Uncle Benin riisiäijä hautaan

Uncle Benin riisiäijä on nyt historiaa. Kritiikki nimeä ja logon mustaa miestä kohtaan kiihtyi varsinkin Yhdysvalloissa mustien rotumellakoiden myötä niin kovaksi, että riisipulju päätti antautua.

Tavaramerkin omistaja Mars kertoo lehdistötiedotteessaan, että heillä on globaalina tavaramerkkinä vastuu ottaa sellainen asenne, joka laittaa stopin rasismille ja epäoikeudenmukaisuudelle.

– Kun olemme kuunnelleet erityisesti mustien kuluttajien ja yhteistyökumppaneidemme ääntä ympäri maailmaa, niin olemme tulleet siihen tulokseen, että on aika kehittää Uncle Benin tavaramerkkiä ja visuaalista tavaramerkki-identiteettiä, yhtiö kertoo.

 

Subscribe
Notify of
guest
48 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Göran Bakbulle af Mellanben

Fyi Fan. Jag tycker så mycket om negerris.

Huvittavaa

Hienoa. Minusta pakettiin voisikin laittaa valkoisen miehen.

Ihan vain tiedoksi ja kiitos kommentistasi

Sipsit keksi tumma hotellin huippukokki, jolle valkoinen ylimielinen ja rikas asiakas pottuili, ettei ole riittävän ohuita peruna viipaleita.

Kolmannella kerralla ruoan palautuksen jälkeen kokki viipaloi lopulta piruuttaan niin ohkaisia ja paistoi rasvassa, että syntyi perunasipsit.

Asiakas rakasti ja menestystarina keksitylle tuotteelle syntyi siitä.

Mitä opimme tästä?

Apinan raivon ja idiotismin sekainen rotuoppi, kuuluu sanonko minne…. (osasto rectumiin).

Niin valkoisissakin on ihan täyttä paskasakkia – kaikissa porukoissa on mätiä omenoita.

Siksi fiksujen maiden pisteytyssysteemi on ratkaisu maahanmuutto-ongelmiin, mutta se ei Suomelle käy sitten millään näköjään.

Meidän on myös saatava se “pienen pisteytyksen” porukka – ilmeisesti ja ongelmia ja siitä syntyvää rasismia ja kivoja kouluja.

Hassua mielestäni, kun valtio itse luo puitteet ja sitten lyö euroja rasismin vastusteluun…

Australian ja Kanadan malli on inhimillinen kaikille osapuolille.

Big l

Sedät ja riisi on siis rasismia. Tämä selvä 😀

Laittakaa siihen Rantala!!!

Kyllä minä mustana äijänä olisin ollut ylpeä jos olisin päässyt maailman enitenmyydyn riisipaketin kanteen.

Chef Goebbels

Ja boikottiin! MINÄ syön ainoastaan rasistiseksi todettua ruokaa!!!!

kyrpiäinen
K J

Siis sulle toi oli tarkoitettu kuva tohon linkkiin. Maailmassa on pahemmanlaatuinen troijalainen syöpä.

K J

Siis voi taivaan borgiat sentään.
Menin tohon linkkiin, niin siinä kehotettiin jakamaan ajatuksia aiheesta niin ei ensimmäistäkään löytynyt ja kommentointi oli suljettu. Sairrrrrastaaaa!

Sieppaa.PNG OETKER.PNG
Gyntter

No nyt maailma pelastuu! Pitäisikö kaikista paketeista poistaa kaikki kuvat/yms. ettei vaan kenellekään tule paha mieli?

Pigmenttiosaaja

Mitäs tilalle? Kenties intersektionaalinen tiesmikäoletettu? Vai Aunty BLM?

Gyntter

Pelkästään läpinäkyvä pakkaus. Ei edes mitään tekstejä eikä tuoteselostuksia, kun niidenkin tekstien väristä tulee paha mieli. Pitäisiköhän muuten teollisuuden kehittää esim. väritön kahvikin, kun mustasta kahvista varmaan tulee jollekin paha mieli? Kaikki pitäisi olla väritöntä!!!

pzkw

Mutta eikös amebat ole läpinäkyviä ja tuo saattaisi nostaa kohua/mellakoita ameba-piireissä. Tarvii miettiä joku vieläkin parempi ratkaisu.

Per Vers Muhammed

ja mustaa maitoa pitää saada, sokerikin on rasisti

hieno homma

Setä Benin riisi näyttää olevan aikalailla rasistisen valkoista ainakin meidän kaapissa, värjättäisiinköhän riisi mustaksi kun paketin kanteen laitettaisiin vaikkapa valkoisen Tarzanin kuva tai jopa itse Gordon Ramsay? Tosin onhan sitä tummaakin riisiä……

Särmääjä

Sen kerran kun on mustien naaman kuvia paketin kyljessä ei lakupekka mielessä niin edes ne ei kelpaa vaan jonkun terroriliikkeen vaatimuksesta pitää luoda suuret brändit uusiks. Samoin kävi myös Aunt Jemina siirapille.

Hah-hah

Kunnon jekku olisi laittaa siihen riisipakettiin big black booty

Raisk Krispies

Nyt kyllä tarvitaan uusi riisin kuningas! Miten olisi joku paketti jossa leveästi hymyilevä muslimi heiluttelee viiskymppisiä. Paketin kylkeen “Sitä parempaa riisiä!” MYIS KU HÄKÄ!

Punavihernatsimafia

Minäpä olen boikotoinut tuota riisiä koko ikäni koska paketissa on ruman kuukerin kuva.
Olen siis edelläkävijä. Remove kebab.

Kukavaan

Sama täällä. Välttelin Uncle’s Benin ostamista, koska arvelin sen olevan jotain propagandaa yhteiskunnan mustuttamiseksi.

Kun nyt saataisiin vielä IKEA luopumaan neekereistä esitteissään. 🙂

Minä

Tuo tummempi henkilö on huippukokkina pidetty mainos tuotteelle. Nyt tämä tunnustus halutaan riistää häneltä. Kukapa tässä on rasisti?

K J

Aivan. Itselleni ei ikinä tätä riisiä keittäessäni tullut mieleenikään suvakkien kehittelemä rasismi Yhdysvalloissa. Se oli mitä oli silloin aikoinaan, mutta ilman sitä ei olisi sellaisia kuuluisia näyttelejiöitä kuten Samuel L. Jackson, Morgan Freeman ja lista jatkuu…

Eli tämä KOKO aihe on valkoisten suvakkien keksimää idiotismia, jolla saatiin käynnistettyä BLM koko maailmassa.

Minä

Samalla tavalla rasismia kuin vaikkapa jonkun mustan pop-artistin esiintyminen mainoksissa. Kaikki mainokset, joissa on hamilton, ovat tietysti myös rasistisia.

Anna-Maria Korhonen

Sellainen mielikuva onkin ollut, että ne ovat hyviä ainoastaan ruoanlaitossa, jazz-musiikissa sekä urheilussa. Ehkä ne seuraavaksi potkitaan pois myös näistä. Ainakin urheilu on minusta tuntunut jo 80-luvulta epäreilulta, kun fysiikaltaan täysin erilaiset afrikaanot kahmivat juoksu- ja hyppylajeissa kärkisijat.

Minä

Ei kuulemma ole roduissa eroa.

Nykyään ei naiseksi ja mieheksi syntyneessäkään ole eroa, joten “mieheksi syntyneet naiset” kahmivat ennätykset ja palkinnot 🙂

uhriutumisen uhriuttaja

Rasismikauhu näyttää leviävän kaikkialle kuin koronavirus ja aiheuttavan eriasteisia polvivammoja lukemattomille ihmisille.

h44

Tilalle tulee varmastikin setä Ho’n näköinen vietnamilaisvanhus…

Uusi yritys

Ho Tši Minh oli Pikku kakkonen-ohjelmassa esitetyn itäsaksalaisen Nukkumatti-hahmon esikuvana. Silloinkin suosio oli kova.

Sherlokki suvakko

Olkoon sitten nimenä vaikka Penis. Pitkulainen sellainenhan se on…

PastoriNikulainen

Sama se. Nythän kansipahvikuvatuksen tilalle voidaan laittaa vaikka ihka aito saksalainen kuunatsi.
Siis jos kerran ei mustakaan kikkurapää saa enään kannessa olla molottaa.
Aaamen…

juha II

Tälle nykyajan (SIIS TODELLAKO???) idiotismille “nauravat aidan seipäätkin!”

Emertius professori ja Venäjän tuntija Timo Vihavainen on sanonut tätä aikautta “Syvä Tyhmyyden aikakaudeksi!”

Tätä roffessooria eivät soijapoikien ja kettutyttöjen “rotesti laulut” heiluta! No, ketäpä se heiluttaisikaan kun seisoo Wanhalla suomalaisella peruskalliolla kuin sen sijaan hyllyvällä suolla.

joku

Perheen jonka suvusta kyseinen naama oli, vastusti tätä asiaa. Musta perhe tunsi ylpeyttä tästä kuvasta! Nyt tämäkin historia poistetaan. Suurin kärsijä poliisien boikotoinnista ovat mustat. Eli BLM ei oikeasti välitä mustista vaan kyseessä on kommunistinen kumousliike.

Boikottiin

Maija Mehiläinen

Jos Mars-yrityksen pomot ja vaikka kaikki duunarit olisivat olleet mustia, olisiko Uncle Ben´s silloin ollut ihan ok? Eikö tuo ollut rasismia mustia kohtaan??

Pitäisikö alkaa vaatimaan kaikkia valkoisia naisia pois mainoskuvista, karmeeta rasismia samalla logiikalla. HUH ei sentään, lisää valkoisia naamoja kiitos!

Selailin kerran nettiä ja ehdoton ykkönen oli ruotsalainen H&M mainoskuvissa vähiten valkoisia, etusivulla varsinkin. Kerran pelästyin eräällä sivulla mustaa naamaa niin, että siirryin kilpailijan sivuille kun oli korostetusti siinä ikäänkuin mainostamassa ehkä vain mustille. No aina löytyy niitä yrityksiä, jotka ovat suunnattu kaltaisilleni valkonaamoille ja joihin tunnen yhteenkuuluvuutta.

Miksi em. teksti? No ihan vaik siksi, kun päättäjät ja media haluavat korostaa ja nostaa muut kuin valkoiset jalustalle ja ihannoida mustaa väkivaltaa ihan kaikkialla, niin korostuu siinä samalla oma valkoisuus ja olenkin alkanut ihannoimaan mitä valkeampi iho, sitä kauniimpi. Eikä tämä ole rasismia, kauneus on katsojan silmissä. PUS!

Pellefantzu

Toinen hauska on Zalando, miesmallit. 99% hikisiä Arabeja ja kiiltäviä mustia miehiä. Taisi siellä vilahtaa joku ihme Afrikan-albiino kans, oli meinaan ilmestys punertavine tukkineen ja naamaan heitetty sangollinen pisamia. Ihan perusnormijätkä siis =) Valkoinen Zalandomies on täynnä tatskoja, siilitukka ja näyttää itä-saksalaiselta uusnatsi piripäältä. Sikäli ironista kun oletan että 99% zalandon asiakkaista joiden laskut päätyvät ulosottoon eivät ole uusnatsi piripää-sorttia..

kanander

En osta tuotteita, joita mainostetaan ylimielisen näköisillä paskiaisilla. Värillä ei väliä. En todella ymmärrä, miksi nerkut poistetaan tuotemainonnasta kuten tuo Ben, Brunbergin pusut ja Fazerin lakritsipatukat (vieläkö niitä myydään).

Jaaha

Kysehän on siis siitä, että “Uncle” ja “Aunt” titteleinä olivat mustille orjakastin ihmisille vastineellisesti käytössä siinä missä “Sir” ja “Madam” olivat vapaille valkoisille.
Sitä kautta tämä tietenkin tosiasiallisestikin viittaa orjuuteen.
Kuitenkin se on osa historiaa ja sikäli ei ole mitenkään rasistista. Totta se kuitenkin on. Orajuus oli varsin onnekasta suhteessa Afrikkaan jäämisen niille joita se kohtasi, eikä mustan rodun edustajat pääasiassa kykene omin ansioin siihen elintasoon joihin orja-asemansa ansiosta kykenivät.

Tomi Keinänen

Miten sitten mummon perunamuusi.meneekö boikottiin.

Sam Colt

Heti lopetettava mummon muusi! Paketin kyljessä on ilmiselvästi kuva naisesta, jonka mies taisteli Viking-divisioonassa ja murhasi kaikkia Saksan itäpuolella asuvia kansoja. Tämähän tulee heti muusipaketista mieleen ja on se niin sairasta – niin sairasta..

Hep

Jännä juttu. Nykyään on joka ainoa mainos, tv-sarja ja elokuva täynnä mustia naamoja. Miksi ne pitää yhtäkkiä poistaa ruokapaketeista? Suvakkojen käytös varsin epäloogista.

Woah

Kaikki mainokset pois, myös medioista ja tuotteet kuvattomiin pakkauksiin joihin teksti tikkukirjaimilla mitä pakkauksessa on. Niin ja vain valkoinen pohja musta teksti niin kaikki ovat tyytyväsiä. Lopuu se nillitys.

Per Vers Muhammed

Tilalle valkoinen mies Uncle John, eihän Benistä ole riisinviljeliäksi

Jaaha

Itsenäinen Mr. Ben ei riisiä osaa viljellä, mutta kyllä orja Uncle Ben siihen pystyy, hyvällä hoidolla ja opastuksella.
Jos itsenäinen Mr. Ben olisi jäänyt Afrikkaan se olisi nälkiintynyt rääpäle jonka lihasta heimopäällikkö padassaan keittelisi korkeintaan pari hyvää suupalaa itselleen, sen sijaan, että on päässyt Amerikkaan itse hyvien riisipatojen äärelle.

santeri takanen

Vasemmiston mielestä mustat ovat niin vastenmielisiä että heidät pitää sensuroida riisipakettienkin kyljistä.

Daavidin poika

Herää vain kysymys koska ruskeiden / mustien ei tarvitse enää luovuttaa kuvaansa ajokorttia, ja passia varten.

Sam Colt

Värillisellä on ajo-oikeus ilman autokoulua ja inssiä. Vakuutustakaan ei tarvita. Kela hoitaa.

Jones

Herkkää sakkia nuo tummat ja tuliset.

Mr. Bean

Laitetaan pakettikuvaksi Mr. Bean!👍

Terhomatti Hämeenkorpi

Mää syön suomalaista pottua ja kunnon lenkkimakkaraa!!!