SVT:n pohjanoteeraus: ”Rikolliset kokevat olonsa loukatuksi poliisin ratsioissa”

Kirjoittelin aikaisemmassa jutussa ruotsalaisesta entisestä SVT-journalistista Chris Forsnesta, joka kertoi, että SVT:ssä on ilmiselvä agenda, jota toimittajat ajavat. Agendatoimittajat eivät voi esimerkiksi kritisoida maahanmuuttoa tai maahanmuuttajien rikollisuutta.

Ja saman tien sattui silmään artikkeli muutaman päivän takaa, joka kirjaimellisesti on juuri sitä mistä Chris Forsne puhuu. Ilmiselvää agendaa ja asian kiepsauttamista aivan vinksalleen.

SVT kirjoitti sunnuntaina artikkelin Rinkebyn gangstereista otsikolla ”Poliisin kovat otteet rikollisjengejä kohtaan koetaan ongelma-alueilla loukkaaviksi”.

Artikkelissa kerrotaan, kuinka rinkebyläiset gangsterit kokevat poliisin ratsiat loukkaavina ja poliisi on aggressiivinen. Poliisien läsnäolo koetaan ongelmaksi ja ratsioita tehdään ilman mitään ”syytä”.

Poliisi siis yrittää tehdä jotain rikollisjengien toimien estämiseksi ja vaikeuttamiseksi, niin valtiollinen yleisradioyhtiö kirjoittaa samaan aikaan, että rikolliset kokevat olonsa loukatuksi tämän takia.

Kyse on siitä, että Tukholman poliisi ei tietenkään ole ihan täysin hampaaton koulupoika, joka menee ja vikisee rikollisten tahtiin, vaan Järvan alueellakin on kovan luokan poliiseja, jotka toimivat työssään siltä pohjalta, että vastassa on kovia gangstereita. Poliisin yksi toimintatapa on henkilöratsiat. Aina kun tavataan tunnettu gangsteri tien päällä, niin henkilö ratsataan.

Ratsioita ei siis tehdä tavallisille ihmisille, vaikka nämä nyt sattuisivat olemaan värillisiä tai hampin näköisiä, vaan oikeille aidoille gangstereille ja gangsterin aluille, jotka poliisi tuntee. Poliisin mukaan tätä metodia käytetään menestyksekkäästi, sillä ratsioilla putsataan kadulta aseita ja samalla saadaan gangsteri pariksi vuodeksi linnaan, sillä Ruotsin lain mukaan ladatun aseen kantamisesta vangitaan automaattisesti ja linnaa tulee vajaa pari vuotta.

SVT yrittää kuitenkin antaa kuvaa, että ratsioita tehtäisiin päntöimenään summittaisille värillisille ihmisille. Tämä osoittaa, että toimittaja ei edes tiedä mikä Rinkeby on. Miten poliisi muka valitsisi Rinkebystä erityisesti värillisiä ihmisiä ratsioihin, sillä 95 % Rinkebyn asukkaista on mustia tai tummanruskeita.

Väite, että poliisi ratsaa Rinkebyssä värillisiä ihmisiä heidän ihonvärinsä takia on ihan samanlainen väite, kuin jos väitettäisiin, että Sonkajärven poliisi ratsaa Sonkajärvellä valkoisia ihmisiä heidän valkoisen ihonvärinsä takia. Kun eihän Sonkajärvellä ole mustia ihmisiä, joita poliisi voisi ratsata.

 

On vaikea sanoa miksi SVT kirjoittaa juuri tällä tavalla, paitsi tietenkin sen takia, että toimittajalla on niin vahva agenda, että sitä ei voi ohittaa. Poliisin voisi mahdollisesti sanoa olevan rasisti, jos se ratsaisi pelkästään värillisiä vaikkapa Danderydissä, jossa asuu paljon valkoisia ruotsalaisia, mutta ei värillisiä. Mutta kun Rinkebyssä ei siis asu muita kuin värillisiä. Miten poliisi näin ollen voi valita väkijoukosta VAIN värillisiä ratsattavaksi ja rasisteerattavaksi?

Niin ikään artikkelissa väitetään, että poliisi ratsaa ”tavallisia” rinkebyläisiä, jotka kokevat olonsa ahdistuneeksi. Kuka tavallinen ihminen muka joutuu yhtään missään ratsattavaksi poliisin toimesta, jos pelkästään kulkee kadulla?

Subscribe
Notify of
guest
54 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Se nyt vain on näin

Niin ja kun ne värilliset nyt vaan jengiytyy ja klaaniutuu ja tekevät paljon ennemmän rikoksia kuin valkoiset kantikset.

Mitä enemmän pas*** tonkii sitä enemmän...

Rinkebyläiset gangsterit eivät yksinkertaisesti tykkää siitä että huumetoimituksiin jne tulee taukoja ratsaamisten vuoksi.

Ota Rinkebystä melkein kuka tahansa vaikka nuoriso-ohjaaja tms (männävuosina Lugna Gatan) niin heillä on islamistinen ja/tai rikollinen tausta. Eli on todellakin suuri syy ratsata nimenomaan heitä.

Jos puhdas toimija, niin on hengiltä alta aikayksikön.

Puolueeton

Tässäkin taustalla on kulttuurieroja. Ruotsalaiset ovat tottuneet siihen, että ollaan rehellisiä joitakin harvoja ei-älykkäitä lukuunottamatta. Aivan samoin kuin suomalaisessa kulttuurissa. Kun kulttuuriin sekoittuu rehellisyyteen piittaamattoman kulttuurin suuri joukko ei-rehellisesti käyttäytyviä, jotka valehtelevat huonosti koulutetuille toimittajille, seurauksena on lukijoita harhaajohtavia kirjoitelmia.

Minä

Etenkin, kun toimittajilla on halu luoda positiivista mielikuvaa oikeauskoisista ja muista kehitysmaalaisista. Niin vahva halu, että tosiasioita piilotellaan ja positiivisia vaikka keksitään, jos ei muuten löydy.

Toimivat kulttuurimarxismin ajatuksen mukaan: totuutta ei tule julkaista sellaisenaan, vaan se tulee tulkita aatteen näkökulmasta ja julkaista sitten.

Rellinen

Vai, että lisäkoulutusko parantaisi toimittajat suvakkimielisairaudelta. Elkää nyt aikaihmiset nuin lapsellisia horise.

Särmääjä

Jutun kirjottaja Sofia Yohannes värisee itekkin aika lailla.

Gkeeper29

Todennäköisesti rinkebyssä asuvat muutamat valkoisetkin ovat gantereita, joten on arveluttavaa pitää mustia kovempina ganstoina.

Minä

90-luvun mittaan Rinkeby kokolailla tyhjeni suomalaisista. Rinkebyn ostoskeskuksen yläkerrassa ollut suuri Suomi-kerho suljettiin jäsenkadon vuoksi 90-luvun toisella puoliskalla.

90-luvun lopussa suomalaisia oli enää kourallinen jäljellä. Silloin oli vielä vähän ruotsalaisiakin. Siitä on jo pari vuosikymmentä, joten tuskin siellä montaa on jäljellä kumpaakaan, jos yhtään.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Toimittajilla muka agenda. Haiskahtaa salaliittoteorialta. Täällä niihin ei uskota , eikä suvaita. Sensuuri iskee….

Aappa

Onhan se selvä, ettei valtamedian yksittäisillä toimittelijoilla voi olla mitään omia agendoja, vaan kaikilla on tasan yksi ja yhteinen ulkoapäin saneltu agenda, mikä kyllä täyttää salaliiton määritelmän kevyesti.

Minä

Kulttuurimarxismi, ”suvaitsevaisuuden” nimellä tosin, on päässyt koulutukseen jo ajat sitten. Siksipä toimittajilla on yhteistä arvopohjaa yllin kyllin. Luonnollisesti lehtien omistajatahot määräävät mitä sopii kirjoitella ja miten, mutta ”suvaitsevaisuus” on niille kasvatettu jo koulutuksessa. Se oli kulttuurimarxistien suunnitelmakin alusta asti. Vuosikymmenten aikana se on onnistunut.

Aappa

Eli on täyttä sattumaa, että jokainen valtamedia ”uutisoi” täsmälleen yhtä ja samaa yhdestä ja samasta näkökulmasta, ilman mahdollisuutta poikkeaviin mielipiteisiin? Jos se olisikin edes pelkkä toimittelijoiden salaliitto, mutta kun ne ovat pelkkiä hyödyllisiä idiootteja siinä pelissä.

h44

Tässä on kyseessä sama ilmiö kuin -70 luvun amerikkalaisvastaisuudessa ja stalinismissa. N.s. intellektuellit ovat omaksuneet tietyn aatteen ja kaikki intellektuelleiksi pyrkivät mukauttavat omat kantansa dogmaan sopiviksi. Jossain voi olla myös tahoja jotka syöttävät omaa agendaansa dogmaan ja hyödyllisten idioottien armeija levittää sanomaa. Mitään yksittäistä harmaata taustaeminenssiä ei ole, on vain ”parviäly” joka määrittelee dogman ja valvoo dogman sisällä pysymistä. Nykyään tämä kaikki on vaan digitalisoitu.

tinfoil

Asiallista tekstiä.

Ei ole mitään monimutkaisia salaliittoja, on vain vihervasemmistolainen sairas ”arvopohja”, jota on kompattava papukaijan tavoin tai muuten toimittajan ura ei etene. Siitä pitävän huolen n. 95-prosenttisesti vihervassareista koostuvat esimiehet ja kollegat.

Rellinen

Siinäpä sitä salaliittoa jo onkin.

alpakkarodeo

Kun ihminen varttuu aineellisen ja kenties henkisenkin hyvinvoinnin keskellä, hän alkaa pitää sellaista itsestään selvänä.
Jokin anarkistinen ideologia voi hyvinkin tuoda mentaalista potkua mukavaan elämään. (sähkö syntyy kuitenkin aina pistorasiassa ja rahat kasvavat taikaseinässä)

Minä

Mielipiteet sanellaan esim. koulutuksessa. Opetetaan oppilas ajattelemaan tietyllä tavalla pitämään totena tiettyjä väittämiä.

Harvempi alkaa oikeasti ajattelemaan itse. Niistäkin, jotka uskovat ajattelevansa itse, on suurin osa mennyt vaan toisenlaiseen koukkuun, eikä tosiasiassa ajattele itse.

CvK

”Harvempi alkaa oikeasti ajattelemaan itse. ”

Kyllä.
Oman ajattelun vähäisyys taas voinee aiheuttaa helpomman siirtymän vasemmalle kuin niillä harvoilla jotka ajattelevat itse?!

Olettekos lukeneet tai kuulleet O’sullivanin ensimmäisestä laista?

”All organizations that are not actually right-wing will over time become left-wing.”

Huonosti suomentaen; kaikki muuttuu ajan kuluessa vasemmistolaisemmaksi, paitsi äärimmäinen oikeisto.

Tuosta ei tietääkseni ole på finska mitään juttua missään, mutta alkup. kielellä esim. wikipediasta tai tästä:
https://www.conservapedia.com/O%E2%80%99Sullivan%E2%80%99s_First_Law

Esa Törrönen

Vitustako sinä tiedät?

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Aappa. Tiedänhän minä sen , mutta täällä siitä ei saa keskustella. Pate suuttuu , koska antis……

Minä

Aika turha puhua salaliitoista, kun kulttuurimarxistien opit ja päämäärät ovat julkista tietoa. Ainoa salaliiton kaltainen siinä on, että sitä kutsutaan suvaitsevaisuudeksi, jota se missään tapauksessa ei ole.

Kulttuurimarxistien pyrkimys miehittää koulutus ja media omaa ideologiaansa edustavilla on yksi heidän tavoitteistaan, siis julkisesti kerrotuista tavoitteista. Hyvin ovat onnistuneet.

Mitä tulee juutalaisiin, niin varmasti heidän joukostaan löytyy niitä, jotka haluavat raskaallakin kädellä ohjata tapahtumien kulkua.

Tässä videolla puhuu yksi juutalaisnainen.
https://www.youtube.com/watch?v=53A5AJoRxF0
En tiedä kuinka laaja piiri ajattelee tuolla tavalla, mutta varmaan useampi kuin tuo nainen itse. Ei sekään ole salaliitto, vaan julkista tietoa ainakin tuolta osin.

Salaliittojahan on pilvin pimein kaikkialla, missä on vallan saamiseksi suunnitelmia, joita ei kerrota julkisesti, vaan pidetään pienen piirin tiedossa.

Last edited 3 vuotta sitten by Minä
Sooman

Ihan mielenkiinnosta: MItä ajattelet uusimmasta Estonia-dokumentista. Oliko ne 25 vuotta ”salaliitoista” naukuneet sittenkin oikeassa. Tai Pizzagate ala Epstein tai 9/11 missä Pentagoniin tunkeutuneesta satojen metrien matkustajakoneesta ei jäänyt pyrstöäkään rakennuksen ulkopuolelle. (vrt. matkustajakoneen törmäys hollannissa kerrostaloon) Ihan ystävyydellä: Ootko oikeesti noin naiivi vai esitätkö vain?.

Last edited 3 vuotta sitten by Sooman
Päivänselväjuttukökö?

Iso reikä on paatissa jolla kuljetettiin sotakaluja vaikka ei olisi pitänyt niin tehdä matkustajalaivalla. Kuulemman Venäjän ohjussysteemin osia jotka salakuljetettiin Venäjältä. Silminnäkijät näkivät kun militäärikalustoa ajettiin laivaan.

Ruumiit, tai ainakin noin 150 ruumista, olisivat sukeltajat pystyneet nostamaan ylös mutta heidän ei annettu tehdä sitä. Sen sijaan Ruotsille varsinkin tuli kiire ehdottaa paksun sementtikuoren valamista koko aluksen päälle.

Kyllä tässä jonkinlainen liitto on tainnut olla, tekijöille ”julkinen” ja matkustajille ja omaisille salainen.

Esa Törrönen

Entä nuo muut mainitut?

Soylen T. Green

Kyllähän salaliittoja on aina ollut. Mitä suurempaa salaliittoa jokin toiminta edellyttäisi, sitä todennäköisemmin joku kuitenkin paljastaisi sen

Rellinen

Mitäpä jos salaliitto kasvaakin niin suureksi, ettei kenelläkään olisi rahkeita tai rohkeutta paljastaa sitä eikä paljastamisellakaan olisi mitään merkitystä? Eli salaliiton paljastus haihtuisi kuin pieru saharaan.
Tai sitten todellinen suursalaliitto hukkuisikin suursalaliittolaisten liikkeelle pieraisemien hörhösalaliittoteorioiden mereen.
Tai sitten salaliitto olisi niin kiero, että se kasvaa omalla painollaan kuin rinteeseen heitetty lumikoppi, joka vähitellen kasvaa ja jyrisee lumivyörynä ja jota olisi mahdoton pysäyttää vaikka siitä kertoisikin.

Ace Of Spades

Sehän menee niin että jos valkoinen murhaaja joutuu vankilaan niin mikään kakku ei ole tarpeeksi pitkä, mutta jos mustahko/ruskeahko murhaaja joutuu vankilaan niin se on rasismia sekä julma loukkaus ihmiskuntaa vastaan. Ilman rasistikorttia nuo tänne kuulumattomat muunväriset olisivat ihan kusessa. Saas nähdä kuinka kauan se kortti on voimassa, meinaa nimittäin olee aika puhkikulutettu viisu jo..

Pirtsakka

Naurattaa tuo: ”Tämä osoittaa, että toimittaja ei edes tiedä mikä Rinkeby on.”

Tulee tahaton assosiaatio siihen suomalaiseen itsensä ylentäneeseen journalistiin, joka matkasi Tukholmaan ja siellä muistaakseni nimenomaisesti Rinkebyhyn ja kirjoitti raportissaan ettei siellä ole mitään raportoitavaa. Johanssonko oli nimensä vai mikä?

Pirtsakka

Korjaus: nimi oli Pettersson.

Vesa

Vai menikö Malmön Rosengårdiin? Taisi olla niin. Juttu vuodelta 2015.

Johan

Sami Sillanpää 46v. Juttu maksumuurin takana.
https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000005472239.html

Jarkko

Tämä ylipainoinen Pättersssson oli muuten jokunen pvä sitten puoliseiska ohjelmassa.Mustista hoikentavista kuteistaan huolimatta kyllä punaviher aivokuppa tuli hyvin selville puheistaan.

Valtsu

Maria Petterssonin vittuiluretki suuntautui Rosengårdiin. Lisää vaikka tuolta: http://professorinajatuksia.blogspot.com/2019/06/mita-maria-pettersson-kertoo.html?m=1

Pirtsakka

Niinhän se menikin. Malmösta muualle muuttanut toimittaja, jonka nimi oli muistaakseni Inger jotakin, kävi joskus pahimman invaasion aikoina varoittamassa suomalaisia tekemästä samoja virheitä, mitä Ruotsissa on tehty. Yritin googlata nimeä, mutta en löytänyt. Vaan meikäläisten kalloon ei mene mikään, samat virheet on pakko tehdä, vaikka yleensä niin hanakasti otetaankin mallia ruotsalaisista.
Tuo ”muistaakseni-Inger” muutti Malmösta koska koki kaupungin muuttuneen aivan muuksi kuin mitä se aiemmin oli ollut. Sitäkin taustaa vasten suomalaisten toimittajien hömppäjutut ovat aivan naurettavia. Kuinka joku viitsiikin tehdä itsensä täysin naurunalaiseksi, soppii ihmetellä.
Onneksi tuli nähtyä Ruotsi vanhoina hyvinä aikoina, nyt ei sinne ole minkäänlaista hinkua eikä tunkua.

Anna-Maria Korhonen

Sitä vaan tässä tuumiskelen, että miksi kirjoittaa mitään tuollaista, kun voi olla kokonaan kirjoittamatta mitään, kirjoittaa hauskoista kokkaus- ja pelihetkistä tai jonkun missin paljastavasta kaula-aukista. Poliisin ratsiastakin voi kirjoittaa niin moneen tyyliin, myös kajoamatta etnisyyteen. Suomen media on tässä mestari. Haisjahtaa selvästi siltä, että monikulttuuri pitää väenvängällä tähänkin ympätä, ikäänkuin maahanmuuttajat yritetään saada väkisin rikollisuudessa samalle viivalle. Taikka sitten rinkevyläisistä väkisin tehdä otos normiruotsalaisia.

Prozac

Voisiko esittää oletuksen, että toimittajakunnassakin voi olla rikollista ainesta, joka hyötyy rikollisten ymmärtämisestä?

Suomi Finland

”Poliisi siis yrittää tehdä jotain rikollisjengien toimien estämiseksi ja vaikeuttamiseksi, niin valtiollinen yleisradioyhtiö kirjoittaa samaan aikaan, että rikolliset kokevat olonsa loukatuksi tämän takia.”

Uutisen lukijan reagointi on järkevä, jos ensimmäinen ajatus on, että ’helvetin hyvä juttu’.

Uutisen kirjottajakin voi ajatella, että aivan helvetin hyvä, että gansterit loukkaantuvat. Mutta siihen ei toki voi lisätä, että ’GO POLIISI!’.

Mutta jos tosiaan on tarkoitus vesittää poliisin toimintatapoja ja arvostella niitä rasistisiksi, niin silloin puhutaan idiotiasta, joka paranee ainoastaan riittävän tehokkaan omakohtaisen rikastuksen avulla.

juha II

Ruotsin poliisi on tosi asiassa eräänlainen klovni-osasto. Siitä <kun laajentaa ajatusta koko yhteiskuntaa. Ei lopputulos voi olla kovinkaan mairitteleva!

xxxwrrgg

Tämä sama ilmiö on kymmeniä vuosia ollut esillä länsimedian , mm YLE:n uutisoinnissa Israel/Palestiina konfligtissa ja on yhä edelleen , ja moninkertaisesti räikeämpänä!
Israel on itsenäinen valtio jolla on velvollisuus pitää järjestystä yllä. Sattuneesta syystä Pale-arabi puolella on valtavasti exremistisiä aineksia yleisen järjestyksen ja turvallisuuden horjuttamiseksi. SIksi myös turvatoimet ja ennalta ehkäisyt ovat vaatimusten mukaiset ymmärrettävästi.
On ihan sama mitä ja miksi Israel tekee näissä tilanteissa turvatessaan kansalaistensa (myös arabien,n 1,5 milj israelin kansalaista) turvallisuuden. Ne todelliset syyt ei medioita kiinnosta ,. Vaan aina se ed mainittujen medioiden taholta käännetään ylösalaisin jossa Israel onkin ihmisoikeusrikollinen ja se verta janoava islamistiterroristi on viaton uhri jota ahdistetaan syyttömästi?

Tämä mitä täällä tapahtuu on ihan pientä siihen verrattuna (Israelhan tuomitaan em ”rikoksista ” YK:N turvallisuusneuvostossa tavaksi tulleena joka vuosi ja muut todelliset ihmisoikeus rikoksista tunnetut maita ei, jopa suomikin on niitä tuomioita uskollisesti allekirjoittanut joka vuosi , vastikäänkin?)

Mutta suunta näyttää olevan , kun BLM ilmiöitä , elokapinaa ja tuota ruotsin poliisin toimintaa kohtaan noussutta kohua ja yleensä poliisivoimia kohtaan noussutta syyllistämistä yms seuraa että rikollisuus ja virkavallan vastustaminen näyttää olevan yhä enemmän hyväksyttyä . Ilmiö joka on täysin uskomaton näin vanhemmalle miehelle , että semmoinen olisi ollut vielä pari vuosikymmentä millään tavoin kenellekään tullut edes mieleen?
Ja kun ei todellakaan poliisi ole muuttunut tai suomi ta ruotsi olisi mikään poliisivaltio jossa poliisi saa tehdä mitä tahansa, ei vaan tosi tarkasti tutkitaan joka tilanne jossa käytetään voimatoimia !

Are the all doo doo luu?

SVT feel free to be offended.

If you have started to say that police can not do they work, what is the results for that policy to society?

My only question is that is there any standards to get a job from SVT?

Woah

YLE käyttää samaa retoriikkaa matuista kertovissa omissa jutuissaan, joskaan ei aivan noin räikeästi. Otetaan esimerkki, oli juttu EU:n pakolaispolitiikasta ja jutun kuvituskuvana oli täysissä mellakkavarusteissa olevat poliisit ja edessä kaksi lasta, toisella maski naamalla. Tekemällä tehty mielleyhtymä ja aivopesuun viittaava on selkeä, hätää kärsivät alaikäiset orvot pakolaislapset eivät saa tulla Eurooppaan koska vastassa on paha poliisi estämässä. Tosiasiassa kuvituskuvassa pitäisi olla nuoria miehiä i-phonet ja muotivaatteet hyvin esillä ja ylimielinen ja röyhkeä asenne ”pelastajia” kohtaan.

MP ja EU takaavat etteivät maturikolliset lopu

Uskomatonta että maassa 3-5% kannatuksen MP saanut MP, joka nippanappa on edes eduskunnassa, määrää Ruotsin maahanmuuttopolitiikan ja uhkailee ja käskyttää muutenkin joka asiassa. Itseasiasa MP hallitsee Ruotsia. Vanha lökäpöksysetä haluaa pysyä vallassa joten hän tekee niinkuin MP sanoo; mitä kansa tykkää on hänelle täysin yhdentekevää. 

Sossut velkaannuttavat maata ennätysvauhtia jotta vaalin 2022 voittajilla (tokkopa enää sossut) olisi mahdollisimman huonot lähtökohdat eli joka aspektilla sekava tilanne ja talous.

Ruotsin sosdem finanssiministeriä on ehdotettu IMFC puheenjohtajaksi. IMFssa istuvat EUn keskuspankkien johtajat ja maitten talousministerit. Raha-Magdalena ja Migraatio-Ylva tulevat tekemään parhaansa jotta EUstä saadaan niin afganistanilais-afrikkalais-lähi-itäinen kuin vain on mahdollista.

Rellinen

Tyypillistä punaterroria. Ripuloidaan varallisuus hornan tuuttiin ja nauretaan räkäisesti päälle.
Aiheutetaan kriisejä ja kormutaan hedelmät taskuun.
”Jos en saa kaikkia leluja, särjen kaiken, lelut ja hiekkalaatikonkin”, näin ajattelee sosialisti.
Eikö tämä pitäisi jo olla selvää millä mentaliteetilla suomea ja ruotsia on johdettu.

pöh

On suorastaan käsittämätöntä miten hulluksi maailma on mennyt.

Vaikka tätä mamutus propagandaa ym on seurannut 30-vuotta vierestä, niin nyky media on aivan käsittämätöntä pskaa.