Liputtamatkustaminen loppuu Tukholmassa

Tukholmassa on käytännössä voinut keväästä asti matkustaa ilman lippua kaupunkibusseissa. Koronan alussa bussin etuovet suljettiin ja matkustajat ovat kulkeneet sisään ja ulos takaovien kautta.

Näin ollen kuljettaja ei ole voinut kontrolloida lippuja. Nyt tilanne muuttuu ja SL Stockholms Lokal Ab sijoittaa bussien kuljettajien oikealle sivulle pleksilasit, jolloin etuovista kulkeminen sisään bussiin voidaan taas aloittaa ja kuljettajat pystyvät kontrolloimaan lippuja. Kertoo STV:n uutiset.

Muutoksen motiiviksi kerrotaan se, että pummilla matkustaminen lisääntyi koronapoikkeustilan takia valtavasti. SL on menettänyt miljoonia kruunuja lippurahoja ja tähän halutaan nyt muutos.

Kesän aikaan syntyi ilmiö “matkakassalla ilmaiseksi matkustaminen”. Tarkoittaa sitä, että matkustaja saattoi ostaa älylippuunsa yhden matkan ja matkustaa sillä niin kauan kuin haluaa. Koska he eivät voineet leimata lippuaan ennen kuin bussiin saapui tarkastajia. Toisaalta tarkastajia ei ole tähän asti liikkunut ollenkaan.

Nyt liputtamatkustaminen loppuu toistaiseksi.

Subscribe
Notify of
guest
10 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
John

Ja rasismista oikeuteen. Mitä sitten tapahtuu, jos kuljettaja ja pummilla yrittävä ovat samaa kansanryhmää?

Haista vity

Juu itselläni tuttu joka ajoi bussia pääkaupunki seudulla. Viimeinen vuoro jonka ajoi johti sairaalaan. Kunniakansalaiset hakkasi päätepysäkillä. Suuttuivat kun jotain komensi.

Kalle

Rašismia!

Unelma Painajainen

Täh? Eikös värilliset aiemminkin painelleet maksamatta sisään eikä siihen uskaltanut kukaan puuttua?

Terhomatti Hämeenkorpi

Enpä suoraan sanoen jaksa uskoa, että se siihen loppuu…
Muuten: kirjoitin jo aiemmin illalla samansävyisen kommentin – mihin lienee mennyt?

Qroquius Kad

Jotain häikkää systeemissä:
tämän kirjoittaessani täällä pitäisi olla viisi kommenttia, mutta on vain kolme.

Anna-Maria Korhonen

“Liputtamatkustaminen loppuu Tukholmassa”.

Paitsi, jos kuskina ja asiakkaana on somali.

Laiskat SL-svenssonit

SL vaatii nyt että joka ihmisellä on kännykkä ja kännykässä SL- lippuappi ja että lippu on ostettu ennen matkan alkamista, muuten paukahtaa 1500kr sakko plus lipun hinta päälle.

Tämä tulee olemaan vaikeata vanhemmille ihmisille ja muutenkin se on hankalaa.

Olisivat typerät pöljät asentaneet xtralukijan bussiin. Nyt ihmisillä on Accesskorteissa ladattuna rahaa jota ei voi käyttää mihinkään ja jota pitää erityisesti käydä vaatimassa ulos tartunnan saamisen uhalla.

Tällä viikolla taitaa Ruotsin lyödä 6000 covid- kuolleen rajan?

Plex Persson

Kestää varmaan vuoden ennenkuin plexilasit saadaan paikoilleen: kuskit valittaa, ammattiyhdistys valittaa, liikenneturvalaitos valittaa jne jne jne.

Ruotsissa ei ole koskaan varauduttu mihinkään etukäteen vaikka koko ajan diskuteerataan suu vaahdossa asioita. Kun jotakin tapahtuu ollaan kuin puusta pudonneita, suu auki ja tarvitaan kriisiapua vaikka itse asiassa tarvittaisiin NORMAALIA JÄRKEÄ.

Plexit olisi pitänyt asentaa jo vuosikymmeniä sitten!
Moni kuski on saanut matuilta turpaan ihan syyttä suotta.

juha II

Eiköhän ne “pummit” ole vain riippuvaisia matujen kumululoituvista määristä eikä siihen vaikuta lebra.

Vaimohan voi ottaa salaa bussikuskina toimivalle miehelleen henkivakuutuksen ja parin päivän päästä aamulla livertää miehelleen pusujen kera: “Oi Gunnar Armaani. Kysy ensimmäiseltä bussiin nousevalta irakonaalilta lippua!”

Ja sen pituinen se, paitsi, että Susanne kylpee rahassa!