UG: Iranilaista on yritetty palauttaa nyt 22 vuotta

Iranilaisen Mahmoud Rezan tapaus on hyvä kuvaus siitä, miten maastakarkoitus voi joskus olla hyvin vaikeaa. Rezaa on yritetty karkoittaa Ruotsista nyt 22 vuotta.

Uppdrag Granskning-ohjelma kertoo iranilaisesta Mahmoud Rezasta, joka saapui Ruotsiin ilman mitään papereita vuonna 1987 ja hakee turvapaikkaa. Reza saa ikuisen oleskeluluvan samana vuonna. Hän opiskelee ruotsin kieltä ja ammatiksi tulee hitsari.

Homma ei mene kuitenkaan kuin Strömsössä ja kuvaan astuu huumeet. Eikä mitään koulupoikien höpöheinää vaan heroiini. 1993 Rezalle napsahtaakin sitten 7,5 vuotta vankilaa törkeistä huumausainerikoksista, jossa pääosissa oli juuri heroiini. Vankeuden lisäksi oikeus langettaa elinikäisen karkotuksen.

Kun Reza pääsee vapaalle 1998, niin mies noukitaan vankilan portilta palautuskoneeseen. Taaskaan ei mene kuin Strömsössä. Koska Rezalla ei ole papereita, niin iranilaiset rajaviranomaiset eivät päästä häntä maahan. Vaikka äijä olisi itsekin halunnutkin tuolloin palata kotiin.

Sen jälkeen ollaankin sitten pelattu pulushakkia. Rezaa on yritetty palautella Iraniin nyt 22 vuotta, mutta homma on kuin entisen miehen entisen auton entinen kytkin; ottia tuota, suattaa outtaa, suattaa olla outtamatta.

Jossain vaiheessa Reza yritti itsemurhaa ja pääsi hetkeksi hullujen huoneelle. Mutta sehän ei ratkaissut varsinaista asian ongelmaa: Rezalla on ikuinen karkotus eikä oleskelulupaa Ruotsissa.

Nyt Reza haluaisi vain jatkaa elämää Ruotsissa. Mutta koska oleskelulupaa ei siis ole, ei hän voi käydä töissä, ei kuulu sosiaaliturvan piiriin tai mitään sellaista. Toisaalta hän on saanut jostakin rahaa asuntoon ja elämiseen. Luultavasti jostain sosiaalitoimiston erikoisluukulta.

Iranin suunnalta aluksi oli kysymys siitä, että Iran ei ota vastaan paperittomia ihmisiä. Nyt kun Rezan mieli on muuttunut, että hän ei enää haluakaan kotiin, koska on juurtunut Ruotsiin, niin Iran ei edelleenkään ota häntä vastaan. Iranin lähettiläs kertoo UG:lle, että paluun pitää olla vapaaehtoinen.


 

Rezan tapaus ei varsinaisesti ole mitenkään uniikki tapaus, sillä on joitakin maita, jotka eivät ota vastaan ihmisiä, jos heillä ei ole oikeita papereita. Suomalainen voi aina palata Suomeen ilman papereita, sillä viranomaisilla on omat keinonsa selvittää henkilön kansalaisuus, mutta maailmassa on paljon maita, joissa näin ei ole.

Sitten on jonkin verran maattomia/ kansalaisuudettomia, joita ei voi palauttaa mihinkään. Mikään maa ei ota heitä vastaan.

Subscribe
Notify of
guest
34 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ne lähtee vain kovilla

Ja meillä täällä hölmölässä näitä voimavaroja on tuhansia. Kiitos Orpo & co. Mutta hyvin saavat kaiken uusista hampaista iphoneen ja discorahaa sekä merkkivaatteet yms. Kantis kun menettää kaiken, niin sossusta jne 50 e spr:n konttiin. Kärjistettyä ehkä, muttei niin kaukana totuudesta.

Kyll mää muute mukku...

Eikä jotkut maat ota vastaan tyyppejä jotka eivät palaa vapaaehtoisesti. Mitä silläkin sitten tarkoitetaan? Tarkoittaako se että tyypiltä vielä lentökentän terminaalin ulko-ovella kysytään:

”HALUATKO NYT VUORENVARMASTI, SORMIA RISTIIN LAITTAMATTA JA ILMAN OTTIATUOTA EMMÄÄTIÄRÄ- SÖSSÖTYSTÄ SIKAIKUISESTI TAKAISIN???!”

Sama kysymys toistetaan vielä bussipysäkillä/aasiasemalla?

Ese

Juuri niin. Iran ja muut pakolaismaat kohtelevat omia kansalaisiaan kuin ulostetta Törkeää

rellinen

Muhamettimaat varmistavat länsimaiden islamisoitumisen estämällä muhamettien paluumuuton.

Suomi Finland

Juuri äsken Iltasanomissa:

”– Mitään vaatimuksia tai kokemusta ei ole ollut. Nyt pääsy alalle on tehty niin helpoksi, että sinne pääsee kuka vaan. Ehkä siinä on myös sellainen, että heidän toimintansa ei ole suomalaisen kulttuurin mukaista, vaan on meille vierasta.”

Osaako joku arvata, mitä tuollaisten taksikuskien vastustaminen on?

Taksiala on mennyt vituiksi. Sitä laitetaan kuntoon varmaan seuraavat 222 vuotta.

Saahi Reza on nyt kaikkien ruotsalaisten riemuna ja elätettävänä. Ehkei Iran halua miestä, koska maata ei kiinnosta rikastuminen edes oman maansa kansalaisilla.

Vittu nuo keharimaat ovat juonia kun eivät huoli omia kansalaisiaan ilman papereita. Oikeata sosiaalihuollon ulkoistamista.

pöh

Ei ota Irak myöskään lähettämiään rikollisia takaisin, ja miksi ottaisivat kun saivat 2015 vankilat tyhjiksi ja vangit dumpattua eurooppaan.

Mutta siihen pitäisi vastata sillä ettei yhtään irakilaista päästettäisi eurooppaan millään syyllä.

Vain maksajan osa

Tehokkainta olisi lopettaa kaikki kehitysapu ja muu rahan kippaaminen kyseiseen maahan. On aivan varma, että esimerkiksi Irak alkaisi heti ottamaan kansalaisiaan takaisin, kun nomenklatuura menettäisi rahojaan. Se tietysti vaikuttaisi myös monen suomalaisen poliitikon, yhteisön ja virkamiehenkin tilipussiin suoraan tai epäsuoraan, joten sitä ei tehdä.

Ike

On vähän kuin suomen vihervasemmisto ja Ohisalo. Kun meillä on nuo kansainväliset lait. Ei sitten tullut kenenkään mieleen sanoutua irti noista lakikuvioista. Ei ole lakeja joihin vain liitytään ja niistä ei voi koskaan sanoutua irti, no ehkä vihervasemmiston mielestä on.

Qroquius Kad

Voi elämän kevät.

Otetaanpa nyt vielä kerran:

MITÄÄN ”KANSAINVÄLISIÄ SOPIMUKSIA”, JOTKA PAKOTTAisiVAT SUOMEN TAI MUUT VALTIOT OTTAMAAN VASTAAN TUNNISTAMATTOMIA ELI LAITTOMIA MAAHANTULIJOITA EI OLE OLEMASSAKAAN EIKÄ OLE KOSKAAN OLLUT OLEMASSAKAAN!!

NYKYINEN TILANNE JOHTUU SIITÄ, ETTÄ TODELLISUUDESSA OLEMASSAOLEVIA SOPIMUKSIA EI NOUDATETA.
EI NOUDATETA.
EI NOUDATETA.

En kysy, että ymmärsiväthän nyt kaikki, koska tiedän että eivät ymmärtäneet.
Valtavalemedialle joudun kyllä vastentahtoisesti antamaan täydet pisteet loistavasta propagandasta:

he ovat onnistuneet aivopesemään jo osan kansallismielisistäkin uskomaan itse keksimiinsä ”kansainvälisiin sopimuksiin”.

Tässä bloggauksessa puheenolleen asian mutkistuminen johtuu vain ja ainoastaan siitä, että ruotsalaiset ottivat vastaan tunnistamattoman ulkomaalaisen.
Kaikki muu oli suoraa seurausta siitä.

Kaikki maailman paperittomat matut Pohjolaan!!!

Lööperin vakiovastaus:

”Meidän täytyy taistella asyylinanomisoikeuden puolesta hinnalla millä hyvänsä!!!”

Anna-Maria Korhonen

Kun matuvyöry syksyllä 2915 alkoi, tarjoutui joku miljonääri ostamaan saaren, jonne kultamunat olisi voitu asuttaa. Minusta ajatus oli suorastaan loistava, enkä ymmärrä, miksi se haudattiin kaikessa hiljaisuudessa. Saari olisi voinut toimia monikulttuurisuuden koelaboratoriona, jossa somalit ja afgaanit olisivat voineet neitseellisessä ympäristössä näyttää, millaisiin innovaatioihin he pystyvät. Saarelle olisi voinut lähettää nämä pidempään Euroopan vitsauksina pyörineet paperittomat. Joku moderni Kalevi Keihänen taas olisi voinut organisoida kolmikymppisille neideille parinhakumatkoja ko. saarelle – ilman paluumahdollisuutta tietenkin. Myös anarkisteille saari olisivoinut toimia koekenttää heidän ihanneyhteiskunnalleen.

Yuri Komissarov

Itse kannattaisin Grönlantia tai vuokrata Kanadalta saaren jostain Ellesmeren rannikolta.

Ne lähtee vain kovilla

Minä ehdotan jäämerta. Siellä on saaria. Osa on vwnäjän armeijan harjoutus maaleja, mutta sivuutetaan se.

Kukavaan

Kanada ei suostune sijoittamaan rikastajia ja irtopäiden roikottajia pohjoisille saarilleen. Sijoittavat päänirrtoittajalapset parhaisiin paikkoihin maataan. Ovat sellaisia paapojia, että jopa ruotsalaiset jäävät toiselle sijalle paijaamisessa.

Ali Kessu

Tämä reservaattiaajatus on ollut minunkin kuningasajatukseni, niinhän inkkareillekin tehtiin.Se ei sotisi mitään ihmisoikeuslauselmaa vastaan.
Se, että jullit palautetaan, ei takaa etteikö sama julli olisi uudestaan asylumia hakemassa.Kyllähän ne osaavat

OTA MUSTA KUNDI SIITÄ HETI HATKAT

Kalevi Keihäsestä tuli mieleeni Junnun Vainion Keihäsmatkat- laulun kertosäe:

”OTA MUSTA KUNDI SIITÄ HETI HATKAT!”

helppo ratkaisu

Persläpimaa ei ota kansalaisiaan vastaan => persläpimaalle ei makseta senttiäkään kehitysapua tai muuta tukea.

Helppoa kuin mikä, jos pohjoismaisilla vasuripoliitikoilla olisi aivot päässä. Ei sillä, että kehitysavussa muutenkaan olisi mitään järkeä.

Valtsu

Näinpä. On se saatanan kumma, että ilmaiset miljoonat juoksevat maihin, jotka haistattavat vitut neuvottelupöydässä. Eikä ole rahoista huomattu kieltäytyäkään, vaikka eivät taatusti ole omia tai veronmaksajilta vapaaehtoisesti saatuja.

juha II

”Hiljaa hyvä tulee!” Eipä ihan taidakkaan.

Unelma Painajainen

Suomen ei pitäisi ottaa vastaan enää yhtään hakemusta niistä maista, jotka kieltäytyvät ottamasta takaisin omiaan! ”Suomi noudattaa kansainvälisiä sopimuksia ja oikeusvaltioperiaatetta.” Tätä lausettahan ne (erityisesti Ohisalo) aina hokevat silmät lasittuneina, kun joku vähän yrittää kyseenalaistaa tällaista kuvatun kaltaista sulaa hulluutta.

Ike

Olisiko tuossa lainsäädännössä vähän rukkaamisen sijaa. Meillä länsimaissa kun on sellainen harha että lainsäädäntö kävelee terveen maalaisjärjen yli.Lopuu kyllä tuokin harha.

Riku Rantala

MUT SE TEKEE TÖRKEEN SIISTII SAFKAA !!!!!!!!!!!!

Päättäjät vs. Päänkatkojat, käykääpä matsi!

Iso-Britannia ei päästä 1.1.2021 alkaen enää vähintään vuoden vankilassa istuneita EU- kansalaisia maahan. ”EU- säännöt ovat aivan liian kauan pakottaneet meidän sallimaan vaarallisten ulkomaisten rikollisten liikkumisen meidän kaduillamme”, sanoo sisäministeri Priti Patel. (SvD)

Tämä sama pitäisi saada myös meille. Ja sen pitäisi koskea myös tyyppejä joilla ei ole EU- kansalaisuutta. 

Vaan koska elämme EUn ikeen alla saamme tietenkin sietää päänkatkojia ja muita rikollisia maailman tappiin?

På svenska: ”Storbritannien kommer att införa nya hårdare regler för EU-medborgare med brottsregister. Bland annat förbjuds den som dömts till minst ett års fängelse inträde i landet. Reglerna gäller från den 1 januari nästa år, när övergångsreglerna efter brexit slutat att gälla. ”EU-regler har alltför länge tvingat oss att tillåta farliga utländska kriminella att gå på våra gator”, säger inrikesminister Priti Patel.”

Brittiska Imperiet

Pakien ja indiaanojen ottaminen Britanniaan johtuu siitä että maat ovat vanhoja Britannian alusmaita, osa Commonwealthia.

Pakit ja intialaiset olivat aikoinaan hyviä työntekijöitä, ennenkuin isistelyt ja terottelut ja muu paska sekottivat matujen päät.

Voihan KEMUMAMUMATUPATU

Reza sai Ruotsista ikuisen oleskeluluvan vaikka ei pystynyt esittämään henkilöpapereita. Jos Reza ei olisi alkanut törttöilemään huumeiden kanssa olisi hän ollut Ruotsin kansalainen jo vuosikymmeniä vaikka hänellä ei ollut iranilaista henkilötodistusta. Int’ e det så noga i Sverige. 

Iran ei ota takaisin ihmisiä jotka eivät palaa vapaaehtoisesti ja joidenka paperit eivät ole kunnossa. Toisaalta Iranilla (Iranin Ruotsin suurlähettiläällä) on kokonainen iso kirja ihmisistä jotka halutaan saada takaisiin Iraniin rangaistaviksi mutta ovat onnistuneet karkaamaan Ruotsiin. Näistä tyypeistä ei Ruotsi suostu edes neuvottelemaan, valittaa suurlähettiläs (UG, SVT).

Reza ei ole tehnyt mitään rikoksia yli 20 vuoteen mutta elämä ja psyyke on mennyt piloille epävarmuudessa vaikka sossurahaa saakin, ei sanottu paljonko (UG, SVT)

Suomi Finland

”Reza ei ole tehnyt mitään rikoksia yli 20 vuoteen mutta elämä ja psyyke on mennyt piloille epävarmuudessa vaikka sossurahaa saakin, ei sanottu paljonko (UG, SVT)”

EIköhän Rezasta ota kopin joku sopivan pehmeä turvapaikka-aktivisti.

Tarja niemi

Kuuntelin ohjelman. Rexa asui naisen kanssa joka auottoi häntä. Rexa teki pimeitä töitä tiskaajana ja rakennuksilla kunnes sairastui.
Yksinäinen alivuokralainen saa täällä 4000 kruunua kuussa ja huoneen vuokrassa 950 kruunua.
Tiedän koska minulla on alivuokralainen joka ei saa Sairas tai työttömyyskorvausta, hän on Suomen kansalainen.

Jones

Mutta kyllä kai hänellä on sukulaisia siellä Iranissa. Näin on aivan pakko olla. Koko juttu on vain pelleilyä. Aivan sama jos suomalaiset menisivät Espanjaan ja jäisivät sinne. Suomi ei ottaisi vastaan, jos ei vapaaehtoisesti palaisi.

Pököpääpoliitikot tulevat kalliiksi kansalle

Suosittelen Ruotsin inkompetenttien hallitusten 1970-2020 vielä elossa olevien poliitikkojen maastapoistamista Iraniin, Irakiin ja Somaliaan (jne) asianmukaisin paperein varustettuina.

Taas kieli laulaa

Olen tosissani ajatellut tappaa itseni,tämä maailma alkaa kaatua, mutta sinnittelen joten kuten viimeiseen asti.

PSn äänestäjä

Kansalaiset toimivat
”Kävin ehdottamassa PT-mediaa siirtolaisuuteen liittyvien juttujen kehitysjournalismipalkinnon saajaksi”
https://mobile.twitter.com/JariLeino3

Kansalainen Leino
https://leinoblog.wordpress.com

hjh

Karkottamisesta tulisi paljon helpompaa ja nopeampaa mikäli meillä olisi karkoituskeskukset mihin nämä sijoitetaan siksi aikaa, että järkkäävät paluunsa kotimaihinsa.