Ruotsin voimisteluliitto otti edistysaskeleen, kuka tahansa voi urheilla missä tahansa joukkueessa

Ruotsin voimisteluliitto katsoo tulevaisuuteen ja myöntää nyt luvan voimistelijoille kilpailla missä kilpailuluokassa haluavat, riippumatta mikä heidän juridinen sukupuoli on. Lupa koskee kaikkia voimistelijoita junioreista Ruotsin mestaruustasolle.

Voimisteluliiton yleispäällikkö Pelle Malmborg kertoo Dagens Nyheterille, että henkilöt, jotka tekevät tuollaisen elämänpituisen päätöksen [vaihtaa esim. sukupuolta] niin kohtaavat usein ennakkoluuloja.

– Me haluamme helpottaa heidän elämää ja tehdä edes jotain heidän hyväkseen.

Aiemmin Ruotsin SFSL (vr. SETA) suositteli, että lapset aina 18-vuotiaisiin asti saisivat itse valita ottavatko osaa urheiluun tyttöjen vai poikien joukkueessa. Voimisteluliitto otti toisin sanoen edistysaskeleen porrasta korkeammalle ja antaa nyt kenen tahansa kilpailla kummassa tahansa – naisten tai miesten joukueessa tai kilpailusarjassa.

Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä, että poika, joka kokee olevansa tyttö, voi kilpailla tyttöjen sarjassa. Aikuinen nainen, joka kokee olevansa mies, voi vetää voltteja permannolla miesten sarjassa Ruotsin mestaruuskisoissa.

Voimisteluliiton päätöksen taustalla on se, että he haluavat helpottaa transhenkilöiden elämää ja ennen kaikkea se, että monet transhenkilöt kokevat erilaisia ennakkoluuloja ja halveksuntaa.

 

Subscribe
Notify of
guest
45 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Muha Mokka Metti Soiro
Muha Mokka Metti Soiro
30.11.2020 21:07
Vastaa...  Admin Pt-media

Nyt me kyllä kilahdamme kaikille suomaliaan ja menemme harrastelemaan tyttölöisten joukkoon.

PerHelVitSaat
PerHelVitSaat
30.11.2020 21:46

Sori ku änkeen tähän väliin.

tuomarina YLE, ei mainintaa Latekoen huuteluista.

https://areena.yle.fi/1-50304831?seek=191

Kuka tässä on syyllinen ja mihin?
Miten se oikein meni?

Järjestämme tiistaista perjantaihin klo 14-16 joka päivän oman Erätauko-keskustelun, jonne toivomme laajaa osallistujajoukkoa ja kiinnostavaa ajatustenvaihtoa.
Ti 1.12. Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä: unohtuuko empatia?

https://keskustelu.suomi24.fi/t/16673508/suomi24-jarjestaa-nelja-eratauko-keskustelua-1—-4-12—-tule-mukaan!
Vihjatkaa tvi tterkansalle

E Heikkinen
E Heikkinen
1.12.2020 17:27

kilahdin jo aikapäiviä sitten! Nyt olen sanaton tämän syvätyperyyden ainavain syvemmälle menevän jatkumon edessä jolle ei näytä pohjaa tulevan vastaan …… kilahtamiset ei auta, ihmiset ovat valinneet täydellisen hulluuden saavuttamisen jota ei koskaan ennen ole vielä nähty jossa kuvitellaan ihan mitä tahansa . Jossa kaikki ongelmat ratkeaa kun kuvitellaan aina tarpeen vaatiessa ihan mitä tahansa. Viis mistään konkreettisesta todellisuudesata minkäänlaisesta tieteestä puhumattakaan.

Olen uskova kristitty , ollut uskossa kymmeniä vuosia. Minä olen saanut tuta sen miten minua on valistettu ”tieteellisen maailmankuvan” edustajien taholta miten typerää on uskoa Jumalaan .
Minulla on siihen kyllä kuitenkin ihan järkevät perusteet jotka nojaa ihan konkreettisiin todisteihin siitä, että Luoja Jumalaan uskominen ei ole mitään tosiasioiden kieltämistä , päinvastoin. Tieteellinen tutkimustyö , joka luomakuntaa tutkii eri tieteenaloilla eri asioita, ne puhuu vakuuttavasti sen puolesta, että olemassaolomme ja maailmankaikkeus ei ole minkään sattumien summa, vaan se takana on valtavan suuri Äly ja suunnitelma.
Evoluutio-oppi on uskomustiede joka yrittää tehdä tyhjäksi tämän tosiasian onnistumatta siinä , joka on ilmeinen kelle tahansa joka vaivautuu hieman syvällisemmin ajattelemaan asioita .
Ja myös Raamatun ilmoitus syntiinlankeemuksen kirouksesta on myös ilmeinen ihmiskunnassa , Sekä myös on ilmoitettu Jeesuksen Kristuksen sovitustyö syntiemme tähden ristillä , joka on myös historiallinen tosiasia. Joka myös konkretisoituu jokaisen ihmisen kohdalla joka Jeesukseen turvaa . Sen olen itsekin saanut kokea ja tiedän että se totta , ja että on myös aivan toinen paikka, taivas , jonne jokainen Jeesukseen uskova on matkalla.

Näin lyhykäisesti kristityn uskosta ja toivosta, jota kokemukseni mukaan ja muutenkin tiedän, että maailoma on sitä kautta aikain parjannut, ja meitä kristittyjä uskovia on milloin milläkin nimellä halvennettu ja haukuttu idiooteiksi vain siksi etttä uskomme Raamatun ilmoituksen .
Meidän joukkomme kuitenkin koostuu ihan tavallisista ihmisistä laidasta laitaan oppineista vähemmän oppineisiiin ja kaikkea siltä väliltä. Kyse ei siis ole siitä, että uskova kristtitty ei tarvitse järkeä tai että järki olisi kristillisen uskon vastakohta.

Minusta on hiukan ironista lukea ja kuulla näistä otsikonkin mukaisista nykypäivän ilmöistä, niiden samojen ”tieteelliseen maailmankuvaansa” korostavien ja kristinuskoa hölynpölynä pitävien laajasti hyväksyttävinä ja jopa kannatettavina asioina.
Noh , olen huomannut sen vanhan viisauden pitävän paikkansa että ihminen joka ei halua uskoa Jumalaan uskoo lopulta ihan mitä tahansa!
Nimittäin jos ihminen ei hyväksy mitään korkeampaa normistoa kuin se mitä ihminen kuvitellessaan olevansa itse korkein auktoriteetti ja voivansa itse ihmislähtöisesti määritellä sen mikä on oikeaa ja väärää johtaa myös siihen että määrittelee lopulta kauiken, myos senmikä on totta ja mikä valhetta. Ja juuri siitä näissä ilmiöissä on kysymys!
On sanomattakin selvää, mihin tämä hulluus lopulta johtaa!

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
1.12.2020 17:51
Vastaa...  E Heikkinen

Vieläkö laatta pysyy seinässä, vai onko laastikampa jo vaihtunut työeläkekorttiin?

Minä
Minä
1.12.2020 04:56
Vastaa...  Admin Pt-media

Ennen selitettiin, että nainenkin voi olla insinööri. Sitä en koskaan kyseenalaistanut, miksipä ei voisi olla. En oikeastaan edes ymmärtänyt miksi niin selvää asiaa piti edes yrittää opettaa.

Nykyään selitetään, että nainenkin voi olla mies. Tätä en pelkästään kyseenalaista, vaan olen hyvin huvittunut moisesta hupsuttelusta, mutta joillekin se näkyy olevan jotain todellista. Heidän mielestään minä olen tietysti melkoisen nuija. Poliittisesti korrektin ”totuuden” puitteissa tarkoitettanee nuijalla henkisesti tervettä.

Minä
Minä
1.12.2020 05:03
Vastaa...  Admin Pt-media

Loinpa aikoinaan aiheen piiriin sopivan vitsinkin:

Koulupoika halusi päästä tyttöjen suihkuun, joten hän ilmoitti olevansa tyttö. Niinpä hän pääsi tyttöjen kanssa voimistelutunnille ja lopulta innostunein mielen kaipaamaansa suihkuun.

Suihkussa alkoi kovasti eräs elin törröttää, jota tytöt ihmettelivät, että kuinkas noin. Poika hieman häkeltyi, mutta keksi sitten vastata, että ”olen lesbotyttö”.

h44
h44
30.11.2020 20:06

Vielä kun saisi ikärajavapaat tenavatähtikisat niin kaikki varttuneemmatkin karaoketähdet saisivat loistaa! Eikun sehän on tehty jo…

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
30.11.2020 20:37
Vastaa...  h44

Meinasin kirjoittaa just ihan samaa. Ennustan, että pian jokainen voi määritellä oman ikänsä. Jos nykyisin ihminen on mies pelkästään sillä perusteella, että hän tuntee olevansa mies, miksi ei samalla logiikalla ihminen voisi olla 14-vuotiaas jos hän tuntee olevansa sen ikäinen? Argumentiksi tämän puolesta voisi vielä sanoa etteivät kaikki kasva koskaan aikuisiksi.

Aiheeseen liittyen vähän aikaa sitten jossain yliopistolla joku proffa väitti ettei 2+2 olekkaan välttämättä olekkaan neljä, sillä jos kettu ja kana laitetaan yhteen kettu syö kanan jne. Uskon ettemme vielä ole kaikki hulluksia vielä läheskään nähneet..

Last edited 4 months ago by Sakari Rajamäki
Puolueeton
Puolueeton
30.11.2020 21:34
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Biologiset miehet tulevat voittamaan kakki kisat, jossa tarvitaan voimaa ja tekniikkaa. Feministeille kova paikka.

Ilmari
Ilmari
1.12.2020 10:04
Vastaa...  Puolueeton

Tämä merkitsee pahimmillaan naisurheilun tuhoutumista.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
1.12.2020 04:40
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Atomisodan jälkeen ei ole numeroita, eli matematiikkaa ei ole tässä ajassa olemassakaan, on vain taikaseinä. Mulle kanssa professuuri.

Jesse
Jesse
1.12.2020 15:26
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Tunnen olevani 65 vuotias joten Kela voisi laittaa eläkepapereita tulemaan……

Ujujuj
Ujujuj
30.11.2020 20:09

Kuka tahansa, mistä tahansa, vaikka isis-alueilta, saa osallistua mihin tahansa ja minkäikäisten tahansa sarjaan.

Voimistelija 45v
Voimistelija 45v
30.11.2020 21:21
Vastaa...  Ujujuj

Siellä alkaa miesoletettu asiakkaita riittämään naisten jumppapuku osastolla. Huulipunaa ja vähän poskiväriä sekä punainen jumpperi. Ja ballerinatossut. Yhdessä sitten 8 – 15 v tyttöjen kanssa kivoja jumppaliikkeitä harjoittelemaan. Ja jippii! On vielä yhteiset vessatkin!

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
1.12.2020 04:42
Vastaa...  Voimistelija 45v

Ja yhteissuihku on pakollinen. Luulisi ainakin pakolaisia kiinnostavan suuresti.

juha II
juha II
30.11.2020 20:32

Koska kaiketi vielä tällä kellonlyömällä kaikilla on kuitenkin perse! Niin se olkoot syväluotaava kommenttini kyseiseen kummastuksen aihioon.

On se Herran Siunausta, ette äiti -vainaa enää elä!

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
30.11.2020 20:37

Juu, en kilahda, vaan…No, jääköön sanomatta, ettei kommenttini mene suoraan roskakoriin!

Qroquius Kad
Qroquius Kad
30.11.2020 20:38

Jaahah. Mutta kuinkahan kauan Ruotsin nais- ja tyttöurheilijat jaksavat katsoa sitä, että miehet saavat tulla heidän kilpailuihinsa voittamaan joka sarjan ylivoimaisesti?

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
30.11.2020 22:31
Vastaa...  Admin Pt-media

Empä usko että on, sillä kyllä voimistelukin vaatii voimaa.

mummeli
mummeli
30.11.2020 23:10
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Voimistelu vaatii nimen omaan lihasvoimaa suhteessa lihasmassaan, joka miehillä on n. 20% enemmän vrt. naisiin aivan biologisista ja kehityshistoriallisista syistä.

Esimerkkinä vaikka juuri venäjän superteinit naisten taitoluistelussa. Heitä hurrataan ympäri maailmaa kun ovat onnistuneet arvokisoissa tekmään neloishyppyjä ensimmäisinä maailmassa, naisina. Temppuja joita miehet ovat latoneet jo aivan vakiintuneesti pitkän aikaa, ja vieläpä ollessaan paljon vanhempia, jopa kolmikymppisiä.

Tosiasia vain on että fysiikat eroaa ja tällä saavutetaan ainoastaan katkeruutta naisten huippu-urheilussa.. siis sitä samaa jota möhkälemäiset kanssasisarensa kovevat kokevansa ilman mahdollisuutta muka vaikuttaa itse asiaan. Jännää tässä onkin seurata minne nämä entiset huippu naisurheilijat lopulta kohdistavat sitten katkeran vihansa… joko miehiin(toksiseen maskuliiniseen biologiaan) vaiko feminismiin joka petti heidät.

Esa
Esa
2.12.2020 21:51
Vastaa...  mummeli

Itseasiassa mies on kovimmassa iskussa kolmekymppisenä. Sen jälkeen lähtee lerpahtamaan.

mummeli
mummeli
30.11.2020 22:48
Vastaa...  Admin Pt-media

No ei, kuinka niin? Voi olla lajeja toki jotka ei niin miehiä kiinnosta mutta jos aletaan puhua Ruotsin mestaruudesta ja sen mukanaan tuomasta sponsori- sekä palkintorahoista niin asetelma muuttuu, sanoisinko toksisen maskuliiniseksi, melko nopeasti.

Mutta mutta, tässähän on kokoajan ollut kyse feministien naisvihasta. Siis siitä kuinka on väärin että kovassa fyysisessä kunnossa olevat naiset, ja vieläpä jos ovat sieviä/kauniita, yleisesti mielletään sukupuolen kruununjalokiviksi kansassaan. Vrt taitoluistelijat, voimistelijat ja vaikkapa ihan missitkin. Ei ne muodot nykykauneus-standardeilla ihan itsestään tule kuin ehkä kourallisella koko porukasta. Tuo ihanne tulee siis murtaa jotta sidukka-suklaa-sipsilinjalla kotonaan mölisevät sinipäiset mörkö-örriäiset voisivat nostaa naiseuden merkittävimmäksi ja ainoaksi määrittelijäksi sen joka kaikilla oikeilla naisilla on; vagina.

Silkkaa kateutta siis ja siksipä kummastelenkin että kauniitkin naiset lähtevät ko. ideologian kelkkaan sillä heillä ei ole kuin hävittävää… ehkä säälistä rumempiaan kohtaan kuvitellen muuttavansa miesten kauneuskäsityksiä samalla saaden itse feministisien piirien arvostusta, vaikka 100% tapauksista päätyy matupatjoiksi tykinkuulakorvareikineen sinisellä siilitukalla, aborginaalien tatuointien peittäessä viimeisetkin merkit naiseudesta.

Rigor.Mortis
Rigor.Mortis
1.12.2020 08:04
Vastaa...  Qroquius Kad

Niin. Jos jonkun mielestä edellä sanottu on täysin perusteetonta paskapuhetta, niin kannattaa katsoa seuraava video: https://www.youtube.com/watch?v=Jvz3F4HP170

Jos naisten voimistelun olympiakultamitalisti sanoo, että ”..Nastia and I sit down to watch men try women’s gymnastics! We couldn’t believe it. They were so good, probably better than us when we were competing..”, niin kai se on uskottava.

Moonman
Moonman
30.11.2020 20:51

Onko näitä sukupuoli-mielisairaita muka niin paljon että, kaikki yhteiskunnan instanssit täytyy räätälöidä heille sopiviksi? ei varmasti ole, mutta viher-kommunisteille ja setalle on tärkeää tuhota kaikki yhteiskunnan normit, että kaikki olisivat atomisoitunutta massaa, missä kenelläkään ei ole mitään yhteistä kenenkään kanssa. Tietenkään se ei koske muslimeja jotka saavat murhailla omista normeistaan poikkeavat jäsenet. Miten ihmeessä ruotsin kouluissa joku nuori voisi leikkiä jotain ”muunsukupuolista” jos nuorukaiset tekevät normaalienkin ihmisten elämästä helvettiä?

rellinen
rellinen
30.11.2020 21:46
Vastaa...  Moonman

Kommariterroriahan se vain on. Ei siihen muuta syytä tarvita. Nauravat sitä käppyrämmässä mitä hullumman ideansa saavat massoille syötettyä.
Hameet ja meikit pottunokka miehille ja musulmaanit teurastajiksi. Siinäpä koko kuva suvaitsevaistosta, liberaaleista, turviksien lämmääjistä ja läntisen maailman silmäätekevistä.

Jalmari
Jalmari
30.11.2020 22:10
Vastaa...  Moonman

Luulisin että mielikuvista huolimatta ruotsalaiset miehet eivät ryntää naisten sarjoihin suurissa määrin.

Jorma Melkonen
Jorma Melkonen
30.11.2020 20:55

Hummmm… elopainoa on sellainen 150 kiloa… taidan mennä tuohon painin alle 48 kiloisten sarjaan kun voitto tulee ihan vaan päälleen lösähtämällä.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
30.11.2020 21:25
Vastaa...  Jorma Melkonen

Vaikka panopuntari näyttää 150, mutta jos tunnet olevasti 48 kiloinen, niin silloin perkelet olet 48 kiloinen! ja voi mennä höyhen sarjaan.

Kukavaan
Kukavaan
30.11.2020 22:48
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Olisikohan niin, että ikärajat ja painovaatimukset pysyvät ennallaan. Ainoa asia, jota voimisteluliitto ei enää noteeraa on biologinen sukupuoli ja se sensijaan ottaa todesta kilpailijan itselleen väittämän sukupuolen.

Eli parroittuneet raavat lihaksikkaat miehet eivät pääse vielä kilpailemaan pikkutyttöjen kisoihin. Mutta nyt ovat aikuisten naisten sarjoihin ovet apposen avoinna karskeimmillekin uroksille ja ilman muuta yhteisiin suihkutiloihin.

mummeli
mummeli
30.11.2020 23:22
Vastaa...  Kukavaan

Tä? tännehän on lappanut 5-kymppisiä lapsosia solkenaan jo hyvän aikaa. Painon identifioiminen sosiaalisena konstruktiona on enää vain pikkuinen loppurutistus.

Tirsk Tirsk
Tirsk Tirsk
30.11.2020 20:58

Hehheeee semmoset röhisnaurut että tais tulla vähän pissaaki ! Nää on ihan timanttia nää huumoripläjäytykset.

T
T
30.11.2020 21:12

Halleluja !! Praise the lord!

Islam on syöpä
Islam on syöpä
30.11.2020 21:37

No voimistelu ei vielä ole niin paha. Kunhan keksivät tämän jääkiekon tai nyrkkeilyn kohdalla. Enemmän mietityttää miten pitkään tytöt ja naiset jaksavat katsoa miesten himokkaita katseita ollessaan samassa pukkarissa ja suihkussa.

Last edited 4 months ago by Islam on syöpä
Kukavaan
Kukavaan
30.11.2020 22:38
Vastaa...  Islam on syöpä

Onneksi tuo koskee vain voimistelua. Ilmeisesti ainoa asia, jolle ollaan sokeita on sukupuoli. Ikärajat vielä tunnistetaan ehkä. Pikkutyttöjen sarjaan eivät vielä voine mennä raavaat miehet nappaamaan mestaruuksia.

”Detta innebär att inte någon person på grund av någon diskrimineringsgrund ska nekas möjlighet att delta i aktiviteter, oavsett könstillhörighet, -identitet eller -uttryck.”
https://www.gymnastik.se/Nyheter/Nyheter/2020/svenskgymnastikarbetarforokadinkludering2/

mummeli
mummeli
30.11.2020 23:25
Vastaa...  Kukavaan
Ers Böghet
Ers Böghet
30.11.2020 23:02

Tämä on vaarallista kehitystä, kohta varmaan padot ja helvetin portit aukeavat kun päästävät heteroseksuaaleja 100% miehiä ja naisia laulamaan EUROVIISUIHIN!!!!!!! LUOJA MEITÄ KAIKKIA VARJELKOON!!!!

Tussutivoli
Tussutivoli
30.11.2020 23:08

Ruotsalaisessa synnytyssairaalassa kuultua: ”Kumpi tuli??” – KYLLÄ!!! ..Onkohan ruotsin pubeissa jo kaikille sama vessa, jossa on joku polvenkorkuinen kyykkypisuaari..?

Eikka
Eikka
30.11.2020 23:45

Nottatuata, miä oon nuane, aenakkii ommaast miäleest.

Raskaan, Check! Rumpu ny aenakkii uo iha turvoksiis kun tuli syätyä vähä runsaamp ilta murkin.
Daesari, Check! Elintaso tuama ettuus.
Honttaloora, Check! No vähän on sisukset venynä ja ulos valuna, ihan sualen pätkäksi asti, mutta hyvin heiluu. Huulekkii toikkuu kaksin pualin ja oikeen paksu ja pullia.

Elikkästäs siis missäe ol see riis’taotisstee saraja, joos voin heettää muate?

Aappa
Aappa
30.11.2020 23:56

Kuulostaa jossain määrin epäreilulta. Ehdotan, että esim. transuille pitää joko antaa lisäpisteitä tai ottaa niitä pois, lajista riippuen.

IsoMyy
IsoMyy
1.12.2020 02:18

Kyllä näkee, että Ruotsi on humanitäärinen supervalta. Oikein rinnasta ottaa. Meillä Suomessa on vielä pitkä matka kuljettavana, että päästäisiin edes alkeelliselle tasolle ihmisoikeuksissa. Eläköön edistys!

Munat ja nakki
Munat ja nakki
1.12.2020 08:36

Jännityksellä seuraamme pomppaavatko munat ja kikkeli esille jumppapuvusta taaksepäinvoltteja tehdessä.

Isä Pilvinen
Isä Pilvinen
1.12.2020 10:19

Valitan että kielitaitoni ruotsin suhteen ei riitä mutta vieläkö siellä on kaupoissa naudanlihaa, häränpihvejä tai vaikka kananmunia, nehän ovat aika sukupuoliroolittuneita elintarvikkeita? En ota kantaa miten Kallen mätitahna syntyy.

Kukavaan
Kukavaan
1.12.2020 23:06
Vastaa...  Isä Pilvinen

Kallen kaviaaria voi odottaa suvakkien vaatimukset poistaa tuubista vaaleatukkaisen pojan kuva. Suvakit ovat hysteerisiä ja keksivät aina uutta kiellettävää loputtomiin.

Elovenatyttöähän jo häivytetään tuotepakkauksesta. Enää ei ole kansallispuvussa. Ehkä 2030 tilalla on joku somali.