Nainen piti poikaansa lukkojen takana 30 vuotta

Ruotsissa on paljastunut taas heti niin merkillinen rikos, että ei paremmasta väliä. Vanhempi nainen oli pitänyt nyt noin 40-vuotiasta poikaansa 30 vuotta lukittuna huoneistossaan.

Vanhempi nainen on pidätetty epäiltynä laittomasta vapaudenriistosta, törkeästä ruumiinvamman tuottamisesta ja törkeästä sairauden tuottamisesta.

Tapahtumat alkoivat ratketa kun naisen sukulaiset menivät naisen asuntoon naisen jouduttua sairaalaan. Törkyisestä asunnosta löytyi lattialta viltin päällä maannut pahasti aliravittu mies, jolla oli monenlaisia vammoja; haavaumia ja kuolioita. Miehellä ei ollut yhtään hammasta ja hänen puheentuottokyky oli hyvin vajavaista.

Tietojen mukaan äidillä on ollut pahoja ongelmia sen jälkeen kun vuosikymmeniä sitten hänen nuori lapsensa oli kuollut. Nainen oli hankkiutunut uudelleen raskaaksi ja pojan nimeksi tuli sama kuin kuolleella lapsella oli ollut.

Jotkut sukulaiset ovat kertoneet esim. SVT:n uutisille, että äiti yritti uudella lapsella ja samalla nimellä saada kuolleen lapsen ikään kuin henkiin.

Pojan lapsuus oli ollut melko normaali jonnekin 7 vuoden nurkille, jolloin äiti oli ottanut lapsen pois koulusta. Sen jälkeen lapsi oli ikään kuin kadonnut tai lakannut olemasta. Nainen oli pitänyt poikaansa lukittuna huoneistossa kolme vuosikymmentä. Mies on nyt noin 40-vuotias.

Sukulaiset olivat yrittäneet kertoa asiasta sosiaalitoimelle, mutta siellä ei oltu reagoitu asiaan. Sukulaisten osuus on hieman epäselvä, sillä toisaalta he tiesivät asiasta, mutta toisaalta eivät sen enempää puuttuneet asiaan.

Lehtien mukaan monet samassa kerrostalossa asuneet henkilöt eivät tienneet yhtään mitään pojasta.

Pojan äiti on ruotsalainen ja isä unkarilainen, joka istui 90-luvulla tuomioita ryöstöistä. Hän kuoli joskus 90-luvun alussa. Tapahtumapaikka on Tukhlman eteläpuolella Haningen kunta.