Monet kunnat ovat palkanneet henkivartijoita sosiaalityöntekijöilleen

Kuvan disco ei liity artikkeliin mitenkään.
Ruotsin yleisradioyhtiö radio Sverigesradio on tehnyt tutkimuksen, jonka mukaan Ruotsissa on reilu 30 kuntaa, joissa on palkattu vartijoita suojaamaan työntekijöiden työmatkoja ja jopa koteja.

35:ssä kunnassa kunnan virkamiehiä on uhattu työn takia siinä määrin kovasanaisesti, tai jopa osittain käyty päälle, että kunnat ovat päättäneet palkata henkivartijoita.

Vartijat mm. saattavat työntekijöitä kotiin ja töihin. Työntekijöitä on myös saatettu autolle, juna-asemille, bussiasemille jne. Joissakin tapauksissa vartijat ovat jopa suojanneet työntekijöiden koteja.

Useimmiten uhkailun kohteena ovat sosiaalitoimen työntekijät. Uhkailua esiintyy kun ollaan tyytymättömiä sosiaalikonttorista saatuun maksusitoumuksen pienuuteen tai discoshekki ei kata hurvittelua sumussa ja humussa.

Monen kunnan turvallisuuspäälliköt kertovat, että tällainen uhkailu on yleistynyt rajusti viime vuosien aikana. Artikkelissa kerrotaan, että vielä 10 vuotta sitten uhkailu oli hyvin epätavallista.

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Mohammed Mohammed Al-Mohammed
Mohammed Mohammed Al-Mohammed
27.11.2020 11:29

Onhan se nyt jumalauta rasismia kun ylempiarvoinen sossumuslimi ei saa runsaasti, ANSAITSEMAANSA, ilmaista rahaa alempiarvoiselta rasistinatsi-valkoiselta ihmisjätteeltä. Pakkohan semmoiset on hakata tai tappaa, johan sen sanoo uskontokin! Islamofobia ja valkoisten harjoittama systemaattinen rasismi on suurin uhka yhteiskunnalle!!!!

Minä
Minä
27.11.2020 14:34

Jotkut kieltäytyvät antamasta Allahin lupaamia rahoja – onhan se perusteellisen väärin.

CvK
CvK
29.11.2020 17:22
Vastaa...  Minä

Tämähän on rassssisssmia pahimmasta päästä!
Nyt vielä umpirasssissstinen valtio haluaa Göteborgin kamelikeskuksen avustuksetkin takaisin.

Somalierna bakom Angereds Kamelcenter åtalas för bokföringsbrott och misstänkts för grova bedrägerier
https://www.svenskamorgonbladet.se/2020/11/29/somalierna-bakom-angereds-kamelpark-atalas-for-bokforingsbrott-och-misstankts-for-grova-bedragerier/

Eläkkeenpaikkaajat aivottomia kusipäitä
Eläkkeenpaikkaajat aivottomia kusipäitä
27.11.2020 11:38

Poliisikin tarvitsee henkivartijoita. Poliisilla on paniikki Amiraalinkadulla Malmössa kun katukivet lentelevät päin pläsiä:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/se-polisens-egna-bilder-fran-upploppet

Kukavaan
Kukavaan
27.11.2020 14:36

Kiitos linkistä videoon.

Lyhyen tähtäimen ratkaisu olisi panssariajoneuvot. Mutta sillä mennään ehkä puoli vuotta, kunnes rikastajat ottavat käyttöön omatekoiset miinat ja molotovin cocktailit.

Tällä hetkellä rikastajat ovat tottuneet helpolla pääsemiseen. Sitä pitää hyödyntää. Pidetään heikko nykykalusto. Hämäyksen vuosi jopa diskuteerataan. Kaikessa hiljaisuudessa lait ja koneisto kuntoon, ja sitten kun kivet lentävät samantien kiinni ja eristysvankeuteen pitkäksi aikaa. – Ikävä kyllä tämä skenaario on epätodennäköinen.

Sossukonttorit suljettakoon> anonyymi nettipalvelu
Sossukonttorit suljettakoon> anonyymi nettipalvelu
27.11.2020 11:48

Ensin pitää aamulla kello tuntia aikaisemmin soimaan. Sitten pitää miettiä miten minä TÄNÄÄN vastaan kun tulee ensimmäinen uhkaus: soitanko poliisille, teeskentelenkö etten kuullut vai tarjoanko pullakahvihalin? Joka päivä sama juttu. Viisi päivää viikossa.

Viikonloppuna sitten kykin pimeässä kämpässä verhojen takana ja kuuntelen jokaista ääntä ulkoa.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
30.11.2020 02:08

Ja lapset…

Vity misä minu raha
Vity misä minu raha
27.11.2020 11:49

Onko nämä turvajärjestelyt miesoletetuille sosiaalityöntekijöille? Vai asioiko nämä ylhäisyydet naissossujen kanssa? Muuten kuin ns vapaa-ajalla? Kyllähän se laittaa varmaan vituttamaan, kun iphone on jo vanha. ( 6 kk ). Se loukkaa.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
27.11.2020 13:27

Iso osa ongelmaa on siinä, että nämä Lähi-idän ihmeet eivät ymmärrä heille lahjoitetun sosiaaliturvan olevan ruotsalaisten veronmaksajien rahaa.
Sen sijaan se on heille joko vääräuskoisten muslimihallitsijoilleen maksamaa veroa, jizyaa, tai peräisin suoraan Allahiilta, kuten kaikki hyvä.

Johan se nyt raivostuttaa, jos vääräuskoinen ei maksa herralleen tai vielä pahempaa, yrittää pitää itse Allahin rahat antamatta niitä oikealle kohteelle!

Heads Off
Heads Off
27.11.2020 17:15
Vastaa...  Qroquius Kad

Ja sitten vielä, miten ihmeessä Allahin rahojen kassavahdeiksi on pestattu uskottomia, ja naisia??? Äärimmäisen loukkaavaa!!!! Kaikki tämä ruotsissa, MUSLIMIMAASSA!!!!! PÖYRISTYTTÄVÄÄ! Tuollaisesta VITTUILUSTA suuttuu kuka tahansa!!!!

Valkoisten naisten unelmat
Valkoisten naisten unelmat
27.11.2020 13:40

No jos koulussakin jo opetetetaan tunkeutujille ruotsalaisten opettajien toimesta että sinulla on valkoisten sorron uhrina oikeus nuolettaa omat lenkkarisi ruotsalaisella pojalla, niinkuin aiemmassa jutussa kerrottiin, niin mitä v..ua nämä tantat oikein kuvittelevat että niitä pitäisi alkaakin nyt sitten yllättäen kunnioittamaan? Onhan sosiaalitantatkin valkoista sortajaluokkaa siinä missä lenkkareita nuoleva Håkan.

Kukavaan
Kukavaan
27.11.2020 14:02

Sossutoimistoon voisi luoda järjestelyt, jotka mahdollistavat työntekijän anonymiteetin. Tällaiselle voisi olla kysyntää olojen muuttuessa vaarallisemmiksi.

Palvelutiskillä voisi olla luodin- ja iskunkestävä peililasi.

Kehittyneempi versio olisi, että asiakas näkisi tarvittavan visuaalisen informaation näytöstä, joka sekin olisi suojattu panssarilasilla. Asiakkaalle annettavat paperit voisi tulostaa ja asiakkaan antamat paperit voitaisiin skannata.

Näin sossu voisi palvella asiakkaitaan Malmössä ja työntekijät istuisivat 1400 kilometrin päässä Kirunassa. Tämä muuttaisi palvelutapahtuman luonteen. Työntekijän ei tarvitse pelätä, hän ei paljastu. Hänen kasvojaan ei näkyisi. Ehkä tilalla olisi sympaattinen piirroshahmo. Äänikin olisi muutettu. Asiakas ymmärtäisi, että kiivailulla ei saisikaan etuja.

Etäratkaisun etuna olisi, että sitä voitaisiin automatisoida. Joo… onhan tämä kylmäävää, mutta kaikki muut vaihtoehdot jo kokeiltu.

Pah
Pah
27.11.2020 14:59
Vastaa...  Kukavaan

Muuten hyvä mutta eikö tulisi halvemmaksi jos sossut siirrettäisiin suoraan Kiinaan?

Kukavaan
Kukavaan
27.11.2020 16:49
Vastaa...  Pah

Voi tuossa niinkin käydä. Tai ehkä palvelujen tuotantoa siirretään tekoälylle.

Per Vers Muhammed
Per Vers Muhammed
28.11.2020 00:50
Vastaa...  Pah

tai lähi-itään, sieltähän ne hakijat ovat, ja siihen ne rahatkin päätyy

Mustapekka
Mustapekka
28.11.2020 22:43
Vastaa...  Kukavaan

Nykyisillä korona-ajan etäkäytänteillä riittäisi ihan vain Teams tms. ja vastaava virkailija voisi esittää olevansa sosiaalityöntekijä ilman nimen näyttämistä.

Esimerkiksi Teamsissa voi luoda kokouslinkin etukäteen ja sitten itse osallistua siihen nimimerkillä jälkikäteen.

Nykyäänhän voidaan keskustella ainakin täällä kotosuomessa lääkärin kanssa etäyhteydellä ja tehdä tunnistaumisen maisa.fi sovelluksen kautta verkkopankkitunnuksilla ennen kokouksen alkamista.

Ongelmanahan on tosiaan se, että sosiaalityöntekijät eivät uskalla tehdä kielteisiä päätöksiä uhkailuiden takia.

Pah
Pah
27.11.2020 14:54

Rötösherrat kuriin!! Rikastajat ovat ”palkkansa ansainnet”! Saavutetusta edusta ei tingitä!
Elämän leppoistaja:comment image

Kukavaan
Kukavaan
27.11.2020 16:52
Vastaa...  Pah

Mikä eläin tuo on? Näyttää jyrsijältä. Niin ja myös haavoittuvaiselta yksintulleelta.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
27.11.2020 17:30
Vastaa...  Kukavaan

Tietääkseni kaljurotta.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
27.11.2020 17:33
Vastaa...  Qroquius Kad

Vastasin ennen kuin tarkistin. Ei ole kaljurotta, vaan joku muu karvaton jyrsijä. Kuvaakin on muokattu.

Pah
Pah
28.11.2020 00:24
Vastaa...  Kukavaan

Sosiaalituilla leppoisan lokoisasti ”rottailevaa” rottaahan tuo esittää? Mutta ihan vaan Vompattihan tuo tietenkin on.

Lopullinen Ratkaisu
Lopullinen Ratkaisu
27.11.2020 19:24

Mikä mahtaisi olla islamin ongelman lopullinen ratkaisu?

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
28.11.2020 01:34

Taas rasistit liikkeellä, hyöh. Nythän on niin, että pakolaiset tekevät kaikki työt ja ruattalaiset ovat alkaneet vetämään metamfetamiinia ja muutenkin ne rotat rällästävät. Pakkohoitoon ne ja annetaan muslimien pyörittää taloutta. Ei tästä muuten mitään tule.

Jones
Jones
28.11.2020 11:12

Tulijoilla alkaa olemaan herrojen elkeet, eikä tämä ole mitenkään uutta ja ihmeellistä.