Liputtamatkustaminen loppuu Tukholmassa

Tukholmassa on käytännössä voinut keväästä asti matkustaa ilman lippua kaupunkibusseissa. Koronan alussa bussin etuovet suljettiin ja matkustajat ovat kulkeneet sisään ja ulos takaovien kautta.

Näin ollen kuljettaja ei ole voinut kontrolloida lippuja. Nyt tilanne muuttuu ja SL Stockholms Lokal Ab sijoittaa bussien kuljettajien oikealle sivulle pleksilasit, jolloin etuovista kulkeminen sisään bussiin voidaan taas aloittaa ja kuljettajat pystyvät kontrolloimaan lippuja. Kertoo STV:n uutiset.

Muutoksen motiiviksi kerrotaan se, että pummilla matkustaminen lisääntyi koronapoikkeustilan takia valtavasti. SL on menettänyt miljoonia kruunuja lippurahoja ja tähän halutaan nyt muutos.

Kesän aikaan syntyi ilmiö “matkakassalla ilmaiseksi matkustaminen”. Tarkoittaa sitä, että matkustaja saattoi ostaa älylippuunsa yhden matkan ja matkustaa sillä niin kauan kuin haluaa. Koska he eivät voineet leimata lippuaan ennen kuin bussiin saapui tarkastajia. Toisaalta tarkastajia ei ole tähän asti liikkunut ollenkaan.

Nyt liputtamatkustaminen loppuu toistaiseksi.