Afgaanibluffi ja miten se vedätetään loppuun asti

Joku saattaa joskus olla sitä mieltä, että valheella on lyhyet jäljet, vai miten se sananlasku menikään? Tosi asassa voi olla, että on, mutta voi olla, että valhe palkitaan kunhan vain vetää roolia loppuun asti.

Tämä tuli mieleeni kun vanha tuttavamme afgaani Amir Nabizadeh tuli vastaan taas pitkästä aikaa. Nabizadeh tuli kuuluisaksi pari vuotta sitten kesällä, kun Tukholmassa laitettiin pystyyn viikkoja kestäneet mielenosoitukset afgaanilasten turvapaikkojen puolesta. Mielenosoitusten yhdeksi keulakuvaksi muodostui Amir Nabizadeh, jonka henkilöhistoria jäi legendaksi.

Mies saapui Ruotsiin esittäen olevansa alaikäinen lapsi. Hän haki turvapaikkaa Afganistanin tilanteen takia, mutta ei kuitenkaan ollut ikinä asunut Afganistanissa vaan Iranissa, jossa hänen perheensä ja sukunsa oli asunut jo ainakin pari sukupolvea.

Toistan: Nabizadeh hakeutui Ruotsiin turvapaikanhakijaksi Afganistanin tilanteen takia, vaikka ei ollut ikinä asunut Afganistanissa. Hänen vanhempansakin olivat syntyneet Iranissa.

 

Sitten tapahtui jotain. Maahanmuuttovirastossa katsottiin, että Nabizadeh ei ollutkaan lapsi vaan aikuinen. Maahanmuuttoviraston tekemien ikätestien perusteella Nabizadehille lätkäistiin viisi vuotta lisää ikää. Tuli kirjaimellisesti ikälisä. Lapsesta tuli yhdessä hetkessä täysi-ikäinen äijänköriläs. 17-vuotiaasta tuli sekunnissa 22-vuotias.

Mutta mitä sitten? Ikä on vain numero paperilla. Mielenosoitukset Tukholmassa jatkuivat ja Nabizadeh kertoili valtamedian artikkeleissa miten taisteli oikeudenmukaisuuden ja ihmisten tasa-arvon puolesta. Taisipa joku SVT:n toimittelija tirauttaa onnen kyyneleen, kun nappisilmäinen Nabizadeh kertoi aamutelevisiossa taistelevansa loppuun asti.

Lopulta tuli oleskelulupa. Homma oli valmis.

Seuraavaksi Nabizadeh twiittasi, että oli lähtenyt lomalle Iraniin.

 

”Olen kotona Teheranissa kolmen vuoden jälkeen. Äiti ja isä ovat onnellisia, mutta minä haluan olla Ruotsissa! Kaipaan ystäviäni ja koulua. Täällä Teheranissa on kaikkea, mutta ei sitä turvallisuutta, joka minulla on Ruotsissa. Miten teillä menee siellä Ruotsissa?”

 

Joku erehtyi kritisoimaan asiaa, niin Nabizadeh vastasi:

”Ihmiset hakevat turvapaikkaa elääkseen vapaana ilman vankilaa, kidutusta ja kuolemaa. Minulla on oikeus matkustaa tapaamaan perhettäni ihan kuten sinullakin. Pakolaisuus Ruotsissa ei tarkoita vankilaa. Antakaa ihmisten elää vapaana ihan kuten itse haluatte ihmisten olevan vapaita.”

 

Nabizadeh toisin sanoen, jos käyttää pokerikieltä, niin bluffasi värisuoraa, vaikka kädessä oli kasihai. Mutta voitti kasihailla koko potin: Valehteli ikänsä ja jäi kiinni, haki turvapaikkaa Afganistanin tilanteen takia, vaikka ei ikinä ollut asunut koko Afganistanissa ja siitä huolimatta sai oleskeluluvan. Kun lupa oli plakkarissa niin lähti sen jälkeen samantien kotimaahansa pitkälle parin kuukauden lomalle.

Voiko ketään enää vedättää tämän perusteellisemmin? Kaupan päälle hän sai maineen kovana panomiehenä ja oli turvapaikka-aktivistien lämpimissä halauksissa joka puolella.

Nyt Nabizadeh on päässyt töihin. Nabizadeh työskentelee uutistoimisto TT:n valokuvaajana.

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

”Ihmiset hakevat turvapaikkaa elääkseen vapaana ilman vankilaa, kidutusta ja kuolemaa.”

Käsittääkseni Ruotsissa aika monikin istuu vankilassa. Ruotsissa ei kuolemaltakaan välty.

Kidutusta Ruotsissa ei tainnut olla hetkeen keskiajan jälkeen, mutta vastahan sitä haustausmaalla paria alaikäistä nuorukaista kidutettiin.

Varo vaan Nabi. Ruotsissa voi kyllä joutua kidutetuksi.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Hahhahhaa. Kantikset maksaa lomailun, kuten Suomaliassakin . Hahhahhaa. Ollaan me kristityt …un tyhmiä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ai niin , mähän oon kirkkoon kuulumaton rasistinen pakana. Ja silti joudun maksamaan . Hahhahhaa. Taidan määkin olla tyhmä. Ollaan tyhmiä kaikki ja tehdään kehitysmaa yhdessä. HAHHAHHAA.

Foto-Kebab

Se että sai työpaikan vielä, ja valokuvaajana, on täydellisen vedätyksen täydellinen lopetus. Valokuvausduunit kun tuppaavat olemaan ihan helvetin saatanan mahdottomia saada. Läpsäisivät suvakit apinalle kalliin kameran käteen ja hoitivat sen palkkalistoilleen. Siitä vaan räpsimään! Joku Karl-Petter joka on valokuvausta vuosikausiaomilla rahoillaan opiskellut ja omilla rahoillaan kustantanut kalliita laitteita voisi ehkä olla tämmöisestä toiminnasta vähän näreissään…

Valkonaama = tyhmä kuin saapas

Mulkerot hakevat asyylia koska valkonaamat ovat niin TYHMIÄ.

Jos miljoona valkonaamaa lähtisi tunkemaan Afganistaniin, Irakkiin tai Somaliaan niin minkälaisen luulisitte vastaanoton olevan? Valkonaamat ammuttaisiin jo rajalla.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Bytheway. Sensuroitko paljonkin kommentteja?

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Oudosti taas katosi kommenttejani. Olisiko kuunatsit asialla?

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Tai sitten liikAa juomani kotikalja aiheuttAa tällaiselle sohvaperunAlle harhoja? Olen varmaankin tulossa hulluksi/juoppohulluksi. Ihan sama.

Kukavaan

Kyseessä on ilmiö, jossa vastustajat yritetään saada epäilemään omaa mielenterveyttään. Et ole tulossa hulluksi.

Ehkä joillakin verkkosivustoilla jokin kolmas osapuoli poistaa viestejä. Poistaja voi olla esimerkiksi ”moderaatiopalvelu”, jonka sivuston ylläpitäjä on ottanut käyttöönsä. Ehkä palvelu poistaa pahoja sanoja sisältäviä viestejä, mutta se voi poistaa ihan mitä tahansa silloin tällöin. Ideana on saada kommentoijat suuttumaan sivuston ylläpidolle tai ainakin epäilemään omaa mielenterveyttään.

Itä-Saksassa yritettiin ajaa toisinajatteljoita hulluuteen esimerkiksi käymällä kodeissa asukkaiden ollessa poissa. Sitten vain siirreltiin muutamaa esinettä toisen paikkaan. Välillä esineitä katosi ja palasi myöhemmin. Asukas alkoi epäillä omaa muistiaan.

Kadulla kohdehenkilö saattoi kuulla takanaan tuntemattomien ihmisten keskustelevan hänestä. Näin saatiin kuulija epäilemään mielenterveyttään.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ymmärrän pointtisi. Anteeksi. Lähtee välillä trollaus lapasesta. Kyllä minäkin tiedän mitä kusiaispesää ei saisi sorkkia.” Sori siitä ”™

pöh

Niin, media tässäkin se suurin kusettaja.
Itku silmässä näytellään ”afghan not safe” kylttejä, sillähän ei väliä ettei se afganistan liity koko asiaan mitenkään.

Kukavaan

Miehen puserossa on monimerkityksellinen sana ”hustle”. Eräs merkityksistä on ansaita rahaa epärehellisesti.

Göran Bakbulle af Mellanben

Vänta några år . Vi möter han igen i rådhuset med våldtag eller andra kriminal saken. Hahhahhaaa….

Jones

Kuvaako kenties siirtolaisten aiheuttamia ongelmia Ruotsissa?

Dickie

oh..jo paidassaankin tuo kertoo olevansa huijari, hustle = huijata

Anna-Maria Korhonen

Mietin sitä, että ehkä sana asylum on niin maaginen. Kun ihminen ilmoittaa hakevansa turvapaikkaa, hän totta vie tuntee olevansa jollain tavalla uhattu. Muutenhan hän ilmoittaisi tulevansa töihin tai opiskelemaan tai vain noin turistina katselemaan nähtävyyksiä. Ja mediahan on rummuttanut Afganistanin sotaa ja heikentynyttä turvallisuustilannetta jo vuosia. Kun henkilö ilmoittaa olevansa afgaani, yhdistää suvakki hänet pikkuruisilla aivoillaan Afganistanin sotaam sen kummemmin miettimättä. Lisäksi tulevat tietysti mieleen köyhyys, kurjuus, karut vuoristomaisemat, Kabulin slummit ja kaatopaikat ym. mielikuvat, joita media meille syöttää. Missään ei edes tökkää, kun samalla mainostetaan monikulttuurisuutta, kulttuurista vuorovaikutusta, toiselta oppimista ym. ikäänkuin hengen pelastaminen ei riitä, vaan ollaankin rikastumassa kulttuurisesti. Ikäänkuin saamassa bonusta. Vai yliyrittääkö joku saada meidät vakuuttuneeksi, että afgaani kannattaa ottaa, koska voittoa tulee tuplaten. Tämä hypnoosi on sitten niin voimakas, että afgaanin tarinan osoittautuessa kohta kohdalta valheeksi heräämistä ei tapahdu. Korkeintaan ajatellaan hänen valehdelleen saadakseen turvapaikan, mikä sitten todistaakin hänen sitä todella tarvitsevan.

Pirtsakka

Ei voi kommentoida, sillä vaatimus hillityn kielen käyttämisestä ei tällä hetkellä tahdo millään onnistua.
Presidentti Niinistö on huolissaan suunnasta, johon Suomessa on menty. Kannattaisi varmaankin pohtia, mistä moinen johtuu, ja alkaa puhua asioista rehellisesti ja niiden oikeilla nimillä, vaikka turha kai tällaista toivoakaan. Oliko se Paasikivi, joka sanoi että Suomen kansa on tyhmää? Ihan kuin ruotsalaisetkin, todisteita molempien kansojen tyhmyydestä rävähtää päivittäin silmille. Laumaeläimiä ja sopuleita me olemme. Kunpa useampi ihminen jo lopultakin avaisi silmänsä ja siinä sivussa myös suunsa.
Linkki Niinistön pohdiskeluihin:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006669796.html

Fatwantarkistaja

Ei toi tyhmä jätkä ole! Varsin nerokas insinööri.