Ruotsista tuhansia turvapaikanhakijoita Saksaan

Saksalaisen Morgenpostenin mukaan Saksaan saapuu tuhansia turvapaikanhakijoita Ruotsista. He ovat pääosin afgaaneja ja irakiaanoja.

Kuluvan vuoden aikana Saksaan on tullut vajaa 1 600 turvapaikanhakijaa, jotka ovat ensin hakeneet turvapaikkaa Ruotsista ja saaneet kielteisen päätöksen. Monia uhkaa Ruotsissa karkotus Irakiin tai Afganistaniin.

Tämän jälkeen yhä useampi mies jatkaa matkaa joko Ranskaan tai Saksaan.

Ruotsista tulevia turvapaikanhakijoita ei kuitenkaan käännytetä Saksan rajalla. Miehet menevät Saksaan joko laivalla Etelä-Ruotsista tai Tanskan kautta maata pitkin. Saksan lakien mukaan jos henkilö lausuu rajalla asyl, niin heitä ei käännytetä vaan ohjataan vastaanottokeskuksiin. Sen jälkeen alkaa normaali turvapaikkaprosessi.

Jos miehet saavat edelleen Saksassa kielteisen päätöksen, niin miehiä velvoitetaan poistumaan maasta.

Lainaus Morgenpostenista loppuu.

Ruotsalaiset turvapaikka-aktivistit ovat hyvin järjestäytyneitä. He saattavat viikoittain satoja afgaaneja ja irakiaanoja matkaan kohti keskistä Eurooppaa. Mukana eväspussi, vähän euroja ja lämmin jaxuhali juna-asemalla lähtiäisiksi. Eri Facebook-ryhmissä itketäänkin lämmintä itkua milloin Mohammedin, milloin Nazirullahin takia, joille elämä ei avautunut Ruotsissa.

Mutta niin kauan on toivoa kuin on elämää. Ehkäpä, ehkäpä Saksa tai Ranska on sittenkin kultamaa.