Wienin isku ei hätkähdytä eurooppalaisia

Eilinen Itävallan Wieninn terrori-isku ei ole paljon hätkähdyttänyt eurooppalaisia. Lähinnä on saanut lukea sosiaalisesta mediasta miten ei saa antaa pelolle valtaa ja me emme nujerru.

Homma Wienissä lähti liikkeelle noin klo 20.00 paikallista aikaa kun ainakin kuusi aseistautunutta henkilöä avasi tulen ihmisiä kohti Wienin keskustassa. Iskun lähti liikkeelle paikallisesta synagoogasta, mutta mahdollisesti se ei ollut pääkohde, sillä synagooga oli kiinni ampumishetkellä.

Tämän hetkisten tietojen mukaan kolme henkilöä on kuollut. Myös yksi tekijöistä ammuttiin poliisin toimesta. 15 ihmisen kerrotaan myös loukkaantuneen, joista usea vakavasti.

Ammuttu asemies oli liikkeellä automaattiaseen kanssa ja hänellä oli jonkinlainen pommivyö, mutta joka ei räjähtänyt ja se olikin mahdollisesti feikkipommi. Kuolleen kerrotaan olevan Itävallan kansalainen, mutta kotoisin Pohjois-Makedoniasta. Toisaalta jotkut mediat ovat kertoneet hänen olleen Albaniasta.

Itävallassa asia on otettu surun lisäksi rauhallisesti. Viranomaiset ovat kertoneet, että kyse ei ole kristittyjen ja muslimien välisestä konfliktista, eikä itävaltalaisten ja maahanmuuttajien, vaan kamppailusta rauhaan uskovien ihmisten ja sotaa tahtovien ihmisten välillä.