Östermalmin räjähdyksen tutkinta lopetetaan

Syyttäjä on päättänyt, että tammikuussa Tukholman cityssä Östermalmilla tehdyn pommi-iskun tutkinta lopetetaan toistaiseksi, koska tekijöistä ei ole saatu mitään näyttöä.

Gyllenstiernsgatanilla 13. tammikuuta rappukäytävässä räjähtänyt pommi aiheutti tuhoisaa jälkeä. Pommi oli viritetty rappukäytävään ulko-oven kupeeseen ja räjähdyksen voimasta talon rakenteisiin tuli vaurioita. Useita asuntoja vahingoittui enempi tai vähempi remonttikuntoon. Kaikki lähialueen ikkunat rikkoontuivat.

Räjähdysääni kuului koko kaupunkialueen yli. Kävin muutama viikko sitten paikanpäällä katsomassa paikkaa. Itse talo oli jo korjattu, eikä mistään huomannut räjähdyksen jälkiä. Sen sijaan paikka oli sellainen, että jos pommi olisi räjähtänyt myöhemmin aamulla, niin ruumiita olisi tullut varmasti. Aivan kadun toisella puolella on lasten päiväkoti ja tämäkin rakennus sai vaurioita. Kaikki ikkunat jouduttiin vaihtamaan.

Myös kymmeniä kadulla pysäköitynä olleita autoja vaurioitui.

 

Räjähdystä tutkittiin yleisenä vaaran aiheuttamisena ja tapahtumasta oli joitakin kiinniottoja. Ketään vastaan ei kuitenkaan ole saatu sellaista näyttöä, että sen perusteella oltaisiin voitu edes esittää vangitsemista.

Syyttäjä Frida Rylander kertoo tiedotteessaan, että tekniset tutkimukset, vihjeet ja kuulustelut on tehty kaikkien taiteen ja sääntöjen mukaan, mutta siitä huolimatta ei ole saatu tarpeeksi näyttöä syytteen nostamiseen.

– Arvioni mukaan asia ei etene tästä, ja siksi olen päättänyt, että tutkinta lopetetaan, Frida Rylander kertoo.