PS:n Tavio: Maksut seis Somaliaan ja Irakiin, jos palautussopimusta ei tehdä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio vaatii, että Suomi lopettaa kehitysavun Irakille ja Somalialle välittömästi, jos maat eivät suostu tekemään palautussopimuksia.

Irakin ja Somalian viranomaiset ovat vuodesta toiseen kieltäytyneet tekemästä palautussopimusta Suomen kanssa. Palautussopimusta pidetään laittomasti maassa olevien pakkopalautusten edellytyksenä.

– Irakin ja Somalian on aika alkaa noudattaa kansainvälisen oikeuden velvoitetta vastaanottaa omat kansalaisensa, Tavio sanoo.

– Meidän on aika alkaa neuvotella maailmalla Suomen etu edellä, Tavio linjaa.

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Hyvää päivää vaan
Hyvää päivää vaan
20.11.2020 14:43

Tilanne on tosiaan aivan älytön, olemme kusessa elintasopakolaisten kanssa ja lisää rahaa pumpataan lähtömaihin erilaisten avustusten muodossa.

Meidän Hallituksen kuuluisi toimia meidän etua ajatellen, ihan ensisijaisesti ja ehdoitta.

hiekkainsinööri
hiekkainsinööri
20.11.2020 14:53

”Meidän Hallituksen kuuluisi toimia meidän etua ajatellen, ihan ensisijaisesti ja ehdoitta.”

Niinhän sitä normaalilla järjellä varustettu ihminen luulisi. Vihervasemmistolla on kuitenkin ihan oma käsitys todellisuudesta, jota kepulit aisureina komppaavat.

Sami
Sami
21.11.2020 00:24

Hallitus ei toimi, eikä ole toiminut 30:n vuoteen. Tässä asiassa hallitus toteuttaa äänestäjiensä tahtoa. Suomen hallitus on vallassa äänestäjien omasta tahdosta, ja tekee juuri niinkuin suomalaiset äänestäjät haluavat.

ZzZ
ZzZ
20.11.2020 15:26

Muistaakseni Soini lupasi ihan ensitöikseen joskus tehdä nuo sopimukset korkealla prioriteetillä. Olen lukenut myös juttuja joissa somaliministeri halusi maanmiehiään takaisin jälleenrakentamaan maataan ja taisi myös irakilainen korkeantason ihminen puhua samanlaisia, sinänsä ihan järkeviä. Tällaisesta lähtökohdasta tuntuu omituiselta ettei nuo maat halua solmia sopimuksia palautuksista. Tämä vahvistaa toisaalta teoriaa että vankilat on tyhjennetty ja ”annettu etumatkaa” vuorokausi ennenkuin karkurit otetaan kiinni… Ja toisaalta rötöstelykin turvapaikassa voi viitatat tähän?

Los6666
Los6666
20.11.2020 15:40

niin, minkähän vitun takia suomi maksaa öljyvaltio irakille pennin pyörylää… on niin päävikasta touhua,että..

Kukavaan
Kukavaan
20.11.2020 16:14

Jos rahantulon ehtona olisi palautettavien vastaanottaminen, niin palautukset alkaisivat toimia. Vastaanottavalle maalle palautettavat eivät ole taakka, koska voivat ”hoidella” palautetut, jos heistä on harmia. Pääasia on vastaanottavien maiden päättäjille, että saavat henkilökohtaiseen käyttöönsä kehitysapurahaa. Tietysti Pohjoismaissakin voitaisiin palautettavista ”pitää huolta”, mutta siihen ei tällä hetkellä riitä kantti.

Minä
Minä
20.11.2020 16:32

Suvakkeja ei kiinnosta sellaiset kansainväliset sopimukset, jotka aiheuttaisivat lemmikkien palautuksia. lemmikkien palautus olisi huonoa mainosta ja vähentäisi Suomen kiinnostavuutta lemmikkien kohdemaana. Heidän mielestään houkuttelevuutta pitää lisätä, ei vähentää.

Heitä kiinnostavat vain sellaiset kansainväliset sopimukset, joita voi tulkita lemmikkien tuonnin edistämiseksi. Jos sellaisia ei ole, niin sitten vaan sanotaan, että kansainväliset sopimukset velvoittavat.

Hyvää iltaa
Hyvää iltaa
20.11.2020 20:36
Vastaa...  Minä

Kun nämä kuplassa elävät suvikset noudattaisivat pelkästään kansainvälisiä sopimuksia keksimättä itse lisää sontaa muiden suomalaisten päänmenoksi, olisi iso osa pummeista jo palautettu saapumisreittiä pitkin suomea edeltävään maahan eli ruotsiin.

Ruotsalaisten asia olisi sitten palauttaa tanskaan jne, maa kerrallaan kunnes olisi meri vastassa ja sitten sillä yhteisellä taakanjaolla EU maksaisi laivaukset lähtösatamiin.

Ali Kessu
Ali Kessu
20.11.2020 21:12

Eikö pitäisi olla itsestään selvä. Jos et maksa, niin ei palveluja. Näinhän se menee joka paikassa. Mm terveysasemislla, jos on rästejä, et varmasti saa varattua uutta aikaa jne.

jami
jami
20.11.2020 21:16

EU olisi saanut palautussopimukset aikoja sitten kaikille EU-maille juuri tuolla taloudellisella painostuksella jos vaan olisi halunnut. Ilmeisesti eivät vaan halua niitä.
Heikkoja ne on mutta vaikea kuvitella että olisivat niin heikkoja että mikä tahansa kehitysmaa määrää säännöt ja EU vikisee.

Sami
Sami
20.11.2020 23:40

Mikä todistaa ettei Irak tai Somalia ole ollut suostuvainen palautus-sopimukseen??? Todellisuudessa se on ollut Suomi, joka ei ole suostunut palautuksiin!!! Irak on useita kertoja vaatinut suomea palauttamaan kymmenet Suomeen paenneet sotarikollisensa, josta Suomi on jyrkästi kieltäytynyt . Kun Suomi vittuilee Irakille, Irak vittuilee takaisin, kunnes saa sotarikollisensa takaisin kotiin Irakiin.

Kukavaan
Kukavaan
21.11.2020 08:58
Vastaa...  Sami

Tuo on hyvä pointti.

Jos virallinen Suomi noteeraa Irakin niin hyväksi paikaksi, että on valmis palauttamaan sinne sieltä Suomeen tulleita pakolaisina esiintyviä, niin silloin tulisi suostua myös irakilaisten pyyntöihin, että Suomi palauttaisi Irakiin siellä etsintäkuulutettuja rikollisia.

Outoa, että irtopäiden kantajia suojellaan Suomessa ja palkitaan ilmaisella elämällä.

Köyhä itsekin
Köyhä itsekin
21.11.2020 08:45

Afrikkalaiset valtiot pärjäävät ilman muiden maiden avustuksia.

”Älä anna meille kalaa vaan opeta meidät kalastamaan.”

Kansalaiset ovat köyhiä kun mailla ei ole veronperintää, ei turvaverkostoa, kaikki lapset eivät mahdu kouluihin vaikka opetusta on kahdessa vuorossa. Koraanikoulua käydään kolme vuotta luku- ja kirjoitustaitoa toiset kolme.
Kehitysapu ei saavuta kansalaisten taskuja.

Tumppurainen
Tumppurainen
21.11.2020 16:05

Hei pitkäkaula demari, tässä ei oikeusvaltio periaate toteudu enne kuin noita somppuja voi palauttaa, mieluimmin suuria määriä.

Remo
Remo
22.11.2020 03:22

Pitäisiköhän suomen antaa tukiaisia myös dubaille, onhan nuo öljyvaltiot niin köyhiä ja reppanoita