Göteborgin kamelikeskuksen päälliköille talousrikossyytteet

Kuvan mies ja kameli eivät liity tapahtumiin.
Göteborgin Angeredin takavuosien kamelikeskus on luultavasti tullut nyt lopullisesti tiensä päähän. Kamelikeskuksen johtoa vastaan on nostettu syytteet törkeistä kirjanpitorikoksista ja petoksista.

Kamelikeskuksen idea lähti liikkeelle lennokkaasti vuonna 2014. Joukko somalialaisia miehiä sai liikeidean; tuodaan Ruotsiin kameleita, perustetaan kamelikeskus ja samalla edistetään uusruotsalaisten integraatiota eli kotoutumista Ruotsiin.

Kukaan ei tuolloin kysellyt, että miten Ruotsiin perustettu kamelifarmi auttaisi uusruotsalaisia integroitumaan. Päinvastoin suvakkopiireissä huudettiin iloista hoosiannaa: voiko enää parempaa integroimisideaa olla. Kamelikeskusta esiteltiin medioissa hurmaavana ideana: kun afrikkalaisella oli vaikeaa, ja koti-ikävä, hän saattoi mennä kamelikeskukseen paijaamaan kameleita. Tai jos Lähi-idästä tullut nuori koki rasismia, hän saattaisi mennä kamelifarmille. Kamelit eivät rasisteeraa. Ne eivät katso ihonväriä, taustaa eikä uskontoa.

Hoosianna oli niin kovaa, että kun kamelikeskuksen johto esitteli ideansa Göteborgin kaupungille vuonna 2015, niin kunta ja Työvoimatoimisto lähtivät rahoittamaan kamelikeskusta 500 000 kruunulla. Tällä rahalla piti valaa kamelikeskuksen kamelitallin perustukset ja saada kamelitalli valmiiksi.

Muitakin rahoittajatahoja on ollut, mm. joitakin säätiöitä, joiden toimintaidea pyörii kaikissa niissä asioissa, joissa mainitaan integraatio, rasismi ja sen sellaista.

Saatiinko rahoille vastinetta, eli kamelitalli?

Ei saatu. Somalimiehet nimittäin eivät ehkä tienneet sitä, että raha oli korvamerkittyä rahaa ja rahoja ei olisi saanut käyttää esimerkiksi discoihin, huoriin, viinaan ja tupakkaan. Eikä kameliyhdistys ollut edes hakenut koko rakennuslupaa, joten miten sitä kamelitallia rakentaa kun ei ollut edes rakennuslupaa.

Kun kaupunki alkoi vaatimaan takaisin rahoja, niin kameliyhdistys väitti, että puolet masseista oli käytetty niin kuin oli sovittu. Mutta kaupunki ei enää uskonut, iloinen hoosianna oli muuttunut haikeaksi ja rahat piti maksaa takaisin.

Kameliyhdistys hakeutui nyt konkurssiin ja velkoja oli yli 800 000 kruunua. Varoja yhdistyksellä oli: yksi jääkaappi ja joku nauharullaaja yhteisarvoltaan 4 695 kruunua.


 

Kaupunki ja sosiaalitoimi yrittivät tehdä kaikkensa auttaakseen miehiä saamaan kamelikeskus pystyyn. Alussa idea oli suvakkojen päässä niin huikea, että miten jotain sellaista ei ole aikaisemmin edes keksitty. Mutta asenne muuttui nopeasti, kun virkamiehet huomasivat, että mitään kamelikeskusta ei tule ja heiltä oli kupattu vain rahaa aivan helvetin typerällä idealla.

Syyttäjän mukaan kameliyhdistyksen tilille sisään on rullannut vuosien 2014-2017 aikana 2,5 miljoonaa kruunua, ja yhtä paljon tililtä on otettu ulos. Näistä nostoista ei ole tehty minkäänlaista selvitystä, kuten koko rahaliikenteestä ei ole olemassa minkäänlaista kirjanpitoa.

 

Subscribe
Notify of
guest
30 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Unelma Painajainen

Tyhmiltä otetaan rahat pois.

rellinen

Kiersiköhän osa rahoista musujen kautta kaupungin virkamiehille ja suvakkopiireille?

Hommanmaksaja

Kyllä tämä peli on menetetty. Suvakot on niin tyhmiä ja pää umpiluuta, mutta niillä on valta eikä tästä enää nousta…

Sherlokki suvakko

Ruotsis kamelit ja suomessa alpakat, propakandan ja hyväkskäytön uhreina näköjään. Luulin että “kamelikuski” on rasistinen haukkumasana, mutta tottahan tuo onkin.

juha II

Kameleilta kavallettu vettä?

monikulttuurisuus on rikkalapio

Demarien, Islamistien ja markkinavoimien pyhä kolminaisuus pystyy ihan mihin vaan.

Ilmari

Ideaa olisi voitu kehitellä. Olisi kerätty kamelinkusta pulloihin ja myyty janoisille mamuille

Muha Metti

Kansallisjuomaamme.

kanander

Kuvassa lienee prosessiin liittyvä kusihinkki.

Se jäi kamelikuskeilta kotoutuminen alkuvaiheeseen, kun tallin puuhamies pisti fyrkat parempiin suihin.

Camel Pizz vaalea lager med MERS

Juu vähänkuin simaa: rusinoilla ja ilman.

Ei ole totta!

Voisiko joku tehdä tästä elokuvan?
Suvakot voisivat siinä näytellä itseään 🤣

tulitikkutyttö

Taisi projektiryhmä keskittyä lähinnä kamelinvarpaisiin.

Timi

Haluan kotiin. Matkaa n. 12km Miten saan soitettua kamelin hakemaan ?
Olen suurinpiirtein keskisuomessa joten voisiko kameli tulla vähän nopsempaan ?

Last edited 3 vuotta sitten by Timi
Timi

allah auta…

Aappa

Jos vain olisi tajuttu tehdä yhteispohjoismaista yhteistyötä ja yhdistää kamelifarmi kaarnalaivatuotantoon, niin siinä olisi ollut integraatiotuskan helpottamisen elementit kohdillaan ja rahaa lipunut satamaan aivan itsekseen.

Antti Tifa

Kamelifarmin talouden vastuuhenkilöt vasemmalta. Hamid Gyllenhammar, Lenita von Bunsdorff, Tove Gylling, Göran Kamprad, Idi-Mobuto Rausing.
( nimetiedot saattavat olla erheellisiä ja poiketa virallisesti käytetyistä )

Vastuuhenkilöt.jpg
Johan

Löysin tuollaisen kokoonpanon:
Hallitus muodostui tilikaudella 2016-17 seuraavista varsinaisista jäsenistä: Géza Nagy (puheenjohtaja), Deq Hassan (rahastonhoitaja), Katharina Pejov (sihteeri), Suleiman Ali ja Eva Berggren. Varajäsenet: Ahmed Hassan, Doosh Farah ja Dahir Hassan.

http://www.angeredskamelcenter.se/om-angereds-kamelcenter/

http://www.angeredskamelcenter.se/

Johan

9. 2. 2017 Göteborgs-Posten

Bert Karlsson kamelipuistosta: “Tämän täytyy olla vitsi.”

– Tämä on helvetin typerää. Tätä tehdään vain kun on pakko tehdä jotain ulkomailla turistimatkalla, kun ei ole muuta tekemistä. Ratsastat kerran ja sen jälkeen et koskaan tule uudestaan. Tuomitsen tämän täysin. Ei tule koskaan toimimaan todellisuudessa.

https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/bert-om-kamelparken-m%C3%A5ste-vara-ett-sk%C3%A4mt-1.4150619

Näyttää kuitenkin toimivan Öölannissa kun somaleja ei ole päästetty tuhoamaan kassaa…

Ormöga Kamelranch & ÖlandsOasen
Kamelranchen startades 1991 och ÖlandsOasen 2010.
Kamelranchen innefattar hela Ormöga gård medan ÖlandsOasen är en park där vi tar emot besök under sommaren. I år firar vi 10-årsjubileum!
https://kamelranch.se/

Moonman

Homman pointti ei tainnut oikein mennä kaupungille ja työvoimatoimistolle jakeluun. Siis kaupungin ja virastojen olisi pitäny itse rakentaa tallit ja kuskata kamelit ruotsiin. Eiväthän he nyt vakavissaan voineet kuvitella että somalit itse tekisivät jotain? eiväthän?

Minä

Varmaan rasistiset taksikuskit ja kuljetusalan liikkeet ovat pelänneet kilpailua ja painostaneet nämä kameliasiantuntijat epätoivoisiin tekoihin. Kameliasiantuntijat ovat tässä uhreja.

big l

virkamiehet ja yhdistykset jotka ovat pitäneet huolta että rahahanat aukeaa ja rahaa virtaa, joutais makseleen noi ja odotelkoon sit itse somaleilta rahojaan takas…eli ei tuu näkeen mutta vastuuseenhan tollaset ääliöt joutaa. ei virkamiehenä tai maahantunkeutumis aktivistina toimiminen voi vapauttaa vastuusta. vastatkoon omilla varoillaan kun aivan täysin tahallistahan tuo on ollut. jos on niin ääliö ettei senvertaa ota selvää ettei ole mitään rakennuslupia eikä ylipäänsä muutakuin idea miten kupata rahaa niin rahahanoista vastuussa olevat virkamiehet vastatkoon omillaan. tukka pois ja linnaan koko porukka ja somaleille karkoitus

Paluulippua peliin

Suomalainen kun menee komennustyöhön vaikkapa Saudeihin, niin sinnehän heti perustetaan saimaannorppakeskus jotta suomalainen voi välillä käydä halaamassa norppaa ei sitten koti-ikävä ala ahdistaa.

T

Veronmaksaja kiittää. Taas.

Ryhäne

Okei. Rahat meni. Mutta selittäkää nyt tyhmälle että mitä kamelikeskus tekee Ruotsissa? Jos kamelikeskus on Somaliassa, niin mitä siellä keskuksella tehdään? Onko se niinkuin yhden lajin eläintarha vai onko eläimillä jotain hyötykäyttöä?

kuli

Tässä kiteytyy pähkinänkuoressa koko monikulttuurin järjettömyys.

Sam Colt

Mielestäni on hyvin rasistista vaatia kirjanpitoa ja Ruotsin lain noudattamista kuskeilta, jotka eivät sitä kotimaissaankaan tee. Oikea pesunkestävä kamelikuski ei osaa edes lukea, eikä tiedä mitä sana kirjanpito edes tarkoittaa.

Ali Kessu

Hah, hah, hah!