Irakilainen arkkipiispa: Eurooppa on naiivi maahanmuuton ja terrorismin suhteen

Mosulin arkkipiispa kertoi pelkäävänsä enemmän Euroopan kuin oman kotimaansa puolesta, sillä Eurooppa suhtautuu naiivisti radikaalin islamin vaaroihin.

Arkkipiispa Najeeb Moussa Michaeel totesi European Post -lehdelle antamassaan haastattelussa, että “Euroopasta on tulossa nykymaailman sairas lapsi, joka on etääntynyt uskosta ja kulttuurillisista juuristaan”. Lisäksi hänen mukaansa “etääntyessään kirkosta ja omista perinteistä, Eurooppa vaikuttaa viehättyvän pahimmanlaatuisesta fundamentalismista sekä suvaitsevista ja itsekeskeisistä aatteista, kunhan ne vain uhmaavat omia perinteitä.”

“Tämä on valtaisan surullinen asia niille, jotka rakastavat Eurooppaa”, arkkipiispa Michaeel toteaa. “Tämä kipuilu ei tule paranemaan kuin opastuksen ja kulttuurin kautta, ja tiedostamalla sekä hylkäämällä erheellinen maallisuuden tavoittelu, mitä käytetään sekä Jumalaa että hengellisiä arvoja vastaan.” Arkkipiispan mukaan jälkikristillinen Eurooppa on radikaalille islamille helppo kohde, sillä se on hylännyt oman kulttuurillisen sielunsa ja tämä tyhjiö odottaa täyttymistään – ja islamismi täyttää tämän tyhjyyden.

“Idässä me usein kadehdimme Eurooppaa, mutta me olemme säilyttäneet luontaiset arvot: perheen arvostus, uskossa eläminen sekä ylpeys omasta identiteetistä ja juurista. Kaikki tämä on Euroopassa hiljalleen katoamassa.”

“Pelkään enemmän Euroopan kuin Irakin puolesta”, arkkipiispa jatkaa. “Me olemme tavallaan menettäneet kaiken, mutta te taas väheksytte omaa vaurautta, kulttuuria ja yhteiskuntaa. Ja te tunnutte antavan fundamentalisteille tai salafisteille mahdollisuuden hiljalleen pakottaa oma ideologia myös toisille ja siten saada halveksumaan sekä vihaamaan niitä maita, jotka heidät toivottivat tervetulleiksi.”

Arkkipiispa myös varoitti eurooppalaisten suhtautuvan kieroutuneesti maahanmuuttoon, kun eivät ymmärrä keitä heidän maihinsa on tulossa ja mitkä heidän aikeensa ovat. “Täytyy olla lyhytnäköinen, jos ei näe Euroopan olevan naiivi rajoittamattoman maahanmuuton ja terrorismin suhteen.”

“Eivät nämä kaikki ihmiset tule rakastamaan teitä, tai palvelemaan niitä maita, jotka heidät vastaanottivat”, arkkipiispa varoitti. “Jos te ette tarkkaile ja vastusta rikollisia ja niitä, jotka kieltävät teidän arvonne, ihmisoikeudet ja vaativat omia lakejaan, niin te menetätte oman elämäntapanne, kulttuurinne sekä yhteiskuntarauhanne.”

“Naiivius ei ole katolilaisuudessa hyve, mutta harkitsevaisuus on”, arkkipiispa totesi. “On korvaamatonta kyetä rakastamaan sekä olemaan harkitsevainen, ja siten teidän tulee suhtautua siirtolaisuuteen.”

“Mitä tulee terrorismiin. Jos te ette juuri sitä lain ja lujien otteiden avulla, niin lapsenne ovat vaarassa joutua alistumaan.”

“Meidän tulee kavahtaa vääriä jumalia, miekkaa ja väkivaltaa, sekä olla kääntymättä pois rauhan ja rakkauden Jumalalta.” Lisäksi arkkipiispan mukaan “kristityt kaikkialla maailmassa ovat koettelemusten keskellä, tulemassa marttyyreiksi, miekan ja väkivallan jumalan kiihkomielisyyden tähden.”

“Valitettavasti myös teillä on omat murhatut marttyyrinne tämän saman ideologian ja samojen kiihkoilijoiden seurauksena.”

“Ympäri Eurooppaa ihmisiä tulee saamaan surmansa valloitushaluisen islamilaisuuden johdosta”.

“Isä Hamel ja hänen murhansa, kuten monet muutkin Euroopan uhrit, pitäisi johtaa tilanteen ymmärtämiseen sekä valppauteen.” Mutta arkkipiispa Michaeelin mukaan asiat eivät valitettavasti ole niin edenneet. “Eurooppa, herää.”

 

LÄHDE:
Breitbart

https://www.breitbart.com/middle-east/2020/10/21/iraqi-archbishop-europe-naive-terrorism-uncontrolled-immigration/