Ps:n Tavio: Tehdään Suomessa, ei Kiinassa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on jättänyt eduskunnassa tänään 29.9. kirjallisen kysymyksen julkisen sektorin Kiinasta ostettavista hankinnoista. Tavio ihmettelee, miksi Kiinasta tilataan Suomeen yli sata sähköbussia samaan aikaan kun Lahdessa lopetetaan bussikorituotanto.

Tavion mielestä julkisen sektorin hankinnoissa pitää antaa painoarvoa suomalaisten työllistämiselle. Tavio kiinnittää huomiota Kiinasta tehtävien hankintojen kyseenalaisuuteen myös ympäristövaikutusten kautta.

– Kiina on maailman suurin hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja, mutta Suomessa ympäristövaikutukset huomioidaan tuotannossa. Suomalainen tehtaanpiippu on ekoteko ja hyvinvointivaltiomme mahdollistaja, Tavio sanoo.

Tavion mielestä kiinalaisissa tuotteissa pitää ottaa huomioon muitakin seikkoja kuin pelkkä hinta.

– Katsotaanko Kiina-ostoissa vain hintaa, ja unohdetaanko epäterveet kilpailuseikat ja ihmisoikeusloukkaukset? Tavio kysyy.

LIITE: 2020-09-Tavio-KK-Kiina-hankinnat

 

17 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Näillä mennään
Näillä mennään
30.9.2020 03:19

Jokainen joka ostaa kiinassa valmistettua ja arvostelee samalla jotain yksittäistä kiina ostosta, jeesustelee. Jopa Tavio on takuulla ostanut Kiinassa valmistettuja tuotteita. Kiinan hapantuotannon ansiosta elektroniikka ja muu kulutustavara on niin halpaa että sitä voi ostaa tavallinen tallaaja. Kuka haluaa aikoja jolloin esim. televisiot ja tietokoneet olivat niin kalliita, ettei tavallinen työssäkäyvä niitä juurikaan pystynyt ostamaan muuta kuin velalla. Tai autot, jopa käytetyistä romuista sai maksaa itsensä kipeäksi.

Kiinalaista
Kiinalaista
30.9.2020 04:20

Moni elektroniikkatuote tulee tosiaan Kiinasta. Eräällä suomalaisella raskaansarjan moottorien valmistajallakin on kanssa tehdas tuolla Kiinassa. Nimittäin tällä ent. Sisudiesel, nykyään AGCO-omistuksessa. AGCO-Power nimellä Linnavuoressa oleva valmistaja

juha II
juha II
29.9.2020 23:14

Sanna Marinin hallitus toyeuttaa prikulleen samaa ja Suomelle yhtä tuhoisaa politiikkaa, jota . Yhdysvaltain ent presidentti Barak Obama toteutti kahdeksan vuotta!

Viki
Viki
29.9.2020 21:15

Mitenkähän julkisen sektorin yhteiskuntavastuu, mistä tämä muuan tyttönen höpötteli?

sananvastustaja
sananvastustaja
29.9.2020 21:59
Vastaa...  Viki

Tuo on tosiaan aivan keskeinen kysymys. Ongelmien tuominen ulkomailta ei ainakaan voi olla hyvää vastuullisuutta yhteiskuntaa kohtaan.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
29.9.2020 19:06

Kiina ajaa halpatuotannollaan täsmälleen samaa asiaa kuin islamilainen maailma halpatyövoimalla. Molemmat toimivat totalitäärisen maailmanvalloitusideologian troijanhevosina. Muuten ne eivät toimikaan: muslimeista 80% on työttöminä ja kiinalaiset tuotteet eivät tahdo kestää. Australia, USA ja EU:kin alkavat herätä Kiinan vähittäiseen soluttautumiseen, vaikka ne. keltaisesta vaarasta puhuttiin jo 80-luvulla. Islamin suhteen sen sijaan ollaan edelleen harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta sikiunessa.

Jäin pohtimaan
Jäin pohtimaan
29.9.2020 19:00

Julkisessa taloudessa ulkomaiset hankinnat on kummia sillä perusteella että kustannussyyt määräävät. Suomen kokonaisveroasteella valtaosa hankinnoista palauttaisi julkiseen talouteen palkkaveroina yms tuloina enemmän kuin saatava säästö. Laskepas Paavo iltapuhteina joku case esimerkki

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
29.9.2020 18:24

Ostavat taas kokonaisen sikalan säkissä,- vähän kuten siinä kasvonaamarikaupassa.
Olivat niin kelvottomia naamojen peittelyyn, että eihän niillä olisi edes naamiaisiin kehdannut löntystää.
Isojen pallien ja tai utareiden kannattimiksi niistä korkeintaan kyllä olisi ollut vinkuintiassa.
Aaamen…

hemis
hemis
29.9.2020 17:42

Tavio on oikealla asialla. EUlla ei valitettavasti ole mitään vaikuttavaa toimivaltaa yhtenäisten suurvaltojen suuntaan. Jokainen maa pelaa omia pelejään muka EU:ta vahvistaen. Suomen hönttipupuhallitus on uunotettavissa kuin entisajan piikalikat.Korkman mussutti tänään Hesarissa ihan lapsellisia uskontunnustuksia EUlle.

pöh
pöh
29.9.2020 14:49

Suomeen Kiinasta tuotavat bussit oli lisäksi Saksassa todettu olevan täyttä sutta ja sekundaa. Eikä niitä mikään muu eu maa huolinut.

Suomen hallitus ostaa vaikka miljardi kiloa soijanakkeja joita kukaan ei pysty edes yhtä syömään, kunhan luulevat olevansa jotenkin ”ilmastoystävällisiä”

”Yleisen petoksen aikoina totuuden kertomisesta tulee vallankumouksellinen teko.”

Vänsterhororna
Vänsterhororna
29.9.2020 14:24

Eikun mitä enemmän säääästetäääään sitä enemmän voidaan ANTAA EU:lle sekä vasemmiston tänne haalimille islamilaisille tukiloisille. Suomi ja varsinkin SUOMALAISET haistakoot helvetin iso paska.

Minä
Minä
29.9.2020 13:10

Vihervassuja kiinnostaa ilmastoideologia vain silloin, kun sillä voidaan rasittaa suomalaisia. Puhuvat ilmaston olevan maailmanlaajuinen asia, mutta eivät välitä siitä kuin kansallisella tasolla. Heidän silmissään on ilmastoteko heikentää teollisuutta Suomessa ja auttaa sitä siirtymään Kiinaan, pois silmistä, tuottamaan monin verroin enemmän päästöjä. Siksipä pitää säännöillä ja verotuksella nitistää suomalaisten yritysten kilpailukyky.

Kun mikään ei riitä
Kun mikään ei riitä
29.9.2020 12:54

Ei Kiina ole syyllinen, että siitä tehtiin koko maailman työpaja. Ostaisin muutakin suomalaista, kuin ruokaa, mutta se maksaa liikaa. Itse asiassa ruokakin maksaa paljon, mutta hyödyntämällä alennuksia pystyy säästämään. Suomalainen työ on liian kallista. Suomessa on raskaat verot. Suomessa halutaan ylläpitää keinotekoisen korkeaa elintasoa. Kehityksen suunta on väärä. Maalaisjärki alkaa olla harvinaista sekä kansan, että päättäjien keskuudessa. Aivopesu on ollut tehokasta.

bussimatkustaja
bussimatkustaja
29.9.2020 11:41

Globalisaation hyötyjä on hehkutettu riittävästi. Nyt sitten nähdään sen haitat: työttömyys, pandemiat sekä kansainvälisen rikollisuuden, alistuskulttuurien ja väestötaakan leviäminen.

Jaaha
Jaaha
29.9.2020 21:02
Vastaa...  bussimatkustaja

Orjien hyväksyminen maksuvälineenä oli se ensimmäinen armeliaisuus jonka kolonialistit tekivät hyväsydämisyyttään, kun eivät malttaneet olla levittämättä valkoisten sivilisaatioiden rikkauksia kehitysmaihin. Populaatio jota ulkoa tuetaan tuppaa räjähtämään ja kehittymään vain kaikille haitaksi.

Kiina omistaa Euroopan
Kiina omistaa Euroopan
29.9.2020 11:26

”Euroopan ekonomia on Kiinan kommunistipuolueen taskussa” sanoi jo Göran Persson muinoin pääministerinä ollessaan.

Halpa hinta on jo kostautunut ja tulee kostautumaan monta kertaa ja monella eri tavalla.

Minä
Minä
29.9.2020 13:13

Jos Kiinan halpaan tuotantoon ei olisi menty mukaan, ei olisi Kiinalaista korkeaa teknologiaa. Länsimaat ahneuksissaan ja lyhyn tähtäimen hyötyjen sokaisemina loivat Kiinaan elektroniikkateollisuuden ja opettivat kiinalaiset tekemään mm. kännyköitä. Kiinalaiset kopsasivat kaiken ja ryhtyivät valmistamaan omia vempuloita.