SL: Osoita siviilirohkeutta ja katso muualle

Tukholman paikallisliikenteen SL:n uusi mainoskampanja ja vetoomus katsoa muualle, jos julkisissa välineissä tapahtuu jotain, on herättänyt keskustelua.

Sen sijaan, että ulkopuoliset puuttuisivat tilanteisiin, niin matkustajia kehotetaan chattailemaan SL:n omien vartijoiden kanssa. ”Näytä kollektiivista rohkeutta. Katso pois” – kuuluu mainoslause.

SL:llä on omat vartijansa ja junien, metrojen ja bussien lähistöllä on aina vartijoita. Junissa ja metroissa vartijat liikkuvat säännöllisesti. On tietenkin selvää, että vartijat eivät voi nähdä jokaista yksittäistä tapahtumaa tai konfliktia.

Periaatteessa, vaikka SL:n kehotusta katsoa muualle, ja chattailla keskuksen kanssa avun saamisesta, voidaan kritisoida, niin silti vaatii todella suuren kynnyksen puuttua vaikkapa riitatilanteeseen. Yleensä konflikteissa on mukana useita osapuolia, he ovat humalassa tai huumeissa. Ei siis ole mitään järkeä puuttua tapahtumiin ja saada siinä sivussa itse selkään.

Lisäksi jos satut puuttumaan kehitysmaista tulleiden miesten mölyämiseen, niin voit olla varma, että saat hetkessä kymmenen miestä vastaasi eikä ole väliä oletko nainen, lapsi tai mies.

Joten…

30 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Hauki
Hauki
16.10.2020 18:54

Katso muualle niin ongelmaa ei ole.

Näinhän se kansojenkodissa nykyisin menee.

Turhaantunut
Turhaantunut
13.10.2020 21:15

Minulle on sama vaikka muut työntää päänsä pensaaseen jos pitäsi auttaa naista.
Minä en ikinä käännä selkääni tuollaiselle, ihan sama vaikka lähtisi iteltä nirri mutta isken täysillä päälle ja mörkö saa olla jos paikat on läpsyllä ehjänä tuon jälkeen.

Dickie
Dickie
14.10.2020 08:25
Vastaa...  Turhaantunut

kuulostat imbesilliltä, naisethan itse ovat äänestäneet kohtalonsa

Turhaantunut
Turhaantunut
14.10.2020 08:50
Vastaa...  Dickie

Sinä olet raukka.
Ei ole tyhmempää ihmistä olemassakaan kun sellainen, minä, minä ja minä tyyppi joka yleistää kaikki samaan läjään ja nuolee omaa persettään kellon ympäri.

Numento
Numento
12.10.2020 11:27

Ja koko bussin- tai metron matkustajajoukko nousi ylös antamaan aplodit ( joista ei ollut tulla loppua ) kehitysmaalaisille jotka hakkasivat ja ryöstivät mummon.

Eikö ole aika itsestäänselvää että:
Eikö ole aika itsestäänselvää että:
12.10.2020 05:43

Tehkää toisille se mitä itsellenne soisitte tehtävän samassa tilanteessa.

Turhaantunut
Turhaantunut
14.10.2020 19:27

Kyllä. Monille vain turvallisempi on olla aivoton strutsi joka hautaa päänsä hiekkaan.
Missä helvetissä nykyään on ihmisten selkäranka?
Minulle opetettiin jo kansakoulussa että heikompia autetaan aina enkä tuota opetusta ole ikinä unohtanut.
Nykyään monet ei välitä muuta kun itestään, eivätkä tee mitään vaikka näkisivät kun joku hakkaa lasta, naista tai vanhusta.

Sandigt Idag
Sandigt Idag
11.10.2020 21:14
Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
11.10.2020 20:12

Mietin tässä mahdollisia skenaarioita, mitä seuraa, jos katsotaan kohti:

1. Jos kantis katsoo kohti, hän on rasisti.

2. Jos Lähi-Idän ihme katsoo kohti hän saa presidentiltä urhoollisuusmitalin.

Mietin tässä mahdollisia tapahtumakulkuja, jos katsotaan muualle:

1. Jos kantis katsoo muualle, jää tapahtumiin puuttuminen virkavallan vastuulle. Virkavalta puolestaan on pakotettu monikulttuurisen taakse tai muuten vahvasti aliresurssoitu. Näin ollen rikosten määrä tulee kasvamaan ja niiden luonne raaistuu, kunnes koko yhteiskunta on pakotettu noudattamaan sharialakia. Tällöin aiemmin rikoksiksi luokitellut tapaukset löytyvät mm. sellaisten lain otsikoiden alta, kuten ”veron kanto vääräuskoiselta koiralta” (entinen ryöstö), sharialakia noudattamattoman naisen rankaiseminen (naisen, jolla ei ole huntua, joukkoraiskaus), ”koraanin mukainen rangaistus homoseksuaalisuudesta” (rikoslaki ei mainitse tästä mitään, sillä nykyaika ei tunne kuolemantuomiota saati sen julkista täytäntöönpanoa) tai ”kunnianpalautus” (kunniamurha).

2. Mikäli maahanmuuttaja katsoo muualle, ei hänen toivomansa shariayhteiskunta ole vielä toteutunut. Paikalle ryntää islamin etenemistä ikävästi hidastava vääräuskoisten viranomainen, joka pilaa näytelmän. Tätä ikävää käännettä ei nestettä katsoa. Jos muuanne katsova mamu on ainoa todistaja, kai hän nyt ainakin kuvaa iPhonella.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
11.10.2020 19:11

Mutta eikö Paavo ole neuvonut meitä menemään kaosblattejen eteen laittamaan sormen huulillemme ja sihisemään ”Ssshhh”?
Se on kuulemma aina auttanut.

Miksi Paavo neuvoo meitä nyt toimimaan täysin päinvastoin?

Minä
Minä
12.10.2020 15:15
Vastaa...  Admin Pt-media

Totta on, että jos ei ole sitä fysiikkaa ja iskuvoimaa sekä taitoa, on parempi olla menemättä liian lähelle. Ei siitä ole mitään hyötyä kenellekään, että toimii mielestään urheasti, mutta tosiasiassa ei estä mitään, vaan saa ainoastaan itsensä sairaalakuntoon.

Jos sellainen, jolla olisi rahkeita pysäyttää jokin vaikkapa pahoinpitely, ei viitsi muuta kuin katsoa muualle, sitten voisi jo arvostella vastuuttomuudesta.

Saman voisi sanoa, jos paikalla on useita ihmisiä, jotka yhdessä voisivat vaikuttaa asiaan.

Ilmoittaa toki voi, koska sitten ehkä joku tulee estämään. Paitsi jos soittaa poliisille, joka ei tule ennen kuin kauan sen jälkeen, kun juuri tapahtuva on ohi ja ruumisautokin on jo käynyt keräämässä palaset.

Last edited 9 months ago by Minä
Daavidin poika
Daavidin poika
11.10.2020 18:36

Tämähän tarkoittaa sitä, että nyt myös SL- on pyytämässä matkustajiaan ilmiantoon.! Olin paljon työni puolesta tekemisissä silloisen DDR:än kanssa. Vuosi oli 1979-1986. DDR-on entinen Itä-Saksa. Oli se uskomaton ilmianto organisaatio, minkä Stasi rakensi 40v kommunistihallinnon aikana. Ruotsi oli se pohjoismaista suurin joka vastusti suureen ääneen tätä Itä-Saksan, ja Stasin ”urkinta” politiikkaa kansalaisia kohtaan. Nyt kun näitä ilmianto pyyntöjä Ruotsissa satelee monelta eri taholta, niin tämä ilmeisesti tarkoittaa sitä, että Ruotsin valtio on herättänyt Stasin ”urkinta politiikan” uuteen omaan uskoon. Älkää arvon ihmiset missään nimessä liittykö tuohon ilmianto systeemiin olette muuten niin sanotussa lirissä loppu elämänne.

pöh
pöh
11.10.2020 18:29

näin meidät koitetaan alistaa.

new yorkissa musta mies löi teinitytön tajuttomaksi metroasemaala ja alkoi raiskata häntä.
Kun sivulliset koittivat keskeyttää , niin se BLM tyyppi vain innostui ja sanoi että valkoisille saa tehdä ihan mitä haluaa.

K. J. Pitkä
K. J. Pitkä
12.10.2020 08:47
Vastaa...  pöh

Asiaa kenties auttaisi mikäli seuraamuksissa palattaisiin koettuihin käytäntöihin jos esimerkiksi väkivaltarikokset alkavat lisääntyä.
Nimitykset kuritushuone, karhukoppi, paljuselli ja pyttytuomio taisivat aikoinaan syntyä osittain ennaltaehkäisevien mielikuvien luomiseksi.

Minä
Minä
12.10.2020 15:08
Vastaa...  Admin Pt-media

Pentuna pilailtiin, jotta jostain saa pari vuotta kuristushuonetta.

juha II
juha II
11.10.2020 15:49

En viitsi edes kommentoida noin tyhmää asiaa… Ne ruotsalaiset, ne ruotsalaiset!

Hep
Hep
12.10.2020 03:06
Vastaa...  juha II

Paavön viesti on aina sama. Että älkää ihmeessä puolustako itseänne tai läheisiänne. Alistukaa ja pelätkää. Aika jännä äijä.

Hep
Hep
13.10.2020 02:52
Vastaa...  Admin Pt-media

No hyvä. Muistutan sinua tästä kommentistasi kun taas seuraavan kerran kehotat lukijoitasi juoksemaan karkuun. Sama viesti toistuu uudestaan ja uudestaan.

nimellinen
nimellinen
11.10.2020 15:03

Täytyy sanoa että ei tarvi päivittäin liikkua julkisilla, ja ihan vaan senkin takia ettei ole mahdollista.
Sitten siihen asiaan, että ne jotka joutuvat, sekä jokakerta saavat pelätä vitun muslimeita että mitähän paskaa tällä kertaa tapahtuu, niin sanon että helvetin väärin on mennyt asiat. Koulu- ja työmatkat pitää onnistua rauhallisesti ilman ahdistavien ählämien läsnäoloa.
Sanna Marin haluaa noita perseenreikiä myös lisää tänne, että semmonen ”pääministeri”

Stig Bort
Stig Bort
11.10.2020 14:02

Ei yksittäisen sivullisen kannatakaan puuttua kaikenlaisiin tilanteisiin koska se on välittömien taikka juridisten seurausten vuoksi vaarallista. Tuo ”pois katsomisen” korostaminen on kyllä hiukkasen pahantekijöitä ymmärryttävää.

kanander
11.10.2020 14:01

Minulla ei suvaitsevaisuus kestäisi katsoa muualle, jos suomalaista naista alettaisiin hakkaamaan. Keskeyttäisin sen, jos se tilannearvion mukaan näytäisi mahdolliselta.

Hurjat jutut
Hurjat jutut
11.10.2020 17:13
Vastaa...  kanander

Harmi vaan ettet sinä ole koskaan paikalla aina silloin kun oikeasti tapahtuu…

Kullervo
Kullervo
11.10.2020 18:55
Vastaa...  kanander

Kaunis ajatus. Mutta mukavahan se on huudella tänne: Raja-joosepin takametsistä. Tsemppiä kuitenkin sinulle.

Sitä saa mitä tilaa
Sitä saa mitä tilaa
12.10.2020 10:19
Vastaa...  kanander

Mä en enää tiedä menisinkö väliin. Naisethan tätä matutusta niin halajaa ja etenkin suurimmissa kaupungeissa.

kanander
12.10.2020 11:19
Vastaa...  kanander

Se muuten minulla nousee 80-kiloinen pahoinpitelijä, kun ravintolassa nostin ristivyöstä toisen päällä olevan hakkaajan. Kaksi muutakin tappelun keskeytystä olen suorittanut.. Ei sen enempää täällä ”Raja-joosepin takametsissä”.