Ruotsin ravintolat ensi viikosta alkaen kiinni klo 22.30

Corner Pubin valehtelijoiden kaljailtama joutuu toistaiseksi tauolle.
Ruotsin hallitus on laittanut kovat panokset piippuun kun vauhdilla uudestaan leviävää koronavirusta yritetään saada aisoihin.

Pääministeri Stefan Löfven kertoi tänään tiedotustilaisuudessaan, että Ruotsilla on suuri riski sysimustalle ajalle, jos viruksen leviämistä ei saada hillittyä.

Hallitus on siksi päättänyt ravintoloiden alkoholikiellon klo 22.00 jälkeen ja kaiken ravintolatoiminnan on oltava suljettu klo 22.30 mennessä. Alkoholikielto koskee kaikkia ravintoloita kaljabaareista yökerhoihin ja kaikkien on oltava kiinni samaan aikaan ilman poikkeuksia.

Laki astuu voimaan ensi perjantaina 20. marraskuuta ja on alustavasti voimassa ainakin ensi vuoden helmikuuhun asti.

Syksyn ajan ainakin Tukholman baareissa on ollut reippaasti porukkaa, mutta viimeisen parin viikon aikana väki on vähentynyt selvästi. Monet ravintoloitsijat ovat kyselleet medioissa, että miten ravintola poikkeaa vaikkapa Tukholman julkisesta liikenteestä, joka oli yhteen aikaan joitakin viikkoja sitten ihan samanlaisessa väkipaljoudessa kuin ennen koronaakin.

 

Subscribe
Notify of
guest
7 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
12.11.2020 08:08

Yrittäjille tilanne on kaamea ravintola-alalla, mutta niin se on myös työntekijöille. Ja tukia voi aina hakea, mutta siihen hakumahdollisuuteen se tuki sitten jääkin. Yksi turha työ muiden turhien töiden joukossa.

Toisaalta tilanteelle ei oikein voi mitään. Saa nähdä, paljonko tänä talvena tulee kuolleita.

Sam Colt
Sam Colt
12.11.2020 09:49

Aika huonosti on asiat, jos valtakunnan talous romahtaa ryyppäämisen vähentämisen takia.
Lohduttaako sekään, että nyt juomatta jääneet rahat saa pitää ja käyttää muuhun tarpeellisempaan.

Adolf Gotler
Adolf Gotler
12.11.2020 11:50

Eihän tuo ole mikään ongelma sillä Ruotsi on muslimimaa, eli yli 50% ei käytä alkoholia ollenkaan ja toinen 50% joka käyttää saa muslimeilta keppiä ja puukkoa. Kyllä nyt täytyy Ruotsin tarttua ongelman ytimeen joka on valkoisten miesten systemaattisesti harjoittama islamofobia ja rasismi! Ei saa antaa natseille jalansijaa!!!!!!

Turhaantunut
Turhaantunut
12.11.2020 17:28

Voi helvetti, jos ei voi elää ilman viinaa niin kuolkoot jos ei voi elää ilman pienenttyä kapakkojen aukioloja.
Kyllä on aivot perseessä jos aletaan vertaamaan täysin turhaa, eli kapakkoja johonkin julkiseen liikenteeseen.

juha II
juha II
12.11.2020 20:50

Ainakin Isossa-Britanniassa pubien ym. juottoloiden mennessä kiinni korona-aikojen mukaisesti. Ihmiset jäivät hillumaan kyseisten ”mukavuuslaitosten” ulkopuolelle päissään eli jatkoivat juhliaan ulkona suurissa joukoissa taatusti ilman turvavälejä. Mutta kuten wanha kansa tiesi: ”Herroilla on hevosen mieli!”

Numento
Numento
12.11.2020 22:12

Ei kai vesipiipun lussuttajien paikkoja sentään suljeta jonkun kausiflunssan takia ? Sellainen olisi rasismia ja kulttuurillista syrjintää. Ei sellainen sovi lainkaan, ei lainkaan.

Pamela Possu
Pamela Possu
13.11.2020 00:16

Ainakin Systembolagetin kassat kilisee ,joulu tulla saa..