Puolustusvoimien upseerin katoamista tutkitaan kidnappauksena

Deniz Arda. Kuva Missing People
Ruotsissa on meneillään hieman erikoinen rikostapaus, jossa puolustusvoimissa työskentelevän upseerin 31-vuotiaan Deniz Ardan katoamista tutkitaan kidnappauksena.

Ardasta tehtiin katoamisilmoitus 18. päivä marraskuuta reilu viikko sitten. Katoaminen huomattiin sen jälkeen, kun hänen olisi pitänyt osallistua Pohjois-Ruotsissa pidettäviin sotilasharjoituksiin, mutta mies ei saapunut koskaan paikalle.

Tukholmasta kotoisen olevasta Ardasta on viimeisin havainto kuun alkupuoliskolta, kun hän oli laittanut viestiä kaverilleen, että aikoo juosta Södertäljen ympäristössä sijaitsevalla Sörmlandsledenin vaellusreitillä 13. tai 14. marraskuuta.

Mitään merkkejä miehestä ei kuitenkaan ole saatu vaellusreitin varrelta, vaikka siellä on tehty suuria etsintöjä koirien ja helikopterien kanssa sekä Missing People on osallistunut etsintöihin suuressa mittakaavassa.

Viimeisin varma havainto Ardasta on Södermalmi Sats-kuntosalilta 12. marraskuuta, jossa hän on tallentunut valvontakameran kuvaan.

Asiaa tutkitaan melko pimennossa. Ainoa mitä poliisi on kertonut julkisuuteen on se, että katoamista tutkitaan nyt kidnappauksena (människorov). Välillä ilmoitettiin, että ei tutkita, mutta viimeisten tietojen mukaan kuitenkin tutkitaan kidnappauksena.

Deniz Arda on ammattisotilas ja toimii puolustusvoimissa korkeassa asemassa.