Montako afgaania tarvitaan hehkulampun vaihtoon?

Tällä kertaa sympatiaa haetaan ihan SVT:n voimalla afgaani Salman Yosofille. Salmanilla on vaikeaa. Hehkulamppukin on palanut oven pielestä eikä kukaan vaihda.

SVT kertoo afganistanilaisesta sotapakolaisesta Salam Yosofista, joka tuli Ruotsiin neljä vuotta sitten. Hän asuu Staffantorpin kunnassa, jossa on valtava asuntopula. Salmanille on kuitenkin hankittu kunnan puolesta asuntovaunu, jossa sotapakolainen onkin nyt majaillut pari vuotta. Vaunu ei ole missään pellon reunassa vaan eräänlaisella tilapäisellä leirintäalueella, jossa asuu muutama muukin sotapakolainen.

Vaunuun tulee sähkö ja asukkaille on varattu muutama parakki, joista yksi on keittiö, yhdessä voi peseytyä ja pestä pyykkiä. Eli perusasiat kunnossa.

Salmanin mielestä elämä ei kuitenkaan ole ihmisarvoista. Asuntovaunun ulkovalokin on palanut, eikä kukaan ole tullut vaihtamaan sitä. Koska vaunun pihalamppu on palanut, niin Salman ei näe illan pimeydessä kävellä 20 metrin päähän keittiöparakille tekemään ilmavaa riisiä.

Talvella on kylmää. Sopii kysyä, että eikö kukaan ole neuvonut Salmania miten asuntovaunun lämmitin toimii? Videolla näkyy, että vaunussa on sähkökäyttöinen lisälämmitin. Eikö kukaan ole neuvonut Salmania miten patteri toimii?

Eikä siinä vielä kaikki. Kukaan kunnantalolta ei tule tervehtimään Salmania. Salman opiskelee SFI:n kielikurssilla, mutta sekään ei ole helppoa. Nimittäin ei ole jalankulkutietä vaan joutuu jolkottamaan kouluun maantien reunaa. Autot ajavat lujaa ja Salman pelkää. (60 km/h rajoitus viereisellä tiellä. Toim. huom.) Kylän discoonkin on matkaa yli kilometri.

Eikä siinäkään vielä kaikki. Salman ei ole löytänyt asuntoa, koska hän opiskelee, niin kukaan ei halua vuokrata hänelle asuntoa. Salman kertoo, että on tulossa hulluksi.

Kannattaa katsoa videoklippi linkin takaa, vaikka ei osaisikaan Ruotsia.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/salman-om-att-bo-i-husvagnen-man-far-psykiska-problem

Subscribe
Notify of
guest
55 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Näistä pitää vielä maksaakkin
Näistä pitää vielä maksaakkin
22.10.2020 12:20

Kuka hakee tumpelo-Salamin kottikärryillä ja dumppaa Arlandan ovelle, vai mikä se siellä Skånessa on, Sturup? Antakaa näkkileipävoileivät mukaan ettei kuole nälkään.

No name
No name
24.10.2020 19:43

Miksi viedä lentokentälle. Suoraan Skattegakiin ja Kaagerkiin ja sinne kun kippaa, niin uimalla kotiin. Sama tulee olemaan Husunkin tie, kunhan sen kansalaisuus poistetaan ja kotimatko voi alkaa!

Mee sinne Jalalalalalabadetiin ruinaamaan
Mee sinne Jalalalalalabadetiin ruinaamaan
22.10.2020 12:33

Kertokaa omahyväiselle Salami Filosofille että Ruotsissa on jopa syntyperäisiä ruotsalaisia vanhuksia jotka joutuvat asumaan kadulla taivasalla vaikka ovat koko elämänsä tehneet työtä ja maksaneet veroa.

Diskopaikanhakija
Diskopaikanhakija
22.10.2020 12:37

Våi avaruusosaajalapsukaisparkaa, nyyh. Pitäisikö kunnan kenties antaa ulkolampun vaihtamisen sijasta pimeänäkölasit, joiden kanssa voisi sitten kivasti vaania tyttölöitä – jos ei löydy batiikkinoitaa tarjoamaan lempeä ja lämpöä. Ja jos on kovin kylmää, pimeää ja kurjaa, kukaan ei estäne huippuosaajaa palaamasta takaisin kotikonnuilleen. Osaamaan tai osattavaksi.

Aappa
Aappa
22.10.2020 13:08

Luulisi että 11 maan halki yksin kävellyt, sodan, vainon, kidutuksen ja afganistanilaisen vuoristoelämän karaisema nuori olisi pikkusen särmempi, mutta jätkä vaan räplää kännykkää, laahustaa kädet kyynärpäitä myöten taskuissa ja valittaa.

unto
unto
22.10.2020 17:00
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Kyllä osaa mutta sattui syömään ekavaihdokit ja nyt on maha pipi. Ei pysty runkkaamaan, nussimisesta puhumattakaan. On esiintynyt huhuja, että Suomessa olisi bikini-asuisia lampunvaihtajia…

Jerico
Jerico
22.10.2020 13:21

Afganistanissa tuo vaunu olisi kylän hienoin asunto. No, toivottavasti häntä piristää asuntovaunun kattoon ripustetut vaaleanpunaiset dildot. Vielä kun saisi raahattua jonkin naisen raiskattavaksi bonnelpatjalle.

kanander
22.10.2020 13:43

Muutama kunta Ruotsissa on jo purkamassa vanhoja kerrostalojaan suoraan sanoen kai siksi, että pakolaiset tuottavat kunnalle pers´nettoa sen jälkeen kun valtion tukirahat loppuvat.

juha II
juha II
22.10.2020 13:50

No, eikö tuo SVT:n ämmä voinut vaihtaa lamppua? Ai niin. Molemmathan ovat ruotsalaisten veronmaksajien “elättejä”, joten se siitä!

En tunne afgaaneja sen kummemmin kuin että ovat kovia raiskailemaan kun toisia kaltaisiaan löytävät. Mutta tämä kaveri vaikutti edes vähän ihmismoiselta ja osasi ruotsiakin. Mutta tilanne muuttuu varmasti – ellei ole aivan poikkeustapaus – kun tämä jantteri pääsisi asumaan Malmöön tai Tukholmaan, joissa “väärinymmärrettyjä” klaaneja riittää ihan poliiseiksi asti!

Unelma Painajainen
Unelma Painajainen
22.10.2020 14:05

Huvituin hillitysti tästä uutisesta, kiitos siitä.

Jaaha
Jaaha
22.10.2020 14:17

Paras ollakin vaihtamatta hehkulamppua. Greta tyttö tulee vihaiseksi. Pitää olla joku ledi tai halogeeni vähintään, mitä myrkyllisempi ihmiselle ja huonompi valon sävy ihmisen silmille ja hermostolle sen parempi ympärisölle.

Suomi Finland
Suomi Finland
22.10.2020 14:28

Tulisi jo harkita, josko tuolle tyypille annettaisiin ilmainen vetoauto, jolla saisi kärryn vedettyä asukkeineen takaisin Afganistaniin. Afganistanissa sillä yhdistelmällä voisi leveillä oikein sydämen kyllyydestä.

hieno homma
hieno homma
22.10.2020 18:10
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Vaan ilmaiseeko ilmastoaktiivit eriävän mielipiteen kun tämä syrjitty afgaani ajeleepi erittäin saastuttavalla Volvolla 🤔🤧😷

hieno homma
hieno homma
22.10.2020 18:59
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Tämä on hieno idea, vaan entä jos Teslasta meneepi patterit tyhjiksi niin matka loppuisi siihen, osaavatko nämä kaikki tietävät avaruusinsinöörit laittaa töpseliä seinään 🤔

Suomi Finland
Suomi Finland
22.10.2020 20:35
Vastaa...  hieno homma

Kotimatkalla oleville kehareille voisi järjestää samanlaisen sähkönlataussysteemin kuin mikä USA:n armeijalla on tankkerikoneiden muodossa operatiivisille hävittäjä- ja muille koneille. Palvelu toimisi erinomaisesti Afganistanin rajalle, mutta siihen se sitten loppuisi.

rocky
rocky
23.10.2020 21:11
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Ei pidä tyytyä Land Roveria halvempaan.

Mummeli 62
Mummeli 62
22.10.2020 14:33

Kyllä elämä on kurjaa, kannattaisko suunnata takaisin sinne mistä on tullut kun tottunut parempaan palveluun…

IsoMyy
IsoMyy
22.10.2020 14:46

Ja minä kun luulin, että Ruotsi on humanitäärinen supervalta. Aivan hirveää. Sydäntä raastaa lukea tällaisesta kidutuksesta. Häpeä Ruotsi.

pöh
pöh
22.10.2020 14:46

Tulossa hulluksi, yleensä ovat hulluja jo tullessa.
Eivät kuitenkaan ihan yhtä hulluja kun ruotsalaiset jotka mahdollistavat tämän.
Moni kantaruotsalainen muuten asuu henkilöautossa..

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
22.10.2020 15:00

Suomaliassa olisi moni asunnoton kantis vihreenä kateudesta. Holvikaaripuuovet kaapistoissa. Olisiko tämä asuntovaunumajoitus ratkaisu suomalian asunnottomuuteen? Ei taatusti. Täällä saa kantis kuolla vaikka hankeen. Toiseus on etusijalla. Kuunnelkaa vaikka maan sisäisistä asioista vastaavaa suomalaisvihamielistä ministeriä.

Los6666
Los6666
22.10.2020 15:05

kuvastaa hyvin näiden moniosaajien tasoa 😂

pzkw
pzkw
22.10.2020 15:05

“Salman kertoo, että on tulossa hulluksi” …eli todennäköisesti pian joltain alkuperäisasukkaalta irtoaa pää.

Pirtsakka
Pirtsakka
22.10.2020 16:58
Vastaa...  pzkw

“Tulossa” hulluksi? Epäilyttää sana tulossa, sillä kun olen seurannut ja lukenut näitä juttuja, niin suurin ei ole tulossa, vaan on jo..

Pirtsakka
Pirtsakka
22.10.2020 17:49
Vastaa...  Pirtsakka

Korjaus: …suurin osa…

hieno homma
hieno homma
22.10.2020 15:57

Pientä korvausta vastaan lupaan vaihtaa lampun tuolle afgaani pallerolle kunhan kiireiltäni vain ehtisin. Kyllä afgaanillakin on oikeus nähdä pimeässä sillä tiedä kuka hänen I-phonensa vaikkapa ryöstäisi yön pimeydessä 😬

Juha Sipilä
Juha Sipilä
22.10.2020 16:12

Minä annan palatsini koska olen taas shokissa

Pirtsakka
Pirtsakka
22.10.2020 16:56
Vastaa...  Juha Sipilä

Shokki nostaa verenpainetta…

Pirtsakka
Pirtsakka
22.10.2020 16:15

Että nuo jaksavatkin…Kuka hiivatti noita opettaa valittamaan ja valittamaan ja vieläkin valittamaan? Ja se rasismi-sana, jota nyt tässä klipissä ei tainnut esiintyä, tekee vielä tulevaisuudessa hallaa niille, jotka ovat opettaneet tulijat sitä käyttämään tilanteessa kuin tilanteessa. Sen sanan käyttö ja käytön laajuus on yksi syy sille, että tulijat eivät tule sopeutumaan yhteiskuntaan ja sen sääntöihin vaan jatkavat siihen sanaan vetoamista hamaan maailman tappiin saakka, koska kuvittelevat olevansa jotain erinomaista ja ylempänä muita ihmisiä. Ansaitsevat ihan itse sen, että heitä vierastetaan ja kavahdetaan. Ihan itse, ja suvakeille kuuluu suuri osuus siitä, että saavat tulijat syrjäytettyä normiyhteiskunnasta. Herra mun vereni, noitahan kohdellaan kuin vajaaälyisiä ja jälkeenjääneitä, ja se on juurikin suvakeilta lähtenyt lähestymistapa. Aikuisia ukkoja paapotaan kuin vauvoja. Miettikää nyt vähän te, jotka haette omalle egollenne parempaa statusta. Prkl.

Pirtsakka
Pirtsakka
22.10.2020 16:23

Ja vaikka tämä onkin ikuisuusteema, niin palaan siihen silti. Nuo eivät saa lamppuja vaihdettua, ja ongelmia klipin mukaan syntyy viikoittain, jopa kahdesti viikossa. Hyi hiivatti. Maaseudulla asuu vanhoja ihmisiä, jotka yrittävät pärjätä jotenkuten arjessaan, hakevat liiteristä puut ja lämmittävät hatarat tupansa itse, parhaassa tapauksessa nostavat vedet kaivosta ja pesevät käsin pyykkinsä eivätkä näe viikkokausiin muita kuin itsensä. Tarpeensa tekevät ulkohuussiin. Kukaan ei piittaa, eikä heille kukaan tule vaihtamaan lamppuja tai hanki pesukonetta tai käy tyhjentämässä sitä ulkohuussia tai asenna sisävessaa tai vesijohtoa, muusta avusta puhumattakaan. Nää ovat nuoria sällejä, jotka eivät pärjää vaan odottavat apua kaikessa. Siispä menkööt kotiinsa ja just tällä siunaaman sekunnilla. Nyt suututtaa oikein olan takaa

Beldae
Beldae
24.10.2020 09:07
Vastaa...  Pirtsakka

Niin, siis sitä normia: minun pitää saada, minulla on oikeus, minun pitää saada, minulla on oikeus ja bla bla bla.

Siksi yhteiskunta myös Suomessa on jakautunut kahtia.
On olemassa ne, joiden mukaan kova yritys ja työnteko tuotta hyvän elämän ja ne, jotka haluavat elellä muiden aikaansaannoksien kautta.

Suomi nousi suosta toisen m-sodan jälkeen koska lähestulkoon jokainen osallistui jälleenrakentamiseen ja erittäin hyvällä moraalilla.

Nyt vähintään puolet kansasta on vellihousuja, selkärangalla joka on mainoslehden paksuinen.

unto
unto
22.10.2020 16:56

On se kyllä kauheaa kidutetulle raukalle. Taitaa olla 15 vuotiaskin ja rasismin uhri.

Pirtsakka
Pirtsakka
22.10.2020 17:27

Sinulla admin-Paavo on kontaktit kunnossa ilmeisesti sinne sun tänne siellä menetetyllä Ruotsinmaalla. Voisitko ehdottaa, että hankkisivat tuolle artikkelissa esiintyneelle reppanalle otsalampun? Niitä saa ihan kohtuuhintaan esimerkiksi Clas Ohlsonilta. Kunnan työntekijät voisivat myös käydä opastamassa lieden käytössä, sillä kuvasta päätellen keraaminen liesi on ilmeisesti poltettu tai hangattu pilalle.

rocky
rocky
23.10.2020 21:14
Vastaa...  Pirtsakka

Ei voi lamppua vaatia jos on soihtuun tottunut.

Kivenkiertäjät ja kuunpalvojat
Kivenkiertäjät ja kuunpalvojat
22.10.2020 18:01

Päivä päivältä tulen entistä vakuuttuneemmaksi että valkoiset on todellakin master race.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
22.10.2020 18:24

“Montako afgaania tarvitaan hehkulampun vaihtoon?”
Vastaus: yksikään afgaani ei saa lamppua vaihdettua. Lisäksi joudut myös elättämään ne kaikki.

Beldar
Beldar
24.10.2020 09:12

Joku voisi käydä opastamassa herraa että kaikissa sähköhommissa pitää aina olla läpimärät kädet. Tulisi vähän säpinää ja asuntovaunuihin saataisiin uusia afghaaniinsinöörejä vähän väliä kunhan ne vanhat kärtsätyt on saatu siivottua pois.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
22.10.2020 22:12

Toivottavasti ei seottuaan ala muslimiksi. Niinkin on käynyt.

Lohen pussit
Lohen pussit
23.10.2020 00:59

Eikö sen verran parannusta voisi järjestää Salman-Joosepin elämään että hänen poikamiesboxinsa hilattaisiin jonkun discon pihalle. Salman voisi olla jatkojen isäntä ja jopa saada ripsipiirakkaakin mikä taas voisi parhaimmassa tapauksessa johtaa marmattamisen vähänemiseen.

Tyhjät pussit- tyyväinen Salman vaikkei lohi olekkaan (Salmo Salar).

Menisi kotiin
Menisi kotiin
23.10.2020 04:29

Vaati kafir-torakoita palvelemaan, ei tässä muuta ole takana. On huomannut että kaikki tuodaan eteen, kun vain vaatii kun on “hätääkärsivä ja sotaa pakeneva” raukka.

TUHONTIE
TUHONTIE
23.10.2020 05:15

Ei tarvii pelkää aivovuotoa kun nää lähtee takaisin sinne mistä tulivatkin… 😂

Raksaäijä
Raksaäijä
23.10.2020 07:50

Outoa… jos yksinäinen aikuinen mies ei selviä noilla fasiliteeteilla niin milläs sitten? Tollahan on asiat ihan okei…

Daavidin poika
Daavidin poika
23.10.2020 08:34

Salaman valitti, että palohälytin on myös ollut rikki kaksi kertaa. Minulla ainakin pisti silmää, että palohälytin on purettu pois. Eli katossa on vain jäljellä “pohja” mihin itse palohälytin asennetaan paikalle

Korjatkaa jos olen väärässä.

Discokieroilu onnistui
Discokieroilu onnistui
23.10.2020 11:32

Wilman Anderssonin murhaaja Disco Ahmed on saanut Ruotsin Hovioikeuden laskemaan tuomion elinkautisesta 18 vuoteen.

Mitä mieltä asiasta ovat Wilma Anderssonin matkalaukkupää ja kateissa oleva ruumis?

Elinkautinen suru vanhemmilla
Elinkautinen suru vanhemmilla
23.10.2020 13:17
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Vanhemmat järjestivät hautajaiset pelkälle päälle- mitäpä muutakaan olisivat voineet tehdä- mutta pyytävät apua ja toivovat ettei Wilman ruumiin etsimistä lopeteta.

Riistuus
Riistuus
23.10.2020 16:45

On se saatana ettei tälle voida mitään. Vittu kun olisi nuorempi niin näyttäisin malli, nyt olen lyöty ja lasken vain todennäköisyyttä lähdölle.

Beldar
Beldar
24.10.2020 09:19

Jonkunnäköisen pikkuisen alennuksen tuomioon olisi ehkä, mahdollisesti, kenties voinut antaa jos tuo persaivo olisi kertonut missä se ruumis on. Mutta ei kertonut. Ilmeisesti koska kroppa (tavallaan) kertoisi miten julmasti tyttö murhattiin.
Ja nyt tuomiota lyhennettiin.
Koko äijän pituuttaa pitäisi lyhentää giljotiinilla.
Ja monien ruotsalaisten päättäjien samalla.

Pah
Pah
23.10.2020 18:01

Järkyttävää! On siinä vaan karmea kohtalo nuorella miehellä kun elämä Sweamamman helmoissa on noin kovaa!!

“Salman kertoo, että on tulossa hulluksi”!!

On siinä kestämistä! Vähemmästäkin tulee hulluksi!!

Puukko vaan heilumaan ja päät pois nuukailevilta vääräuskoisilta jotka rasisteina pakottavat kunniakansalaisia elämään noin kunniattomissa oloissa. Ei taatusti edes siivojat käy vaan itse pitää siivota sotkunsa!

Hitto! Polttaisi ihan hulluna koko paikan niin pääsisi hotelliin!

Beldar
Beldar
24.10.2020 09:21
Vastaa...  Pah

Niinhän se polttaakin ja pääsee hotelliin.
Onhan tuota nähty ympäri Euroopan.

Haiskahtaa kehitysmaakikkeliltä
Haiskahtaa kehitysmaakikkeliltä
24.10.2020 06:39

Toisenlaista ”hehkulamppua” sorvattiin ahkerasti:

16- vuotias tyttö raiskattiin eilenillalla Tumbassa ja mies viime yönä Gamla Stanissa!

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
25.10.2020 11:39

Tyhmä, tyhmempi, tyhmin.
Aaamen…