Laxån mysteerikarkuri edelleen karussa

Tulipa vastaan eräs sattumus, joka on jäänyt vähemmälle huomiolle, mutta josta olisi pitänyt kirjoitella enemmän. Kyse on kesän 2018 Laxån vankikarkauksesta.

Tapahtuma on kyllä uskomaton. 25-vuotias Kristofers Kastellanoss riitautui marraskuussa 2017 tuttavansa kanssa Tullingessa ja siitä seurasi, että Kastellanoss paukutti keittiöveitsellä kaverinsa hengiltä. Tästä taas seurasi, että käräjäoikeus tuomitsi hänet 14-vuoden vankeuteen.

Ennen kuin juttu meni hovioikeuteen, niin Kastellanossille tehtiin mielentilatutkimus. Kun mielentila oli tutkittu, niin Vankeinhoidon kuljetus toimitti Kastellnossin takaisin psykiaktriselta klinikalta Göteborgista Salan vankilaan. Matkaa taitettiin Vankeinhoidon Vw Transitilla ja kilometreinä matkaa oli reilu 400 km. Tapahtuma-aika oli heinäkuu 2019.

Nyt alkoikin sitten tapahtua. Nimittäin vankikuljetuksen kolmesta vartijasta yhdelle tuli niin kova kusihätä, että oli pakko pysähtyä vedenheittohommiin. Oltiin matkalla Laxån kunnassa noin puolivälissä matkaa. Vartija käveli pensaikkoon noin 20 metrin päähän autosta ja veti lerssin esille.

Kastellanoss sai nyt tilaisuuden ja päätti ottaa ritolat. Mies oli käsiraudoissa ja kädet kiinni vyössä. Mies oli vieläpä avojaloin. Tästä huolimatta hän sai jotenkin mystisellä tavalla Transporterin sivuoven auki, jota ei voi sisältä päin edes avata vankiautoissa.

Nyt Kastellanoss lähti juoksemaan metsään. Vartijat kertoivat, että juoksivat 250 metriä karkaavan vangin perässä, mutta olivat lopulta niin loppuja, että eivät jaksaneet. Kastellanoss pääsi karkuun. Silminnäkijöiden mukaan Kastellanoss oli noussut johonkin autoon jonkin matkan päässä karkauspaikalta.

Kastellanoss on edelleen karussa eikä hänestä ole havaintoakaan.

 

Miten on siis mahdollista, että Kastellanoss sai Transporterin sivuoven auki sisältä käsin, vaikka hän oli käsiraudoissa ja raudat kiinni vyössä? Vankiautoissa ei ole edes mahdollisuutta avata ovea omatoimisesti sisältä käsin, vaan se voidaan avata vain ulkoa.

Käsien liikkuvuus on tuossa tilanteessa niin pieni, että kädellä ei voi käytännössä edes koskettaa nenäänsä. Miten on mahdollista, että Kastellanoss pystyi juoksemaan vartijoilta karkuun avojaloin ja metsässä? Kädet siis edelleen vyössä kiinni? Jokainen voi kokeilla laittaa kätensä vyön alle ja yrittää juosta. Miten on mahdollista, että vartijat eivät pysyneet Kastellanossin perässä?

Lisää kysymyksiä. Vartijat on vapautettu sittemmin virkarikossyytteistä, koska kusihätä katsottiin sellaiseksi syyksi, että voitiin pysähtyä pikaisesti. Vartijoita ei myöskään epäillä osallisuudestsa karkaamisen avustamiseen.

Mutta miten sitten on mahdollista, että Kastellanoss noin vain häipyi kuin tuhka tuuleen? Silminnäkijöiden mukaan Kastellanossin nähtiin nousevan hetken päästä karkaamisesta muutaman kilometrin päässä olevan asuinalueen kupeesta auton kyytiin. Miten on mahdollista, että Kastellanoss sai niin nopeasti soitettua apua? Vangeilla kun ei ole puhelimia eikä niitä pysty salakuljettamaan vankikuljetuksessa.

Oletetaan, että Kastellanoss on saanut joltain sivulliselta puhelimen lainaan. Mutta siltikin, miten on mahdollista, että joku hänen kavereistaan onnistui tulemaan paikalle muutamassa minuutissa. Kastellanosshan ei voinut tietää etukäteen, että vartijalla tulee kusihätä juuri Laxåssa, jossa pysähdytään tien sivuun.

Ja yleisesti, Kastellanosshan ei voinut edes tarkasti tietää missä kohtaa Ruotsia kuljetus oli menossa. Siitä huolimatta hän onnistui juoksemaan oikeaan suuntaan ja saamaan siellä apua alueelta poistumiseen. Sekin kannattaa huomata, että kun vankikuljetuksesta tehtiin hälytys, alue saarrettiin ja paikalle tuli kymmeniä poliiseja ja koiria. Tietojen mukaan poliisi sai jossain vaiheessa näköyhteyden Kastellanossaan, mutta poliisi ei pystynyt juoksemaan karkuria kiinni, sillä näköyhteys saatiin hakkuuaukion toiseen reunaan ja aukiolla juokseminen oli liki mahdotonta.

Poliisilla oli alueella päällä 12 tuntia etsintäoperaatio, mutta Kastellanoss pääsi renkaan läpi.

Kristofers Kastellanoss ei ole mikään erityisen kovan luokan rikollinen, vaikka nyt sattuikin istumaan taposta tuomiota. Hän ei tiettävästi kuulu gangsteripiireihin.

Kastellanoss on edelleen karussa eikä äijästä ole tiettävästi mitään havaintoa.

 

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vesa
Vesa
9.11.2020 13:01

Elämä Ruotsissa on ihmeellisempää kuin elokuvissa. Joku Takaa-ajettu -leffan uusinta tuosta, kunhan karkuri tekee ensin muutamat pakolliset rikokset ja tässä tapauksessa palauttaa kunniansa.

Vesa
Vesa
9.11.2020 13:10
Vastaa...  Vesa

Realismin nimissä: eihän tuo mitenkään onnistu ilman apua. Tuskin tämä jäbä mikään Houdini oli.

Suomi Finland
Suomi Finland
10.11.2020 12:54
Vastaa...  Vesa

Kunnia varmasti palautetaan, mutta eri tavalla kuin Takaa-ajetussa.

Stobelius
Stobelius
9.11.2020 13:21

Kaverin sukunimen kirjoitusasu näyttää olleen ylivoimainen tehtävä. Lyhyessä jutussa esiintyvät nimet:

Kastellnoss
Kastellnossa
Kastellanoss
Kastellanossa
Kastellnanossa

terv. Oikolkuosatso

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
9.11.2020 18:08
Vastaa...  Admin Pt-media

Älä välitä. Kyllä meitä besserwissereitä maailmaan mahtuu.😊

Daavidin poika
Daavidin poika
9.11.2020 20:48
Vastaa...  Admin Pt-media

Kirjoituksesi ulkoasussa ei ole kirjoitusvirheitä. Ehkä, esim joku silakka-liikkeen jäsen haluaa provosoida tositarinoita mistä PT- media kirjoittaa.?

Mulukku
Mulukku
9.11.2020 13:53
Vastaa...  Stobelius

Kastellaan oksa. Nimittäin vartija kasteli.

Daavidin poika
Daavidin poika
9.11.2020 20:20
Vastaa...  Stobelius

Ei kirjoituksen ulkoasussa ole mitään väärin kirjoitettu. Olet mokannut itse pahemman kerran, näytän sinulle missä mokasit.!

Sinun kirjoitus::terv. Oikolkuosasto

Minun kirjoitus: Terv. Oikoluku osasto.

Yleistä: Suomessa ei ole sellaista sanaa kuin Oikolkuosasto, ja jos olis niin sekään ei ole yhdyssana.

Mainitset sukunimen Kastellnoss erimuodossa viisi (5) kertaa. Jokaisesta mainitsemastasi sukunimestä puuttuu ”piste” perästä.?

Alin sukunimi minkä kirjoituksessasi mainitset (Kastellnanossa) on päin persettä. Aina ennen ”välilyöntiä” tulee olla pilkku,,,,,,,,, tai…..Piste!

Tarkennus, sinun kirjoitus.

Kastellnanossa

trv. Oikolkuosasto

Tarkennus, minun kirjoitus.

Kastellnanossa.

Trv. Oikoluku osasto.

Suomalaiset eivät osaa omaa kieltää
Suomalaiset eivät osaa omaa kieltää
10.11.2020 11:47
Vastaa...  Daavidin poika

Oikolukuosasto on yhdyssana, kuten leikkaussali, sisälukutaito jne.

Rahallaa saa ja hevosella piäsee
Rahallaa saa ja hevosella piäsee
9.11.2020 13:52

Tämäkn tapaus kirjattaneen Trumpin syyksi?

juha II
juha II
9.11.2020 14:19

Ruotsalaiset ovat enemmän kuin nössöjä! Mutta sama tauti on pahasti tulossa tännekin, sillä jokainen kerta kun ilmiselvä vääryys ”painetaan villaisella” ja hyväksytään hiljaisuudella vain siksi ettei kosahtanut omaan lähipiiriin. Lisää se vahingoitetuksi tulleen yhteiskunnan ja sen jäsenten lammasmaisuutta eli alistumista herra kansan ylivaltaan.

Tällainen kehitys tulee vähävähältä johtamaan länsimaisten – lue lammasmaisten – yhteiskuntien tuhoon, koska kaikki sen jäsenet ovat tahdottomia ja periksiantavaisia vässyköitä, jos ei muusta niin pelkästä mukavuuden halusta! Tämä länsimaita jäytävä rappio ja kuppa saattaa, joka on jo saastuttanut valtapoliitikot vain kokonaiset kansakunnat merkilliseen apaattiseen tilaan halvaannuttaen heidät katsomaan ”sivusta”, jopa sitä kun heidän omaa kurkkuaan sahataan poikki ”saatanallisten säkeiden” kuuluessa barbaarien kaiuttamana niin kuin heidän pääpuoskarinsa on heitä siihen kehottanut läpi ”keittokirjansa” kannesta kanteen korkeimmsan ylistyksen merkiksi!

pzkw
pzkw
9.11.2020 15:27

Vartioita ei epäillä osallisuudesta… jep jep. Siinä sitten kusihätä, viallinen lukko ja helvetin hyvä onni kohtas samalla paikalla.

Saab-Penninen
Saab-Penninen
9.11.2020 16:08
Vastaa...  pzkw

Nuo vartijat on kyllä selvästi osallisia !

Daavidin poika
Daavidin poika
9.11.2020 18:43

Mistähän päin maailmaa lienee tämä Kastellanoss lähtenyt sotaa, ja vainoa pakoon Taalainmaalle.? Latinolta kyllä näyttää ulkonäön perusteella.

Hyvin on kuitenkin saanut ainakin jalkansa sopeutumaan Taalainmaan yhteiskuntaan, kun harhauttaa pelkällä juoksemisella viranomaiset. Tämä Pt-median juttu on kirjoitettu niin selvästi, on ilmiselvää: vartijat ovat harhauttaneet valvovaa viranomaista, sekä oikeuslaitosta.

Tietääkö Pt-media toimitus, että mistä päin maailmaa hän on kotoisin.?

Johan
Johan
9.11.2020 20:32
Vastaa...  Daavidin poika

Kristofers Kastellanoss on syntynyt 1993 Riiassa Latviassa. Kolmevuotiaana hän muutti äitinsä kanssa Ruotsiin kuubalaisen isänsä asuntoon Vårbyhyn Tukholman eteläpuolelle.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
9.11.2020 19:54

Jonkun on täytynyt vuotaa jopa reitti niin, että se oli tämän Kastellanossin tuttavapiirissä tiedossa. Saamatonta Ruotsin poliisi ilman muuta on, mutta tulee mieleen, mikä lienee korruptioaste?

Suomi Finland
Suomi Finland
10.11.2020 12:57

Tai sitten perheitä on uhattu ja vartijat ovat olleet tämän vaatimattoman ongelman kanssa täysin yksin.

Jones
Jones
10.11.2020 11:35

Jos vanginvartijat olivat hänen ”veljiään”. Pakomatkaa on helppo jatkaa, kun suuntaa Suomeen. Tulee vain rajan yli paperittomana. Suomessa saa keksiä itselleen nimen ja valehdella ikänsä.