Ala-Tuuhonen vapautettu tutkintavankeudesta

Keski-Suomen käräjäoikeus on vapauttanut poliisin pyynnöstä Tero Ala-Tuuhosen, joka oli vangittuna epäiltynä Pekka Katajan murhan yrityksestä.

Asiasta kertoi Nykysuomi. KRP:stä asiaa on kommentoitu Nykysuomelle, että Ala-Tuuhosen kohdalla todennäköisin syin epäily on muuttunut syytä epäillä. Näin ollen vangitsemisen edellytykset eivät enää täyty.

Ala-Tuuhonen on ollut vangittuna 6. syyskuuta alkaen.

Todennäköisin syin epäilty on epäilyn ylempi taso. Epäiltyä kohtaan on olemassa yksittäisiä todisteita. Syytä epäillä on epäilyn alempi taso, että on olemassa konkreettisia seikkoja, jotka viittaavat syyllisyyteen.

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jaaha
Jaaha
9.10.2020 15:17

Tuleeko koppikorvauksia yhtä mehevästi kuin uussuomalaiselle tulisi?

Valtsu
Valtsu
9.10.2020 15:47
Vastaa...  Jaaha

Jaa, tuosta tulikin mieleen, että mitähän ISIS-kaksosille kuuluu? Jokohan on pajatso tyhjennetty ja oleskelulupa saatu? Ehkä kansalaisuuskin?

a4dd9.jpg
T
T
9.10.2020 15:57
Vastaa...  Valtsu

Mielestäni ihmisten ulkonäköä ei tulisi arvostella, mutta koska tämä on poliitikko niin teen poikkeuksen: Hän näyttää kuin hänellä ei olisi kaikki kotona ja olisi jonkinlaisen jatkuvan tunnekuohun vallassa. Saattaa johtua ilmeestä.

Jardekka
Jardekka
9.10.2020 19:23
Vastaa...  T

Joo kyllä ulkonäkö ja todellisuus kohtaavat!! Ideologia usein varmaan syynä tähänkin?

Vinksahtanut sielunelämä taustalla
Vinksahtanut sielunelämä taustalla
10.10.2020 09:13
Vastaa...  Jardekka

Tai siis pimahtaneet aivot, jotka sitten johtavat vasemmistoideologian hysteeriseen kannattamiseen ja tuo myös tuon hullun ilmeen naamalle.

paskanlieskat
paskanlieskat
9.10.2020 20:03
Vastaa...  Valtsu

Tytti näyttää siltä että kaipaa kunnolla kakkoseen

Kalle Ankan sisko
Kalle Ankan sisko
10.10.2020 09:16
Vastaa...  Valtsu

Onko tämä se neiti Ylä-Tyhjänen? Vai joku sarjakuvahahmo?

Aikki
Aikki
13.10.2020 09:59
Vastaa...  Valtsu

Luultavasti poistuivat maasta saman tien, kun rahat tililleen saivat.

Ilmari
Ilmari
9.10.2020 18:19
Vastaa...  Jaaha

Mitä koppikorvauksia?

Jaaha
Jaaha
9.10.2020 21:22
Vastaa...  Ilmari

Kysymys niukkasanaisuudessaan jää tarkoitusperältään hämäräksi. Tarkoitatko kysyä mikä koppikorvaus on vai että miksi sitä olisi tulossa?

Ilmari
Ilmari
10.10.2020 09:44
Vastaa...  Jaaha

Sitä että miksi sitä olisi tulossa.

Jaaha
Jaaha
11.10.2020 08:30
Vastaa...  Ilmari

Ainoa ”konkreettinen seikka”, joka on julkaistu yleisölle, on Katajan Poliisin kehoituksesta ja osoituksesta suorittama kasvotunnistus.
Tietenkään tutkinnallisista syistä mitään ei julkaista, jonka pitää pysyä ainoastaan osallisten tietona, jotta sitä voidaan käyttää osallisten rajaamiseen, mutta siis vapautus tosiaan viittaa fyysisten todisteiden puutteeseen, eli on todennäköistä, että tämä poliisin solisitoima tunnistus on ainoa seikka joka on ilmeisesti alibin puutteen lisäksi. Alibin puute on kuitenkin vain negatiivinen näyttö ja tuomittavuus vaatii aina positiivista näyttöä.
Negatiivisen näytön pohjalta tuomiota ei tule ja siis kaikki vangitseminenkin on silloin syyttömän vangitsemista.

joiku
joiku
10.10.2020 05:52
Vastaa...  Jaaha

Eiköhän koppikorvaukset tule automaattisesti aiemman oikesukäytännön mukaisesti.

Enemmän kiinnostaa joutuvatko ne lehdet korvamaan kunnianloukkauksesta, jotka julkaisivat epäiltyjen nimet ennenaikaisesti. Tämänkaltaista syytöstä ei olekaan hetkeen valtamedian toimesta laitettu lööppeihin. Voisi olla jopa ennakkotapauksen paikka.

Ilmari
Ilmari
10.10.2020 09:46
Vastaa...  joiku

Siis kun lehti julkaisee uutisen, että joku on pidätetty, niin se on muka kunnianloukkaus?

Jaaha
Jaaha
11.10.2020 08:59
Vastaa...  Ilmari

Jos media puhuu murhasta epäillystä nimellä ja hän on epäiltynä pidätetty tilanteessa, jossa itse epäily voi perustua virheelliseen toimintatapaan, niin tälläinen on mahdollista.

Jos Katajan kertoma tutkinnan etenemisestä pitää paikkansa, niin kannattaa huomioida tunnistamisesta seuraavaa:

Jotta tunnistamisprosessilla olisi mitään juridista painoarvoa sen tulisi edetä siten, että rikoksen uhrille esitetään samalla kertaa useampi pääpiirteisesti riittävän samankaltainen henkilö ja rikoksen uhrille ilmoitetaan, että hänelle näytettävässä ihmisjoukossa mahdollisesti on läsnä rikoksen tekijä. Rikoksen uhrille ei kerrota, että hänelle näytettävässä joukossa ehdottomasti on läsnä rikoksen tekijä. Tutkijoiden tulisi varoa viimeiseen asti antamasta rikoksen uhrille tapahtumanjälkeistä informaatiota (Post Event Information, PEI). PEI saattaa helposti muokata rikoksen uhrin käsitystä tapahtuneesta. Luulisi olevan selvää, että jos poliisitutkijat todella ovat hoitaneet tunnistamisprosessin Katajan kuvaamalla tavalla, jokikinen keltanokkajuristikin kykenisi kumoamaan kyseisen amatööritekeleen painoarvon.

PS. Paavo, nyt kun Ala-Tuuhonen on vapaana, hän voi halutessaan antaa haastatteluja. Saattaisi olla kaikille meille hyödyllisempää, jos hän tekisi ulostulonsa vaihtoehtomedian kautta.

juha II
juha II
9.10.2020 20:56

Tämä ”Jämsän äijä” alkaa jotenkin lyömään jo vastaan. Aina niin hakoteillä oleva vaistoni ihmisten suhteen antaa minun ymmärtää, että sikäli kovan kohtalon, mutta kuitenkn ”viikate -miehen” tylysti torjuma AlaTuuhonen on jotenkin ketku tyyppi. Mutta ei kuitenkaan varmasti retku. Vm. taitaa olla ainoa oikea päätelmä koko ”vessanseinä kirjoituksessa”.

juha II
juha II
9.10.2020 22:12
Vastaa...  juha II

Korj. ”Painovirhe paholaiseen”: Nimi on väärin! En tark. Ala-Tuuhosta eli tekijää, vaan tätä persujen Jämsän toikintamiestä puolueessa. Eli kuolema tietysti torjui tämänb hakatun kesällä pahoinpidellyn (lievästi sanoen) persu-vaikuttajan.

Mika Salminen
Mika Salminen
9.10.2020 22:13

Näittekö jo tämän?
Koko länsimainen media radiohiljaisuus tästä megaluokan skandaalista:

https://m.youtube.com/watch?v=KFVMttEyLZs

Suomen paskamediassa ei pihaustakaan aiheesta vaikka rummuttivat kolmevuotta tekaistua valhetta.