Ps:n Tavio: Tehdään Suomessa, ei Kiinassa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on jättänyt eduskunnassa tänään 29.9. kirjallisen kysymyksen julkisen sektorin Kiinasta ostettavista hankinnoista. Tavio ihmettelee, miksi Kiinasta tilataan Suomeen yli sata sähköbussia samaan aikaan kun Lahdessa lopetetaan bussikorituotanto.

Tavion mielestä julkisen sektorin hankinnoissa pitää antaa painoarvoa suomalaisten työllistämiselle. Tavio kiinnittää huomiota Kiinasta tehtävien hankintojen kyseenalaisuuteen myös ympäristövaikutusten kautta.

– Kiina on maailman suurin hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja, mutta Suomessa ympäristövaikutukset huomioidaan tuotannossa. Suomalainen tehtaanpiippu on ekoteko ja hyvinvointivaltiomme mahdollistaja, Tavio sanoo.

Tavion mielestä kiinalaisissa tuotteissa pitää ottaa huomioon muitakin seikkoja kuin pelkkä hinta.

– Katsotaanko Kiina-ostoissa vain hintaa, ja unohdetaanko epäterveet kilpailuseikat ja ihmisoikeusloukkaukset? Tavio kysyy.

LIITE: 2020-09-Tavio-KK-Kiina-hankinnat