Maahanmuuttovirasto sulkee vokkeja – itkua ja paniikkikohtauksia

Ruotsin Maahanmuuttovirasto kertoi tänään, että se tehostaa toimintaasa ja sulkee useita vastaanottokeskuksia. Jatkossa kaikki turvapaikanhakija tullaan sijoittamaan Malmöön, Göteborgiin, Tukholmaan, Uppsalaan ja Bodeniin.

Valdemarsvikissä tunteet roihahtivat pintaa niin sotapakolaisilla kuin turvapaikka-aktivisteilla, kun Maahanmuuttovirasto piti tiedotustilaisuuden. Kylässä asustelevat sotapakolaiset joutuvat muuttamaan huoneistoistaan muualle.

Turvapaikka-aktivistit itkivät suoraa huutoa ja muutama sotapakolainen jouduttiin viemään järkytyksen takia ambulanssilla sairaalaan. Asiasta kertoo SVT:n uutiset. Uutisissa oleva uutisklippi on ehdottomasti katsomisen arvoinen, vaikka ei ymmärtäisikään ruotsia. Kannattaa katsoa!

Maahanmuuttoviraston päätöstä kritisoitiin mm. sen takia, että sotaa, vainoa ja kidutusta paenneet miehet ovat tottuneet mukaviin oloihin Valdemarsvikissä ja nyt turvallisuuden tunne romahtaa, kun he joutuvat muuttamaan mukavista huoneistoista tuntemattomaan.

– Missä on inhimillisyys, monet kyselivät. Sotapakolaiset eivät yksinkertaisesti halua muuttaa muualle.

Mistä oikein on kyse? Eniten siitä, että monet pelkäävät joutuvansa kauas pohjoiseen Bodeniin, joka on monen turvapaikanhakijan mielestä viittä vaille kuolema. Kun on tottunut etelän sumuun ja humuun ja saanut asustella ilmaiseksi muutaman vuoden, niin nyt tämä kaikki viedään sijoittamalla henkilö jonnekin jumalan selän taakse.

Kannattaa katsoa se klippi.