Muutama maakunta poikkeustilaan perjantaista alkaen

Koronapaniikki kasvaa Ruotsissa. Perjantaina astuu voimaan joitakin kieltoja kokoontumisista ja julkisesti on väläytelty jopa ulkonaliikkumiskieltoja ainakin jollakin tasolla.

Yhteensä koko epidemian alusta yksin Tukholman läänissä vahvistettuja tartuntoja on 57 150 ja kuolleita  2 570 henkilöä. Kesän pienen tauon jälkeen epidemia on lähtenyt taas hurjaan nousuun. Yksin keskiviikon aikana on todettu 1 200 uutta tartuntaa ja eilisen ja tämän päivän aikana kuolleita 35. Nämä siis Tukholman läänissä.

Tukholman läänissä 60 vanhusten tai muiden erityisryhmien asumisyksiköissä on todettu uusia tartuntoja, joten kuolleiden määrä tulee nousemaan hurjasti loppuvuotta kohti.

Perjantaista alkaen astuu voimaan ravintolakielto, joka tarkoittaa sitä, että ravintolat on suljettava viimeistään klo 22.30. Niin ikään korkeintaan kahdeksan ihmistä saa kokoontua yhteen, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Näin ollen kaikki suuremmat juhlat, esitelmät, luennot, urheilukilpailut, joulumarkkinat ja mielenosoitukset on kielletty.

Kielto ei koske esimerkiksi kuntosaleja, mutta on vahva suositus, että nyt ei mennä salille. Paikalliset salit ovatkin olleet lähes tyhjillään mitä olen ohimennen ikkunasta katsonut. Vakava kehotus koskee myös uimahalleja, kirjastoja, ostoskeskuksia ja sen sellaisia paikkoja.

Niin ikään maahantulokielto astuu voimaan koskien kaikkia Euroopan ulkopuolisia maita.

Ihmisiä kehotetaan välttämään julkista liikennettä, jossa matkustajamäärät ovatkin tipahtaneet keväiselle tasolle ruuhka-aikaan. Toisaalta tänään Tukholman paikallisjunaverkossa oli täysi kaaos, kun ohjausjärjestelmässä oli sähkövika. Junat olivat pysähdyksissä useita tunteja ja sitä myöten asemat iltaan mennessä täynnä ihmisiä.

Julkisessa keskustelussa on väläytelty jopa osittaista ulkonaliikkumiskieltoa. Monet työnantajat pohtivat nyt kuumana, että mitä tehdä jatkossa. On olemassa ammatteja, joita nyt ei yksinkertaisesti voi hoitaa etänä. Voiko työntekijän pakottaa töihin tässä tilanteessa?

Rajoitukset koskevat Tukholman lisäksi Länsi- ja Itä-Göötanmaan maakuntia.

Subscribe
Notify of
guest
37 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Patriootti

Poliittista paniikkikoronaa pukkaa. Oi ei, jopa oireettomat ovat sairaita jne.äkkiä sulkutila että saadaan yhteiskunnat selvitystilaan ja tarjoiltua hyvän syyn varjolla tehdylle ongelmalle ratkaisu;hallitukset ottavat ihmisten velat kontollensa, kunhan otat rokotteen, jäljityssirun ja ikuisen osallistumisesi orjatyöhön. Jos pullikoit vastaan joudut nököttämään perse homeessa kotonasi kuolemaasi asti ja maksamaan velkaasi vaikket pysty töissä käymään.

Patriootti

Se nyt vaan on niin itsestään selvää että meistä jokainen täältä lähtee aikanaan. Sairaammat aikaisemmin ehkä jopa terveetkin. Kuka tietää. Ihminen on vaan tänä päivänä erkaantunut kuoleman käsitteestä, ettei tarvitse paljon median jauhaa paskaa, kun ollaan valmiita vaikka menemään kivikaudelle tai ottamaan jalkapanta että tunnetaan itsemme ehkä paremmaksi kun suojellaan jotakin. Mutta toisaalta tämä suojelia ei paniikissaan tajua että hän altistaa itsensä vaikka mihinkä kuoleman vakavaan sairauteen, riippuen toiminnastaan. Ainakin verenpaine nousee, stressihormoni nousee jne. Slaagin hän voi saada ilman koronaa ja vain että hän kuvitteli olevansa parempi kuin “tunteettomat” länkyttäjät.

Pelle Hemppainen

Luulen ymmärtäväni Patriootin kommenttia sikäli kuin sillä tarkoitetaan koronakriisin laajamittaista hyödyntämistä. Laajemmista ilmiöistä kiinnostuneet ovat selvillä ketkä maailmaa hallitsevat, millä keinoin ja jossain määrin myös jopa sen mitä on luvassa. Ihmiskunta on jo nyt velan kautta pitkälti orjuutettu, mutta asetelmaa ei vielä ole betoniin valettu. Tietenkin rikollisin keinoin etua saaneet pyrkivät vakauttamaan asemansa ja sitä vasten Patriootin esittämä ajatelma on aivan järkeenkäypä.

Pelle Hemppainen

Kommenttisi voidaan tulkita paitsi ironiseksi, myös antisemitistiseksi, mutta sellaiseksi saatetaan katsoa myös kysymykseesi annettu rehellinen vastaus. Siksi tiedustelen, missä määrin annat liikkumatilaa aiheen käsittelyyn? Lyhyet heitot kun eivät oikein tuo asiaan mitään lisävalaistusta.

Tunnetko rahajärjestelmän? Tiedätkö ketkä omistavat pankit? Median?

Jotkin järjestelmät ovat rikollisia luonteeltaan, mutta siltikään niitä ei edes yritetä laittaa kuriin. Siihen on syynsä.

T

Hyvin harva ihminen ymmärtää pankkitoimintaa edes alkeellisella tasolla. En väitä itsekään olevani mikään asiantuntija, kaukana siitä. On kuitenkin hyvä pitää mielessä että asioiden pohtiminen ei välttämättä tarkoita illuminati-salaliittoteorioihin uskomista.

Otetaanpa esimerkki mitä yritän tuoda esiin: Vuonna 2000 näissä maissa ei ollut keskuspankkia,
Afganistan, Irak, Sudan, Libya, Kuuba, P-Korea, Iran
Sittemmin melko moneen on hyökätty/haluttu hyökätä. Nykyisin tämä lista on lyhentynyt viimeiseen kolmeen. Mielestäni asiaa kannattaa pohtia/tutkia onko taustalla jokin muu kuin että nuo maat ovat “pahoja”, samaan aikaan kun S-Arabia saa olla täysin rauhassa.

Tästä päästäänkin seuraavaan pohdintaan: missä menee ns järkevän kriittisyyden/pohtimisen ja salaliittojuttujen raja? Onko sellaista? Aikoinaan oli itsestään selvää että aurinko kiersi maata ja ne jotka eivät uskoneet asiaa olivat hulluja salaliittoteoreetikkoja.

T

Samaa mieltä. Kaikkia ja kaikkea pitää voida kritisoida ankarasti.

kanander

Jep jep. Presidentti Trump järjesti jo viime keväänä 2,5 mrd dollaria lääkeyhtiö Modernalle koronalääkkeen kehittämiseen. Nyt se on valmis ja 94,5 prosentin luotettavuudella.

Se Trumpin koronamöhläyksistä ja viivyttelystä.

T

Luulen ymmärtäväni mitä Pelle hakee takaa. 2001 terrori-iskujen varjolla saatiin läpi Patriot act. Eli poliittinen eliitti hyödynsi kriisiä omien valtaoikeuksiensa lisäämiseen. On siis mahdollista että poliittinen eliitti tai taloudellinen eliitti saattaa pyrkiä hyötymään koronasta.

Ihminen voi olla myötätuntoinen koronan uhreille samaan aikaan kun on huolissaan koronan mukana tulevasta eliitin korruptiomahdollisuudesta.

KUKA MITÄ HÄH?

Hyötyä kriisistä ei ole sama asia kuin aiheuttaa kriisi.

T

Ei niin. Sanoinko niin?

Ockerränta

En ota kantaa juutalaisuuteen. Mieleeni jäi kuitenkin kun yliopistolla kansantaloustieteen opettaja sanoi että juutalaisuus on AINOA uskonto joka sallii koronkiskomisen/ockerränta.

Patriootti

HYVÄ!! Hienoa kun täällä on viisaita ihmisiä! Lisää vaan ulostuloja veljet!

Sama vanha foliovirsi

Toivotaan että korona valitsee nimenomaan rokotemärisijät ja antaa muitten olla rauhassa. Suotakoon länkyttäjille kivulias korona keuhkoveritulppineen, keuhkonsiirtoineen, tuhoutuneine munuaisineen, sydänvikoineen plus vuosia kestävä masennus.

Ilmari

Aivan käsittämätöntä tuubaa. Erityisen järjetöntä on puhe jäljityssiruists ja orjatyödyä. Tietenkin yhteiskunnan tehtävä on yrittää suojella jäseniään. Tarkoituksena on tarjota rokotus kaikille halukkaille. Kuinka joku voi vieläkin vähätellä ongelmaa?

Ilmari

Nyt tulevan rokotteen teho on n 95 %. Se tarkoittaa sitä että 5 % rokotetuista voi sairastua. Tärkeää on tällöin huomata että sairastuminen ei johdu rokotteesta vaan siitä että se ei ole tehonnut.

Jos ei rokoteta niin valitetaan, jos niin sama

Valitettavasti on rokottaminen ainoa keino saada pitempiaikainen immuniteetti, sille ei voi mitään, se on lääketieteellinen fakta.

Mutta ei sitä rokotusta ole pakko ottaa, ketään ei pakoteta. Sinä valitset itse miten haluat elämäsi elää.

koronakeppi

Tilanne Suomessa: ”maahanmuuttajataustaisten osuus koronatartunnan saaneista on HUS:n alueella viimeksi laskettuna 30 prosentin luokkaa.”
Ruotsissa on tunnetusti paljon enemmän kehitysmaalaisia, joten ne lienevät siellä hyvin merkittävä taudinlevittäjälauma.

Zero Logic

Onhan se hienoa että esim Hankolaiset joutuvat kärsimään siitä että Helsingin tyhmä roskaväestö pitää tartuntamäärät korkeina. Vittumitäpaskaa taas. Tääl landella kävellään maskit naamalla sadan metrin turvavälejä noudattaen, stressaten hiki hatussa koko ajan, ja stadin Mobuto Lipokieli se siel vaan fiilistelee ja ei tee asialle paskaakaan.

T

Nuoriso tykkää hillua anniskeluravintoloissa. Siis oikea nuoriso, ei “nuoriso” No, tuli kyllä itsekin käytyä jokunen viikko sitten muutamalla.

kanander

Niillähän se “koronakeppi” on.

Aappa

“Voiko työntekijän pakottaa töihin tässä tilanteessa?”

Oma kysymykseni on: Voiko työntekijää pakottaa olla menemättä töihin?

Räkäpekka

Voi. Työntekijä joka tulee covidissa tahallaan töihin voi saada jopa kaksi vuotta vankeutta Ruotsissa.

h44

Maski naamalla hyvä vaihtoehto sairastumiselle jos ei voi pysyä poissa ihmisten ilmoilta. Kokemuksesta tiedän että parin tunnin jälkeen alkaa olla aika tukala olo maskin kuin maskin kanssa. Vaatii takuulla melkoista itsekuria pitää maski naamalla esim. pitkän lennon tai junamatkan ajan.

Parempi pysyä kotona jos vain mahdollista. Kalsarikännit…

T

Hyvä ehdotus. Käynkin heti hakemassa jääkaapista oluen. Sen pitäisi olla jo kylmää.

jepulis

Noin 99.64 prosentilla suomalaisista ei ole koronaa.

Hep0nen

Koronaviruksesta ei tule yhteiskunnan kaatajaa. Tautiin näyttää kuolevan ‘vain’ nelisen prosenttia todetuista tartunnan saanrista. Koska huonokuntoisimmat kuolevat ensin todennäköisyys laskee, jos ei uutta mutaatioita saada päälle.
Eri asia paljonko se nelisen prosenttia on. Suomen viidestä miljoonasta se on noin kaksisataa tuhatta. Vertaukseksi, toisen maailmansodan aikana suomalaisia kaatui n.95000.

Ilmari

Suomessa on reilut 20.000 koronatartuntaa. Siitä 4% on 800.

juha II

Miltä ruotsalainen yhteiskunta muka yritetään pelastaa? “Kuonokoppaa” päähän ja nk. “maahanmuutolle” ollaan kädettömiä. Korona huuma on viimeinen naula Ruotsin arkkuun, sillä yhteiskunta, joka on polvillaan EI ikinä taistele tietään ulos Kalifaatista. Voititpa tai hävisitpä, mutta kuitenkin taistelit!

Humanismi kuolee barbarismin tieltä. Luonto ei auta ketään, vaan vahvin elää ja menestyy. Ja tällä sapluunalla se on toiminut aikojen alusta ja toimii aikojen loppuun. Jokaista linnunpoikasta ei voi nostaa pesään, mutta samalla tuo onneton jo elämänsä alussa jonkun ravintoa. Voimakkain Leijona uroskin kohtaa lopulta “suolaisen” loppunsa, vaikka se on pitänyt nuoruutensa päivinä kauhussa kokonaisia märehtijä laumoja.

Tämä vain siksi, ettei ihminen ole “hyvyydessään” ollut näkemässä joka ainoaa kurjaa ja itkettävää kohtaloa “lihamyllyssä” nimeltä luonnonjärjestys ja ollut “korjaamassa” joka ikistä ikävyyttä niin, että me ihmiset kuin luontokin on korviaan myöten kusessa tuon “hyvyyden” tähden!!!