Sunnuntaiepistola: Sitä on sitä rasismiakin monenlaista

Sattumalta tuli istuttua lauantai-iltana lähibaarissa kaljalasin ääressä. Väkeä oli vähän ja lyöttäydyinkin naapuripöydän seurueeseen, jossa istui kolme ruotsalaista miestä ja nainen sekä heidän maskottinsa. Maskotti oli Afrikasta Ruotsiin muuttanut maahantulija.

Nopeasti selvisi, että ruotsalaiset olivat melkoisia suvakkoja ja afrikaano oli heille pelkkä maskotti. He halusivat siis ikään kuin näytellä afrikaanoa, että katsokaa, olemme hyviä ihmisiä emmekä rasisteja. Meillä on jopa ihka aito afrikaano kaverina.

Ei kai siinä ole mitään ihmeellistä, että jollakin on afrikaano kaverina. Minullakin on ollut ja on nytkin. Silloin tällöin länkytämme läppää naapurin etiopiaanon kanssa pihalla ja vedämme posket lommolla tupakkaa. Välillä saatan käydä jäbän kanssa juomassa lasillisen kaljaa. Mukava mies ja entinen pitkän matkan juoksija. Hän ei ole kaverini sen takia, että on musta, vaan siksi, että tyyppi nyt vain sattuu olemaan ihan mukava ja reilu mies.

Baarissa ruotsalaisseurueen maskotti oli äänessä paljon. Hän jollakin ihmeellisellä tavalla syytti koko ajan valkoisia rasismista. Mitä tahansa asiaa hän puhui, niin jos ei päälauseesta, niin sivulauseesta tuli jollakin tapaa esille miten me valkoiset olemme pahoja ihmisiä ja rasisteja. Suvakot tietenkin myötäilivät, että tottahan se on. Me valkonaamat olemme kauheita rasisteja.

Yritin ensin hyvällä. Kerroin, että eihän tässäkään seurueessa ole sanottu mitään rasistista saastaa. Menikö läpi? Ei tietenkään. Seuraavana vedettiin orjakortti. Valkoiset ovat niin maan kauheita ihmisiä, että pitivät mustia orjina. Yritin sössöttää, että ainakaan kotimaassani Suomessa ei ole ikinä ollut mustia afrikkalaisia orjina eikä Suomi ole millään tavalla osallinen johonkin vuoden miekka ja kivi orjakauppaan. Keskustelu ei edennyt. Afrikaano olisi halunnut, että olen rasisti vaikka en puhunut rasistisia asioita. Hän halusi sitä siksi, että olen valkoinen.

Sitten afrikaano veti esiin Sverigedemokraatit ja oli sata varma, että minä äänestän SD:tä. Kiistin tämän ja sanoin, että en ole ikinä äänestänyt. Sen sijaan kerroin kuuluvani kannatusjäsenenä Alternativ för Sverige-puolueeseen. Kaivoin lompakosta AfS:n jäsenkortin ja näytin sitä.

Nyt alkoi raivokas hoosianna. Afrikaano tuuttasi suu vaahdoten rasismirasismirasismirasismi. Mies kilahti täysin. Suvakot jollakin tapaa jäykistyivät. Ihan kuin odottaen, että hyökkään heidän päälle tai jotain muuta. Meikäläisellä alkoi keittämään. Latasin aseen, vedin varmistimen taakse ja päästin lippaallisen ilmaan:

– Alkaa pikkuhiljaa vituttamaan tämä rasismisössötys ja tuo afrikaanohan se on rasisti jos joku. Se puhuu koko ajan paskaa valkoisista ja sössöttää umpityperiä juttuja jostakin vitun orjalaivoista 500 vuotta sitten. Ja te torspot vaan myötäilette. Afrikaano ei varmasti edes tiedä mitä rasismi tarkoittaa, mutta te suvakot olette varmasti opettaneet sille jotain sen suuntaista, että valkoiset nyt sattuvat olemaan jotakin ilkeitä rasisteja ja mustat afrikaanot jotain jeesuksesta seuraavia.

Kun lipas oli tyhjä, ryyppäsin kaljalasin tyhjäksi ja siirryi baaritiskille uuden täyden kaljatuopin ääreen omaan rauhaan nauttimaan elämän tärkeistä asioista, kylmästä kaljasta. Seurue pyysi minua takaisin pöytään ”keskustelemaan”, mutta sanoin, että keskustelut on keskusteltu ja nyt on aika kylmälle kaljalle.

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nähty on
Nähty on
15.11.2020 20:46

Joo. En minä ole rasisti. Mutta vituttaa se , että kun olen aina ollut mukava jätkä, joka on edes auttanut integraatiota. Eli suvaitsevainen. On kokemusta siitä, että ne ovat rasisteja. Olen ollut työssä, missä ne hyökkäävät kimppuun. Ja käyttävät sitä hyväkseen. Eli, että olet rasisti, jos et tee niinkuin sanon. Ihan oikeastikin. Kun heillä on nainen esimiehenä, siitä ei tule mitään.

Nähty on
Nähty on
15.11.2020 20:58
Vastaa...  Nähty on

Ja yksi parhaimmista työkavereista no oli maahanmuuttaja. Joka sanoi pitkästä kokemuksesta, että ole aina varovainen niiden kanssa. Hän itse koki pahoinpitelyn työssään. Eli siivousalalla. Siinä olin hänen ns oikea käsi. Tuli nähtyä mitä se on. Ei se ole niin kuin kuvittelette. Se täysi villi länsi, jos niin voi sanoa. Esim.kollegani hakattiin vapaa ajalla. Tai esimiehenä pelkäsi mennä kohteeseen , koska muslimi oli vihainen. Me menimme. Miehet. Kyllä
Näitä tosi juttuja on. Jostain syystä monet ovat hiljaa.

lex luthor
lex luthor
15.11.2020 21:35
Vastaa...  Nähty on

Systeemin ongelmat on olleet tiedossa asioiden parissa työskentelevillä Suomessakin 90-l:lta lähtien. Tuttu oli aikanaan opiskeluidensa vuoksi auttelemassa mm. somalien lakikuvioita hoitelevalla taholla harjoittelupaikkansa vuoksi. Totesi pestinsä jälkeen, että jos ei aikaisemmin ollut rasisti niin nyt on: törkeää systeemin hyväksikäyttöä, minkä annetaan kirkkain silmin tapahtua ja jos kyseenalaistat sen miksi toimitaan näin, niin todetaan: ’tää nyt vaan menee näin’. Voi arvata miten pahaksi tilanne on parinkymmenen vuoden aikana kehittynyt, kun jo aikanaan aiheutti pöyristymistä.

Fartor
Fartor
15.11.2020 20:52

Juuri tuollaisia ne ovat nykyään. Koko identiteetti, olemus, käyttäytyminen, reagointi, luonne.. tasan jokainen solu on UHRI, syntymästään asti automaattisesti kaltoinkohdeltu uhriparka. Kävelevä rasistikortti. Onhan se kätevää kun ei tarvitse olla älykäs, kiinnostava, ahkera, avulias tai mitään muutakaan positiivista, ei tarvitse edes olla mukava tai mikroskooppisesti miellyttävä ihminen kun käytössä on sisäänrakennettu rasistikortti jota heilutella ihan saatanasti joka puolelle saadakseen huomiota ja erityiskohtelua. Noloa jengiä. Täysin hyödyttömiä.

Aappa
Aappa
15.11.2020 20:58

Olueeseen voi ainakin luottaa. Itsellä oli tänään suht kova darra, ei nyt ihan horkka mutta siellä rajoilla. Nyt muutaman korjaavan jälkeen elämä hymyilee ja psykofyysinen olemus notkistunut kummasti.

valtteri floppas
valtteri floppas
16.11.2020 08:40
Vastaa...  Aappa

Täällä oli kanssa suht darrandirran daa viiden aikoihin, ei enään. Muistan nuoruudestani vietnamin venepakolaiset. Olivat/ ovat esimerkillistä porukkaa, kävivät koulut ja sopeutuivat yhyeiskuntaan. Nyky notmit eivät halua muuta kuin fyrkkaa ja persettä.

Mikä pykii?
Mikä pykii?
15.11.2020 21:08

No Pate, mitäs tykkäät siitä uutisesta, jossa arabipuolue uhkaa aloittavansa sisällissodan Ruotsissa heti, jos Ruotsidemokraatit pääsevät valtaan? Sosialisteja ”katsotaan vielä hyvällä”, mutta sillekin annettiin jotain ukaaseja. Onko asiat Ruotsissa niin, että uhkailemalla saadaan aikaan se, että mitä puoluetta uskaltaa enää äänestää? – Eka puolue Europassa, joka uhkaa kaapata vallan maassa, jos heidän sääntöihin ei suostuta. Tästä oli äsken Kansalaisessa juttua.

Virabit Athuun
Virabit Athuun
16.11.2020 11:48
Vastaa...  Mikä pykii?

Arabipuolue on pellepuolue. Jos se uhoaa niin tehdään poliisi-ilmoitus x 1000.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
15.11.2020 21:15

…”keskustelut on keskusteltu ja nyt on aika”……

kannusteloukku
kannusteloukku
15.11.2020 21:38

Intialainen työkaveri kertoi, että tuntemattomat ulkomaalaiset tulevat useasti juttelemaan hänen kanssaan. Monet sanovat vihaavansa Suomea, mutta olevansa täällä hyvien rahallisten tukien vuoksi.
Humanitaarinen maahanmuutto polarisoi suomalaisen yhteiskunnan maailman maiden keskiarvon mukaiseksi. Silloin mekin saadaan tänne aseistettuja ryhmittymiä ja kaikenlaista muuta kivaa asiaan kuuluvaa,

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
15.11.2020 23:02

Työmaalla joku musta mies(muistaakseni gambialainen) tuli jututtamaan minua. Se kysyi multa minkämaalainen olet? Sanoin, että suomalainen. Se sanoi, että näytän ihan kosovolaiselta. Eikö kotimaan kysyminen pitänyt olla rasismia:)?

Kyselin kaverilta kotimaasta, että sillähän puhutaan englantia ja se oli englannin vanha siirtomaa. Se alkoi selittelemään, että joo se on jonkun valtion ympäröimänä, jossa asuu sama kansa, mutta eri valtiossa, koska se oli puolesta Ranskan vanha siirtomaa. Eurooppalaiset kuulemma tekekivät vääryyttä, koska piirtelivät rajoja välittämättä heimo rajoista. Heillä oli kuulemma asiat hyvin enen kuin eurooppalaiset tulivat. Hän valtionsa hallinnut joku kuningas jonka valta ulottui usemman nykyisen valtion alueelle. Asiat olivat kuulemma paremmin aikaisemmin paremmin, mutta sitten tulivat Eurooppalaiset piirtelemään rajoja sinne ja nämä rajat aiheuttavivat kuulemma niitä sotia. Sitten kaverilla soi puhelin ja keskustelu loppui siihen.

Mutta kävi hyvin selville, että kaikki Afrikan ongelmat oli kuulemma Eurooppalaisten vika. Eiköhän ne Afrikassa ole itsekkin toisiaan tappaneet ennen eurooppalaisten tulua. Mustathan myi toisiaan orjiksi, sekä valkoisille, että aradelle. Toiseksi jos Eurooppalaiset ovat väärin rajat, miks eivät afrikkalaiset voi piirtää niitä uudelleen. Miks nää kaks valtiota eivät esim. voi yhdistyä, jos ovat samaa kansaa? kuten saksakin teki?

Vähän aikaa sitten kävin pitkän facebook keskustelun Jenkkien poliisiväkivallasta. Ketjuun tuli joku musta selittämään miten kaikki mustien ongelmat johtuu valkoisista, niin Jenkkilässä kuin Afrikassa. Taitaa tuo valkoisten syyttely kaikessa olla aika yleista mustien keskuudessa.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
16.11.2020 00:51
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Tuo voi olla tottakin. Jokaiselle heimolle oma ”valtio” ja sotivat sitten keskenään. Niin kai ne ovat aina tehneet.Katsoo simpanssilaumaa ja toista, niin ihminen on ehkä sieltä hakenut toimintamallinsa. Enkä eläimellistä mustia, näin toimivat suunnilleen kaikki värit. Tämä vaikuttaisi siis olevan inhimillinen piirre yleisesti, vaikka eläimiltä opittu. Enkä ole tutkija, maallikosta vaikuttaa tuolta.

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
15.11.2020 23:09

Roisisti ja hyvin annoit palaa!!!

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
16.11.2020 01:03

En oikein tajua sanaa ”rasismi” enää. Jos joku on mulkero, se on sitä rodusta huolimatta. Jos jossain rodussa on keskimääräistä enemmän mulkeroita, vika voi olla rodussa/kulttuurissa. Silti paras kaverini/vaimoni saa olla tuosta kulttuurista/uskonnosta, kunhan on hyvä ihminen. Ne kaikki muut saattavat ollakin mulkkuja, mutta tämä ei ole sen takia, että omaa väärän taustan. Jotenkin näin.

Silti niitä ei tule päästää tänne, vaikka jokainen on yksilö. Muslimit pysäytettävä rajalle käytännön syistä.

Jos tulee miljoona vietnamilaista, väestö vaihtuu. Voivat olla hädässä, mutten halua tuhota kansaani edes heillä. Tuhat voidaan ottaa joka vuosi, ei se tee vielä mitään.

Aivan pönttöjä ihmisiä
Aivan pönttöjä ihmisiä
16.11.2020 02:58

”Seurue pyysi minua takaisin pöytään ”keskustelemaan””

Mies on oluella rentoutuakseen ja vaaditaan antamaan ilmaiseksi terapiaa pöntöille 😀

Hyytelörasistit
Hyytelörasistit
16.11.2020 03:03

Sitten on vielä yksi ryhmä jota voisi kutsua paremminkin mielenvikaisiksi kuin miksikään muuksi, nimittäin osa naisista jotka ovat aloittaneet seurustelun muualta tulleen miehen kanssa kääntyvät syntyperäisiä miehiä vastaan.

Tuollaisen henkilön käytöshän on puhtaasti sairaan ihmisen käytöstä, ei tuossa mitään normaali järjellä ymmärrettävää logiikkaa ainakaan ole.

Eräs
Eräs
16.11.2020 15:10
Vastaa...  Hyytelörasistit

Omien henkilökohtaisten mieskokemusten lisäksi osansa tässä on varmaan valtamedian (+koulutusjärjestelmän) aivopesulla, jossa suomalaiset miehet esitetään negatiivisessa valossa. Naiset ja ulkomaalaiset miehet (ei-valkoiset) esitetään muka parempina tai ainakin yhtä hyvinä.

Pikku kepposia
Pikku kepposia
16.11.2020 20:18
Vastaa...  Eräs

Päitä noilta tyhmiltä akoilta on irroteltu, ne ihanat paremmat miehet

Minä
Minä
16.11.2020 03:58

Afrikkalaiselle voisi kertoa, että mustia orjia ostettiin afrikkalaisten orjatoreilta, jotka olivat olleet siellä jo kauan ennen kuin yksikään valkoinen osti orjia. Siellä ne kävivät kauppaa iät ja ajat keskenään ja lähi-itäläisten kanssa.

Somaliassa oli orjakauppaa aina 30-luvulle asti, kunnes italialaiset pistivät sille lopun. Orjien ostajat olivat somaleja, jotka ostivat vähempiarvoisiksi katsottuja bantuja orjiksi.

kuli
kuli
16.11.2020 11:08

Itsellenikin rupesi baarissa musta äijä itkemään rasismista ensimmäisenä. Totesin, että suomalaiset ovat luultavasti yksi maailman vähimmimmän rasistisista kansoista ja totesin myös, että kuulostat lähinnä itse rasistilta. Totesin myös, että en jaksa kuunnella aikuisen ihmisen rasismi ulinaa ja, että mene jollekkin muulle uhriutumaan. Tämä tapahtui siis baaritiskillä tilatessani bisseä,joten oma teoriani on, että jotkut ihmiset ostavat näille bisseä kokiessaan jotain syyllisyyttä tai jotain.

Itse nykyään totean jos joku ulisee rasismista, että mitä sitten?

Jones
Jones
16.11.2020 11:51

Jos tapaa tyypit uudestaan, niin ehkä voitte keskustella siitä, että luultavasti kyse onkin tästä.
http://tiedostamaton.net/defenssit/reaktionm.html
https://blokiarvostelut.blogspot.com/2020/03/vihan-juuret-roots-of-hate.html

Numento
Numento
16.11.2020 15:19

Yleinen ja yksityinen.
Koko perkeleen maahanmuuton ydinasia.
Kun Sinulla on henkilökohtaisia l. yksityisiä suhteita ihan mukaviin kehitysmaalaisiin niin yleinen kokonaiskuva katoaa.

Et kerta kaikkiaan välitä terrorismista, kurkunleikkaamisista, raiskauksista, väkivallasta tai mistään kielteisestä kehitysmaalaisten maahanmuuttoon liittyvästä koska Abdi on kiva ja aina iloinen siivoillessaan työpaikalla, se on meidän kaikkien lemmikki.
Eihän Abdin kaltaiset voi olla haitaksi tai vaaraksi ja meillä on tilaa.

Aivoistasi poistuu yksityisen kivan myötä yleisen taju.

Tämä lähinnä täällä lurkkaaville suvakeille vaikka eihän tämä mitään muuta, vaurio aivoissasi on jo tapahtunut eikä sitä korjaa kuin kohdalle osunut ikävä oireilu jos sekään.

juha II
juha II
16.11.2020 18:05

Sillä lailla, niin sitä pitää. Kyllä suomalaisen aina ruotsalaisesta erottaa. Ja kun ”luonnonlakia” vie vielä pidemmälle. Nämä suvakot suolestetaan ensimmäiseksi, sitten vasta käydään tai yritetään käydä ”rasistien” päälle, jotka ovat aina seisseet kovalla maalla!

Ali Kessu
Ali Kessu
17.11.2020 01:15

Husun sukulainen.

Trangia Vuoden Joululahja!
Trangia Vuoden Joululahja!
18.11.2020 08:17