”Uutinen”, ja miten se vinksautetaan täysin nurinkuriseksi

Ylen Pohjois-Suomen uutiset vinksautti tänään Junes Lokkaa ja Oulun kaupunginvaltuuston taannoista kokousta koskevan episodin niin päälaelleen, että nyt voidaan kyllä jo hyvällä syyllä kyseenalaistaa koko Pohjois-Suomen Ylen toimituksen pätevyys.

Junes Lokan twiitissä uutinen:

 

Uutinen antaa ymmärtää, että Junes Lokka olisi ollut se, joka häiriköi, kiroili ja uhkaili toisia valtuutettuja kokouksessa.

Kun katsoo videon, joka on otettu pidemmältä aikajanalta kuin Ylen lyhyt klippi, jossa Lokka sanoo ”No vittu”, niin huomaa, että homma etenee siten, että Latekoe mölisi jotakin käsittämätöntä ennen Lokan puheenvuoroa. Kun Lokka jatkaa puhettaan kuntaverosta, niin vihreiden Haapanen keskeyttää rasismi-jargonilla ja Latekoe aloittaa kiroilun. Juttu ajastettu kuntaverokohtaan, mutta kannattaa katsoa alusta asti:

 

Lokka: Kun Mirja Vehkaperäkö se oli, joka sanoi, että hänen tietojensa mukaan Vantaan kuntaveroprosentti on 19, niin Vantaalla se joo on 19, niin oisko se Espoo, joka sitten nosti 21 % maahanmuuttajien takia, mutta tämä on just se voimavara Oululle, että me pidettäs meidän oma kuntaveroprosentti erittäin matalana, verrattuna niihin kuusikkokaupunkeihin, jotta ne ihmiset, jotka on kyllästyneitä pääkaupunkiseudulla tai Turussa monikulttuurisuuteen, niin ne tulis tänne. Koska kuten tässäkin on sanottu monesti, niin kuntavero on…

Satu Haapanen, vihreät: Puheenjohtaja, taas jatkuu rasistinen puhe…

Lokka: No vittu taasko sä alat sössöttään…

Puheenjohtaja: Nyt on Lokan puheenvuoro…

Latekoe: (epämääräistä mölinää)

Puheenjohtaja: Ei ruveta käymään kahdenkeskistä väittelylä, Lokka olkaa hyvä.

Latekoe: Se pitää lopettaa. Perkele, vittu (mölinää)

Puheenjohtaja: Tuli seis, nyt on sellainen tilanne, että valtuutettu Lokalla on puheenvuoro ja muut pitää mikkinsä kiinni. Lokka olkaa hyvä.

Lokka: Niinku mä sanoin siellä valtuuston puheenjohtajaryhmässä, niin joka ikinen kerta minun puheenvuorot keskeytetään kun nämä ihmiset, en tiedä onko ne edes ihmisiä, mutta nää koko ajan keskeyttää mun puheenvuorot.

Jne.

Lopulta Lokka sai jatkaa puhettaan kuntaveroprosentista minuutin verran rauhassa loppuun.

 

Mitä siis tapahtui?

Yleisradio leikkasi uutiseensa klipin, jossa Lokka sanoo, kun hänen puheensa taas kerran keskeytetään, että ”No vittu taasko sä alat…”

Yleisradio jättää täysin kokonaan kertomatta sen, että ennen kuin Lokka edes pääsee kunnolla puhumaan kuntaveroprosentista, niin Latekoe mölyää jotain käsittämätöntä ja kiroilee.

Sen jälkeen kun Satu Haapanen on saanut keskeytettyä Lokan, niin Latekoe jatkaa uudelleen käsittämätöntä mölinää huutaen perkelettä ja vittua, ja että Lokka pitää lopettaa.

Yleisradio kuitenkin antaa ymmärtää, että Lokka oli se, joka häiriköi, keskeytti toisten puheita ja uhkaili. Latekoe sanoo filmillä aivan selvästi, että vittu, saatana ja sika.

 

Näin yksinkertaisilla keinoilla voidaan pieni merkityksetön uutistapahtuma vinksauttaa päälaelleen. Nyt kaikilla Pohjois-Pohjanmaan mummoilla on sellainen käsitys, että Junes Lokka häiriköi valtuuston istuntoa. Yleisradion on ihan turhaa enää laittaa joku oikaisu. Ne, jotka eivät tiedä tapahtuman taustoja, ovat nyt siinä käsityksessä, että Junes Lokka kiroilee ja uhkailee muita valtuutettuja ja keskeyttelee toisten puheita.

 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.