Nuori somalialainen nainen arvosteli klaanikulttuuria – ei hyvä seuraa

Borlängessä on menollaan mielenkiintoinen episodi, joka voi päättyä vain huonosti. Nimittäin kylässä asuu nuori somalialainen nainen Nasteho Mohamed, joka on loihe lausumaan, että somalialaisten klaanikulttuuri on ehkä persauksesta.

Nasteho latasi Facebookiin videopätkän, jossa kritisoi somalien klaanikulttuuria. Natehon mielestä klaanikulttuuri alistaa naisia ja hän antaakin viestin maanmiehilleen, että jos he haluavat elää klaanisysteemissä, niin silloin kannattaa muuttaa Somaliaan.

– Se sama klaanikulttuuri ja naisten alistaminen, jota tapahtuu Somaliassa, jatkuu aivan samalla tavalla Ruotsissa.

Niin ikään Nateho on kritisoinut somalialaisten erilaisia yhdistyksiä, jotka ovat hänen mielestään pelkkiä peitejärjestöjä, joissa tosiasiassa harjoitetaan erilaisia somalialaisia tapoja, jotka ovat kiellettyjä tai ainakin kyseenalaisia Ruotsissa.

Mielenkiintoista on se, että tähän yhdistysasiaan on tarttunut muitakin somalitaustaisia henkilöitä. Esimerkiksi Mursal Isa-niminen mies Miljööpuolueesta kertoo, että somalialaisten yhdistykset vain pahentavat integraatio-ongelmia.

– Nämä yhdistykset saavat miljoonia kruunuja tukirahoja, mutta mitäpä saa rahalle vastinetta? Näissä järjestöissä käytännössä harjoitetaan naisten alistamista ja sortoa. Lisäksi yhdistyksissä puhutaan hyvin negatiivisesti ruotsalaisista ja ruotsalaisuudesta, Mursal Isa sanoo.

Asia on noussut kuumaksi perunaksi ja Sekä Nateho Mohamed sekä Mursal Isa ovat saaneet hyvin voimakasta kritiikkiä. Nateho kertoo, että hänet on kirjaimellisesti ulostettu somalipiireistä ja Mursal kertoo, että asioista puhuminen on herättänyt hyvin voimakkaita reaktioita. Muut somalialaiset syyttävät, että he vain mustamaalaavat maanmiehiään.

Tätä asiaa kannattaa seurata, sillä se tulee lähipäivien aikana tyhjentämään pajatson. Laitan viitelinkejä SVT:n uutisiin, mutta kiihkein debatti käydään Dalarnan lehdissä.

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Takaressusta alkaa tyhjennys.

Todellakin mielenkiintoinen tilanne päällä. Toivottavasti nämä kaksi yhteisönsä mustaa lammasta eivät pääse hengestään.

Kukavaan

Tuli mieleen täällä olleet kirjoitukset nettikasinoista ja rahapeleistä. Tuo somalinainen on hengenvaarassa. Juuri tällaiset aiheet olisivat jollekin vedonlyöntifirmalle sopivia kohteita. Ruotsissa on paljon vedonlyöntikohteita.

Minä

Tässäpä onkin valkoinen rasismi ja syrjintä tehnyt tuhojaan. Yhdet somalit arvostelevat toisia somaleita huonosta käyttäytymisestä.

Nämä yhdet ovat saaneet tartunnan valkoisen miehen rasimista ja alkaneet uskoa, että somalikulttuuri on huono. He ovat siis valkoisen ylivallan uhreja.

Toiset puolestaan toimivat vanhan kulttuurin tavoin, sillä ovat epätoivoissaan joutuneet turvautumaan siihen, koska valkoinen ylivalta syrjii, on rasistinen, eikä hyväksy heitä ruotsalaisiksi. Hekin ovat valkoisen ylivallan uhreja.

Huh, että helpotti tajuta tuo monimutkainen kuvio ja löysin selityksen joka on poliittisesti korrekti.

Last edited 3 vuotta sitten by Minä
Suomi Finland

Klaanin päämies on hyvin, hyvin vihainen.

Musta on valkoinen

Juu on se muuten ihmeellistä. Kun esim täällä suomessakin suvakit ulisee integraatiosta ja sopeuttamisesta länsimaiden arvoihin jne, siihen laitetaan tuhottomasti rahaa. Samaan aikaan ulistaan siitä, että pitää kunnioittaa yms paskaa sitä kulttuuria mistä ne tulevat. Ja siihenkin laitetaan ihan prkl:sti rahaa jne. Ja vaikkapa yle laittaa eetteriin keskusteluohjelman, missä säkkiin puettu nainen keskustelee hyvässä hengessä suvakkien kanssa naisten oikeuksista jne hyvässä hengessä. Aina muistaen jotta kantis on rasisti jne.

Kantis nyrkkeilysäkkinä, potkupallona, rahat meni

Tässä toinen asia joka taas on tapetilla:

Rikollisten ETNISYYS, varsinkin viimeajan lukemattomissa henkilöryöstöissä.

SVT näyttää muutaman uhrin hakatut naamat, kannattaa katsoa mitä keharikervistelijät saavat aikaan. Ryöstöihin kuuluu tietenkin oleellisena osana uhrin pilkkaaminen ja nöyryyttäminen:

https://www.svt.se/special/sonderslagen-och-hanad/

Respect!

Kaikkea hyvää näille nuorille ja rohkeille somalinaisille!

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Tämähän on hienoa . Löytyy hyvin integroitoituneita ja länsimaalaisen oikeustajun omaksuneita ainakin kaksi uusruotsalaista. Paljonkohan tekee prosenteissa? 0.000 002? Loput tiettyä uskontokuntaa edustavat uusruotsalaiset haluaa ”lopullisen ratkaisun”?

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Matikka ei kyllä ollut vahvin aine lukiossa 4 vuosikymmentä sitten. Sen on korvannut kantapään kautta opittu elämä.

Kukavaan

Ruotsin somaliväestö on noin 100.000 yksilöä. Heistä kaksi on 0.002 prosenttia kaikista Ruotsin somaleista.

Valtsu

Itse seurasin vierestä, miten kolme somalia väänsivät siitä, tarvitsevatko he kirjastokorttia lainatakseen kirjastosta. Pitkällisen väännön jälkeen näyttiin päätyvän siihen, että tarvitsevat, eivätkä he nyt voi lainata. Tällaisestakin asiasta täytyy räpistä puoli tuntia.

Kukavaan

ÄO 70

Unelma Painajainen

No, kun tietää millaisia hyysäyslaitoksia nykyiset kirjastot (kurjastot) on, niin varmaan niille olisi lainattukin kirjoja jollain spesiaalijärjestelyllä ilman korttia.

Hommanmaksaja

Kannattaa alkaa jo tilailemaan ruumisarkkuja… ⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️

juha II

Eipä enää yksinäisempää naista voi olla Ruotsissa. Sen tietää kenen puolelelle svedu-suvakit asettuvat! Jos hän olisi asiansa kanssa yksin somaliassa. Hänellä olisi puolet helpompaa!

Klarsyn

Hyvä puheenvuoro tältä somalinaiselta. Katsoin yhtenä aamuna YLEä, missä sosiaalidemokraatti Kimmo Kiljunen saarnasi kehitysavusta, kuinka tärkeää, että näin parannetaan naisten ja lasten asemaa kehitysmaissa. Naisten ja tyttöjen oikeuksien vahvistaminen on Suomen kehitysyhteistyön tärkein tavoite.

Jo siinä hänen puhuessaan kävi mielessä, että miten paikalliset suomalaisten veronmaksajien rahoilla siellä kehitysmaissa onnistuisivat naisten aseman parantamisessa kun Suomeen tulleet Lähi-idän, Keski-Aasian ja Afrikan naiset elävät saman kulttuurisen paineen alla täällä niinkuin sielläkin, eikä tilannetta saada edes täällä suotuisammassa ympäristössä parannettua.

Kehitysapu on iso puhallus, tarkoitettu vain kansalaisjärjestöjen puuhasteluksi. Relativitinen kulttuurikäsitys estää muiden kulttuurien naisten aseman parantamisen niin Euroopassa kuin kehitysmaissakin, ja jos nämä fanaatikot eivät tätä ymmärrä, niin kehitystä ei tapahdu, mutta eivät kai edes sitä haluakaan, loppuisi työt ja maailmanmatkat, jos tuloksia alkaisi tulla.

kanander

Mihin tämä nainen enää Ruotsista pakenee, jos on hengenvaarassa kuten luulen?

Morpho

About 58% of men convicted in Sweden of rape and attempted rape over the past five years were born abroad, according to data from Swedish national TV.