löfvenille.
Paikat tosin vaativatb hieman ”laittamista”, mutta kuten me kaikki tiedämmee. Uusi asukas haluaa laittaa aina ksaken vähän niin kuin ”itsensä näköiseksi”!

Tosin kun Löfveniäb katsoo, se ei kovin hääppöiseltä näytä!

Vesa

Insinöörit harjoitelleet kallioräjäytystä – on päätetty aloittaa betonilla ja asfaltilla. Ilmeisesti siellä on tulossa jossain vaiheessa uusi moottoritie Tukholmasta pohjoiseen. Insinöörit osaavat katsos ennakoida yhteiskunnan muutoksia. Ihan turha vähätellä ammattilaisia ja nimitellä tätä rasistisesti ”yleiseksi vaaran aiheuttamiseksi”. Montako kuoli räjäytyksessä? Niinpä, ei yhtään! Asfalttia ja kiviainesta siirtyi niin kuin oli tarkoitus. Saattepa vielä, paukapäät, nähdä, että oikeassa olivat. Maltetaan odottaa, kyllä se moottoritie vielä tulee paikkaan, jossa nyt on kalliota.

Vesa

Ja on huomioitava myös räjäytyshommien työllistävä vaikutus. Siellä saa työtä poliisi, siivousfirma, rakennusfirma, psykologit, vakuutusyhtiöt jne, ehkä muutama uusi naama suuntaa läheiseen kuppilaan lepuuttamaan hermojaan. BKT nousee. Ihan turha väittää, etteikö käsissä olisi ennen pitkää uusi IKEA. Yksittäistapauksista syntyy suuri virta. Ja varmasti räjäytykset edistävät myös integraatiota, sillä ei noita palveluita pyöritä yksinomaan kantikset. Tosin sitäkään ei voida sulkea pois, että ensin klaani räjäyttää maksumuistutuksen ja sitten klaanin firmat hyötyy jälkipyykistä siivoamalla paikan. Insinöörit ovat keksineet ikiliikkujan.