Östermalmin räjähdyksen tutkinta lopetetaan

Syyttäjä on päättänyt, että tammikuussa Tukholman cityssä Östermalmilla tehdyn pommi-iskun tutkinta lopetetaan toistaiseksi, koska tekijöistä ei ole saatu mitään näyttöä.

Gyllenstiernsgatanilla 13. tammikuuta rappukäytävässä räjähtänyt pommi aiheutti tuhoisaa jälkeä. Pommi oli viritetty rappukäytävään ulko-oven kupeeseen ja räjähdyksen voimasta talon rakenteisiin tuli vaurioita. Useita asuntoja vahingoittui enempi tai vähempi remonttikuntoon. Kaikki lähialueen ikkunat rikkoontuivat.

Räjähdysääni kuului koko kaupunkialueen yli. Kävin muutama viikko sitten paikanpäällä katsomassa paikkaa. Itse talo oli jo korjattu, eikä mistään huomannut räjähdyksen jälkiä. Sen sijaan paikka oli sellainen, että jos pommi olisi räjähtänyt myöhemmin aamulla, niin ruumiita olisi tullut varmasti. Aivan kadun toisella puolella on lasten päiväkoti ja tämäkin rakennus sai vaurioita. Kaikki ikkunat jouduttiin vaihtamaan.

Myös kymmeniä kadulla pysäköitynä olleita autoja vaurioitui.

 

Räjähdystä tutkittiin yleisenä vaaran aiheuttamisena ja tapahtumasta oli joitakin kiinniottoja. Ketään vastaan ei kuitenkaan ole saatu sellaista näyttöä, että sen perusteella oltaisiin voitu edes esittää vangitsemista.

Syyttäjä Frida Rylander kertoo tiedotteessaan, että tekniset tutkimukset, vihjeet ja kuulustelut on tehty kaikkien taiteen ja sääntöjen mukaan, mutta siitä huolimatta ei ole saatu tarpeeksi näyttöä syytteen nostamiseen.

– Arvioni mukaan asia ei etene tästä, ja siksi olen päättänyt, että tutkinta lopetetaan, Frida Rylander kertoo.

Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kaarle XII

Kuulostaa historialliselta päätökseltä. Rikollisten rinnakkaisyhteiskunta on siis käytännössä Ruotsin virallisen yhteiskunnan veroinen toimija. Tuota varmaan aika moni klaaniapina siellä juhlii.

Euroopan itsemurha

Kyllä. Itse olen tässä yrittänyt olla ns avoimin mielin. Päätin että kokeilen. Eli että olenko ennakkoluuloinen rasistinen hirviö. Joka nyt ei vaan snaijaa suvakkien sanomaa. No olin pari viikkoa pois vaihtoehto medioista. Ja lueskelin valtamediaa jne. Olen oikein avoin maailmaa nähnyt mukava jätkä. On ollut työkavereita ties mistä. Mutta sitten alkoi tökkiä. Kun perheeni koki taloudellisen sekä henkisen katastrofin konkurssin myötä lamassa jne, kyllä tuli tutuksi kun oli nälkä jne. Kun kaikki meni ja vanhempien tuska oli hirveä. Ei tullut apuja. Mutta kun olin onnekas, eli pääsin ulkomaille opettelemaan kokkaamisen taitoja pohjalta lähtien, en minä perseillyt. En vittuillut enkä ollut epäkunnioittavainen muiden maiden asukkaille tms. Sanakirja kädessä vetelin rohkeasti. Enkä pitänyt mitään itsestäänselvyytenä. Tämä nyky ideologia fin & swe on paskaa.

Niinpä niin

Eräskin joulu oli sellainen, että äitini meni kerjäämään ruokaa lähikauppaan jouluaattona. Ihan prkl:n totta. Sai joulukinkun kun sanoi että on lapsia. Sen jälkeen äitini on maksanut helvetin paljon veroja raskaassa työssä, eli vanhusten hoidossa yötyönä. Noin 30 vuotta. Isä kuoli stressiin. Mutta ei meitä autettu. Ei me saatu kämppää, autoa, huonekaluja tms. Jotain täälläkin tajutaan siitä, kun puhutaan hädästä tai kadulle menemisestä. Talvella. Nuo vitun partalapset jne ovat vain miehittämässä tai käyttävät hyväkseen systeemiä, johon ne saavat neuvoja.

Niinpä niin

Niisk. Mutta joka tapauksessa. Pointti tuli selväksi. Pyydän anteeksi. Sorruin aikaan, jolloin somalit tulivat maahan ( 1990 – 1991 ) korjatkaa. Jos olen väärässä. He rakensivat tämän kaiken. Monet jopa menivät rähmälleen tämän uskomuksen myötä.

Woah

Ruotsin poliisi on työntänyt päänsä perseeseen(sä).On alistunut kohtaloonsa ja odottaa muslimien ja imaamien ohjeita, jos ei jo ole saanut. Helsingin poliisjohtoa odottaa sama kohtalo vihreiden ohjauksessa.

seant

Ilmeisesti syyttäjä ajattelee näin, hovioikeus kuitenkin muuttaa tai hylkää. Esimerkkejä Samnytt lehdestä muutaman päivän sisällä.

tapaus 1käräjäoikeudessa 18 vuodeksi vankeuteen hänen entisen tyttöystävänsä murhasta. Hovioikeus kuitenkin hylkäsi tuomion, koska ei ollut mahdollista määrittää tarkalleen kuinka paljon Tramadol-lääkkeestä hän ruiskutti naisen kehoon. Tuomio lievennettiin 3,5 vuoden vankeuteen ja rikosoikeuden luokittelu pahoinpitelyyn naisiin ja pahoinpitelyyn. Nyt mies on vapautettu ennenaikaisesti eikä osoita katumusta – sen sijaan hän pilkkaa oikeuslaitosta.

tapaus2 Kaupan vaate varkaat saa alennusta tuomiosta kun vaatteet sattui sillä hetkellä olemaan alennusmyynnissä” eli varkaus summa pieneni ei enää törkeä, vankeus muuttui ehdolliseksi.

tapaus3 ”Heinäkuussa Växjön käräjäoikeus tuomitsi 48-vuotiaan Oleksandr Traidukin ja 49-vuotiaan Yaroslav Lavrynivin elinkautiseen vankeuteen Gert-Inge Bertinssonin julmasta 70-vuotiaasta murhasta Ruotsissa viime kesän varkauden yhteydessä. Nyt Götan hovioikeus vapauttaa nämä kaksi miestä teknisestä syystä – tuomioistuimen mielestä ei ole mahdollista selvittää, osallistuivatko molemmat miehet murhaan vai vain yksi heistä ja jos, kuka. Saavat 1000 kr/pv korvauksia toinen n.350 000 kr ta toinen 500 000 kr vankeudesta.

juha II

”Sitä tikulla silmään, joka wanhoja kaivelee!” On tietysti hyvin todennäköistä, että koko ”poksaus” liittyi talojen julkisivujen tulevaan remonttiin. Räjäytystyöstä vastaava sertifikoidulle alihankkijalle oli maanantai aamuna annettu väärä pvm. ja kellonaika tai vikapää oli alihankkijan pää, sillä ”vuoraukset” ovat päässeet kusemaan muutaman kerran yrittäjän työhistorian aikana.

Joten mitään rikosta ei ole siis tapahtunut,

Anna-Maria Korhonen

Ehkei räjähdeindinöörien selvittäminen olisi mahdotonta, jos penkoisi talon asukkaiden taustoja ja jalkautuisi Lähi kuppilaan. Jossakin lähettyvillä on varmasti jonkinlainen valvontakamerakin. Poliisi taitaa vain pelätä löytävänsä seuraavaksi pommin poliisiaseman ovensuusta.

Niinpä niin

Ei. Kaunista puhetta. Mutta. Realisti puhuu reLi

Turhaantunut

Hitsuria olin ite aikoinaan niin kauan duunissa briteissä että kun tulin takaisin suomeen en meinannut enää osata omaa isänmaankieltäni.
Kertonee jonkun eron suomalaisen ja läpsyn välillä, suomalinen sulautuu täydellisesti maahan mihin menee kun taas läpsy ei sulaudu ikinä.

kotikärry

Riukutimoille ja muille asennerajoitteisille lentojätkille tuo ”kotoutuminen” lienee jonkinlainen naureskelun aihe.

Atomikeeneri

Jåå-å. Ei åle mitään nähtävää, jåten hajaantukaa.

unto

Oli kiire siirtää konstut Palme-tutkintaan.