Boråsin gangsterit valtasivat nuorisotilan

Boråsista kuuluu kummia. Rikolliset ovat kuulemma ottaneet haltuun kunnan pyörittämän nuorisotilan Hässlehusin. Asiasta kertoo mm. yleisradioyhtiö Sverigesradio P4 Sjuhärad.

Poliisi on erittäin huolestunut siitä, että Boråsin Hässleholmissa sijaitseva kunnallinen nuorisotila Hässlehus on nykyään gangsterien lämmittelypaikka. Poliisin mukaan tiloissa viettää aikaa naamioituneita jengirikollisia, jotka värväävät nuorempiaan kaikenlaisiin pikku hommiin. Toisin sanoen nuorisotiloja käytetään uusruotsalaisten gangsterijengien värväyspaikkana.

– Jengirikolliset käyttävät varhaisteinejä hyväkseen rikollisissa touhuissaan mm. siten, että lapsille annetaan erilaisia juoksupojan tehtäviä. Kyse on eräänlaisesta portista rikollisuuteen, joka meidän nyt pitää sulkea kokonaan, sanoo kunnan turvallisuusvastaava Peder Englund radiolle.

Poliisista ollaan sitä mieltä, että kunnan on tehtävä enemmän pitääkseen kriminaalit poissa nuorisotiloista.

– Kun ulkona on kylmä ilma, niin gangsterit vetäytyvät sisätiloihin lämmittelemään ja siksi kunnan pitää auttaa meitä laittamaan rajat gangstereille, poliisista kerrotaan.

Hässlehus on lapsille ja varhaisnuorille tarkoitettu vapaa-ajanviettopaikka.