Ruotsiin sorvataan syksyn mittaan uusi laki, jotta tuhannet afgaanit saavat jäädä maahan

Ruotsiin on syntymässä taas uusi kriisi-ilmiö, jota kannattaa seurata Suomessakin. Olen tästä asiasta kirjoittanut jo aikaisemminkin, mutta ei tee pahitteeksi kirjoittaa asiasta uudestaan.

 

Kyse on ns. koululaista tai afgaanilaista, joka veivattiin pari vuotta sitten ikään kuin toiseksi tilaisuudeksi yksintulleille afgaanilapsille.

Koululaki tarkoittaa sitä, että yksintullut lapsipakolainen, joka oli tullut Ruotsiin 2015 syksyn aikana ja saanut myöhemmin kielteisen oleskelulupapäätöksen, sai nyt 2018 määräaikaisen oleskeluluvan opintojen perustella.

Jos henkilö täytti muutaman ehdon; henkilö oli aloittanut jonkun toisen asteen ammattiin valmistavan opinnon ja saanut kielteisen oleskelulupapäätöksen, niin hän sai nyt oleskeluluvan koulunkäynnin loppuun asti.

Kun ja jos koulusta oli saatu hyväksyttävä päästötodistus, niin sen jälkeen yksintulleella on ollut 6 kk aikaa hankkia itselleen vakituinen työ. Jos molemmat ehdot täyttyvät niin postilaatikkoon tipahtaa elinikäinen oleskelulupa.

Tällainen tilapäinen oleskelulupa eli toinen mahdollisuus on annettu noin 10 000 yksintulleelle lapselle, joista suurin osa on afgaaneja.

 

On kulunut pari vuotta ja koulut ovat useimmilla koululain myötä oleskeluluvan saaneella päättyneet touko-kesäkuussa. Mutta, ongelmaksi onkin nyt muodostunut se, että loppujen lopuksi hyvin harva on saanut hankittua vakituisen työpaikan. Useimmilla henkilöillä aika alkaa umpeutumaan eikä vakituista työtä olekaan näköpiirissä. Jos työtä ei löydy, niin edessä on karkotus kotikonnuille.

Tuhansia afgaaneja uhkaa näin ollen jäädä laittomiksi maassaolijoiksi, sillä on selvää, että Ruotsi ei voi eikä sillä ole kapasiteettia aloittaa karkotuksia suuressa mittakaavassa.

Yllä alussa on kuvakaappauksia SVT:n uutisista. Siellä on toimituksessa nyt täysi höyry päällä. Yleinen mielipide pitää saada afgaanien puolelle. “Abdukarimin pitää löytää työ, muuten edessä karkoitus”, “Khodabask on huolissaan tulevaisuudestaan, työtä ei ole vielä löytynyt” jne jne. Jatkuvia päivästä toiseen säälitarinoita miten koulu on loppu, todistus plakkarissa, mutta työtä ei löydy.

Samaan aikaan turvapaikka-aktivistit tekevät pitkää päivää löytääkseen afgaanipalleroille edes jonkun nimellisen työn, jotta se oleskelulupa irtoaisi. Aktivistit perustavat pöytälaatikkofirmoja ja palkkaavat niihin afgaaneja. Mikä tahansa kikkakakkonen kelpaa, kunhan afgaani vain saa paperin, jossa lukee “vakituinen työpaikka”.

Nyt tosin näyttää, että hallitus aikoo taipua ja antaa afgaaneille manifestin, kuten aktivistit sanovat. Aktivistit ovat vaatineen jo ainakin vuoden manifestia, että afgaaneille on annettava ikuinen oleskelulupa. Nyt, kun huomataan, että he eivät pääse töihin kuin ani harva, niin äänenpainot ovat koventuneet.

Koska vihreät Miljööpuolue on toinen hallituspuolue, niin ei tarvi varmaan arvata mitä kabineteissa tällä hetkellä keskustellaan. Siellä valmistellaan poikkeuslakia, joka yksinkertaisesti antaa tuhansille afgaanoille oleskeluluvan. Sosiaalidemokraatit eivät itsekään varsinaisesti ole sellainen puolue, joka olisi ajatusta vastaan.

Joten näin ollen kannattaa alkaa valmistautumaan ajatukseen, että Ruotsiin sorvataan muutaman kuukauden sisällä laki, joka heittämällä antaa tuhansille afgaaneille oleskeluluvan.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Valtsu

Outoa, ettei mikään rikollisklaani ole haistanut tilaisuuttaan. ‘Tulet meille ilmaiseksi töihin, me otamme rahat, sinä saat oleskeluluvan.’ Noh, toki tuo nyt vaatisi jo oikeaa työntekoa, mutta kai sitä hetken jaksaisi ilmaisen loppuelämän eteen.

Minä

Pidän sitä varmana, että löytyy oikeauskoisia ottamaan näennäisesti töihin. Saattavat antaa vähän taskurahaakin.

90-luvulla näin Tukholmassa, että oikeauskoisten putiikeissa oli paljon sukulaisia tekemässä töitä pienillä korvauksilla. Siihen aikaan ostelivat putiikkeja Tukholman keskustasta, tiedä sitten millä rahalla. Gamla Stanistakin saivat ostetuksi putiikkeja ja sitten jotkut niistä romahduttivat hintoja niin, että vanhoilla putiikeilla saattoi olla selviytymisvaikeuksia. Sellaiseen kai pystyy, kun kulut ovat minimaaliset.

Tiesin kyllä joitain, jotka tekivät asiallista ja laadukasta businesta, mutta niissäkin sukulaiset taisivat olla merkittävä osa edullisista kustannuksista. Laatu ja asiallisuus oli niiden joukossa kyllä harvinaista.

Pimeä bisnes oli lähinnä sääntö, mutta suuri osa ruotsalaisistakin putiikeista teki pimeää sen kuin kerkesivät. Yksi keskustasta putiikin ostanut oikeauskoinen valitteli, kun joutunut siirtymään tietokoneessa sellaiseen kassajärjestelmään, jota hän ei voi muuttaa. Kyseli, jos voisin tehdä sellaisen ohjelman, joka muuttaisi kassanauhan illalla sopivammaksi. On se periaatteessa mahdollista, mutta tulisi kalliiksi, jos yhdelle tekisi.

Last edited 3 vuotta sitten by Minä
Matu Mjölkar Moder Svea

Ei Ruotsissa ole ilmiötä jota ei joku, useimmiten matu, älyä heti välittömästi alkaa huiputtaa ja käyttää hyväkseen.

Esim. täyskaaos coronakorvausten kanssa samoin kuin assistent- avustusten, apaattiset lapset ja kaikki muu paska kamelista käkikelloon.

Valtsu

Apaattiset lapset oli maksimaalisen kehitysmaalainen suoritus: omat lapset varmasti kärsivät, mutta vitunko väliä, jos rahaa tulee!

Keharikyynisyys & kehariahneus

Nimenomaan näin. Viisväliä jos lapsi kärsii ja lapsen koko elämä menee pilalle, pääasia että vanhemmat saavat RAHAA!

Lapsiahan voi aina värkätä lisää jos yksi sattuu vahingoittumaan tai kuolemaan.

Terhomatti Hämeenkorpi

Oli kyllä tuo lopputulema niin vaikea arvata, että…!

Vesa

Huikeaa poliittista tahtoa – eivätköhän kaikki hyödy tästä järjestelystä loppujen lopuksi. On rasismia epäillä poliitikkojen hyvää tahtoa ja afgaanien työkykyä.

Anomus hylätty. 100 raipan iskua.

20 – 60 vuoden sisään tilanne on luultavasti sellainen, että kantaswedujen sekä suomalaisten on anottava oleskelu lupaa muslimien hallitessa. Ja vaatimukset ovatkin sitten kovempaa luokkaa. Jotta onko pyllistelyt suoritettu asianmukaisesti? Entä onko mustakaapua koulutettu ja pätkitty tarpeeksi? Jne.

Kauko Partiomies

Meidän pitää Suomessa varautua siihen että 2040-luvun desantit tulevatkin sitten länsirajan takaa.

Prozac

No onhan ruotsi saanutkin viettää rauhanaikoja jo kauan, leikkiä peppi pitkätossua ja vaahteramäen eemeliä. No nyt maata kansoittavat vähän toisenlaiset “eemelit” ja ei ole saariston lapsillakaan kivaa.

Jones

Kyllä asia on niin, että mitä enemmän siirtolaisia on maassa, sitä enemmän heillä on valtaa. Jos joku siirtolainen on virkamies, niin hän pitää tietenkin siirtolaisten puolta, eikä ollenkaan ole oikeudenmukainen. Näin se vain on. Maat valloitetaan siirtolaisuudella ja silloin kantaväestölle käy kehnosti.

Matutuksen evoluutio in ISOS

Mitä enemmän matuja ON maassa,
sitä enemmän matuja TULEE maahan,
sitä enemmän matut TUNKEVAT päätöksentekijöiksi kuntiin, hallitukseen, yrityksiin,
sitä enemmän matut suosivat OMIAAN,
sitä huonommasi käy KANTAVÄESTÖN asema,
kunnes kantikset ovat PAARIOITA OMASSA MAASSAAN.

Islamic State Of Sweden etenee…

spöken Palme

Onneksi Stalin ei ymmärtänyt lähettää turvapaikanhakijoita Suomeen.
Luultavasti tänne ei olisi edes päästetty kymmeniä tuhansia (aseettomia) miehiä vaikka heillä olisi ollut “vainoista” millaisia kauhukertomuksia tahansa.

puuro on velliä

Amerikkalainen unelma syntyi siirtolaisuuden kautta koska, maahan ei menty valmiiseen pöytään vaan tekemään työtä. Kuokka oli paras kotouttaja.
Nyttemmin tuo unelma lienee lähinnä painajainen aivan liian monille.
Lähi-Idästä ja Afrikasta tuleva humanitaarinen siirtolaisuus polarisoi Euroopan kansallisvaltiot Yhdysvaltojen kaltaisiksi koviksi yhteiskunniksi suoraan ilman mitään kukoistavaa välivaihetta.

CvK

“Yhdysvaltojen kaltaisiksi koviksi yhteiskunniksi suoraan ilman mitään kukoistavaa välivaihetta”

Jep, mulla on sama käsitys asioista.

Jenkkilä versus EU:n joku random maa erona lienee esim. laillisten aseiden saatavuus JA niiden käytön salliminen esim. oman asunnon puolustamiseen – ero tässä on 180 astetta jenkkilän eduksi. Joten ei käy kateeksi paria seuraavaa sukupolvea.

Voisi olettaa eläkkeiden, siis niiden maksuperusteiden, muuttuvan nopealla aikataululla, teit töitä, saat jotain eläkettä, muuten et. Sairastut, itse maksat – kaiken, jne. Näin siksi kun ei ole rahaa kaikkien eläkkeisiin/hoitoon/jne.

Ellei sitten tapahdu jotain mitä ei jenkkilässäkään ole vielä tapahtunut, kuten että rahaa painetaan 24-7 ja jaetaan kaikille, myös tulijoille.

Minä

Jos on valmiuksia ottaa maahan ja elättää suuria määriä, on myös valmiuksia karkottaa suuria määriä. Itse asiassa karkottaminen on kuluistaan huolimatta hyvin halpaa verrattuna elättämiseen ja seurausten tuottamiin kustannuksiin.

Antti Siimeks

Joukkotuho taitaa olla karkoitusta halvempaa, nopeampaa ja tehokkaampaa, karkoitetut kun myöskin tulevat pikaisesti takaisin. Puhun tietysti luteista, torakoista ja sokerimuurahaisista.

Morjens

Alennetaan rimaa ja alennetaan lisää, senkin jälkeen alennetaan! Lopulta rimaa ei enää olekaan, mutta teeskennellään että se siellä on ja se on sensaatiomaisesti ylitetty! Nuo afghanithan ovat näyttäneet kerta toisensa jälkeen mitä helvetin paskasakkia ovat, valehtelijoita, varkaita, puukottajia, raiskaajia ja murhaajia joka vitun jannu. Eikä edes SE muuta vasemmiston mieltä. Vasemmisto on sairas, niin kovin sairas..

Unelma Painajainen

TÖRKEÄ Ruotsi. Riistää Afganistanilta mahdollisuuden kehittyä. 10000 koulutettua jantteria voisi nostaa sen maan uudelle tasolle.

Montako mrd maksoivat ilotodistukset?

Olisi mielenkiintoista saada esille faktat näistä ”koulupojista” eli:

-todellinen lähtömaa
-todellinen ikä
-rikosrekisteri Ruotsissa ja muissa maissa
-päihteiden käyttö ja myynti
-rahankulutus Ruotsissa ja mahdolliset lähetykset ulkomaille
-uskonto ja sen harjoittaminen
-järjestöihin kuuluminen
-koulumenestys (testattava puolueettomalla testillä)
-paljonko kukin jeppe on tullut maksamaan yhteiskunnalle saapumispäivästä tähän päivään asti!?

LööperiLööf eivät lepää ennenkuin joka jäbällä on PUT plakkarissa ja elatus taattu.

Moonman

Mitähän ruotsin 1900-luvun alun eugeniikka-tohtorit esim. Retzius, (jota RKP:kin fanittaa) sanoisivat nykyruotsista, jos heräisivät henkiin? Pitivät suomalaisia kovinkin ala-arvoisina mutta nyt maa täytetään sellaisella porukalla josta eivät olisi osanneet nähdä painajaisiakaan

CvK

Voisi luulla että Gustaf Retzius pyörii haudassaan kuin viimeistä päivää. Näitä Gustafin kaltaisia oli muitakin ja paljon, luen just kirjaa::
Kansankodin pimeämpi puoli, Tapio Tamminen, Atena, 2015, ISBN: 978-952-400-127-5

Luulenpa että jos kirja kuvailema meininki olisi nytkin käytössä niin näiltä tulijoilta, oli avaruuskirurgin paperit tai ei, leikattaisiin rajalla pallit – vähintäin, ellei jopa pää.

Paljon on kansankoti noista ajoista muuttunut.

CvK

Typo, siis ISBN: 978-952-300-127-5 jos joku sillä hakee ko. kirjaa.
2 kpl GT:tä tekee tehtävänsä näemmä, typoja tulee. Tuo ISBN jossa “400” osuu lääketieteen alalle.