Lauantain paatos: älä syö valtamedian leipää tutkimatta mitä syöt

Joskus tulee visioitua miltä Pt-media voisi näyttää, jos homman johtoon saataisiin muutama ammattityyppi. Ei vaatisi paljon, mutta vaatisi jotain.

Pt-media ei eroa yhtään mitenkään yksityisistä valtamedioista muuten kuin siten, että niillä on taloudellista kapasiteettia enemmän kuin meikäläisellä. Jos meikäläisellä olisi lompakossa sen verran varaa, että pystyisin laittamaan alulle sellaisen ”oikean median”, niin palkkaisin hommaan muutaman kokopäiväisen henkilön.

Yksi henkilö olisi kokonaan it-puolen tyyppi, joka hoitaa kaiken nettiulkoasuun, netin toimivuuteen, sivujen mobiiliasuun ja ylipäätään kaikki css:ään ja wordpressiin liittyvät asiat. Hän virittää Pt-televisiot ja säätää asetukset. Hän olisi se ”tekniikan tyyppi”, jolta kysytään neuvoa kun tekniikka jumittaa, ja hän osaa vastata. Tekniikka pitää läppärien ohjelmat ja muut jutut vimosen päälle kondiksessa ja opastaa sisällön tuottajia, miten ohjelmia voidaan käyttää parhaalla mahdollisella tavalla hyväksi. Voisi siis sanoa, että tämä tyyppi on joku it/ nettitekniikan/ ohjelmistojen- ja yleisesti tekniikan asiantuntija.

Sitten olisi pari kolme uutispäällikköä, jotka päivystävät 24/7, josko mitä tapahtuu. Nämä päälliköt tuottavat suurimman osan uutissisällöstä, eli toimeenkuva on käytännössä paukuttaa sitä sisältöä eetteriin. Itse katson olevani todella orientoitunut sisällöntuottaja, eli juttujen paukuttaja. Teen keskimäärin 100-130 artikkelia kuukaudessa, päivästä riippuen 1-5 artikkelia. Monet jutut syntyvät nopeasti, jotkut taas vaativat pitkää ja syvää tutustumista asiaan. Päälliköiden tehtävä on tietää, ottaa selvää, juosta ja olla siellä ajan hermolla mitä tapahtuu. Päälliköt myös tietävät mistä on kysymys, eli juttujen paukuttaminen ei ole pelkästään lainata ja siteerata ”netistä”  juttuja.

Jos vertaa, että meikäläinen yksin tuottaa sen satakunta artikkelia kuukaudessa. Kun jos vastaavia henkilöitä olisi ainakin sen kolme, ja jokaisella oma erikoisalansa, sitten mahdollisesti vielä joitakin yksittäisiä kolumnisteja, ruokablogin kirjoittajia yms, niin artikkelien määräksi tulisi helposti 400-500 kuukaudessa. Koko Pt-median ydin olisi siis tuottaa sellaista journalistista sisältöä, että se yksinkertaisesti vetää lukijat puoleensa elähtäneiltä valtamedioilta. Jos meikäläinen yksin saa yhtä paljon lukijoita kuin suomalaiset maakuntalehdet, niin mikä lukijamäärä voisi olla kun pelipaikalla istuu kolme kovaa tyyppiä ja taustalla hyvä porukka. Jos iltalehdet keräävät miljoona lukijaa päivässä, niin muutaman hengen hyvällä koplalla Pt-Media repisi kevyesti nämä ennätykset uusiksi.

Lisäksi pitää palkata vielä yksi henkilö, talouspuolen moniosaaja. Henkilö pitää käsissään kirjanpidon ja samalla osaa ottaa vastaan mainostarjoukset, osaa hoitaa yhteydenotot monella eri kielillä ulkomaisiin yhteydenottajiin (PT-Media saa valtavasti yhteydenottoja ulkomailta, jolla tarkoitetaan muita kuin suomalaisia tai ruotsalaisia yhteydenottoja!), osaa mainosmyyntiä, osaa tehdä myyntitarjouksia artikkeleista toisille medioille ja sitä rataa. Talouspuoli hoitaa käytännössä kaiken osto- ja myyntitoiminnan, pitää yllä ”mediakuvaa”, vastaa kyselyihin, on todellinen moniosaaja, jonka palkkakin alkaa kasilla.

Sitten tarvitaan vielä pari kuvaajaa. Nämä ovat niitä tyyppejä, jotka heiluvat niiden karvalakkimikkien ja olkapäillä kannettavien kameroiden kanssa joka paikassa. He kuvaavat ja kuvaavat. Kuvan laatu on ihan jotain eriä kuin joku kännykkäkameran taso. Kuvaajat ovat aina paikalla kun jotain tapahtuu, eikä kuvia ei tarvitse lainata jostain toisesta mediasta. Kuvaajat ja uutistoimittajat ovat hyvässä yhteistyössä nothing like a kisma. Kuvaajilla on myös hyvää nykyaikaista kalustoa, droonereita ja kunnon kameroita. Kuvaajat täräyttävät arkistopankkiin satoja kuvituskuvia, että niitäkään ei tarvitse etsiä mistään ilmaisista kuvanjakopaikoista.

Mitään isoa panosta ei siis tarvitsisi, jotta valtamedialle saataisiin kilpailija. Itse pystyisin kokopäivätoimisena tuottamaan enemmänkin kuin tuon viisi artikkelia päivässä. Lisäksi hyvä pohjoismaiden kielten taito ja hyvät kontaktin pohjoismaisiin toimijoihin, ja ennen kaikkea: se zöörnälistin taito. Voisin milloin tahansa mennä iltapäivälehtiin toimittajaksi, mutta en halua sitä. Teen mieluummin tätä pientä Pt-Mediaa harrastelijapohjalta ja käyn sähköalan töissä kokopäiväisesti, kuin että menisin sössöttämään jotain typeriä juttuja iltalehtiin.

Tällä kokoonpanolla saisimme siis erittäin hyvän ”vastamedian”. Mielestäni medioita ei pidä lukea medioina ja vastamedioina, sillä jokaisella medialla on oma agendansa, jokaisella toimittajalla oma agendansa. Ja kuka tahansa voi toimittaa mediaa. Mediakenttä kuitenkin tarvitsee ihan selvästi vaihtoehtoja. Vaihtoehto tarkoittaa sitä, että nykyinen media on kuoleva ala. Kuka oikeasti uskoo enää tämän päivän ”valtamedian” juttuja? Jokainen tietää, että se on puolueellista journalismia, mutta kun ei oikein ole vaihtoehtoja, niin silloin on vain yksinkertaisesti luettava mitä on tarjolla, ja yrittää suodattaa sieltä se ”totuus”.

Pt-Media on joka tapauksessa meikäläisen loppuelämän tehtävä, sillä en voi lopettaa tätä hommaa lukijoideni takia. En usko mihinkään suureen maailman mullistukseen, että olisin siinä mukana. En usko, että nykypäivän maailmassa olisi ylipäätään menollaan jotain suurta muutosta yhtään mihinkään. Maailma ja sen ihmiset ovat kuin kaljakellunta; se lautta menee hitaasti sinne minne sitä tökitään. Siellä on kuitenkin miljoona muutakin kellujaa, jotka tökkivät lauttaansa omaan suuntaan, joten sitä suuntaa ei voi täysin yksin päättää. Tai voi päättää, mutta luultavasti et etene yhtään mihinkään. Sitten sitä vaan huudetaan siinä keskellä kaljakelluntaa, että minä minä minä, minun pitää päästä eteenpäin. Kaikki muutkin huutavat, että minä minä minä, minun pitää päästä eteenpäin.

Näillä mennään lauantaipäivä.

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
juha II
juha II
7.11.2020 14:55

On selvää, että työtähän yhden ihmisen nyrkkipaja teettää pirusti ja tälläisessä toiminnassa on enemmänkin kyseessä – vaikka toisaalta ei olekkaan – elämäntavasta ja harrastuksesta, jota ei tee rahasta. Tätä voi kutsua eräänlaiseksi idealismiksi. Ja niin hassua kuin se onkin. Idealalismi yleensä tunnetaan pilvilinnoja hipovaksi korkealentoisuudeksi, jolla ei ole paljoakaan tekemistä realismin kanssa.

Mutta näinä pumpulipäisyyden aikoina on totuuden kertomisesta tullut puhdassieluista idealismia, jopa eräänlaista ritarihenkeä taistella suuria mediataloja ja niiden suoltamaa tuubaa vastaan, jota se puskee koko koneistonsa voimalla 24/7.

Mutta niin järjen vastaiselta kuin se tuntuukin, pienuus onkin se suurin voimavara, joka erottaa sen verorahoitteisesta valtamediasta, joka suuressa rappiotilassaan on etääntynyt tavallisesta kansasta kauaksi omaan norsunluutorniinsa tavalla, että se lukeutuu samaan eliittiin kuin maan johtavat poliitikotkin.

Tänä päivänä ne ihmiset, jotka eivät ole johdateltavissa kuin lammaslauma eivät kaipaakaan mitään jonnin joutavaa unelmahöttöä vaan yksinkertaisesti totuuden, jossa yhteiskunnassa tapahtuvista asioista kerrotaan sellaisenaan kuin asiat ovat ilman sumuverhoa, kaunistelua tai agenda pohjaista vähättelyä. Ennen kommunistisissa totalitarisissa maissa kuten Neuvostoliitossa kansalaiset oppivat ”lukemaan” Pravdaa rivien välistä. Noina aikoina länsimaidssa ei ollut tarvertta moiseen, mutta nyt tilanne on aivan toinen niin, että lännessäkin on valtamediaa luettaessa on osattava tulkita niiden käyttämiä kporrekteja kiertoilmauksia ikään kuin niitä käyttämällä kansalaiset eivät tietäisi mitä kulloinkin yritrytään peitellä!

Jos toimitusta yleensäkin kasvattaa on ainakin lehden linjsasta vastaavaan tiimiin valittavista henkilöistä syytä tehdäv kunnon työhaastattelu, sillä kourallinenkin ihmisiä saa riidan aikaan niin ideologisesti kuin muiltakin osin. Tekniikasta vastaavien kanssa erimielisyyksiä ei niinkään pääse tulemaan. Ja mitä suuremmaksi toimitus paisuu sitä enemmän se etääntyy siitä toiminnan pioneerimäisyydestä ja ”raikkaudesta”, joka henkii nyrkkipajasta. Joka tapauksessa teet hienoa työtä välittämällä rehellistä ruiohonjuuri tason tietoa pohjoimaissa tapahtuvista asioista suomenkielellä, koska muutoin se olisi kielimuurin takana eikä juuri kukaan tietäisi sitä mitä esim. Ruotsissa todella tapahtuu, sillä Suomen valtamedia vaikenee katogorisesti tästä, sillä se ei halua suomalaisten tietävän mihin se todellisuudessa on matkalla. Vaan jopa kehtaa suitsuttaa, että Ruotsi on onnistunut ”kotouttamisessa” esimerkillisen hyvin. Niinpä!

Arvo Tasanen
Arvo Tasanen
7.11.2020 15:13

Hieno visio.

Jos minulla olisi miljoona euroa laittaa mediaprojektiin, niin ensin menisin elinkeinopiirin toimistoon hakemaan lehdistötukea. Antaisin tuon miljoonan virkamiehille, jotka sitten myöntäisivät tukea „vapaan ja demokraattisen“ lehdistö tukemiseksi.

Ottaisin minulle myönnetyn kymmenen miljoonaa vastaan ja sen jälkeen on kaksi vaihtoehtoa:
1)
Laitan rahat taskuun ja muutan Bahamalle muiden huijareiden seuraan.
2)
Otan taskuun nuo kymmenen miljoonaa ja menen EU:n lehdistötukitoimistoon hakemaan apurahaa „globaalin tasa-arvon“ lisäämiseksi lehdistön avulla …

Last edited 3 months ago by Arvo Tasanen
Mitä voimakaamin kieletään sitä enemmän epäilytää
Mitä voimakaamin kieletään sitä enemmän epäilytää
7.11.2020 15:15

1 Hunter Bilden ei missään -Trumph Lähetys katkaistiin 
Nämä suomen ja usan valtamediat ovat kuin parisuhtessa usan demaripuolueeseen 
joten he kieltävät vaalivilpin olemassa olon jyrkästi microsoftin kera 
Teoria
Vuonna 2000 Microsoft todettiin syylliseksi monopoliaseman väärinkäyttöön.
Microsoft on joutunut useaan otteeseen oikeudenkäynteihin, jotka ovat koskeneet määräävän markkina-aseman väärinkäyttöä
Amnesty seurasi vuonna 2016 julkaistussa raportissaan Kinshasassa, Kongon demokraattisessa tasavallassa lapsityötä käyttäneiden epävirallisten kaivosten malmin tuotantoketjua, joka johti muun muassa Microsoftiin. Kaivoksissa työskentelee nuorimmillaan jopa 7-vuotiaita lapsia.
Nyt ymmärän tämänkin yhtälön päremmin 
Joe Bilden Microsoft 
Vuonna 2000 Microsoft todettiin syylliseksi monopoliaseman väärinkäyttöön.
muassa Microsoftiin. Kaivoksissa työskentelee nuorimmillaan jopa 7-vuotiaita lapsia.
IL
Microsoft haluaa presidentin vaihtoon – teknojätti tukee voimakkaasti Joe Bideniä
Yhdysvaltalainen teknologiajätti Microsoft liputtaa Joe Bidenin presidenttiyden puolesta.
OpenSecrets-nettisivuston paljastuksen mukaan Microsoft on peräti neljänneksi suurin rahallinen tukija Bidenin taustalla. Kulisseissa häärii erityisesti pääjohtaja Brad Smith, joka on sotkeutunut presidentinvaalikampanjaan henkilökohtaisesti.
Analyysi 
Creeby joe haluaa käpälöidä ja halailla 5v lapsia 
jotka microsoft hänelle toimitaa Epstein saaritoon Kongosta
 tai Korruptoitua markkina johtajan kanssa vapautuneesti saunassa 
2
NBC osti Microsoftin ulos MSNBC-uutissivustosta
MSNBC perustettiin Microsoftin ja NBC:n yhteistyöllä. Syyskuussa 1997
Kanava on tunnettu vasemmistoliberalismistaan ja demokraattipuolueen tukemisesta.
3
teoria on kuin parisuhtessa 
jossa toinen on pettäjä oikeasti
 vaikka se pettäjä kieltää sen faktan viimeisen asti 
Pennsylvanialaispormestarilta suorasanainen viesti Trumpille: ”Hänen tulisi laittaa isojen 
poikien housut jalkaan”
MTVuutiset.fi
tälläiset kommentit juuri paljastavat mitä poliitista puolta nämä Pennsylvania
politiikot edustavat FANAATISESTI 
Eli ei hän ainakaan vaalivilpin mahdolisutta tuolla lausunoilaan hälvennä
Päin vastoin epäilys kasvaa entisestään 
Mietikää jos Bilden olisi nyt trumphin asemassa
ja mitä Pennsylvanialaispormestari sanoisi 
ja suomen valtamedia kirjoitaisi 
Kaikki olisi täysin ylös alaisin 
pennsylvanialaispormestari syytäisi Trumphia vaalivilpistä 
äänestys lippujen tarkistus lopetettu
MTV3 Syyttäisi YLEN HS IS IL TRUMPHIA VAALIVILPISTÄ
 JA KAIKKI PIENIMÄTKIN VIHJEET HE TOSIVAT ESILLE FAKTOINA 
 ISOLLA RYMINÄLLÄ JA KOHULLA
Nyt ne rebublikaanien todisteet ovat *perätömiä valeita* 
tai ne todistet mitätätöidään sensuroidaan uutis virrasta
kuten 
Paljastunut ääntenlaskennan ’ohjelmistovirhe’ siirsi tuhansittain Trumpin ääniä Bidenille Michiganissa
Michiganissa tilanne , ettei republikaanien virallisille vaalivalvojille ole sallittu lain mukaista pääsyä ääntenlaskupaikoille prosessin tarkkailemiseksi.
BREAKING:
 PA USPS Whistleblower Richard Hopkins Goes Public; Confirms Federal Investigation
https://www.youtube.com/watch?v=J-D-2GOswwA

T
T
7.11.2020 15:18

Onnea ja menestystä vaikka et ihan samalla linjalla olekaan poliittisesti kuin minä. Jatkan kuitenkin satunnaislahjoittajana.

Hilary holy Shit -Melkein Romaani
Hilary holy Shit -Melkein Romaani
7.11.2020 16:28

PS Mietikää Mitä Joe Buldeniä tukeva Microsoft on tehnyt Suomelle
He Kaapasivat suomen suuriman yrityksen Nokian 
ja Joe Bilden on Microsoftin takapiruna häärivä saatana
Kunnon koruptio yhteistyö
Se aito Deep state elitisti Demari ,
Hilary Obama Bilden liberaalien helvetin kolo 
Microsoft vakoilee melkein kaikkia maailman ihmisiä 
valtioita windows 10 kautta
 ymm Muu softa
ja toimita ne Deep State salaisiin istuntoihin usaan 
Huom usan demokratien puoluekokouksiin 
Mietikää samalla mitä tämä ukko touhuaa kuliseissa
BILL GATES 
ja millä poliitisella akendalla
Olo on kuin kuuluisi ylpeänä QAnon
vaikka yle jauhaa paskaa heistä
todisteina lippalakki 
Bidenin johto kasvaa ratkaisevissa osavaltioissa, molemmat ehdokkaat saaneet jo nyt ennätyssuuren äänisaaliin, 
TÄMÄ ON HUVITAVAA 
QAnon-miehillä väärennettyjä vaalilippuja 
–Niin kenen vaalilippuja sitä ei tiedä ylekään 
mutta he luovat kuvaa todisteenaan QAnon-lippalaki että joe bildenin 
ja samalla 
mietikää tätä todella uskotavaa selitystä
CNN: Vaalivirkailija joutui piiloutumaan Atlantassa – taustalla Twitter-video
Demokraatti.fi
Syynä on Twitterissä levinnyt video, jota on katsottu miljoonia kertoja. Virkailijan nähdään videolla heittävän paperinpalan roskikseen. Paperia väitetään videon yhteydessä äänilipukkeeksi.
Atlantan vaaliviranomaisten mukaan väite on virheellinen, 
AIKAS PAKSUA 
 **virkailija on heittänyt pois vaalikuoressa olleet ohjeet** 
joita osa äänestäjistä on palauttanut äänestyslipukkeen mukana.
Trumpin kampanja ja presidentti Trump itse ovat levittäneet Yhdysvalloissa laajalti väitteitä vaalien väärentämisestä. Väitteille ei ole löytynyt perusteita.
Mutta Vain lippalakkin vilahtaminen riitää YLELLE todisteeksi
Että Creeby ungelia kusetetaan 
QAnon-miehillä väärennettyjä vaalilippuja YLE
Sori 
 En enään tee näitä sairaan pitkiä tekstejä tänne enempää 

CvK
CvK
7.11.2020 19:33

”itä Joe Buldeniä tukeva Microsoft on tehnyt Suomelle
He Kaapasivat suomen suuriman yrityksen Nokian”

No ei. Rautaristin arvoinen suoritus se oli se myynti, ei ostaminen.

Lukekaa niitä kirjoja, niin tiedätte, tässä kupletissa kaikki todellakaan ei mennyt niin kuin ”isossa” mediassa kirjoitetaan ja kirjoitettiin – kaikkea ei ole kerrottu, ja haluttu kertoa. Katsokaa edes tämä elokuva aiheesta::

https://www.imdb.com/title/tt5654050/
”Nokia Mobile: Matkapuhelimen tarina (2017)”

Jos joskus olen eläkkeellä, niin salassapitosopimuksista huolimatta julkistuu kirja, oikeilla nimillä – näin on moni muukin toki luvannut ja vannonut.

Suapihan sitä kirjottaa
Suapihan sitä kirjottaa
7.11.2020 16:38

Itsellä on todella tiuha kampa, tulkoon settiä kummalta ”puoleta” tahansa. Nuo globalisteiksi sanotut voimat tuntuvat vaan hiemansivistyneemmän oloisia noissa sanomisissaan ja vastapuolen sitäis ottaa hieman vain hieman, heidän tavositaan oppia. Kaikki eivät ole halla-ahoja, viileitä, analyyttisiä älykköjä jota ei ihan heti saa edes YLE ns. pussiin.

MattiS
MattiS
7.11.2020 18:17

Jep, tuollaiset paatokset saa monet kavahtamaan. Mielelläni kuuntelen pahaa esim. demokraateista, mutta vaadin että se on faktaa mitä kerrotaan. Muuten ollaan vain samanlaisia totuuden vääristelijöitä ja paskanpuhujia kuin suvakitkin ovat.

Telkkä ja pönttö
Telkkä ja pönttö
7.11.2020 16:40

”Maailma ja sen ihmiset ovat kuin kaljakellunta; se lautta menee hitaasti sinne minne sitä tökitään. Siellä on kuitenkin miljoona muutakin kellujaa, jotka tökkivät lauttaansa omaan suuntaan, joten sitä suuntaa ei voi täysin yksin päättää. Tai voi päättää, mutta luultavasti et etene yhtään mihinkään. Sitten sitä vaan huudetaan siinä keskellä kaljakelluntaa, että minä minä minä, minun pitää päästä eteenpäin. Kaikki muutkin huutavat, että minä minä minä, minun pitää päästä eteenpäin.”

Tässä oli osuvin vertaus mitä olen koskaan lukenut. LOL

Yrjöperskeles
7.11.2020 16:57

Olisin enemmän kuin onnellinen jos PT-media pääsisi tuossa kirjoituksessa sottailtuun tilaan. Tosin sitä tilaa mitä todennäköisimmin seuraisi imperiumin vastaisku tyyliin MV-lehti. Senkin julkaisun tosiasiallinen rikos oli se, että se haastoi – ja menestyksellä – valtamedian. Sitä systeemimme ei siedä. Mutta kaikkea lyckaa PT-medialle. Tämä on yksi Suomen tärkeimmistä sivustoista.

Moonman
Moonman
7.11.2020 18:58
Vastaa...  Yrjöperskeles

pt-media on korvannut rähmispossun jättämän aukon. Tärkeää työtä, miettäkääpä kuinka paljon ihmiset -oikeasti- tietäisivät esim. ruotsin tilanteesta jos olisivat vain ylen ja iltapaskan uutisten varassa.

Punavihernatsimafia
Punavihernatsimafia
7.11.2020 18:24

Itse olen viime vuosina miettinyt että missä vaiheessa valtamedia etenkin yle ja hyysäri ovat alkaneet valehdella, vääristellä ja pimittää vai ovatko tehneet sitä aina. Tuossa olisi tutkivalla journalistilla työsarkaa.

Lisäksi olen ihmetellyt miten ja millä keinolla kaikki heidän työntekijänsä ovat vasemmistolaisia ja halukkaita osallistumaan tähän. Tutkitaanko puoluekirja työhaastattelussa vai velvoitetaanko työntekijät allekirjoittamaan työnantajan agenda. Miten valtamedian toimittajat voivat olla kaikista asioista niin hellyttävän samaa mieltä? Tietyistä asioista ei eriäviä mielipiteitä kuulu.
Ja tämähän ei voi mitenkään tulla luonnostaan vaan asia on pakko järjestää jollakin tavalla.

Last edited 3 months ago by Punavihernatsimafia
rellinen
rellinen
7.11.2020 21:01

Eiköhän se punamafia ole valehdellut, pimittänyt ja vääristellyt koko olemassa olonsa ajan. Jatkosodan loppumisesta lähtien kaikki portit ovat olleet auki ja valehtelu, huijaaminen ja vääristely valtion tukemaa.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
7.11.2020 19:32

Minusta PT-media on hyvä tällaisenaan. En ikävä kyllä nyt osaa muotoilla itseäni tämän kauniimmin. Mutta en osaa kuvitella tätä julkaisua muunlaisenakaan. Median laajentaminenkin voisi toimia taikka sitten mammuttitauti pilaisi sen. Nyt hyvällä Suomella ja huumorilla laaditut ajantasaiset raportit Ruotsista ja lukijoiden kommentit muodostavat mielestäni yhdessä hyvän kokonaisuuden.

ZzZ
ZzZ
9.11.2020 15:24
Vastaa...  Admin Pt-media

Voipi olla että MV:n tunkeutui joku tai joitakin vihollisia. Kaikissa kansallismielisissä piireissä tuntuu olevan vihollisia sisällä jossainvaiheessa. Ja aluksi se oli helppoa MV:ssä kun oli täysin avoin ja kontrolloimaton keskustelupalsta

Luultavasti yhtä suosittu valtamedian haastaja olisiviranomaisten kynsissä jossei hetimiten niin myöhemmin.

Noihin kahteen uhkaan kannattaa varautua.

Harmittaa että MV meni minne meni…

Saisiko Steve Bannonilta vetoapua? Hänhän oli jossainvaiheessa vaikuttamassa euroopassa.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
7.11.2020 23:11

Kyllä näitä itse tuotettuja särmikkäitä uutispläjäyksiä mielummin lukee , kuin ison porukan hiomia itsesensuurilla ryydittyä tusina tavaraa.