Samiaullahin raskas matka helpottuu yllättävällä tavalla

SVT: Västeråsin paikallisosasto on viime yön aikana tehnyt puhuttelevan uutisen afganistanilaisesta yksintulleesta lapsipakolaisesta Samiaullahista. Samiaullah treenaa, jotta unohtaisi sen, että hän on laiton maassaolija.

Samiaullahin vaikea matka alkoi 2015 syksyllä, kun hän lähti Afganistanin vaikean tilanteen takia pakomatkalle, joka päätyi aina Ruotsin Västeråsiin. Kolmen vuoden päästä eteen tuli harmaita pilviä, Samiaullah sai kielteisen oleskeluluvan.

Tämä ei lannista Samiaullahia. Nuorukainen nimittäin on lukenut juutalaisten joukkomurhasta ja sitä kautta hän on löytänyt toivon. Ja sen avulla hän pysyy pois huumeita tupruttavista katujengeistä.

Samiaullah on siis laiton afgaani ja hänellä ei ole mitään maassaolon perusteita. Tästä huolimatta Samiaullah taistelee. Aikaisemmin tuli jo esille, että lukemalla juutalaisten joukkomurhista, Samiaullah kokee, että hän on sittenkin etuoikeutettu.

Lukemisen lisäksi Samiaullah treenaa kovasti. Treeneissä tuskallinen arki unohtuu ja hän ikään kuin vapautuu. Vielä pitäisi ensi kesään asti kestää, sillä silloin tulee neljä vuotta täyteen laittomana afgaanina ja tulille voi laittaa uuden turvapaikkahakemuksen. Treenaamalla, koulua käymällä ja lukemalla juutalaisten joukkomurhista, Samiaullah jaksaa siihen asti, kunnes saa uuden hakemuksen sisään.

Samiaullah on siis siinä mielessä onnellisessa asemassa verrattuna joukkomurhattuihin juutalaisiin, että päällä on monen tonnin trendikäs 8848 Altitude-takki, jollaisiin ihan kellä tahansa ei ole varaa. Lisäksi kuntosalikorttiin menee vähintään 500 kruunua ja nuorukaisella on myös hieno monivaihteinen polkupyörä. Tukka on hyvin leikattu ja päässä näköä antamassa trendikkäät silmälasit.

Toista se oli toisen maailmansodan katujuutalaisilla.


 

Huom!! Vaikka jutussa mainittin sana juutalainen, niin kommentiosioita ei tarvitse täyttää juutalaisten salaliitoilla!