Expressen yritti hakea hautausmaakiduttajille sympatiaa säälillä

Iltapäivälehti Expressen on joutunut vastatuuleen viime viikolla julkaistun sääliartikkelin takia. Lehti kirjoitti Solnan hautausmaakiduttaja-raiskaajista hyvin myötämielisen artikkelin ja epäillyt tekijät nähtiin uhreina.

Artikkeli julkaistiin otsikolla “Nuoret miehet, näin he elivät ennen raiskausryöstöä”. Pakettia lähdetään kasaamaan kuinka vanhempi eli 21-vuotias nuorukainen on elänyt vanhempiensa nurkissa eikä hän käy töissä. Nuorukaisen kerrotaan olevan antisosiaalisuuteen taipuvainen.

Nuoremman taas kerrotaan olevan huumausaineiden käyttäjä ja hänellä on pitkä lista perhekoteja, ja huonoa seuraa. Kaiken kaikkiaan hyvin tyypillinen snyftartikkel eli sääliartikkeli, jollaisia valtamedia tapaa kirjoitella useinkin rikosten tekijöistä.

Asiaa kritisoi mm. Moderaattien Hanif Bali, joka kertoo Twitterissä:

“Eikö puhuttaisi mieluummin uhreista. He ovat huolehtivaisia 16-vuotiaita nuorukaisia, jotka ovat varttuneet Solnassa. Toisella oli huipputodistus ja kesän aikana vahvistui, että hän pääsi hyvään kouluun. Hän on kiinnostunut politiikasta ja oli hiljattain aloittanut treenaamisen. Viime kuukausien aikana hän oli päässyt näkemään, että elämässä pääsee eteenpäin. Hän oli kiltti nuorukainen, joka ei tehnyt kärpäsellekään pahaa. Ehkäpä Expressenin olisi pitänyt kirjoittaa tästä asiasta.”

 

Hautausmaaraiskaus on ollut paljon esillä loppukesän ja jostain syystä uhreista ei ole todellakaan oltu kiinnostuneita. Sen sijaan vastaavia sääliartikkeleita on tullut useampiakin. Reppanat, joutuivat raiskaamaan hautusmaalla. Kauheaa.