Li Anderssonin nimissä levisi melko uskottava Facebook-vedätys

Facebookissa oli hetken aikaa kummallinen vedätys Li Anderssonin nimissä. Facebook-profiilista kuitenkin huomasi heti, että se on valeprofiili. Silti vedätys upposi moneen.

Vale-Anderssonin tilillä oli hetki sitten menossa “live-lähetys”, jossa oikea Andersson puhui. Lähetys näytti olevan live-lähetys, mutta se oli kuitenkin nauhoitettu ja jollakin tapaa se saatiin Facebookissa näyttämään aidolta liveltä.

Vale-Anderssonin saatesanoina oli, että hänet on määrätty toimittamaan viestiä hallitukselta. Koronaviruksen takia hallitus jakaa ensimmäisille 1 000 ihmiselle käteisenä 5 000 euroa, jos tietävät kuvassa näkyvät numerot oikein.

Huvittavinta on se, että ILMISELVÄÄN vedätykseen lähti mukaan satoja ihmisiä. Kommenteissa ihmiset arvuuttelivat numeroita ihan tohkeissaan ja “livelähetystä” jaettiin toista sataa kertaa.

 

Sopii vain kysyä, että kuinka tolloja ihmisiä sosiaalisessa mediassa oikein vaikuttaakaan? Kylmäävää.

Profiili hävisi kuitenkin nopeasti Facebookista. Mutta se ehti saada joka tapauksessa paljon katsojia ennen häviämistä. Kuka ja mikä motiivi jollakin voisi olla tällaisessa vedätyksessä? Äkkiseltään en löytänyt mitään tilausansaa tai muutakaan petokseen viittaavaa. Joten kyseessä oli varmastikin vain poikamainen kepponen.

Siinä mielessä trollille pisteet 5/ 5, että vedätys meni läpi niin monelle hyväuskoiselle.

EDIT: Sama vedätys näytti pompsahtavan uudestaan ilmoille. Tällä kertaa nimellä Lii Andersson.

https://www.facebook.com/100513928594520/videos/3023988114367619