PS:n Tavio: Törkeiden rikosten rangaistukset istuttava kokonaan vankilassa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio vaatii hallitukselta toimia, jotta törkeistä rikoksista annetut vankeusrangaistukset kärsittäisiin kokonaan vankilassa.

Tavio pitää ongelmallisena, että vankeusrangaistusta suorittavat pääsevät ehdonalaiseen vapauteen jo istuttuaan tuomiostaan ensikertalaisena puolet ja muissa tapauksissa kahden kolmasosan jälkeen. Alle 21-vuotiaat ensikertalaiset voivat päästä ehdonalaiseen istuttuaan vankilassa tuomiostaan vain yhden kolmasosan.

Tavio teki asiasta lakialoitteen jo viime vaalikaudella. Nyt lainmuutoksen tarpeellisuus on Tavion mukaan jälleen ilmeinen, kun oikeudessa eri puolilla maata käsitellään laajan pedofiiliringin tekoja.

– Vankeusrangaistuksen pitää toimia tehokkaana pelotteena rikoksia harkitseville. Ei ole oikein, että esimerkiksi pedofiilit pääsevät ehdonalaiseen istuttuaan vankilassa tuomiostaan vain puolet tai kaksi kolmasosaa, Tavio sanoo.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Mikä pykii?
Mikä pykii?
26.11.2020 19:34

Eix se ikäraja muuttunut etnisten kohdalla 25-vuoteen?

juha II
juha II
26.11.2020 20:49

Ompa hän julma! Kuinka kukaan voi jättää huomiotta matupatjojen kuumat…