Mitä Kaisaniemen puistossa oikein tapahtui? Poliisiväkivaltaa?

Eillinen Helsingin ilmastoanarkistien mielenosoitus on aiheuttanut kriittisiä mielipiteitä varsinkin vihreissä ja vasemmiston edustajissa.

Esimerkiksi Vasemmistoliiton Veronika Honkasalon on järkyttynyt poliisin toiminnasta. Honkasalon mukaansa poliisi suihkutti kaasua rauhanomaisten ilmastomielensoittajien kasvoille. Silakka-aktivisti Johannes Koski on myös ottanut kiivaasti kantaa poliisiväkivaltaan.

Rasismia vastustelevat ilmastoaktivistit ovat siis yksimielisiä siitä, että poliisi toimi väärin. Mielenosoittajilla oli oikeus osoittaa mieltään ja poliisin toiminta oli ehdottomasti väärin. Lisäksi on kerrottu, että mielenosoittajat olivat lapsia. Tämä kuva on siis haluttu antaa julkisuuteen.

Vihervasemmisto yrittää vääntää asian puolelleen levittämällä sosiaalisessa mediassa muutaman kymmenen sekunnin videota, jossa näkyy kuinka mielenosoittajia kaasutetaan.

Itse tapahtuma kesti kuitenkin yli neljä tuntia. Siitä on olemassa tapahtumajärjestäjän itse kuvaama monen tunnin pituinen filmi, joka antaa paremman kuvan.

Tapahtuma alkoi klo 13.00 ja poliisi antoi ensimmäisen poistumiskäskyn vasta puolentoista tunnin päästä. Mielenosoittajat istuivat tällä hetkellä siis Kaisaniemenkadun ja Unioninkadun suuressa liikenneympyrässä. Jokainen, joka tuntee Helsinkiä, tietää, että kyseinen paikka on hyvin vilkasliikenteinen. Käytännössä useimmat bussit ja autoilijat ajavat liikenneympyrän kautta ulos kaupungista.

 

Vaikka mielenosoittajat tukkivat liikenteen kokonaan, niin poliisi reagoi asiaan ensimmäisen kerran vasta siis 14.30 eli kun ilmaston puolesta oltiin tukittu liikennettä puolitoista tuntia.

Poliisi antoi aktivisteille nyt käskyn siirtyä nurmikolle istumaan. He kertoivat myös, että ne, jotka eivät tottele käskyä, tullaan ottamaan kiinni. Osa aktivisteista siirtyi nurmikolle, osa jatkoi kadulla istumista. Istumista jatkui tämän jälkeen taas tunti, kunnes paikalle saapui lisää poliiseja.

Aktivistit olivat tällä hetkellä tukkineet liikennettä 2,5 tuntia ilman, että poliisi oli tehnyt mitään konkreettista yhden käskytyksen ja kehoitusten lisäksi. Poliisi ei toisin sanoen juurikaan ollut ensimmäisen 2 tunnin 30 minuutin aikana puuttunut mielenosoittajien lailliseen mielenosoitusoikeuteen.

Kun paikalle saatiin lisäpartioita, alkoi poliisi melko rennoin ottein irrottamaan aktivisteja veneestä, joka oli raahattu paikalle, ja johon aktivistit olivat köyttäneet itsensä kiinni. Poliisi kanteli rauhallisen ottein aktivisteja poliisiautoihin, jotkut aktivisti kävelivät itse nurmikolle. Poliisi kysyi kaikilta ajoradalta kannetuilta, että lähtevätkö he omin avuin, vai kannetaanko. Suurin osa heistä kannettiinkin, vain jotkut kävelivät itse paikalta pois.

Klo 16.00 jälkeen, kun mielenosoitusta oli kulunut reilu kolme tuntia, ja jonka ajan liikenne oli ollut tukoksissa, poliisi oli saanut raahattua useimmat aktivistit pois kadulta. Ajoradalla istui tässä vaiheessa kourallinen mielenosoittajia. He eivät olleet mitään lapsia vaan ihan aikuisia miehiä ja naisia.

Poliisi kertoi joskus klo 16.20 aikaan viimeisille kadulla istujille hyvin selväsanaisesti, että jos he eivät siirry, heidät tullaan poistamaan voimakeinoja käyttäen. Poliisi otti esille kaasusumutteet, ja muutama aktivisti poistui paikalta. Poliisi kertoi lopuille istujille vielä kerran, että seuraavaksi tulee kaasua, jos he eivät poistu paikalta.

Tässä vaiheessa, kun poliisi oli useaan otteeseen kehottanut loppuja kadulla istuvia aikuisia siirtymään pois ajotieltä, ja he jatkoivat vain istumista, niin poliisi lopulta suihkautti istujien sekaan kaasua pariin otteeseen. Eli ne lyhyet muutaman kymmenen sekunnin videoklipit, joita jaetaan vasemmistolaisten toimesta sosiaalisessa mediassa, olivat poliisin viimeinen keino hajottaa kadulla istuvat liikenteen tukkijat.

Kun kaasua oli suihkutettu ehkä 10-20 aktivistin silmille, niin poliisi kantoi heidät yksitellen pois paikalta poliisiautoihin. Yksi tunnettu aktivisti kusi housuihinsakin tässä yhteydessä ja naispuolinen kollega taluttaa miestä.

 

Käyttikö poliisi liikaa voimakeinoja tilanteessa? Mielenosoitus jatkui monta tuntia ilman, että poliisi olisi tehnyt mitään muuta kuin rauhanomaisin keinoin kehotti ja käskytti aktivisteja. Kun mikään ei enää auttanut, niin poliisi käytti voimakeinoja viimeisiin muutamaan itsepintaisimpaan aktivistiin. Pieni kaasusumutuskin oli loppujen lopuksi hyvin harmiton toimi. Se ei ollut kyynelkaasua eikä taistelukaasua, vaan jotain mietoa silmiä kirvelevää kaasua.

Jos poliisin voimatoimia pitäisi arvioida, niin pikemminkin ne olivat ali- kuin ylimitoitettuja. Aktivistit tukkivat ydinkeskustan liikenteen moneksi tunniksi.

Subscribe
Notify of
guest
45 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pampers
Pampers
4.10.2020 18:28

Seisoiko liikenne näitten ääliöitten takia, niin että autoja oli tyhjäkäynnillä ilmastoa tuhoten? Entäs ne autot jotka joutuivat ajamaan pidempiä kiertoteitä päästäkseen määränpäähänsä? Taisi ilmastopelleilijöiden itkupotkuraivarit tehdä ilmastolle hallaa, taas. Vittu noi on kyllä Spedejä noi aikuisikään ehtineet vaippaikäiset vajakit.

Tyhjäkäynti.
Tyhjäkäynti.
4.10.2020 20:11
Vastaa...  Pampers

Olen itsekin ajatellut ilmastoa varsinkin talvisin, mistä syystä lisännyt tyhjäkäyntiä autolla, 5-10min on ihan hyvä ja moottori ehtii lämmetä. No miksi ei kesälläkin, silloin tällöin. Näin sanomme ei ilmastoöyhötyksille.

Antaa mennä
Antaa mennä
4.10.2020 20:51
Vastaa...  Pampers

Olen tässä poliisin puolella. Vaikka meillä ei kuulemma taposen mukaan ole maahanmuuttaja jengejä, meillä on näitä hörhöjengejä. Kovat otteet vaan molemmille kokoontumisille.

Tätä mieltä
Tätä mieltä
4.10.2020 22:27
Vastaa...  Antaa mennä

Lisään vielä, että vaikka en kannata ns poliisi valtiota, niin kyllä minun Mielestäni poliisin jne pitää näyttää, että turha ryppyillä.

Tätä mieltä
Tätä mieltä
4.10.2020 22:58
Vastaa...  Tätä mieltä

Koska ne ongelmat ovat vasta tulossa. Kannatan sitä, että virkavalta antaa viestiä, että täältä pesee vastapalloon.

hieno homma
hieno homma
5.10.2020 17:26
Vastaa...  Tätä mieltä

Juu, olen kyllä tyytyväinen poliisin toimintaan sillä kyllähän näille viherterroristeille pitää kaapin paikka näyttää viimeistään nyt ennenkuin tämä öyhöily menee vielä pahemmaksi……

Juha
Juha
5.10.2020 06:06
Vastaa...  Pampers

Nämä ilmastonpilaajat seisottivat siis satoja ellei tuhansia autoja tyhjäkäynnillä.. useita tunteja.. varsin epäonnistunut mielenilmaus jolla lisättiin ilma(sto)n saasteita.. mutta logiikka ja järki ei ole koskaan vasemmistoa liikuttanut.. vaan se aate ja tunne.. se on kuin pumpulia..

K.L.
K.L.
5.10.2020 10:27
Vastaa...  Pampers

Sama tuli mieleen.On ne hölmöjä!Provokaattoreiden masinoimia pellejä.On meillä ministerit ja hallitus,näitä nyt surraan ei tämä voi olla totta ja silti se on.

K.L.
K.L.
5.10.2020 10:34
Vastaa...  K.L.

Ja vielä ”Autumn Blues”hahahaa ja pissit housuun että silleen!

Suomi Finland
Suomi Finland
4.10.2020 18:31

Näitä höyrypäitä näyttää riittävän:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006653591.html

”Aktivistit yrittivät viedä ranskalaisesta museosta kulttuuriaarteita – kertoivat palauttavansa ”ryöstetyt esineet” AfrikkaanRanskassa alkoi tänään oikeudenkäynti, jossa aktivisteja uhkaa useamman vuoden vankeus.

Ilmari
Ilmari
6.10.2020 18:54
Vastaa...  Suomi Finland

Saksan sodan aikana ryövämät aarteet on kai kaikki palautettu.

Varmaan ihan syystä sanotaan että British Museum on maailman suurin varastetun tavaran kokoelma.

nimellinen
nimellinen
4.10.2020 18:40

Tämä oli selventävä uutinen. En lue valtamedian uutisia netistä enkä
katso televisiota koska olen kyllästynyt paskanjauhantaan. Aina pitäisi saada keskustelua aikaiseksi?
Keskustelua mistä? Yksinkertaisesti kommunistien kanssa ei voi keskustella, niillä on vastauksena AINA: natsikortti, ilmastonmuutos, ihmisoikeudet puhuttaessa laittomista sotakarkureista tai joku saatanan islamin puolustaminen johonka ei ikinä saada järkevää vastausta.

…Se niistä ”Täytyy saada keskustelua aikaiseksi” -tyypeistä.

hieno homma
hieno homma
5.10.2020 17:34
Vastaa...  nimellinen

Samaa mieltä, viherkommareiden kanssa ei pysty luomaan debattia…. nämä saatanat eivät kertakaikkiaan kykene asialliseen mielipiteiden vaihtoon ja kun huomaavat olevansa alakynnessä niin natsi, persu sun muu olen 🤮

Valtsu
Valtsu
4.10.2020 18:41

Näin vähällä eivät olisi niskuroijat päässeet missään muussa valtiossa. En tiedä, mitä zen-buddhisteja Suomen poliisissa on, mutta uskomatonta kylmähermoisuutta katsella temppukerhoa tuntikausia provosoitumatta.

Nämä ”mielenosoittajat” (Elokapina) ovat muuten osa laajempaa verkostoa, joiden mielestä myös yhteiskuntajärjestys tulisi muuttaa.

Screenshot_20201004-150728.jpg
Vittuuntunut Stadilainen
Vittuuntunut Stadilainen
4.10.2020 18:42

”Käyttikö poliisi siis liikaa voimakeinoja tilanteessa?”

Ei. Tätä lapsellista pelleilyä ei missään nimessä saa päästää yleistymään Suomessa. Esim. jenkeistä on lukuisia videopätkiä missä BLM-kiukuttelijat käyttävät tätä keinoa ilman että siihen puututaan.

Tuo porukka olisi ihan hyvin voinut muullakin tavalla saada julkisuutta protestilleen ilman muiden ihmisten elämän haittaamista.

Tulee väkisinkin mieleen, että olisiko siinä porukassa ollut joitain ulkomailta tulleita ammattiriehujia jotka yrittävät juurruttaa näitä keinoja myös Suomeen.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
5.10.2020 00:32

Niin oikein. Istuu jossain ja ulisee, kyllä se valtamedia tekee isot otsikot.

Voisin verrata siihen, että ilmoitan pikamiekkarin Keravan rautatieasemalle. Vingun ensin laillisesti ja sitten menen kiskojen väliin istumaan. Koko raideliikenne seis pääradalla. Sadat tai tuhannet ihmiset myöhästyvät tunteja työstään, tai mihin ovatkaan matkalla. Kaasua vaan silmille niin saatanasti, se on ainoastaan itseaiheutettua.

Kerrankin poliisi toimi oikein.Vaikka olisi ollut kansallismielisillä sama tilanne, perhekaasua vaan kusipäille.(Huom nimittelen kuvitteellisia henkilöoletettuja, en näitä aktivisteja.)

diddunduunuffin
4.10.2020 19:15

Tuo kusihousu esimerkiksi on selkeesti kansanedustaja-ainesta. Meriittejähän tässä kerätään. Voi sitten wanhana muistella eu-gauleiterinä kuinka istuttiin kadulla ekokehää puolustamassa. Jaa mutta pitääkin lähtä tästä vaihteeksi (kansan) hiilikompuroidulla lennolla Brysseliin… vai oliko se Strasbourgiin.

Aappa
Aappa
4.10.2020 19:31

Niin kyllähän tommonen useamman tunnin kylmällä asfaltilla istuminen voi helposti alkaa pissattamaan vanhempaa mieshenkilöä, mutta mitäpä sitä ei tekisi maailman pelastamiseksi.

Ilmari
Ilmari
6.10.2020 18:56
Vastaa...  Aappa

Onhan siinä voinut käydä niinkin että sen päässä oleva kusi on valahtanut housuihin. Silloin kyseessä on ex-kusipää.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
4.10.2020 19:51

Kauanko olisi kansallismieliset (rasistit ja natsit) saaneet istua samoissa olosuhteissa tietä tukkimassa?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
4.10.2020 20:00

Kysymykseen on mahdoton vastata:
meillä kansallismielisillä kun ei ole tapana istuskella teillä ja turuilla liikennettä ja muuta yhteiskunnan toimintoja haittaamassa.

Valhemedia vauhdissa
Valhemedia vauhdissa
4.10.2020 20:57
Vastaa...  Qroquius Kad

Juu.me emme polta autoja yms vaikka kovasti yritetään luoda isänmaan ystävistä päinvastaista kuvaa.

Possu
Possu
4.10.2020 21:38

Taitaa nuo rasistiksi ja natsiksi haukutut viettää viikonloppua harrastusten ja muun kehittävän toiminnan parissa.
Jos noilla mitä nää nyt onkaan, vallan anastajien ja isänmaattomien kapitalistisen juoksu pojilla ja tytöillä olisi ollut ’munaa’, niin miekkari olisi järjestetty ruuhka-aikana. Onko näillä muuten mitään vastuuta rahoittajilleen tekemisistään, oli kyllä surkea esitys tilanteessa jossa hallitus on lisännyt toimia ilmastonmuutoksen torjumisessa.
Aivan turha miekkari, istua autotiellä asiasta joka on jo hallituksen ykkös prioriteettinä.

Ei ollut yllätys
Ei ollut yllätys
4.10.2020 20:07

Ei mikään suuri yllätys, että vasemmistonmedia koettaa kääntää asiaa aivan eri muotoon mitä se oli alunperin. Sama juttu noissa BLM-uutisissakin. Nehän ovat kanssa ”rauhanomaisia”, enimmäkseen. Valtamedian mielestä. Tämä näkyy myös USA-vaaleista uutisoitaessa, joissa ylistetään Bideniä jatkuvasti. Aivan järjetöntä tämä ilmastoöyhötys jo tänä päivänä.

Ike
Ike
5.10.2020 05:58

Alkoi kyllä Biden hermostua kun Trump vähän viittasi Bidenin pojan bisneksiin.

Ei ollut yllätys
Ei ollut yllätys
5.10.2020 20:45
Vastaa...  Ike

Joe Biden on surkein mahdollinen presidentti, noista kahdesta. Dementoitunut ja sekoilee sanojensa kanssa. Mutta siitä huolimatta Suomen valtamedia hehkuttaa tätä Bideniä, aivan jatkuvasti. Tosin ihan tavallista vasemmistonagenda medialta.

Los6666
Los6666
4.10.2020 20:34

siis vitun aivokuolleet liimanhaistelia-antifantit tukkiii liikenteen ja nobinan dösät ja kaikki muutkin autot ruksuttaa toista tuntia tygjäkäyntiä paskakylässä nimeltä helsinki 😂
miten meni vitun viherhihhulit omasta mielestä 🖕🖕🖕🖕

Turhaantunut
Turhaantunut
4.10.2020 21:20

Terroristien kokoukselle ei ollut mitään lupaa, ja sitä ei olsii edes noille vatipäille annettu kyseiselle paikalle.
Jos ajan autolla ja nuo tukkii tien, ajan surutta yli.

juha II
juha II
4.10.2020 22:39

Tyypillistä samaa paskaa kuin Amerikassakin. Nämä ilmasto-terroristit eivät ole mielenosoittajia vaan mielenPAHOITTAJIA!

Kommunistit vinkuu aina kun laki on kaikille edes auttavasti sama. Jos kysymyksessä olisivat olleet isänmaalliset tai kansallismieliset jopa präti nämä ”natsit”. EI ulinaa olisi kuulunut, vaikka panssarivaunulla olisi yli ajaneet.

Feministi kommunisti akka Veronika Honkalo (SDP) ei muistaakseni pihahtanut yhtään mitään kun Eduskuntatalon portailla sähkölamautrettiin kolmasti miestä toukokuussa hänen vaadittuaan Suomeen (täydellä syyllä) perustuslakituomioistuinta. Eduskuntatalon ylätasanteelta tilannetta seurasi interenationalisti ja maailmanhallituksen puolesta liputtanut humanisti ja ihmisystävä Kimmo Kiljunen (SDP). Poiketen ”rasvakourista” hän on akateemisesti koulutettu ja siksi ei ole koskaan noussut keskeisille paikoille sosiaalidemokraattisessa puolueessa.

Pertsa
Pertsa
4.10.2020 23:56
Vastaa...  juha II

Kun käytät nimitystä ”rasvakoura” oletko pannut merkille, että SDP on pitkään kusta lorottanut suomalaisen työmiehen silmille. Eihän SDP:lle ole nykyään muita tärkeitä ihmisiä kuin sotarikolliset, joita Suomen veronmaksajien tulee ehdottomasti elättää, koska ”ihmisoikeudet”.

masa
masa
5.10.2020 09:18
Vastaa...  Pertsa

Paavo Lipposen aikakausi näytti millainen on demari? kun se osamaksuauto ja omakotitalo on maksettu,,,

Sosialismus olis ihan hyvä jos olis se kansallis siinä etu–liittenä, mutta kun ei niin ei, kohta taas taponen persiissä,,

juha II
juha II
5.10.2020 20:06
Vastaa...  Pertsa

Kyllä, kyllä. Tiedän toki ja vielä senkin ettei mikään nykyisistä valtapuolueista aja varsinaisten perinteisten äänestäjäkuntansa asioita millään muotoa. Nyt EU aikana jokseenkin kaikkien puolueiden poliitikot poelaavat omaa peliään eli EU -pokkaa, jossa nämä isänmaanpetturit kylmästi harkiten öösäävät suomalaisten veronmaksajien rahoja EU:n moolokinkitaan. Tavoitteenaan saada jonkinlainen ö-sarjan virka kyseisestä virkahimmelistä-.

Suomalaiset eivät saa mitään tärkeitä posteja, mutta erilaiset perseen pyyhintä -viratkin ovat ruhtinaalisesti palkattuja ja vielä kaikki mahdolliset edut ja hillot päälle. Ja saahan Brysselissä keekoilla mannermaisessa ilmapiirissä paikallisen kerman keskellä. Mikä vielä parasta. Kun poika tai tyttö tulee käymään Suomessa hän on median keskiössä eli melkeinpä vartti ulkomaan pelle, jolta sitten tuohivirsu väki kyselee kuulumisia aivan kuin tämä ”farmissa pelaava” vaikuttaja istuisi ”Jumalan Oikealla Puolella!”

Yksi on varmaa mitä tämä *”seteliselkärankainen” sanoo ensimmäiseksi: ”Su8omen on maksettava EU:lle VIELÄ enemmän ja otettava vastaan haittamaahamuuttajia VIELÄ enemmän!!!

*Veikko Vennamo SMP (1913-1997)

Ajaako esim. nyky kepu jyväjemmareiden asioita? Ja HAH!

Kilttimies
Kilttimies
4.10.2020 23:43

 Pieni kaasusumutuskin oli loppujen lopuksi hyvin harmiton toimi. Se ei ollut kyynelkaasua eikä taistelukaasua, vaan jotain mietoa silmiä kirvelevää kaasua.”

Till Sawalan kohdalle ruiskahti sattumalta poliisin salaista asetta, eli diureettisprayta. Tomppeli jäbä, ekaksi vetänyt mäyriksen Tsuhnan Kostoa tai muuta maistuvaa mallasjuomaa ja sitten tuntikausiksi istumaan baanalle. Sitten lirahti…

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
5.10.2020 00:47
Vastaa...  Kilttimies

Ai hitto, tuon jouduin jo lukemaan kahteen kertaan. Vähän mietitty, tai puolinerokas kommentoija.

tappernoje
tappernoje
5.10.2020 01:08

PSE 3,3 litraisena – turhaa ajoa tänään n.120 km. Huomenna hiilipieru kasvaa kun joutuu ihan syystä ajella.

Pelti
Pelti
5.10.2020 08:26

Ei kai ne sentään kaasua antaneet? Eikö tehoaine ole kapsaisiinia ja kaasua on pullossa ponneaineena. Muutenkin vaikuttaa kummalliselta että suihke ei saanut mielenosottelijoihin liikettä vaikka poliisilla pitäisi olla vahvat aineet. Uskon että nyt on käytetty miedompia suihkeita.

Puolueeton
Puolueeton
5.10.2020 09:54
Vastaa...  Pelti

Ei varmasti ollut kapsaisiinia (paprikauutetta), jolla karhuja karkoitetaan. Kuvittelen aineen olleen liki puhdasta vettä, jota hiilidioksidi ponnautti ulos. Siis hyvin hiilidioksidipitoista vettä. Formulakuskit alkoholilla tehostettuna ruiskuttelevat kilpailun päätteeksi toistensa naamaan.
Huonosti tehosi, joten seokseen on lisättävä jotakin virkistävämpää ja liikkeelle panevaa.

K J
K J
5.10.2020 12:00

Katsoin eilen National Geographic -kanavalta sellaista sarjaa, minkä nimi oli Made In A Day (Tehty päivässä). Siinä kerrottiin (useampi jakso tuli peräkkäin) erilaisten tuotteiden valmistamisesta aina Joh Deere -traktoreista kitaroihin ja lenkkareihi yms.

Siinä oli kerrottu mistä raaka-aineet tulevat ja kuinka pitkän matkan ne kulkevat diesel-vetureilla ja merikonttialuksilla.

KATSOOKOHAN nämä sukankuluttajat näitä globaaleja tuotteiden valmistamisstrategioita ja huutaakohan ne että lopettakaa kaikki!?

Ne ei soittelisi ”mielenosoituksissaan” muuta kuin löydetyistä rautalangoista itsetehtyjä luuttujaan täysin alastomana ellei teollisuutta olisi.

Naurattaa vieläkin näiden maailmanpelastajien typerä julistaminen maailmanlopusta. Idiootit. Show Must Go On niin kauan kuin ihmisiä on.

Suomi Finland
Suomi Finland
5.10.2020 12:35

”Poliisin kaasusumuttimen käyttö maassa istuneisiin mielenosoittajiin on herättänyt keskustelua, ihmetystä ja kritiikkiä sosiaalisessa mediassa.”

Se on herättänyt myös puhdasta iloa ja mielihyvää. Tämänkin voisi uutisessa mainita. Kerrankin polpo osoittaa jotain toimintaa täysin oikeaan osoitteeseen.

Ei-lakimies
Ei-lakimies
5.10.2020 12:40

Poliisin pitää noudattaa lakia riippumatta siitä miten paljon jokin ärsyttää tai näennäisesti aiheuttaa häiriötä.

Lakia ei voi rikkoa sen takia, että itse kuvittelee tehneensä jo kaikkensa tai siksi, että omasta mielestä ”tolkun ihminen” olisi jo rikkonut lakia siinä vaiheessa.

Jos poliisilla ei ole oikeutta käyttää niitä keinoja, mitä tuossa on käytetty, niin se on sitten selvä asia eikä mielenosoittajia haukkumalla siitä miksikään muutu.Lakia ei voi muuttaa mielipideäänestyksellä ja maallikkoarvioilla siitä mikä tuntuisi oikealta. Tämän ymmärtäminen on meidän kaikkien etu ja turva puoluekannasta riippumatta.

Suomi Finland
Suomi Finland
5.10.2020 15:14
Vastaa...  Ei-lakimies

Ainoat ihmiset, jotka rikkoivat lakeja eivätkä totelleet poliisin käskytystä, olivat juuri nuo mielenosoittajat. Tekevät vaan vahinkoa asialle tuollaisella käytöksellä. Kukaan järkevä ihminen ei halua samaistua noiden kanssa samoihin kuvioihin.

Mielenosoituksissa eräs keskeinen piirre on se, että niiden järjestämiseen tarvitaan lupa. Ja on aivan varmasti laitonta istua keskellä tietä estämässä tienkäyttäjien kulkua.

pöh
pöh
5.10.2020 13:01

Olen ja olen aina ollut sitä mieltä että päästöjä, saasteita jne pitää vähentää, nuorena jopa äänestin vihreitä kun en tiennyt politiikasta mitään ja luuli että ovat luonnonsuojelupuolue.
No sitähän vihreät ei ole, he ovat yksi pahimpia luontoa kuormittavia puolueita.
Pelkästään se että haluavat siirtää koko kehitysmaailman, eli siis ihmiset kuluttamaan länsimaihin on paljon haitallisempaa mitä mikään mitä me Suomessa voimme tehdä.

Ja ilmastonmuutos on totta, mutta suuresti liioiteltua, emmekä sitä pysty muuttamaan vaikka kaikki lopettaisi hengittämisen.

hieno homma
hieno homma
5.10.2020 21:07
Vastaa...  pöh

Täsmälleen samaa mieltä, kirjoitit niinkuin meikäläinen asiaa ajattelee 👍🤗⚘🇫🇮🇫🇮🇫🇮

jamppa
jamppa
11.10.2020 18:24

Öö artikkelissa mainitaan ”on olemassa tapahtumajärjestäjän itse kuvaama monen tunnin pituinen filmi, joka antaa paremman kuvan.” Tapahtumat kerrotaan, mutta kyseiseen videoon ei vahingossakaan löydy jutusta linkkiä jolta itse kukin voisi tehdä johtopäätöksiä. Nyt artikkelista saa hieman sellaisen käsuityksen, että tapausta ja mielenosoittajien toimintaa yritetään väriuttää omien asenteiden tukemiseksi ja vastakkainasettelun vahvistamiseksi. Eli linkki jakoon kiitos