Trollhättanin kunta suunnittelee lapsille entistä monikulttuurisempia kouluja

Trollhättanissa maahanmuuttajataustaisen ongelmalähiön Kronogårdenin ja tavallisten ihmisten asuinalueiden ero on niin suuri, että kaupungin politiikot ovat päättäneet tehdä asialle jotain.

Ja se jotain tarkoittaa sitä, että Kronogårdenin koulut suljetaan ja maahanmuuttajalapsia aletaan kuljettamaan busseilla kouluihin, joissa maahanmuuttajalasten osuus ei ole niin suuri. Asiasta kirjoittaa ainakin Aftonbladet.

Politiikoille ongelmaksi on muodostunut juuri segregaatio, eli Kronogårdenin maahanmuuttajalapset eivät ole käytännössä missään tekemisissä ruotsalaisten lasten kanssa. Eikä maahanmuuttajalapsia kiinnosta koulunkäynti: yli kolmannes lapsista ei hallitse sellaisia taitoja lukemisesta, kirjoittamisesta ja matematiikasta, että niillä yläasteen päästötodistuksilla voisi hakeutua mihinkään toisen asteen ammattikouluun.

Niin ikään esimerkiksi kolmannen luokan oppilaista vain 12 % selviytyi kansallisesta matematiikan kokeesta. Toisin sanoen voidaan sanoa, että vain 12 % kolmasluokkalaisista osaa laskea.

Ongelmat alkavat politiikkojen mielestä näkymään jo esikoulussa, useat lapset eivät osaa edes puhua ruotsia.

Nyt kunnanisät ovat alkaneet suunnittelemaan kyydityksiä. Esikouluikäisistä lapsista alkaen koululaisia kuskattaisiin sellaisten alueiden kouluihin, joissa ei ole niin paljon maahanmuuttajalapsia. Pakka toisin sanoen sekotettaisiin uudestaan ja testattaisiin oppivatko uusruotsalaiset lapset lukemaan ja kirjoittamaan paremmin ruotsalaisten lasten kanssa.

 

Trollhättanissa kyyditykset ovat kuitenkin jostain kumman syystä aiheuttaneet ruotsalaisissa vanhemmissa vastarintaa. Vanhemmat ovat keränneet nimilistan, jossa vaaditaan, että kyydityksiä ei aloiteta. Vanhemmat perustelevat asiaa sillä, että mitä siitä muka tulee kun maahanmuuttajalapsia kuskataan omakotitaloalueiden kouluihin ruotsalaisten lasten sekaan. Kulttuuritörmäyksiä ja kaaosta.

Vanhemmat kertovat manifestissaan, että heidän lapsia ei saa käyttää koekaniineina vaarallisessa sosiaalisessa kokeilussa.

Trollhättanin kunnan kouluehdotuksessa kerrotaan, että kuntaan aiotaan siis perustaa useampia ”Tasa-arvoisia kouluja” (likvärdig skola). Kronogårdenin ala- ja yläasteet suljetaan ja lapset kuskataan muihin kouluihin. Kunnanisien suunnitelmien mukaan toiminnalla vähennetään ”koulusegregaatiota” ja lisätään oppilaiden taustaisuutta.


Asia ei ole varsinaisesti mitenkään uusi, sillä Botkyrkassa ongelmalähiöiden Fittjan ja Norsborgin lapsia on bussikuskattu jo vuosia ruotsalaisten asuinalueiden parempiin kouluihin.

Subscribe
Notify of
guest
30 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ingen Gripen
Ingen Gripen
11.10.2020 20:29

Svedut saavat sitten yhteiskunnan joka on paljon köyhempi ja huomattavasti väkivaltaisempi kuin 80-luvun kansankoti.

Minä
Minä
12.10.2020 15:31
Vastaa...  Ingen Gripen

Mitähän miettivät kantaruotsalaiset ja ruotsinsuomalaisetkin muutaman vuosikymmennen kuluttua, kun huomaavat viimeistään sitten, että jäi koulutus matujen vuoksi onnettomaksi, osaaminen heikoille ja tuttu kulttuurikin katosi. kirsikkana kakun päälle jää ruotsalaisten muuttuminen vähemmistöksi ilman valtaa omassa maassaan.

Last edited 4 months ago by Minä
XRS
XRS
12.10.2020 22:01
Vastaa...  Ingen Gripen

Mutta suomalaiset eivät saa, koska…. ?

Huru-ukko
Huru-ukko
11.10.2020 20:30

Vai kyydityksiä. No sillä pilataan ne vielä kelvolliset koulut, ne joissa ei ole sitä älämölöä vielä. Harrastihan ne meilläkin aikoinaan jotkut porukat kyydityksiä ja huonosti siinäkin lopulta kävi.

Peku
Peku
11.10.2020 21:54
Vastaa...  Huru-ukko

Barrigaadit pystyyn ja kiväärit jakoon niin ei paskasakki tule valkoisten alueille eikä kouluihin. Matukaisille omat alueet ja omat koulut sinne ghettoihin (mieluuten kotimaassa) niin olo tuntuu kotoiselta. Matu pentu sekoaa vieraassa koulussa kun näkee sivistyneitä lapsukaisia mölyävän eläinlauman sijasta.

Vmp
Vmp
11.10.2020 21:04

Miten se täällä nyt menikään. Oliko se helsinki vai koko pääkaupunkiseutu säätämässä asetuksia jne, että kantasuomalaisten lasten vanhempien ei enää onnistu vaihtaa koulua koska halutaan estää juuri segregaatiota. Eli vanhemmat eivät saa päättää mikä on parasta omalle lapselle. Ei. Siellä viherkommari suvakki päättää, että absullahin on saatava istua margaretan vieressä.

Hommanmaksaja
Hommanmaksaja
11.10.2020 21:17
Vastaa...  Vmp

Taitaa olla yksi suuri syy muuttoliikkeeseen lähikuntiin…

Kukavaan
Kukavaan
11.10.2020 21:06

Miten kävi Botkyrkassa? Lisäsivätkö kyyditykset valkopakoa. Miksiköhän Ruotsin hyvät ihmiset eivät muuta Rinkebyhyn. Onko kukaan heille ehdottanut sitä. Miksi Greta vanhempineen ei asu siellä. Missä asuu hitsaajaa.

Osanottoni vielä järjissään oleville ruotsalaisille. Sellaisia on ainakin Samnyttin Trollhättanin kouluja koskevan uutisen kommentoijissa.

https://samnytt.se/skolor-ska-stangas-har-for-fa-svenska-elever/

luke
luke
12.10.2020 11:22
Vastaa...  Kukavaan

Outoa miksi he sitten eivät äänestä puoluetta enemmistöön joka vastustaa tätä vaan keräävät nimilistoja heillä on kohta oliko jo ensivuonna vaaleissa mahdollisuus korjata epäkohta.

U. Kamutapsa
U. Kamutapsa
11.10.2020 21:08

Muistaakseni vastaavanlaiset kyyditykset ovat olleet esillä myös Suomessa pääkaupunkiseudulla. Moinen meiniki on suoranaista ja tahallista yhteiskunnan tuhoamisen kiihdyttämistä.

Kun tuhotaan opiskelurauha ja roudataan kunniakansalaisten penikoita kiusaamaan/pahoinpitelemään pottunokkien lapsia, niin sitten on hyvä. Vaimitenkäsenyoli. Uskomatonta, miten sekopäisiä ruattissa ollaan.

Valtsu
Valtsu
11.10.2020 21:48
Vastaa...  U. Kamutapsa

Suomessa on ollut puhetta, että lapset eivät menisi aina lähikouluunsa vaan jossain määrin vaihtaisivat päittäin. Halukkuus ”koraanikouluihin” olisi varmaan aika hillittyä.

Johan
Johan
11.10.2020 21:38

Ruotsalaisten ongelma on koulupakko. Yksityisopetusta ei sallita. Ahvenanmaalle on muuttanut paljon lapsiperheitä Ruotsista koska Suomessa ei ole koulupakkoa.

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
11.10.2020 21:58

Hyvää yötä, vanha kunnon ruåtti ! Tai ikiunta!

juha II
juha II
11.10.2020 22:03

Ruottalaiset suvakki-fasistit voisivat kysyä Vantaan ”monikulttuurisen” koulun kantasuomalaisilta oppilailta millaista se ”Tasa-arvo” on kun koulussa suurin osa äärimmäisen primitiivisiä vakivaltaisia kehareita, jonka ”kruunaa” vielä koulun ”silakkaliikkeeseen kuuluva nk. ”rehtori” – lue butcheri!

Kommunistien tyypillinen totalitäristinen ihmiskoe, jossa altistetaan kehareiden rinnalla viattomien ruotsalaislasten terveys aina henkeen asti. Tyypillisesti nämä suvakki-natsit pitävät omat lapsensa kehari-kouluista ja ”istuvat toisen perseellä valkeeseen!”

Aivan kuten Oulussakin ”kotouhtettiin” muslimi ”partalapsia” suternöömäällä heitä nuorten suomalaistyttöjen kanssa. Junes Lokka ehdotti kaupunginvaltuuston komkouksessa, että myös lävitse korruptoinuneiden suvakki puolueidenkin jäsenten lapsia myös valjastettaisiin kyseiseen nerokkaaseen ”kotoutusohjelmaan” kokemaan ”kohtaamisia” ”kultamunien” kanssa. Siitähän nousib varsinainen älämölö valtuustosalissa kun ”sydänten availijat” olivat kuin raivotsautiset koirat syyttäen ainoa rehellistä ihmistä koko tilassa ”uhkailusta” ja vaativat suut vaahdossa ja silmät nurinpäin päässä Lokan erottamista. Lokka vastasi tähän: ”Te siis pidätte maahanmuuttajia uhkana!!!”

Sen pituinen se.

juha II
juha II
11.10.2020 22:09
Vastaa...  juha II

Eipä ollutkaan…

Korj.  Tyypillisesti nämä suvakki-natsit pitävät omat lapsensa KAUKANA kehari-kouluista ja ”istuvat toisen perseellä valkeeseen!”

Lopuksi vielä haluan lisätä, että koko sairasta ja irvokasta projektia voi verrata siihen kun lammashakaan päätetään laskea susia sekaan ja kuvitella SUSIEN! muuttuvan LAMPAIDEN kaltaisiksi!?!?!???

Ryssä haloska
Ryssä haloska
12.10.2020 11:14
Vastaa...  juha II

Tarkoituksemme on, että sudet söisivät länsimaalaiset, homottamamme ja hameeseen pukemamme länsimaalaiset lampaat.

Moonman
Moonman
11.10.2020 23:27

Vaikuttaa siltä ettei koulun tarkoitus olekaan että kukaan oppisi siellä yhtään mitään enää. Tarkoitus lienee ehdollistaa ja sosiaalistaa ruotsalaiset lapset maahantunkeutujien kulttuurille ja seuralle, jotta kaikista tulee yhtä tyhmiä. Jossain vaiheessa yksityiskouluihin tulee hirveä tunku ellei ole jo, mikä sopii niitä pyörittäville tahoille oikein hyvin.

Jos peruskoulu muka otettaisiin vakavasti, niin miksei oteta käyttöön eri aasian maissa olevaa järjestelmää, että lasten ns. pisteytys aloitettaisiin jo päiväkodissa, minkä perusteella voisi hakea haluamaansa kouluun edellyttäen että ”pisteet” riittävät. Joku sanoo tietenkin ettei päiväkoti/esikoulu-ikäisten käytöksestä voi vetää mitään johtopäätöksiä. Se voi olla totta, mutta tärkeämpää on lähettää viesti lapsille ja yhteiskunnalle siitä miten vakavasta asiasta koulutuksessa on kyse.

Nykyään länsimaissa on toisinpäin: häiriköt ja kiusaajat saavat perseillä miten huvittaa ja koulu pitää kynsin ja hampain kiinni ettei ketään erotettaisi, samalla kun koulukiusatut joutuvat vaihtamaan koulua. Suomessakin jaksetaan vielä jauhaa koulujen ”tasa-arvoisuudesta” vaikka oikeasti lapsiperheet pakenevat rikastetuilta alueilta

Huru-ukko
Huru-ukko
12.10.2020 01:09

Yrjö Perskeles on kirjoittanut osuvan jutun aiheeseen liittyen. Lukekaa ja (v)ihastukaa:)

Yuri Komissarov
Yuri Komissarov
12.10.2020 01:27

Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.

Ryssä haloska
Ryssä haloska
12.10.2020 11:17
Vastaa...  Yuri Komissarov

Mokutuksella ja mamutuksella on ollut alusta lähtien äärimmäisen pahat tarkoitusperät ja tavoitteet. Siksi tungemme sitä joka paikkaan.

Opelix
Opelix
12.10.2020 07:09

Samalla logiikalla päästäisiin sitten coronastakin eroon. Eihän siitä mitään tule jos joillakin on corona kun muilla ei ole, paljon parempi että kaikilla on! …hohhoijaaa, ikäänkuin geneettisesti tyhmä tulisi neroksi jos se vaan saa istua Einsteinin vieressä. Ainut tapa miten näin saadaan tyhmien kakaroitten arvosanat paremmiksi on tietenkin se että ne tyhmät väkivaltaiset kakarat uhkailevat ja hakkaavat Einsteineja tekemään tyhmien kakaroiden läksyt. Toinen tapa on myöskin toimivaksi todettu ns ”riman alentaminen” opetuksessa ja kokeiden arvosteluissa. Lähtökohtaisesti siis jokainen saa ainakin hyväksytyn vaikka olisi koepaperiin sotannut omalla kakallaan jotain arabinkielistä skeidaa.

Noita sitten muka tarvitaan
Noita sitten muka tarvitaan
12.10.2020 07:27

Koulunkäynti ei yleensä kiinnosta, jos on tyhmä pää, koska jos ei sinne mitään mene niin ei se silloin kiinnosta.

Kolmannes ei opi oikeen edes lukemaan ja laskemaan,

Juha
Juha
12.10.2020 08:11

Heh. Stalin harrasti aikoinaan väestön kyydityksiä mm. inkeriläisiä ja virolaisia siirrettiin Jäämeren rannalle ja Siperiaan.. Baltian saksalaisia pakkosiirrettiin Kazakhstaniin, siten siellä on 2%n saksan kielinen vähemmistö nykyään..

Kommunisteilla on kova hinku sekoittaa kansallisuuksia myös edelleen.. tähän perustuu kommunistisen stalinistisen EUn, kommunistisen äärivasemmistolaisen Ruotsin ja kommunistisen marxilaisleninistisen Suo-maan omituiset toimet tänäpäivänä..

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
12.10.2020 09:03

Miten olisi pakollinen ÄO-testi heti rajalla. Niitä on myös sellaisia, jotka eivät edellytä luku- ja kirjoitustaitoa. Jos ÄO alittaa kantaväestön keskiarvon, palautus joko kotimaahan tai leirille sen läheisyyteen.

jari
jari
12.10.2020 12:25

Näin se pitäisi olla.

Rellinen
Rellinen
13.10.2020 10:32

Väritesti ennenkaikkea.

Numento
Numento
12.10.2020 11:31

Kronogårdenin ala- ja yläasteet ? Miksi niitä ei vielä ole poltettu ?

Minä
Minä
12.10.2020 15:28

Eikös ne matut olleet ihan yhtä hyviä kuin ruotsalaiset? Miksi ruotsalaiskoulut menestyvät paremmin? Onko tämä kyyditys yhtä kuin myöntää, että eivät ne matut keskenään saa mitään toimimaan?

Tuloksena on ruotsalaisempien koulujen heikentyminen, ei muuta. Matut eivät paranna osaamistaan ainakaan olennaisesti. Ehkä jotku poikkeustapaus kyllä parantaa, mutta kokonaisuutena ei.

Tässäkin ratkotaan muka ongelmia, mutta ei haluta nähdä ongelmien oikeita syitä. Mitään ongelmaa ei voi ratkaista, jos ei näe sen syytä. Sen sijaan lähetetään ideologian nimissä matuja toisiin kouluihin levittämään ongelmaa muihinkin kouluihin.

Hep0nen
Hep0nen
13.10.2020 09:50

Tuo on erittäin hyvä ajatus. Ruotsissa vasemmiston kannatus on niin korkealla kuin on koska suuri osa ihmisistä ei tiedä millainen sisältö monikulttuurisuudella todella on.
Vielä parempi olisi jos ongelmalähiöt purettaisiin ja niiden väestö levitettäisi ympäri Ruotsia muuttamaan jokainen koulu eläintarhaksi. Rd:n kannatus nousisi kohisten.

Olle Vensson Kuusinen säposta
Olle Vensson Kuusinen säposta
13.10.2020 20:31
Vastaa...  Hep0nen

Kyllä he tietävät mutta vaalitoimituksen ja äänestäjien manipuloinnin, ehdokasasettelun kontrollimme ja laajamittaisen värväyksen seurauksena vasemmiston valta on ja pysyy. Olemme rakentaneet ruotsiin punikkityrannian.