Ps:n Tavio: Tehdään Suomessa, ei Kiinassa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on jättänyt eduskunnassa tänään 29.9. kirjallisen kysymyksen julkisen sektorin Kiinasta ostettavista hankinnoista. Tavio ihmettelee, miksi Kiinasta tilataan Suomeen yli sata sähköbussia samaan aikaan kun Lahdessa lopetetaan bussikorituotanto.

Tavion mielestä julkisen sektorin hankinnoissa pitää antaa painoarvoa suomalaisten työllistämiselle. Tavio kiinnittää huomiota Kiinasta tehtävien hankintojen kyseenalaisuuteen myös ympäristövaikutusten kautta.

– Kiina on maailman suurin hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja, mutta Suomessa ympäristövaikutukset huomioidaan tuotannossa. Suomalainen tehtaanpiippu on ekoteko ja hyvinvointivaltiomme mahdollistaja, Tavio sanoo.

Tavion mielestä kiinalaisissa tuotteissa pitää ottaa huomioon muitakin seikkoja kuin pelkkä hinta.

– Katsotaanko Kiina-ostoissa vain hintaa, ja unohdetaanko epäterveet kilpailuseikat ja ihmisoikeusloukkaukset? Tavio kysyy.

LIITE: 2020-09-Tavio-KK-Kiina-hankinnat

 

Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kiina omistaa Euroopan

”Euroopan ekonomia on Kiinan kommunistipuolueen taskussa” sanoi jo Göran Persson muinoin pääministerinä ollessaan.

Halpa hinta on jo kostautunut ja tulee kostautumaan monta kertaa ja monella eri tavalla.

Minä

Jos Kiinan halpaan tuotantoon ei olisi menty mukaan, ei olisi Kiinalaista korkeaa teknologiaa. Länsimaat ahneuksissaan ja lyhyn tähtäimen hyötyjen sokaisemina loivat Kiinaan elektroniikkateollisuuden ja opettivat kiinalaiset tekemään mm. kännyköitä. Kiinalaiset kopsasivat kaiken ja ryhtyivät valmistamaan omia vempuloita.

bussimatkustaja

Globalisaation hyötyjä on hehkutettu riittävästi. Nyt sitten nähdään sen haitat: työttömyys, pandemiat sekä kansainvälisen rikollisuuden, alistuskulttuurien ja väestötaakan leviäminen.

Jaaha

Orjien hyväksyminen maksuvälineenä oli se ensimmäinen armeliaisuus jonka kolonialistit tekivät hyväsydämisyyttään, kun eivät malttaneet olla levittämättä valkoisten sivilisaatioiden rikkauksia kehitysmaihin. Populaatio jota ulkoa tuetaan tuppaa räjähtämään ja kehittymään vain kaikille haitaksi.

Kun mikään ei riitä

Ei Kiina ole syyllinen, että siitä tehtiin koko maailman työpaja. Ostaisin muutakin suomalaista, kuin ruokaa, mutta se maksaa liikaa. Itse asiassa ruokakin maksaa paljon, mutta hyödyntämällä alennuksia pystyy säästämään. Suomalainen työ on liian kallista. Suomessa on raskaat verot. Suomessa halutaan ylläpitää keinotekoisen korkeaa elintasoa. Kehityksen suunta on väärä. Maalaisjärki alkaa olla harvinaista sekä kansan, että päättäjien keskuudessa. Aivopesu on ollut tehokasta.

Minä

Vihervassuja kiinnostaa ilmastoideologia vain silloin, kun sillä voidaan rasittaa suomalaisia. Puhuvat ilmaston olevan maailmanlaajuinen asia, mutta eivät välitä siitä kuin kansallisella tasolla. Heidän silmissään on ilmastoteko heikentää teollisuutta Suomessa ja auttaa sitä siirtymään Kiinaan, pois silmistä, tuottamaan monin verroin enemmän päästöjä. Siksipä pitää säännöillä ja verotuksella nitistää suomalaisten yritysten kilpailukyky.

Vänsterhororna

Eikun mitä enemmän säääästetäääään sitä enemmän voidaan ANTAA EU:lle sekä vasemmiston tänne haalimille islamilaisille tukiloisille. Suomi ja varsinkin SUOMALAISET haistakoot helvetin iso paska.

pöh

Suomeen Kiinasta tuotavat bussit oli lisäksi Saksassa todettu olevan täyttä sutta ja sekundaa. Eikä niitä mikään muu eu maa huolinut.

Suomen hallitus ostaa vaikka miljardi kiloa soijanakkeja joita kukaan ei pysty edes yhtä syömään, kunhan luulevat olevansa jotenkin ”ilmastoystävällisiä”

”Yleisen petoksen aikoina totuuden kertomisesta tulee vallankumouksellinen teko.”

hemis

Tavio on oikealla asialla. EUlla ei valitettavasti ole mitään vaikuttavaa toimivaltaa yhtenäisten suurvaltojen suuntaan. Jokainen maa pelaa omia pelejään muka EU:ta vahvistaen. Suomen hönttipupuhallitus on uunotettavissa kuin entisajan piikalikat.Korkman mussutti tänään Hesarissa ihan lapsellisia uskontunnustuksia EUlle.

PastoriNikulainen

Ostavat taas kokonaisen sikalan säkissä,- vähän kuten siinä kasvonaamarikaupassa.
Olivat niin kelvottomia naamojen peittelyyn, että eihän niillä olisi edes naamiaisiin kehdannut löntystää.
Isojen pallien ja tai utareiden kannattimiksi niistä korkeintaan kyllä olisi ollut vinkuintiassa.
Aaamen…

Jäin pohtimaan

Julkisessa taloudessa ulkomaiset hankinnat on kummia sillä perusteella että kustannussyyt määräävät. Suomen kokonaisveroasteella valtaosa hankinnoista palauttaisi julkiseen talouteen palkkaveroina yms tuloina enemmän kuin saatava säästö. Laskepas Paavo iltapuhteina joku case esimerkki

Anna-Maria Korhonen

Kiina ajaa halpatuotannollaan täsmälleen samaa asiaa kuin islamilainen maailma halpatyövoimalla. Molemmat toimivat totalitäärisen maailmanvalloitusideologian troijanhevosina. Muuten ne eivät toimikaan: muslimeista 80% on työttöminä ja kiinalaiset tuotteet eivät tahdo kestää. Australia, USA ja EU:kin alkavat herätä Kiinan vähittäiseen soluttautumiseen, vaikka ne. keltaisesta vaarasta puhuttiin jo 80-luvulla. Islamin suhteen sen sijaan ollaan edelleen harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta sikiunessa.

Viki

Mitenkähän julkisen sektorin yhteiskuntavastuu, mistä tämä muuan tyttönen höpötteli?

sananvastustaja

Tuo on tosiaan aivan keskeinen kysymys. Ongelmien tuominen ulkomailta ei ainakaan voi olla hyvää vastuullisuutta yhteiskuntaa kohtaan.

juha II

Sanna Marinin hallitus toyeuttaa prikulleen samaa ja Suomelle yhtä tuhoisaa politiikkaa, jota . Yhdysvaltain ent presidentti Barak Obama toteutti kahdeksan vuotta!

Näillä mennään

Jokainen joka ostaa kiinassa valmistettua ja arvostelee samalla jotain yksittäistä kiina ostosta, jeesustelee. Jopa Tavio on takuulla ostanut Kiinassa valmistettuja tuotteita. Kiinan hapantuotannon ansiosta elektroniikka ja muu kulutustavara on niin halpaa että sitä voi ostaa tavallinen tallaaja. Kuka haluaa aikoja jolloin esim. televisiot ja tietokoneet olivat niin kalliita, ettei tavallinen työssäkäyvä niitä juurikaan pystynyt ostamaan muuta kuin velalla. Tai autot, jopa käytetyistä romuista sai maksaa itsensä kipeäksi.

Kiinalaista

Moni elektroniikkatuote tulee tosiaan Kiinasta. Eräällä suomalaisella raskaansarjan moottorien valmistajallakin on kanssa tehdas tuolla Kiinassa. Nimittäin tällä ent. Sisudiesel, nykyään AGCO-omistuksessa. AGCO-Power nimellä Linnavuoressa oleva valmistaja