Oliko Turkissa rahakassin kanssa liikkeellä ollut ”suomalainen” vapauttamassa isis-vankeja?

Väitetyt rahat.
Suomalaiset ja vähän ulkomaalaisetkin mediat ovat kirjoitelleet viime päivinä ihastuneesti eräästä Turkissa sattuneesta tapahtumasta, jossa ”suomalainen” mies unohti taksin takapenkille 300 000 euroa. Rehellinen taksikuski kuitenkin palautti rahat omistajalleen.

Tarina on lyhykäisyydessään siis se, että Suomen kansalaiseksi väitetty herra nimeltään Hassan Sakarie Abdullah oli matkalla Turkissa. Turkkilainen taksikuski otti Hassanin kyytiin lentokentältä Istanbulista ja vei tämän hotelliin Istanbulin Aksarayn kaupunginosaan.

Kyytiläiselle kävi kuitenkin huono tsäkä, sillä Hassan unohti taksiin rahalaukun, jossa oli 300 000 euroa. Rehellinen taksikuski omatoimisesti selvitti kyytiläisen nimen ja majapaikan ja palautti 300 000 euroa sisältävän rahalaukun Hassanille.

Kuulostaako uskottavalta? Että joku turkkilainen taksikuski löytää 300 000 euroa taksinsa takapenkiltä? Ja että taksikuski omatoimisesti selvittää rahan omistajan ja palauttaa rahat? Ja että matkustaja oli suomen kansalainen Hassan Sakarie Abdullah?

Väitetty suomalaismies.

 

Mietitäänpä. Leikitään, että juttu on totta ja rahamäärä oli tosiaan taksin penkillä. Miten joku voi muka unohtaa taksiin 300 000 euroa? Ei mitenkään. Riippumatta oliko raha huume- tai terroristirahaa, niin kukaan tuollaisia summia kuljettava henkilö ei yksinkertaisesti unohda tuollaisia summia taksin takapenkille.

Siis tulee taksiin 300 000 euroa laukussa, istuu taksiin, ajaa hotellille, maksaa taksin ja unohtaa 300 000 euron laukun siihen vierelleen taksin takapenkille. Jokainen ihminen ymmärtää, että tällainen ei ole mahdollista.

Seuraavaksi voidaan kysyä, että miten ylipäätään on mahdollista, että rahakassi on päässyt Turkin lentokenttätarkastuksen läpi? Laukku ei ole mennyt käsimatkatavarana. Kaikki laukut läpivalaistaan. Turkkilainen rajavartija olisi satavarmasti huomannut röntgenkoneen äärellä jotain epäilyttävää. Riippumatta mistä mies on tullut Turkkiin, niin jokaisessa lähtömaassa, ainakin lännen suuntaan, raha olisi niin ikään kosahtanut jo lähtötarkastuksessa. Käytännössä ei ole mahdollista saada tuollaista rahakassia lentokentän turvatarkistusten läpi paljastumatta.

Seuraavaksi tulee taas uusi erikoinen asia. Nimittäin rahalaukussa ja rahapaketeissa, joiden väitetään olevan aitoja kuvia, niin niissä on suomalaisen turvallisuusfirman Avarnin logo.

Tekisikö suomalainen firma niin, että pakkaa omilla logoillaan 300 000 euroa pusseihin ja antaa ne vietäväksi Turkin lennolle. Jos raha on jollain tavalla yhteydessä Avariniin, niin silloin Suomessa on todella iso ongelma.

Videolta kaapattu kuva, jossa Avarnin logo ympäröity.

 

Toisaalta eräiden lähteiden mukaan taksia ei olisikaan otettu lentokentältä vaan Nisbisiksen kaupungista ja ajettu sieltä Istanbuliin. Se mikä tässä on merkittävää, niin Nisbis on rajakaupunki Syyrian vastaisella rajalla. Se on lähin Turkin puolella sijaitseva kaupunki al-Holin isisleirille. Nisbisiksestä al-Holille on matkaa vain reilu 70 km linnuntietä.

 

Vaikea sanoa missä kohtaan ja kuka tässä tapauksessa sepittää tarinaa. Joka tapauksessa Hassan Sakarie Abdullah-nimistä henkilöä ei löydy Suomen maamme-rekisteristä. Hassania ei ole oikeasti siis olemassa. Lisäksi Hassanin on annettu ymmärtää olevan turkkilaistaustainen, mutta tosiasiassa mieshän on afrikaano. Alla linkissä Hassan on videokuvassa ja kyseessä on ilmiselvä afrikaano.

https://www.hurriyet.com.tr/video/taksicisi-aracinda-unutulan-300-bin-euroyu-sahibine-teslim-etti-41669748?fbclid=IwAR0p4d63rij7AERMqcv8DYIZnLrO7-V-pBnlGdfOEPYJINLoysCLXc0hQf4

 

Jutussa ei ole paljon vaihtoehtoja. Huumeraha ei ole uskottava. Huumekauppaa ei tehdä siten, että tuollaisten rahojen kanssa kuljeksitaan ryöstettävänä pitkin maailmaa. Toisaalta raha ei myöskään ole turkkilaisilta käyttäjiltä saamaa rahaa.

Entäpä terrorismikytkökset? Jos väite, että kyyti aloitettiin Nisbiksen kaupungista, niin silloin tapahtumalla voisi olla joku kytkös al-Holin isisleirille. Onko Hassan diplomaatti, tai joku muu sovittelija, joka oli rahakassin kanssa menossa al-Holille hakemaan isis-sannoja ja isis-ruotsalaisia kotiin? Jostain syystä operaatio ei onnistunut ja Hassan ajoi taksilla Istanbuliin odottamaan uusia käskyjä tai uutta tilaisuutta.

Raha oli siis rahaa, joilla isis-sannoja ostettaisiin vapaaksi.

Jos jälkimmäinen vaihtoehto olisi lähelläkään totuutta, niin… silloin meillä on sisäinen ongelma.

Toisaalta juttu voi olla sepitetty turkkilaisten medioiden toimesta ja sillä on yritetty hämätä jotain turkkilaista tai muuta lähi-itäläistä toimijaa. Juttu sitten vahingossa levisi länteen.

 

40 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
juha II
juha II
5.12.2020 19:25

Pese Pekan agentti joulu ostoksilla Turkissa. Toivoa sopii, että kaikkein eniten päitä katkonutb ISIS-terroristi saadaan ”jouluksi kotiin”!

Antti Tifa
Antti Tifa
5.12.2020 17:07

Mysteeri selviää aina kun seurataan rahan liikkeitä. Kun rahaniput on kytköksissä suomalaiseen turvallisuusyritykseen, on raha lähtöisin Suomesta joko kokonaan tai osin. Miten rahat ovat joutuneet Hassanin haltuun ja missä ? Kuka on ollut rahoihin kytköksissä Suomessa ? Kiinnostaakohan Suojelupoliisia ?
Tuskin, se vätyslauma nauttii verovaroista palkkaa eikä tulosvastuuta ole.
Raporttia ja selittelyjä tulee toisinaan kuin olisi jotain kentällä muka tehtykin.

Supon ryssät
Supon ryssät
5.12.2020 21:29
Vastaa...  Antti Tifa

Ei kiinnosta. Keskitymme marxilais-kgb:läisen agendan loppuun vientiin ja tukemiseen.

Woah
Woah
5.12.2020 16:27

Mitähän ohisalo sanoo tähän. Onko tämä noramaalia että kamelikuskit kulkevat tuollaisen rahamäärän kanssa.Olisko nämä matkalla turkin mafialle. Kauppa käy ja isot setelit kelpaavat. Suomalainen hmmm…

Hassan-Sakari ja Ahmed-Sakari
Hassan-Sakari ja Ahmed-Sakari
5.12.2020 14:42

Alko-holin leirillä akat läpsyttelevät edestakaisin niin että huppu tutisee ja helmat heiluu. Yksi akkahan onnistui läpsyttämään ihan Ruotsin Arlandaan asti lastansa kidnappaamaan (Ruotsissa asuva isä huoltaja) mutta jäi kiinni ja istuu nyt pidätettynä.

Ehkä Hassan-Sakarin rahat (Turkin maailmankuuluissa väärennyspajoissa painetut) piti tuoda Suomen kehareiden elintason ja diskoilun kohentamiseen? Tai vaikkapa aseiden ostoon?

Ilmari
Ilmari
5.12.2020 10:52

Sen verran olen katsonut noita eri maiden tullisarjoja, että rahan salakuljettaminen tuolla tavalla on kyllä mahdollista. Rahakoira voi haistaa rahan. Läpivalaisu paljastaa sen, onko orgaanista ainetta mukana, kuten ruokaa tai huumeita.

Huumeraha kuljetetaan käteisenä. Kukaan rehellinen ihminen ei tarvitse 500 euron seteleitä.

aunuksen pekka
aunuksen pekka
5.12.2020 09:12

Kyllä, tämä lienee totta. Tämäkin Pekan projekti meinasi mennä perseelleen. Taksikuskin käytännössä oli pakko palautaa rahat, muuten perhe olisi löydetty päitä lyhyempänä. Pankkitileillä ei nykyään voi tuollaisia rahasiirtoja tehdä ilman kyselyjä.

Daavidin poika
Daavidin poika
5.12.2020 06:36

Googlaa haku sanalla ”Takside 300 Bin Euro Unuttu” Löytyy kolme eri filmipätkää jotka on ladattu facebookiin tästä aiheesta.

Kyllä tuo Paten juttu näyttäisi pitävän paikkansa.

heh
heh
5.12.2020 05:08

Kaveri oli lomalla ja suomen kela oli antanut hieman matkarahaa.

pöh
pöh
4.12.2020 23:01

Kyllä tää ilmastonmuutos etenee vauhdilla kun suomalaisetkin on jo noin päivettyneitä.

Afrikan aurinko Kelan pikkiin
Afrikan aurinko Kelan pikkiin
4.12.2020 23:13
Vastaa...  pöh

Juu. Jopa tummempi pigmentti on kapeampi. D vitamiinia vaan.

Moonman
Moonman
5.12.2020 01:29
Vastaa...  pöh

Ainoa suomalainen asia koko jutussa on nuo suomalaisilta veronmaksajilta kupatut 300 000 euroa.

Pah
Pah
4.12.2020 22:41

No jaa. Eihän täällä parempaa väkivaltaa, kommunismia ja islamisaatiota ajavien punavihreiden Antifaterroristien sosialistien paratiisissa ennenkään mitään ongelmia ole ollut?

Twitterissäkin ihmetellään hömänä jotta ”miksi Suomen islam-seurakunnan käyntiosoite on tarkalleen sama kuin Vihreiden puoluetoimiston? Sinnekö ne ”Isis-äidit” on sijoitettu Haaviston toimesta?”

Mikäpä muukaan puolue olisi isis terroristeja tänne Pohjolaan haalimassa, joten minnekkä muualle?

Saas nähdä joko ne punavihreiden unelmapuolueiden tänne haalimat kurkun katkojat lähetetään käyrine miekkoineen Jouluksi Persujen ja Ruotsidemokraattien oville ”natsien” kauloja katkomaan, vaiko vieläkö malttavat vahvistaa rivejään ennenkuin iskut alkavat.

Islamisteja haalivien punavihreiden unelmapuolueiden motto: ”Enemy of my enemy is my friend”

Sam Colt
Sam Colt
4.12.2020 22:17

Ei kai ole väitetty, että rahat ovat lähtöisin Suomesta. Voivat tietysti ollakin. Hoopekka ja toimittaja Itku-Antti Kuronen lienevät puuhailleet tuolla ennenkin.
Jos tuo kuriirin nimi on oikea, niin passi on jotenkin kepuloitu.
Jos tuo raha kuuluu kovemmille kavereille, niin suhari ei hetkeäkään miettinyt niitten pitämistä.
Islamilainen rehellisyys kuuluu samaan kategoriaan Joulupukin ja Teräsmiehen kanssa.

Petollinen hymy
Petollinen hymy
5.12.2020 00:41
Vastaa...  Sam Colt

Totta tuo vertaus esim Teräsmieheen. Mutta minusta Batmanin logiikka on aina ollut osuvampi. Kun ajattelemme jokeria ( tappurainen ) , sekä arvuuttajaa (ohisalo , Kiuru tai andersson ) niin Batman osaa enemmän. Mutta joo. Jokeri on pelottava.

Islam on syöpä
Islam on syöpä
4.12.2020 22:17

Eiköhän noilla rahoilla ollut tarkoitus rahoittaa lisää terroristeja Suomeen.

Suomikebab. No way
Suomikebab. No way
4.12.2020 22:49
Vastaa...  Islam on syöpä

No sehän on tullut jo selväksi. Eli muistamme koko kohun. Heidän oikeudet menevät kaiken edelle. Tyyliin. Ja kuten olemme nyt saaneet lukea, esim Kelan ulostulosta. Kaksinkertaisena kaikki tuet. Ja sekin on alakanttiin. Kun itselläni meni kaikki päin v*Tua, sain 50 konttiin. Sama siskolla. Ja koulut käyty ja työtä painettu yläasteelta lähtien. 90 lama koettu ja todellisuus nähty silloin. Mutta kyllä se vituttaa. Kun esim joku läpsyttelijä elää kuin kunkku. Ja käyttäytyy kuin kpää ja pitää kaikkea itsestäänselvyytenä. Samaan aikaan leipäjonoissa loistavia ihmisiä, joilla on käynyt huonosti. Olen tutkinut asiaa. Eli pizzerian perustamista. Mutta se ei onnistu. Tai onnistuu, mutta minulla ei ole 30:mitä serkkua. Eli jotta voisin ketjuttaa koko paskan.

Banaani
Banaani
4.12.2020 21:30

Nythän unohtuu se tärkein ja ainut pointti tässä sadussa: Turkkilaisten rehellisyys. Juuri nyt kun islam eikä Turkki ole ihan niitä maailman suosituimpia juttuja niin superälykkäät muslimi-imagomiehet keksivät tämän ihanan tarinan. He ovat tietenkin lukeneet juttuja jossa nimenomaan suomalaiset aina mainitaan todella rehellisiksi, ja päättivät sitten tehdä tämmöisen vinkkelin tähän megapalturiyyberpaskatarinaansa. Muslimilogiikan mukaan nyt koko maailma suorastaan palvoo ja loputtomasti muslimien rehellisyyttä, joka on nyt TODISTETUSTI paljon rehellisempää kuin suomalaisten (maailman rehellisin kansa, ennen tätä) säälittävä ja nolo rehellisyys. Eihän yksikään suomalainen ole ikinä tuollaisia summia palauttanut. Ainoastaan MUSLIMI tekee noin! Ja nyt sitten voidaan salaa jatkaa jihadia ja lännenvalloitusta kun kukaan ei huomaa. Muslimin älykkyys on jotain sanoinkuvaamatonta!

Santtulonkku
Santtulonkku
4.12.2020 21:19

Eihän tuo ole kuin 1500km taksimatka.

Antero
Antero
4.12.2020 21:09

Aleposta kymmenkunta vuotta sitten otettiin taksi Adanaan, niin ei tarvinut rajalla nousta edes mersutaksin takapenkiltä pois, kun kuski kävi passeineen kopissa leimauttanassa passit. Meillä oli vieläpä takapenkillä verhot ikkunan edessä. Joten en ihmettele yhtään, jos sieltä saisi vaikka mitä rajan yli.

Selvä salaliitto ja maanpetturuus
Selvä salaliitto ja maanpetturuus
4.12.2020 21:06

No minäpä heitän tähän vaikkapa foliohattu teorian. Kun ulkoministeriön budjettia on kasvatettu muuan Huuviston aikana jatkuvasti, niin kuin Isis mussukoiden asia on ollut sydämen asia oikein VIP lentojen osalta, sattuuhan sitä rapatessa epäselvän totuuksien osalta ja rahaa kun on, niin en yllättyisi yhtään jostain sotkusta. Johan tuo Isis terroristien agendan omainen roudaaminen tänne kertoo jostain. Ei savua ilman tulta.

Unelma Painajainen
Unelma Painajainen
4.12.2020 21:03

Ei se vaadi kuin käskyn ylemmältä taholta, että tällainen rahapaketti on tulossa ja te katsotte asiaa läpi sormien. Näinhän ne Estonia-laivalla kulkeneet aserekatkin saatiin Ruotsiin.

Salaliittoteoria
Salaliittoteoria
4.12.2020 21:52
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Jaa-a. Jos useampi todistaja sanoi laivan myöhästyneen sen takia, että armeijan kuorma-autoja ajettiin sisään, niin mielenkiintoista. Sen kuuluisan dokkarin katsoin kriittisesti, koska olen lukenut onnetettomuus raportin. Täytyy todeta, että kun omaisia oli töissä esim Mariella tai Europa. Niin kyllä silloin ihmeteltiin miten voi niin nopeasti mennä pohjaan. Nimittäin joko Estonian hklö kunta oli täysin pihalla tai sitten joku hemmetin syy miksi kallistus tuli niin nopeasti.

Salaliittoteoria
Salaliittoteoria
4.12.2020 22:22
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Joo. Sehän tässä onkin mielenkiintoista. Toinen sanoo toista ja toinen toista. Ja sitten yhtäkkiä sementtiä tai hiekkaa hyllyn päälle. Ja kuten alkuperäiset sukeltajat sanoivat, että olisi ollut helppoa heille tuoda ruumiit pois. Jne.mmutta kaikki pois ja peitetään hylky. Omituista.

Jorma Melkonen
Jorma Melkonen
5.12.2020 02:45
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Hummmm. ”Pimeät aseet voivat kuulua…mutta ei pohjoismaissa” Googleta tai kysy joltain kypsästi aikuiselta nimellä ”aseenkätkentä”

Samu Aarnio
Samu Aarnio
5.12.2020 06:21
Vastaa...  Jorma Melkonen

Tämä Avarn vartiointiyhtiö putkahtelee silloin tällöin esille juuri näiden ählyjen mafiaan liittyvissä tapauksissa soluttautuminen turvallisuusalalle on helpompaa kuin soluttautuminen esim. poliisiin tai politiikan päättäviin tehtäviin,
D-dayn tullessa on aika helppoa aiheuttaa saatanallinen hämminki juuri kyseisellä alalla joka osoittaa hyvää strategia osaamista terr….lta

Keijo Imailija
Keijo Imailija
5.12.2020 11:03
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Onhan Ruotsin silloinen hallitus jopa myöntänyt tuoneensa Virosta neuvostoaikaista aseteknologiaa. Kielsivät toki, että Estonian uppoamisella olisi mitään tekemistä näiden toimien kanssa.

Berijan perilliset
Berijan perilliset
5.12.2020 13:15
Vastaa...  Keijo Imailija

Viron kgb-arkistoa sieltä tuotiin. Eihän sellaista ruotsin tai suomen hallituksetkaan voi missään nimessä päästää jonkun sotilastiedustelun tutkittavaksi. Siellähän voisi pian olla muitakin kuin toveritutkijoita.

Berijan perilliset
Berijan perilliset
5.12.2020 21:26
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Mitä me niillä. Meillä on kopiot moskovassa ja pietarissa. Hyvä kiristää suomen ja ruotsin tovereita edelleenkin .
Ruotsin sotilastiedustelun viimeisiä porvarillisia pierujahan se ko. arkistojen kaappaus oli. Onneksi supon ja säpon toverit paljastivat aikeet ja avustivat operaation tuhoamisessa.

Putte idästä.
Putte idästä.
5.12.2020 13:04
Vastaa...  Salaliittoteoria

Totta. Eipä sekään purtilo enään sotateknologiaamme kuljettele. Länsi kenraalit ottivat opikseen kerrasta. Ei muuta kuin sirpin ja vasaran rautatorpedoa kylkeen ja tovereille käsky kaataa sementtiä päälle.

juha II
juha II
5.12.2020 19:43
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Anna ihmisten keskustella. Tiedän, että ”juorut” ovat ikäviä, mutta vapaa keskustelu ja keskusteleminen ollaan viemässä yhä enemmän pois ihmisten ulottuvilta. Tälläiset sivustot alkavat olemaam viimeisiä ”ilmataskuja”, joissa voi hyvän maun rajoissa käyttää vapaata sanaa. Silloin on jotain aivan todellisuudessa pahasti vialla kun EU ja hallitukset pyrkivät sulkeman nämäkin suut. Ne ihmiset ovat liki yhtä säälittävässä osassa kuin Pohjois-Korean asukkaat, jotka seuraavat vain valtamediaa kaikkein pahimpana YLE ja siellä SVT. Tiedän ihmisiä, joita ei saa millään uskoman mitään muuta kuin valtamedian syöttämää paskaa. Se on sellainen kokemus, että se saa mielen toivottomaksi, sillä heidät on aivopesty lampaiksi ja heidän elämänsäkin mitta on käytännössä valtsamedian likaisissa käsissä! Kaikista onnettomuuksista pärköö juttuja jos jonkinlaisia jopa pikku kylien tapahtumista. Se on aivan normaalia, mutta kaikkia ei asioiden loputon märehtiminen ei kertsakaikkiaan kiinnosta puupennin vertaa. Olemme kukin erilaisia ihmisiä. Oli miten oli. Sinä vastaat tämän julkaisun toimituspolitiiikasta viimekädessä ja olet myös siitä vastuussaa, joten sinun sanasi on laki ja PISTE!!!

Rullattu
Rullattu
5.12.2020 23:12
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Estonian upotti ruotsalaisten sukellusvene joka törmäsi estoniaan.

rellinen
rellinen
6.12.2020 18:45
Vastaa...  Rullattu

Sukellusveneelle kävisi yhtälailla köpelösti.

Yapsa
Yapsa
4.12.2020 20:48

Todellisuus on usein tarua ihmeellisempää.Ja nykyään miltei aina..