SVT:n pohjanoteeraus: “Rikolliset kokevat olonsa loukatuksi poliisin ratsioissa”

Kirjoittelin aikaisemmassa jutussa ruotsalaisesta entisestä SVT-journalistista Chris Forsnesta, joka kertoi, että SVT:ssä on ilmiselvä agenda, jota toimittajat ajavat. Agendatoimittajat eivät voi esimerkiksi kritisoida maahanmuuttoa tai maahanmuuttajien rikollisuutta.

Ja saman tien sattui silmään artikkeli muutaman päivän takaa, joka kirjaimellisesti on juuri sitä mistä Chris Forsne puhuu. Ilmiselvää agendaa ja asian kiepsauttamista aivan vinksalleen.

SVT kirjoitti sunnuntaina artikkelin Rinkebyn gangstereista otsikolla “Poliisin kovat otteet rikollisjengejä kohtaan koetaan ongelma-alueilla loukkaaviksi”.

Artikkelissa kerrotaan, kuinka rinkebyläiset gangsterit kokevat poliisin ratsiat loukkaavina ja poliisi on aggressiivinen. Poliisien läsnäolo koetaan ongelmaksi ja ratsioita tehdään ilman mitään “syytä”.

Poliisi siis yrittää tehdä jotain rikollisjengien toimien estämiseksi ja vaikeuttamiseksi, niin valtiollinen yleisradioyhtiö kirjoittaa samaan aikaan, että rikolliset kokevat olonsa loukatuksi tämän takia.

Kyse on siitä, että Tukholman poliisi ei tietenkään ole ihan täysin hampaaton koulupoika, joka menee ja vikisee rikollisten tahtiin, vaan Järvan alueellakin on kovan luokan poliiseja, jotka toimivat työssään siltä pohjalta, että vastassa on kovia gangstereita. Poliisin yksi toimintatapa on henkilöratsiat. Aina kun tavataan tunnettu gangsteri tien päällä, niin henkilö ratsataan.

Ratsioita ei siis tehdä tavallisille ihmisille, vaikka nämä nyt sattuisivat olemaan värillisiä tai hampin näköisiä, vaan oikeille aidoille gangstereille ja gangsterin aluille, jotka poliisi tuntee. Poliisin mukaan tätä metodia käytetään menestyksekkäästi, sillä ratsioilla putsataan kadulta aseita ja samalla saadaan gangsteri pariksi vuodeksi linnaan, sillä Ruotsin lain mukaan ladatun aseen kantamisesta vangitaan automaattisesti ja linnaa tulee vajaa pari vuotta.

SVT yrittää kuitenkin antaa kuvaa, että ratsioita tehtäisiin päntöimenään summittaisille värillisille ihmisille. Tämä osoittaa, että toimittaja ei edes tiedä mikä Rinkeby on. Miten poliisi muka valitsisi Rinkebystä erityisesti värillisiä ihmisiä ratsioihin, sillä 95 % Rinkebyn asukkaista on mustia tai tummanruskeita.

Väite, että poliisi ratsaa Rinkebyssä värillisiä ihmisiä heidän ihonvärinsä takia on ihan samanlainen väite, kuin jos väitettäisiin, että Sonkajärven poliisi ratsaa Sonkajärvellä valkoisia ihmisiä heidän valkoisen ihonvärinsä takia. Kun eihän Sonkajärvellä ole mustia ihmisiä, joita poliisi voisi ratsata.

 

On vaikea sanoa miksi SVT kirjoittaa juuri tällä tavalla, paitsi tietenkin sen takia, että toimittajalla on niin vahva agenda, että sitä ei voi ohittaa. Poliisin voisi mahdollisesti sanoa olevan rasisti, jos se ratsaisi pelkästään värillisiä vaikkapa Danderydissä, jossa asuu paljon valkoisia ruotsalaisia, mutta ei värillisiä. Mutta kun Rinkebyssä ei siis asu muita kuin värillisiä. Miten poliisi näin ollen voi valita väkijoukosta VAIN värillisiä ratsattavaksi ja rasisteerattavaksi?

Niin ikään artikkelissa väitetään, että poliisi ratsaa “tavallisia” rinkebyläisiä, jotka kokevat olonsa ahdistuneeksi. Kuka tavallinen ihminen muka joutuu yhtään missään ratsattavaksi poliisin toimesta, jos pelkästään kulkee kadulla?