Suomi Herää -kulkue valmistautuu marssimaan itsenäisyyspäivänä

Suomi Herää on ensimmäistä kertaa järjestäytyvä itsenäisyyspäiväkulkue Helsingissä. Tapahtuma järjestetään Helsingin keskustassa 6.12.2020 kello 16.00. Tarkemmat kokoontumis- ja puheidenpitopaikat julkaistaan myöhemmin.

Tapahtuman tarkoitus on marssia poliittisen uudelleenitsenäistymisen ja kulttuurillisen uudelleenheräämisen puolesta. Symbolikseen kulkue on valinnut kalevalaisen Runonlaulajan kädet -merkin.

Paikalle on kutsuttu neljä puhujaa, joista kolme on jo ilmoitettu: Tuukka Kuru, Tiina Wiik ja Terhi Kiemunki.

Kulkueeseen osallistuminen ja puheiden kuunteleminen on turvallista ja mahdollista kulkueen antamien ohjeiden mukaisesti. Järjestäjät huomioivat mahdolliset koronarajoitteet suosittelemalla turvavälejä ja muita turvatoimia.

Turvallisuus varmistetaan noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Osallistujille tarjotaan ilmaiset putkikaulurit ja mahdollisuus käsidesin käyttöön. Huivilla voi suojata kasvot.

Tapahtuman järjestää joukko kokeneita kansalaisaktivisteja useista eri järjestötaustoista. Tapahtuma koskee ainoastaan itsenäisyyspäivää, eikä sen ole tarkoitus levitä sen laajemmaksi kokonaisuudeksi.

Kulkueen järjestäjät seuraavat tarkkaan koronarajoituksia ja tiedottavat tarvittaessa mahdollisista muutoksista verkkosivuilla ja virallisilla tiedotuskanavilla.

Ensisijaisesti kulkue tullaan järjestämään Helsingissä.

Järjestäjät hoitavat tarvittavat toimenpiteet ja käytännönjärjestelyt poliisin kanssa.

Tapahtumatiimi tarjoaa neuvontaa ja haastatteluita puhelimitse tai sähköpostilla.

Tapahtumasivu sisältää kattavaa tietoa kulkueesta (mm. UKK-osio sivun lopussa), johon järjestäjät suosittelevat tutustumaan.

Lue lisää: https://www.suomiheraa.com/

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: info@suomiheraa.com tai 046 644 7899

Terveisin,
Suomi Herää -kollektiivi
info@suomiheraa.com

 


 

HUOM! Pt-media ei ole Suomi Herää-tapahtumajärjestäjä.