Suomi Herää -tapahtuman kulkueosuus peruuntuu, puheet pidetään verkossa

Suomi Herää -tapahtuman kulkueosuutta ei järjestetä tänä vuonna. Kulkueen sijaan halukkaat pääsevät kuuntelemaan itsenäisyyspäivän puheet verkossa.

Tapahtuma oli alun perin tarkoitus järjestää Helsingissä ja myöhemmin Tampereella kulkueena, mutta yleisten kokousten järjestäminen on kielletty koronarajoitusten takia.

Aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Pirkanmaan alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Itsenäisyyspäivää ei kuitenkaan ole peruttu ja kannustamme suomalaisia viettämään sitä ja seuraamaan puhetilaisuutta.

Itsenäiset kansallismieliset voivat järjestää omaa julkista ohjelmaansa Suomi Herää -tilaisuuden ohella.

Lue lisää: https://www.suomiheraa.com/


 

Kommentti: Arvostan Suomi Herää-tapahtuman järjestäjiä, koska he ottavat tosissaan koronaviruksen aiheuttaman erikoistilanteen ja näin omalta osaltaan kantavat yhteiskunnallisesti vastuunsa jättämällä kokoontumiset väliin.

Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa ovat olleet pitkiäkin aikoja eristyksissä vapaaehtoisesti ja sillä tavalla pyrkineet omalta osalta estämään viruksen leviämistä. Tässä tilanteessa olisikin todella idioottimaista pitää väkikokouksia, joilla näytettäisiin ihmisille, että jotkut eivät välitä toisista ihmisistä.

Vihapuhe ja Monokulttuuri tulevat pitämään ohjelmaa pitkin itsenäisyyspäivää ja Pt-mediassa ilmoitellaan kaikista hyvistä lähetyksistä päivän mittaan. Joten vaikka tänä vuonna ei ole marsseja ja linnanjuhlia, niin aina voi marssia virtuaalisesti.

Tiedottelen hyvistä livekanavista kunhan niistä tulee tietoa.