Ps:n Junnila: Vihreä uudelleenrakennus näkyy ja kuuluu, porukkaa kilometritehtaalle

Vihreä uudelleenrakennus näkyy ja kuuluu: Porukkaa kilometritehtaalle nopeammin kuin ehditään koronaa, ilmastonmuutosta ja oppositiota syyttää

Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila aloitti välikysymyskeskustelussa puheensa luettelemalla hengästyttävän listan yt-neuvotteluissa lähiviikkoina olleista yrityksistä.

– Pilkington, CGI, Konecranes, Posti, Onnibus, UPM, Alma, Scania, Teleste, Finnair, Meyer Turku, Neste, Orion, If, Sanoma, Fujitsu, Optia, NoHo Partners, Otavamedia, TietoEVRY, Venator, Ekorost, A-Lehdet, Halpa-halli, Alteams, Skaala, John Deere, Wavin Finland, Ähtärin eläinpuisto, Vexve, Terhokoti, Lähetysseura, Lastensuojelun keskusliitto, Savon Voima, QPR Software, Otso metsäpalvelut, Adara, Outokumpu, Fazer, Showlink, Wärtsilä… Junnila lateli.

– Vihreä uudelleenrakennus todella näkyy ja kuuluu. Porukkaa painuu kilometritehtaalle nopeammin kuin ehditään koronaa, ilmastonmuutosta ja oppositiota syyttää, Teollisuuspolitiikka on jäänyt täysin ilmastotoimien varjoon, eikä ennustettavuutta ja kilpailukykyä pystytä nykytoimilla turvaamaan, Junnila totesi.

Esimerkkinä Junnila mainitsi Scanian, joka ilmoitti lakkauttavansa linja-autojen korien valmistamisen Lahdessa, vaikka samaan aikaan Pohjoismaiden suurin liikennöitsijä Nobina ilmoitti tilaavansa toista sataa sähkölinja-autoa Turkuun ja Helsinkiin. Junnilan kysyessä mistä autot tulevat, kuului takarivistä karu totuus.

– Kiinasta, Mauri Peltokangas (ps.) huudahti.

Hallituksen teollisuuspolitiikan kärki vie työpaikat ulkomaille

KPMG:n tutkimuksen mukaan vientiteollisuus työllistää Suomessa edelleen noin 470 000 ihmistä, välillisten vaikutusten ulottuessa jopa 1,1 miljoonaan ihmiseen. Verotuloja saadaan yli 28 miljardia euroa ja kokonaisvaikutus arvonlisään on 90 miljardia euroa eli yli 46 prosenttia Suomen BKT:n arvonlisäyksestä.

– Tämän tulisi jokaisen muistaa. Hallituksen teollisuuspolitiikan kärki vaikuttaa olevan työpaikkojen vienti ulkomaille, sillä suurien ja perinteisten vientiyritysten investoinnit ja sitä myöden työpaikat syntyvät jatkuvasti ulkomaille.

– Ilmastotoimista on trendikästä puhua, mutta laskusuhdanteessa tulisi huolehtia yli hallituskausien ulottuvasta teollisuuden toimintaympäristöstä. Muutoin investoinnit ajautuvat maihin, joissa ilmastopolitiikka on vähemmän säänneltyä. Hiilivuoto kumoaa päästövähennykset siinä missä vie työpaikatkin.

Turun palloseuran talousmalli ja toimenpiteitä Vanhaselle

Junnila kritisoi mahtipontisia välikysymyspuheita, kuten keskustan ryhmänjohtaja Antti Kurvisen ilmoitusta viennin ja teollisuustyöpaikkojen turvaamisesta ja 30 000 ihmisten työllistämisestä.

– Kun työttömiä työnhakijoita on kuitenkin noin 330 000, kuulostaa tällainen vähän kuin Turun palloseuran talousmallilta. Jääkiekkoliigan rajoittaessa katsomokapasiteetin 40 prosenttiin voidaan Turun Sanomien mukaan Tepsissä silti hehkuttaa tulevan talven yleisöennätystä, Junnila sivalsi.

Puheensa lopuksi Junnila ehdotti valtiovarainministeri Matti Vanhaselle (kesk.) kolmea välitöntä toimenpidettä.

  • Arvioikaa budjetin työllisyysvaikutuksia muutoinkin kuin yhden hallinnonalan osalta. Tehkää elpymisrahastosta todellinen vaikutusarvio, miten se vaikuttaa suomalaisten yritysten kilpailuasetelmaan. Muodostakaa yhteinen tilannekuva teollisuuden ja työllisyyden tilasta. Vasta tämän jälkeen myös oppositio voisi odottaa hallitukselta oikeansuuntaisia ja kotimaista teollisuutta tukevia päätöksiä.
  • Tavalliset kansalaiset eivät kestä vihreää uudelleenrakennusta eli verotukseen, rajoitukseen ja työttömyyteen perustuvaa haittaideologiaa.

 

23 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ei kumpaakaan, kiitos!
Ei kumpaakaan, kiitos!
1.10.2020 09:10

Expressenin debattiartikkeli tänään:

Ruotsin pitäisi ottaa enemmän mallia Suomesta ja vaihtaa Lööperi Sanna Mariniin useammin (?!?):

https://www.expressen.se/ledare/kara-finland-hjalp-garna-sverige-lite-langre/

Suomi Finland
Suomi Finland
1.10.2020 08:45

”Toisin sanoen: Jos kriisi tai sotilaallinen konflikti puhkeaa, pitäisi Suomen ja Ruotsin poliitikkojen olla valmiita tekemään koordinoituja, nopeita ja painavia päätöksiä”, Pesu ja Iso-Markku kirjoittavat.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006654011.html

Ruotsi ei sellaiseen ainakaan kykene. Suomessa myös sosiaalidemokraatit rauhankyyhkyineen ja vihreät luontoineen eivät taivu nopeiden sotapoliittisten päätösten tekemiseen. Jopa Kepu päihittää nuo viherpunikit mennen tullen maanpuolustusasioissa. Vasemmistoliitossa alettaisiin pohtia, onko oikein käyttää sotilaallista voimaa hyökkääjää vastaan, koska sen joukkoihin on voitu värvätä köyhiä vähemmistöjen edustajia ja olisi kohtuutonta toimia väkivaltaisesti sellaisia ihmisiä vastaan.

Väinö Tannerin kaltaisia sosiaalidemokraatteja ei taida enää olla. Taitavat olla kuten Tuomioja, jonka kaltaiset yrittävät neuvotella siinäkin vaiheessa, kun vihollispanssarit ovat jo eduskuntatalolla.

Jospa Ruotsi todistaisi Suomelle pystyvänsä koviin päätöksiin ja pistäisi malliksi jengit ja klaanit rautoihin ja vaikkapa rahtilaivalla Madakaskarille. Persuja aina soimataan, että he ovat populisteja, jotka esittävät helppoja ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin.

Eipä näytä kovin helpolta Ruotsille päästä eroon klaaneista ja jengeistä. Ratkaisu voi olla yksinkertainen, mutta helppo ei missään tapauksessa. Mutta jos Ruotsi ei kykene huolehtimaan omasta maaperästää ja itse maahan laskemiensa ihmisten käyttäytymisestä, niin miten se muka voisi toimia sotilaallisesti ilman kuukausien diskuteeraamista?

Venäjän aggressiosta voisi seurata ainakin se hyvä asia, että ’sotapakolaiset’ poistuisivat rivakasti sekä Suomesta että Ruotsista. Jos joku ’vieraistamme’ jäisi jäljelle taistelemaan meidän riveihimme, niin sellaisia tietenkin voisi jo pitää suomalaisena. Etnisestä taustasta riippumatta.

Juha
Juha
1.10.2020 07:22

Heh. Savupiipputeollisuushan on kirous näille viherkommareille.. nyt kun ovat päässeet ksupungeissa vallankahvaan kieltävät myös rakentamisen.. siis polttomoottorikäyttöiset työkoneet, kuten kaivurit, kuorma-autot, nostokurjet ym..

Työllistä siinä sitten sipilän kokokusta-hallituksen maahantuoma 50 000 poikalapsen työvoimareservi. No Ohisalo kun pääsee irti niin työvoimareservi tuplaantuu.. nyt on hyvä käpyvuosi joten työvoimaa toki tarvitaan käpyjen poimintaan..

Ruoka maistuu sitäkin paremmin
Ruoka maistuu sitäkin paremmin
1.10.2020 08:25
Vastaa...  Juha

Mutta kun ei ne Osusalon partavaavelit kerää edes käpyjäkään, kun ei niille oikeen työt maita.

suojeluskundi
suojeluskundi
1.10.2020 15:13

Meidä onneksemme Stalin ei keksinyt tuoja asyylijekkua eikä lähettänyt edeltäkäsin muutamaa divisioonaa siviilivaatteissa Suomeen mukamas vainoja pakoon.

Make
Make
1.10.2020 19:17

”..ei niille oikeen työt maita.”

Niin. No mutta. Jos liksan pitäisi olla jotain jotain 5000-6500€/kk että yltää samaan tulotasoon, mikä on ihan utopiaa, niin voidaan kai olla yhtä mieltä että vain umpihullut jotakin vitun työnsankarin mitallia tms. kärkkyvät idiootit näissä oloissa mitään töitä tekee, viisaat näet pääsevät vähemmällä..

https://mvlehti.net/2020/10/01/paivan-kuva-nain-hataa-karsivia-autetaan-eu-suomessa-2-39017-puhtaana-kateen/

Make
Make
30.9.2020 21:52

Suomi ja sen talous on kuin palava öljylautta.. Pelastukoon ken voi..

Kiitos Sanna
Kiitos Sanna
30.9.2020 20:59

Tästä vain kiitos Sannalle ja Marialle. Kyllä tämä hiilineutraali Suomi 2035 maksaa vähän liikaa ja tässä se alkaa näkymään. Hyvinvointivaltion romuttuminen on jo kovassa vauhdissa.

Sitä ei voi enää oikeen estää
Sitä ei voi enää oikeen estää
1.10.2020 08:23
Vastaa...  Kiitos Sanna

Kovaa kyytiä mennään alas päin. Velalla saa vielä pidettyä kulissia pystyssä, mutta tämän vuosikymmenen aikana velan saantikin ehtyy ja silloin alkaa todella kovat ajat.

velkavipunen
velkavipunen
1.10.2020 15:03

Nuo ajat saattavat olla niin kovat, että suomalainen arki ei pyöri ilman kriisilakeja ja puolustusvoimien jatkuvaa virka-apua harvalukuiselle poliisille.

juha II
juha II
30.9.2020 20:58

”Vihreä vallankumous”, – jota jenkkilässäkin ajavat nk. ”Demokraatit” (kommunistit) – tavan demokraateilta puolue on kaapattu pois – ja jolla agendalla ulkomaalainen Barak Obama saavutti vaalivoittonsa v. 2008. Aivan kuten vieläkin tässä asiassa Obaman vaalikampanjansa aikansa pidetyt puheet maalailivat ruusuisen tulevaisuuden ”vihreän” energian ja uusien innovaatioiden vallankumpo8uksellisista näkymistä, joka kuten wanhassa lattianpesuaine mainoksessa – ”Räjäyttää lian pois!!!”

Kaikki tämä oli tyhjää puhetta ja valhetta, jolla Obama sai murskavoiton samoin keinoin kuin Adolf Hitlerkin, joka piti tulenpalavia puheita, jotka nostivat kuten bamankin messiaanisille korke4uksille.

Voidaan kyllä Hitlerin eduksi, että hän tosiaankin piti lupauksensa viimeistä piirtoa myöten. Ja loppu onkin historiaa!

Puolueeton
Puolueeton
30.9.2020 19:21

https://www.ilmastofoorumi.fi/foorumi/viewtopic.php?f=17&p=24286#p24286
”Esimerkiksi talon kaksinkertaiset ikkunat vaaditaan muuttamaan kolminkertaisiksi energian säästämiseksi. Pitäisi selvittää paljonko kolminkertaiset ikkunat säästävät energiaa talon käytön aikana verrattuna siihen, mitä kolminkertaisten ikkunoiden valmistus ja asentaminen kuluttaa energiaa. Talossanin on sekä kolminkertaisia että kaksinkertaisia ikkunoita. Niiden pintalämpötilassa pakkasella on tuskin 2 asteen eroja. Herää epäily, että muutostyö kuluttaa enemmän energiaa kuin talon elinaikana tulisi säästymään.”
Tällainenkin laki lienee tulossa kansalaisten maksettavaksi. Käy sivulla ja lue myös, miten aurinkopaneelien väitetään säästävän fossiilista energiaa.

Vittuuntunut Stadilainen
Vittuuntunut Stadilainen
30.9.2020 20:34
Vastaa...  Puolueeton

”Herää epäily, että muutostyö kuluttaa enemmän energiaa kuin…”

Ja korjauskulut aikanaan ovat suuremmat. Haiskahtaa siltä kuin ikkunateollisuus olisi lobannut vihreitä ”uudella clean-tech-rakentamisellaan”. Tällä tavalla toimii kapitalistin ja viherpunikin välinen liitto. Muistamme minkälaisessa kiimassa ajettiin mm. autojen satelliittipaikannusta = satojen miljoonien bisnestä valvontatekniikkaa valmistaville firmoille.

”– Pilkington, CGI, Konecranes…”

Kammottavaa luettavaa. Tulee elävästi mieleen päivittäiset uutiset lama-ajalta. Vieläkin kylmää lama-aika, vaikka olinkin vasta teini-iässä silloin. Loputtomat irtisanomisuutiset saivat ihan oikeasti pelkäämään että miten tämä tulee päättymään.

Ja näiden päälle vielä massiivinen valtiovelka, kymmeniä tuhansia euroja päätä kohti.

soppatykkimies
soppatykkimies
1.10.2020 17:07

Tuolloin markka-aikana oltiin itsenäisiä ja tehtiin devalvaatio mikä pelasti vientiteollisuuden. Eurossa ei onnistu, vaan mennään kohti Grand Finalea.

Spurgu
Spurgu
30.9.2020 21:03
Vastaa...  Puolueeton

Ymmärräkö kuinka paljon tuo lämpötila ero on oli tuo mitattu sisältä tai ulkoa? Se on paljon ja tuolla tietämyksellä fysiikasta en kyllä luottaisi tuon mittauksiinkaan.. Helppo laskea itseasiassa tuosta paljonkon menee harakoille mutta ei näin yöllä jaksa.

Puolueeton
Puolueeton
1.10.2020 07:51
Vastaa...  Spurgu

Paljon enemmän vaikuttaa ikkunoiden välissä oleva ilmamäärä kuin lasien lukumäärä kuten myös karmien tiiviys. Sama ilmiö on seinissä, mitä paksumpi ja tiiviimpi seinä sitä paremmin eristää. Ikkunoiden eristystä heikentää se, että ilma lasien välissä pääsee liikkumaan mutta eristeissä sitä on estetty. Lainataan vielä viitatulta sivustola juttu aurinkopaneeleista
”Tässä voi jälleen ottaa esille laskelman aurinkopaneelien edullisuudesta. Tosin tässä täytyy luottaa muiden laskelmiin. (The mythology of global warming, sivu 139.) Piidioksidin muuttaminen hyvin puhtaaksi pii-kristalleiksi vaatii rundaasti energiaa, 2930 kWh/kg ja neliömetrin paneelliin kokonaisuudessaa energiaa tarvitaan 3370 kWh. Kun paneli tuottaa keskimäärin sähkötehoa 7 W/m², paneelin tarvitsee kerätä sähköenergiaa auringosta kaikkiaan 50 vuotta, jotta paneelin valmistukseen käytetty energia saadaan takaisin. Vielä ei ole kokemusta tuottavatko paneelit elinaikanaan niihin tarvittavan energian.”
Ihmisiä huijataan säästämää energiaa hankkimalla ja maksamalla aurinkopaneelit. Huijataan kahdella tavalla, pannaan maksamaan isot rahat ja uskotellaan, että näin säästää ihmiskunnan energian käyttöä. No joku tietämätön saa palkkioksi hyvän mielen kuvitelmissaan hyvästä teosta.

Woah
Woah
2.10.2020 03:09
Vastaa...  Puolueeton

Moni säästäsi kun vaihtaisi ikkunoihin uudet tiivisteet. Nämä kiertävät ikkunakauppiaat kulkevat huijaamassa mm. vahuksia. Näytetään lämpötila laserilla kuinka ikkunat vuotavat, no vuotavathan ne kun tiivisteitä ei ole vaihdettu 20 vuoteen, ne kuivavat ja alkavat valskaamaan. Normaali koikoisen omakotitalon tiivisteiden vaihtoon menee 100 euroa ja itse tehtynä pari päivää kun uudet ikkunat maksavat 20-30 tuhatta.

provokaattori
provokaattori
30.9.2020 18:59

Suomessa ei ole enää vuosikausiin ollut kauppa- ja teollisuusministeriä ! Ihan totta.
Vuonna 2008 titteliksi vaihdettiin eteerisen oloinen ”elinkeinoministeri”.
Sattumalta samana vuonna velkaantumisen vauhti hyppäsi uudelle tasolle ja teolliset työpaikat alkoivat haihtua ilmaan. Kukaties globalisaattorit käynnistivät silloin jonkinlaisen hallitun rakennemuutoksen.

Globalistit on persiistä
Globalistit on persiistä
1.10.2020 08:22
Vastaa...  provokaattori

Se oli se jenkkilästä lähtenyt finanssikriisi silloin, kun velkaa jaeltiin siellä maksukyvyttömille (lähinna mustille ja en tarkoita tässä naapurin koiraa:)

Voihan se silti voinut olla tarkoituksellista, no ainakin niiltä jotka hyötyivät ko asiasta tai sitten vaan moraalitonta ahneutta.

Luottokortti koiralle.
Luottokortti koiralle.
1.10.2020 17:32

Itse asiassa Yhdysvalloissa oli luotonanto niin löysää että moni onnistui tilaamaan luottokortteja mm. Koirien ja kissojensa nimille.

Niille sitten naureskeltiin aikansa netissä kun niistä postailtiin kuvia jossa oli jonkun labradorinnoutajan nimellä luottorajana isketty suoraan 6000 dollaria heti alkuun, toki mukavalla korolla?

– Pian ei sitten enää naurattanutkaan kun nyt tiedetään mihin sekin touhu sitten johti.

Monesti on kyllä käynyt mielessä että käyttivätköhän lemmikkien omistajat ne korttien luottorajat täyteen ja myöhemmin kiistivät koskaan edes kyseistä korttia nähneensä?

Ajattelin vain koska tuskin se perheen hauva suuttuu jos siltä menee luottotiedot…

Toisaalta, olisihan se hyvä ilmoittaa joku päivä perheen koiralle että tämä on konkurssissa. 😀

hieno homma
hieno homma
30.9.2020 18:40

Turhaa tässä lässytän vaan toivoisin notta tästä alkaa vihervasemmisto hallituksen loppulaskenta…….

pöh
pöh
30.9.2020 22:42
Vastaa...  hieno homma

Seuraavat vaalit kun tulee niin kaikesta syytetään koronaa..
Luvataan vielä joulusatanen niin johan taas tulee ääniä.

naurisvaras
naurisvaras
30.9.2020 18:36

Luontaistalous lienee degröönien unelma. Tuskin he itse kuitenkaan suostuisivat elämään jossakin 1800-luvun elintasodystopiassa.