Vantaan koulupahoinpitelyt jatkuvat, nyt Havukosken koululla

Vantaalla huomiota on herättänyt jo toinen peräkkäinen koululaisten sellainen väkivallanteko, jossa oppilas pahoinpideltiin tajuttomaksi.

Uusin julkisuuteen tullut tapaus on Havukosken koululta, jossa toinen oppilas pahoinpiteli 14-vuotiaan nuorukaisen. Tekijä löi ensin nuorukaista kasvoihin ja tämän kaatuessa maahan jatkoi potkimalla tekoa. Teko tapahtui muutama viikko sitten.

Uhri menetti tajuntansa ja muut oppilaat olivat hälyttäneet koulun henkilökuntaa apuun, mutta he eivät olleet suostuneet soittamaan sairaanhoitajia paikalle. Poika hakeutui asfaltilta herättyään omatoimisesti kotiin ja mahdollisesti sairaanhoitajien pakeille.

Medioissa olleista tiedoista ei voi suoraan päätellä teon motiiveista ja taustoista mitään. Sosiaalisessa mediassa sen sijaan kerrotaan, että tekijä olisi kehitysmaista tullut henkilö, kuten aikaisemmassakin Vantaan Kytöpuiston koulun pahoinpitelyssä.

Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo kertoo kuitenkin Pt-medialle, että tekijät olivat suomalaisia.

[nk_awb awb_type=”color” awb_color=”#f2f2f2″]

– Suomen kansalaiset ovat suomalaisia. Henkilön vanhemmat voivat olla syntyneitä ulkomailla Yhdysvalloissa, Britanniassa tai vaikka Ranskassa, mutta jos henkilö on syntynyt Suomessa ja on Suomen kansalainen, niin hän on silloin suomalainen, Kalo kertoo Pt-medialle.

[/nk_awb]

Sakari Rajamäki perehtyi asiaan.

 

Kannattaa huomata asiassa se, että koulutoimenjohtaja on sellaisessa virka-asemassa, että hän yksinkertaisesti ei voi nimetä mitään etnisiä ryhmiä.