Rinkebyläiset vanhemmat: Lapsiimme pitää panostaa enemmän

Rinkebyn koulu tulessa 2014.
Ei kauaa nokka tuhissut, kun SVT:n uutisiin haettiin kolmansista maista tulleita naisia kertomaan, että rinkebyläisten lasten huono ruotsin kielen taito on oikeastaan ruotsalaisten syytä.

SVT:n puhuttelemat rinkebyläiset vanhemmat ovat kaikki sitä mieltä, että Ruotsi on vuosikymmeniä satsannut aivan liian vähän uusruotsalaisten lapsiin. Vanhemmat perustelevat asiaa sillä, että Rinkebyn kunnalliset yläkoulut ovat vuodesta toiseen kuuluneet niihin kouluihin, joista vain kourallinen oppilaita saa hyväksytyn päästötodistuksen.

Moni vanhempi kertoo uutisille, että he tietävät asuvansa sosioekonomisesti heikolla alueella ja lapsilla on huonommat lähtökohdat selviytyä koulusta. Siksipä vanhemmat toivovatkin, että heidän lapsiinsa panostettaisiin enemmän.

Monet vanhemmat pelkäävät, että heidän lapsensa eivät opi tarpeeksi ruotsia ja eivätkä selviä peruskoulusta toisen asteen opintoihin, vaan ajautuvat katuhommiin.