Huumekauppiaat tekevät kohdennettua mainontaa

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ja sitä myydään monin eri kanavien kautta. Ammattimaiset huumekauppiaat lähettävät jopa mainostarjouksia ostajien kännnyköihin tekstiviesteillä.

Ei ole mitenkään epätavallista, että kauppias kilauttaa potentiaalisille ostajille torstai-iltana viikonlopun tarjouksen:

 

Kauppiaat tosiaankin pyrkivät saamaan potentiaalisten ostajien numeroita, sillä siten he voivat kohdentaa mainontaa. Yllä olevassa myyjän mainosviestissä kerrotaan, että kokaiinia on taas tarjolla. Osta huomenna 5 grammaa kokkelia hintaan 3500 kruunua. Grammahinnaksi jää siis 700 kruunua ja ostaja ikään kuin säästää 500 kruunua, kun normi grammahinta on 800 kruunua.

Lisäksi viestissä kerrotaan, että kotiintoimitus toimii. Kauppiaat toimittavat tavaraa kotiin, työpaikalle tai minne asiakas sen nyt cityalueella tai lähistöllä haluaakin.

Samanlaista viestintää käytetään muissakin sosiaalisissa medioissa. Kauppiaat ovat oikeita myyjiä, sillä viestejä voidaan pommittaa sadoille potentiaalisille ostajille.

Sanastokin on kirjavaa, ohessa muutama katuesimerkki mistä ruotsin kielessä puhutaan:

Marihuana – grönt, w, weeds, gräs, skunk, Mary Jane, indian, blue…

Hashis – brunt, afghan, zutt, töjj, blaze, fett…

Amfetamiini – speed, tjack, sho, tjossan, fu, affe, skor…

Kokaiini – ladd, jayo, kola, pulver, snä, vit, sneffis…

LSD – syra, lucy, sås, lappar, trippar…

Ekstaasi – MDMA, xtc, Eva, E, Erik…

Subutex – båt, fjärdis, sub, åtta…

Tramadol – Lena, trama…

Benzodiazepano – habbar, flödder…

Heroin – häst, horse, jonk, dop, black tar (poltettava heroiini), smack (valkoinen heroiini)…

Muita sanontoja:

Spliff – valmiiksi rullattu marihuanajointti, jossa maria ja tupakkaa.

Femma, 5a, 5g, näve, hand, en hel, beshlik – 5 grammaa maria/ hashista/ kokaiinia tms.

Kasse – kilo.

Hegge – hekto.

Huumekaupan ympärillä sanasto on melko elävää eikä vieressä kuunteleva tavallinen ihminen edes ymmärrä mitä ympärillä puhutaan, kun kauppiaat ja ostajat puhuvat asiasta. Sanoja voidaan keksiä sitä mukaa kun puhutaan, molemmat kuitenkin ymmärtävät mistä on kysymys.

Velaksi myynti on yleistä kun vähänkin tuntee kauppiaan ja ennen kaikkea: hän tietää missä asut. Tällöin ohikkaiden mahdollisuus tipahtaa melko pieneksi.

Huumekauppa perustuu hyviin verkostoihin. Kauppias, jolla on iso verkosto – jopa satojen henkilöiden “asiakasrekisteri” – voi tienata viikonlopun myynnillä isot rahat.