Kuivan päänahan yleisimmät syyt ja niiden hoito

Kuten muukin iho, myös päänahka voi kuivua. Kuiva päänahka on inhottava ongelma, kun iho ei voi hyvin, se saattaa kutista, hilseillä ja olla ärtyisä. Päänahassa on liian vähän öljyä, joka pitää ihon kosteana. Kuivaa päänahkaa voi hoitaa useilla tuotteilla, mutta on hyvä selvittää ensin mistä se saattaa johtua. Kuiva päänahka on yleisempi vaiva, kun uskotaan, lisää sen hoidosta HairLust -tuoteperheellä voit lukea tästä.

Hiusten pesu

Jos peset hiuksesi päivittäin, se voi poistaa päänahan luonnollisia öljyjä, joita tarvitaan, jotta se pysyy kosteutettuna. Tämä voi johtaa myös hiuksien kuivumiseen, jopa siihen pisteeseen, että hiuksesi muuttuvat hauraiksi tai katkeilevat.

Hiustyyppisi kertoo sinulle, kuinka usein sinun tulee pestä hiuksesi. Jos hiustyyppisi on karkeampi, saatat tarvita hiustenpesua vain viikoittain. Jos sinulla on hienommat ja ohuemmat hiukset, saatat tarvita pesua muutaman kerran viikossa. Kysy kampaajaltasi tai ihotautilääkäriltäsi neuvoa, mikä on hiustyyppisi ja kuinka usein ne tarvitsevat pesua.

 

Hiustuotteet

Kun päänahkasi punoittaa, kutisee tai hilseilee hiusten pesun jälkeen, voi sinulla olla päänahassa kosteusihottuma. Tämä allerginen reaktio johtuu tietyistä shampoista, saippuoista tai muista hiustuotteista, joita käytät. Hiustenvärjäys voi myös aiheuttaa tämän reaktion, tällöin ihosi on ärtynyt hiusvärin kemiallisista ainesosista.

Ensiksi tulee selvittää, mikä tuote aiheuttaa kosteusihottumaa, ennen kuin sitä voidaan alkaa hoitaa. Poista hiustuotteistasi yksi tuote kerrallaan, jotta näet, poistuvatko oireesi. Älä käytä kyseistä tuotetta 2 -4 viikkoon, tänä aikana kuivan päänahan tulisi parantua.

Syytä selvittäessäsi vältä päänahan raapimista, ihosi voi olla hyvin herkkä. Raapiminen ärsyttää ihoa vielä enemmän ja oireesi voivat pahentua entisestään. Kutinaa sekä punoitusta voi rauhoittaa päänahan kuorinta. Päänahan kuorinta auttaa poistamaan päänahan kuolleista ihosoluista sekä hiustuotteista, jotka ovat jääneet päänahkaan. Kun hiustuotteita jää päänahkaan, ne voivat estää hiusten kasvua.

 

Säämuutokset

Säämuutokset vaikuttavat paljon ihosi hyvinvointiin. Kylmässä ilmastossa ilman kosteus laskee ja se vaikuttaa myös ihosi kosteustasapainoon. Kylmä sää sekä talvi kuivattavat ihoa, myös päänahkaasi. Jos ihosi kuivuu paljon talvikuukausina, kannattaa harkita ilmankosteuttajan hankkimista. Ilmankosteuttaja lisää nimensä mukaisesti ilmaan kosteutta, joka edes auttaa ihoasi voimaan paremmin.

Myös lämpö kuivattaa ihoasi sekä päänahkaasi. Jos huomaat, että päänahkasi on kuiva ja kutiseva, vältä hiustenkuivaajien, -kihartimien ja suoristusraudan käyttöä. Kaikki nämä voivat kuivattaa päänahkaasi enemmän.

Päänahan kuivumista voi ehkäistä käymällä lämpimässä suihkussa kuuman sijaan, ihosi sekä päänahkasi pysyvät kosteampana. Myös pitkiä suihkuja tulisi välttää, kun olet pitkään veden alla, kuuma vesi poistaa ihon luonnollisia öljyjä. Käytä hiustenpesuun hellävaraista kosteuttavaa shampoota tai hilseshampoota, jos siihen on tarvetta.

 

Loppusanat

Kuiva päänahka on inhottava, mutta yleinen vaiva. Näillä kotikonsteilla voit auttaa päänahkaasi voimaan paremmin, jos vaiva ei katoa, ota yhteyttä ihotautilääkäriin.

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Unelma Painajainen
Unelma Painajainen
10.11.2020 16:03

Ameriikan intiaaneillakin oli toimiva ratkaisu hiuspohjan kutinaan: päänahan skalpeeraus.

Tex Willer
Tex Willer
10.11.2020 16:34

Juu, kutitti vain kerran ja lyhyen aikaa.

pystytukka erkki
pystytukka erkki
10.11.2020 16:35

Inkkarit oli niin sanottuja pitkätukkia, joten en suosittele vinku-intianien menetelmiä, taloudellisesti kannattavampi vaihto-ehto on siili tai kalju?

lFwRFWwM4Sc.jpg
Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
10.11.2020 18:28

Mulle riitti vuosien käyttö valtamediaa ja pään kuumotus yhdistettynä suomalaisugrilaiseen vitutukseen ravisti hiukset pois päästä. Nyt olen vapaa hiusten hoidosta. Päänahan hoitaa kuntoon vaihtoehtomedioiden seuraaminen ja oluen hillitty nauttiminen sisäisesti , sekä pieni tippa päähän ulkoisesti kosteuttaa tarvittaessa päänahan.

Turhaantunut
Turhaantunut
10.11.2020 21:16

Ite uskon enemmän että isoimmat syyt hiuspohjan huonouteen löytyy paskasta ruokavaliosta joka koostuu pelkistä rehuista tai lihasta ja liiasta roskaruuasta kuten hampurilaiset, ranskalaiset, limsat, jne.

Toinen joka aiheuttaa kaikkea mahdollista haittaa ihmiskeholle on, stressi ja siltä ei kukaan voi enää välttyä korona aikana ja hallituksen hiivojen touhujen kokijoina.

Turhaantunut
Turhaantunut
10.11.2020 21:40
Vastaa...  Admin Pt-media

Juu, entäpä kuohukerma,kanamunat ja kala, mikäs kasvi noita kasvattaa minä kun en oikein muista..

Päänahkaa suurempi ongelma on esinahka:
Päänahkaa suurempi ongelma on esinahka:
11.11.2020 11:29

Islamistipäiväkodin johtaja kutsui kikkelinsilpojan päiväkotiin:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/olagliga-omskarelser-kopplade-till-kritiserad-forskola

Auttaa nahkaan kuin nahkaan
Auttaa nahkaan kuin nahkaan
11.11.2020 12:15

Ruotsalaiset kikkelinhitsaamisvälineet:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/omskar-pojkar-i-soderhamn-med-lodpistol-sa-nystades-harvan-upp

Onkohan päähitsaajakin itseasiassa kikkelinhitsaaja?