Ruotsin hallitus aikoo helpottaa radikaalisti oleskeluluvan saannin ehtoja

Pääministeri Stefan Löfvenin hallitus menee nyt vieläkin pidemmälle, kuin mitä aluksi ajateltiin. Koululain vaatima vakituinen työpaikka, ja sen helpotukset ovat mitättömiä asioita verrattuna siihen, mitä hallitus on nyt kaavaillut.

Uuden lakimuutoksen alustuksessa mainitaan monia helpotuksia, joilla yhä useampi kehitysmaista tuleva tulija saa ikuisen oleskeluluvan Ruotsista.

Mainitakseni, niin tulija voi jatkossa saada oleskeluluvan sen perusteella, että hänen avopuolisollaan on pelkkä tilapäinen oleskelulupa Ruotsissa. Nykyään avopuolison oleskelulupaan on vaadittu, että Ruotsissa olijalla on ollut ainakin elinikäinen oleskelulupa.

Niin ikään oleskelulupa halutaan jatkossa antaa henkilöille, joilla on ”erityisen herkkä tilanne”. Tarkoittaa jotain sellaista, että oleskelulupa voidaan antaa erityisin perustein ilman mitään sen kummempaa.

Perheenyhdistämisiä halutaan helpottaa reilulla kädellä. Näissäkin tilanteissa jatkossa käytetään perusteita ”erityisen herkät syyt”. Niin ikään henkilö, joka on tullut Ruotsiin yksintulleena lapsipakolaisena, niin käytännössä jatkossa henkilö saa aina oleskeluluvan. Tähän on keksitty sellainen perustelu, että kun lapsi tulee Ruotsiin tietyssä kasvuiässä, niin hän identifioituu ruotsalaiseen kulttuuriin ja tässä tilanteessa ainoaksi vaihtoehdoksi katsotaan, että lapsi on ruotsalainen = ikuinen oleskelulupa.

Lakiesityksessä on käytetty sellaisia asiantuntijoita kuten Yksintulleiden yhdistys, Pakolaisryhmän valtakunnanneuvosto, Pelastakaa lapset, Ruotsin lapsilääkärien yhdistys, Ruotsin kirkko ja Punainen risti.

Sverigedemokraatit ovat kautta linjan olleet hyvin kriittisiä asiaan. SD:n kansanedustaja Jonas Andersson sanoo:

– Hallituksen linja on selvä. Maahan halutaan lisää turvapaikanhakijoita ja yhä enemmän rahaa tuhlataan massamaahanmuuttoon. Luulimme, että tilanne ei ole näin paha, mutta hallitukselle ei kelpaa enää mikään. Hallitus haluaa tuhota vielä enemmän ja saattaa Ruotsin vuoden 2015 katastrofaaliseen tilanteeseen.

Jimmie Åkesson twiittasi, että uusi päätös hallitukselta on selvä ele siitä, että taas ollaan matkalla pakolaisaaltoa.

– He ovat valehdelleet ruotsin kansalle puhumalla hallitusta maahanmuuttopolitiikasta. Ruotsi romahtaa ja vain me pystymme pysäyttämään tällaisen kehityksen.

 

Turvapaikka-aktivistit taas ovat ottaneet asian vastaan lämmöllä. Vihdoinkin on tulossa selviä päätöksiä. Kuka tahansa, mistä tahansa saa jäädä Ruotsiin mistä tahansa syystä. Varsinkin afgaanilasten tukiryhmissä on tänä päivänä itketty harrasta ja pitkää lämmintä itkua. Monen kultapallero ja kotimaskotti saa vihdoin mahdollisuuden.

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä
Minä
5.12.2020 02:45

Oleskeluluvan saamisen perusteeksi riittänee jatkossa, että kotimaan sossun tuet ovat liian pieniä.

Seuraava askel on, että järjestetään hädänalaisille, siis liian köyhille, ilmaisia lentoja Ruotsiin, jotta ne voitaisiin pelastaa haavoittuvasta asemastaan kotimaassaan.

Tuosta lapsen määritelmästä seuraakin valtaisa ankkurilasten invaasio. Vai muuttuvat ruotsalaisiksi. Siitä ei kyllä ole käytännön tasolla juurikaan näyttöjä ajatuksen tueksi, päinvastaisesta näyttöjä kyllä löytyy.

Soronoo
Soronoo
5.12.2020 05:06

Ruotsi romahtaa muutaman vuoden sisällä. Ei mikään valtio pysty elättämään tuollaista pakolaismassaa, ei edes Ruotsi. Vielä mennään mutta jossain vaiheessa menoja alkaa olla liikaa verrattuna bruttokansantuotteseen.

Kukavaan
Kukavaan
5.12.2020 10:13
Vastaa...  Soronoo

Ehkä Ruotsi alkaa kiihtyvällä vauhdilla menettämään hyvinvoinnin mahdollistavia tuotannontekijöitään. Tämä prosessi voi olla jo käynnissä. Siinä on kolme osatekijää.

1) Ruotsin kiinnostavuus investointikohteena vähenee.
2) Oikeat ruotsalaiset, tuottavat ihmiset yhä useammin jättävät maan.
3) Ne, jotka eivät pysty pelastautumaan uppoavasta laivasta, voivat vähentää yhteiskuntaa ylläpitävän panoksensa antamista.

S. Oratie
S. Oratie
5.12.2020 16:04
Vastaa...  Soronoo

Jos työmarkkinoille valmistuu enenevässä määrin osaamis-, motivaatio- ja ymmärrysrajoitteisia nuoria, niin se tulee väistämättä alentamaan vientiteollisuuden kilpailukykyä. Elinkeinoelämän rakenne muuttuu vähitellen alkeellisemmaksi.
Palkkataso putoaa.

Esa
Esa
5.12.2020 08:40

Nyt meidän kaikkien pitää alkaa hokemaan itsellemme, että; – Suomi ei ole Ruotsin tielle, Suomi ei ole Ruotsin tiellä….

Juike
Juike
5.12.2020 09:04

Muistakaa meidän sisäministerin puheet ”turhikset menee kaiken edelle, aivan kaiken”

Rullattu
Rullattu
5.12.2020 09:24

Suomessa on vieläkin löysempää, hiivavahallitus nimittäin haluaa että kun maahan tulee läpsyjä ilman minkäänlaista lupaa, niin ketään heistä ei enää palauteta.
Tuon lausui ohimosalo.

Kukavaan
Kukavaan
5.12.2020 10:35
Vastaa...  Rullattu

Tuhotyttöjen hallitusta ja muutakin vaikuttajaeliittiä vaivannee tyydyttämätön hoivavietti. Tämä on selkeä trendi. Suomalaiset saavat vähemmän lapsia, mutta evoluution luoma hoivavietti pysyy. Siispä viettiä tyydytetään muilla tavoilla.

Meillä on Suomessa ongelmana 1990 jälkeen maahan päästetty vierasperimäinen ja -kulttuurinen väestö. Jos poistamme henkisiä ja taloudellisia esteitä lasten saamiselle, seurauksena voi olla tämän väestön räjähdysmäinen kasvu. Siksi sitä ennen pitäisi heidän määränsä olla mieluiten olematon.

Meillä on sairaat debiilit vallassa
Meillä on sairaat debiilit vallassa
5.12.2020 13:09
Vastaa...  Rullattu

Kohta sukkahousut rupee pakottamaan matuja tänne. Ne perustaa ulkoministeriöön erikoisryhmän, joka sieppaa läpsyjä ulkomailla ja tuo ne ykkösluokassa tänne Suomeen. Tavoitteet ovat kovat, jo eka vuonna 100 000 ja siitä tavoite nousee vuosi vuodelta.

Pah
Pah
5.12.2020 10:32

Nyt kun Ruotsi alkaa olla islamisoitu niin somessa ja julkisuuden valokeilassa paistattelevat henkiköt joutuvat elämään lopun elämänsä jatkuvassa pelossa ja suoranaisessa hengenvaarassa ”laittomien ajatuksiensa”, somessa ja julkisuudessa esitettyjen ”onnettomien sananvalintojensa” kanssa. Sama vanhasta mutta nyttemmin behead-toitudusta sanan- ja ajatuksenvapaudesta kumpuava hengenvaara koskee luonnollisesti meitä kaikkia jotka ylipäätään enää uskaltaa ilmaista ajatuksiaan mistään. Aina on vaara että väärät ajatuksesi loukkaavat islamia tai heidän poliittisina ”Enemy of my enemy is my friend”- liittolaisina hääriviä punavihreitä hengenheimolaisia jotka taatusti rientävät aina yhtä avuliaasti maalittamaan seuraavat uhrattavat.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007660378.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=iltasanomat.fi&utm_content=promobox

Suomi Finland
Suomi Finland
5.12.2020 10:36

Tämä on ainoa hyväksyttävä kehityskulku, koska on valtava epäoikeudenmukaisuus, että maailmassa on elintasoeroja. Nämä erot täytyy tasoittaa mahdollisimman nopeasti, että intersektionaalinen köyhyys tulee kaikkien osaksi, eikä minkäänlaisia etuoikeutettuja ihmisiä enää löydy.

Arvot ovat tärkein asia maailmassa. Ilman arvoja ihmisyytemme on hukassa. Arvopohjan täytyy tähdätä täydelliseen tasa-arvoon. Yhdelläkään ihmisellä ei saa olla mitään parempaa kuin toisella.

Kun kellään ei ole enää ainakaan omia hampaita 20- vuotiaana, voimme olla tyytyväisiä. Olkoon se ihmisyytemme mittari.

Suomi Finland
Suomi Finland
5.12.2020 12:31
Vastaa...  Suomi Finland

”WHO:n pääjohtaja: Koronapandemia on globaali kriisi, joten myös rokotteet täytyy jakaa oikeudenmukaisesti”

”Hän painotti, että koska kyse on globaalista kriisistä, myös sen ratkaisut täytyy jakaa oikeudenmukaisesti.

Tedros muistutti myös monista muista haasteista.

–Ei ole rokotetta köyhyyttä vastaan eikä rokotetta nälkää vastaa. Ei ole olemassa rokotetta eriarvoisuuteen eikä ilmastonmuutokseen, hän sanoi.”

Ei ole rokotetta ei. Se on totta. Köyhät kun ei vaan köyrisi, niin ongelma katoaisi vähitellen. Ei se ole meidän vikamme, että köyhät lisääntyvät yli kaiken kohtuullisuuden.

seant
seant
5.12.2020 11:00

Saati kuinka paljon Syyriasta tulee, sillä, Ruotsin maahanmuuttovirasto on nyt päättänyt kuuden maakunnan syyrialaisilla oikeus turvapaikkaan tai vaihtoehtoisesti suojelun tarpeeseen.
Myös kaikki ”ilman huoltajaa olevien lasten” Syyriasta pitäisi sallia jäädä.
Myös Syyrian asepalvelus on nyt yleinen peruste suojelulle Ruotsissa.

Vielä helsinkiläinen
Vielä helsinkiläinen
5.12.2020 11:22

Kertokaa Ruotsin tapahtumia tuntevat, mitä 2015 tapahtui siellä? Suomessa sisäministeri Petteri Orpo määräsi pitämään Haaparannan ja Tornion rajanylityspaikan auki ja varusmiehet kantamaan irakilaisten onnenonkijoiden matkatavarat valtion järjestämään majoituspaikkaan. Ruotsin rautatiet määräsivät konduktöörit katsomaan matkaliputtomia lähi-itäläisen näköisiä sormien läpi, jos suuntana oli pohjoinen. Nämä ovat jääneet mieleen. Mutta miltä Ruotsissa näytti silloin? Romahtiko jotkut julkiset palvelut siirtolaistulvan alla, vai todettiinko vain, että taas tulee paljon tota porukkaa? Mitä Jonas Andersson tarkoittaa katastrofaalisella tilanteella 2015? Kiinnostaisi ymmärtää Ruotsin meininkiä, mitä siellä on sanottu ja koettu.

> SD:n kansanedustaja Jonas Andersson sanoo:

> – […] Hallitus haluaa tuhota vielä enemmän ja saattaa Ruotsin
> vuoden 2015 katastrofaaliseen tilanteeseen.

Jones
Jones
5.12.2020 11:25

Mitä enemmän siirtolaisia, sitä enemmän heillä on valtaa. Valtaa käytetään varjoissakin mm. lahjonnalla ja uhkailulla. Etenkin mafia toimii näin. Ja mafioilla on huumerahoja. Joillekkin sanotaan että he saavat kaksi mahdollisuutta, joko kuolla kivuliaasti tai paljon rahaa. Tottakai silloin monikin politiikko suostuu rikollisten ehtoihin.

Moonman
Moonman
5.12.2020 12:53

Miksi pitää enää leikkiä että maahantulolle on mitään rajoituksia? Ilmoittaisi vaan että kuka tahansa saa ikuisen maassanotkunta-luvan ihan mistä syystä tahansa (kunhan ei ole valkoinen). Kenelle pitää esittää, että on jotain rajoituksia? Sverigedemokraateista ei tarvitse välittää, koska eihän rasisteja tarvitse kuunnella. Monikulttuurin lopputulos on kuitenkin ihan sama, vaikka se tapahtuisi 5 eikä 20 vuoden päästä

Olen sokissa
Olen sokissa
5.12.2020 13:04

Järkyttävää, todella järkyttävää.

Mikä pykii?
Mikä pykii?
5.12.2020 13:35
Vastaa...  Olen sokissa

Joo. Ei paljoo naurata.

Mikä pykii?
Mikä pykii?
5.12.2020 13:29

Mä ihmettelen, että voiko tuo pitää paikkaansa, että syyrialaiset miehet saisivat tarvittaessa turvapaikan, jos on mahdollista joutua armeijaan? Nimimerkki seant tuossa alempana jo siitä mainitsikin, mutta ”silleen ohimennen”. Lähteenä mulla on taas Kansalainen.fi, joten pidän ko. juttua jopa täysin mahdollisena. Mitä Pate tiedät asiasta? Olisi kiva tietää sinunkin tietosi, sillä olet kartalla ko. asioista paremmin mitä monet muut. Ps. Olihan siinä tietty joku ikärajakin, heh, oliko se 17-45-vuotiaat tai vastaavaa. Jos näin on niin, miten mahtaa Ruotsin itsensä käydä? Eihän tota kestäisi mikään länsimaa, käsittääkseni.

Puosuvaari
Puosuvaari
5.12.2020 17:33
Vastaa...  Admin Pt-media

Tuossa Ruotsin SVT:n ilosanomaa asiasta: eli myös näille kaikille HBTQ-sakkiin kuuluneille myös helpommin luvat, ei ainoastaan niille, joille olisi riski joutua sotilaspalveluksen tekemään..
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/storre-chans-for-hbtq-flyktingar-att-aterforenas

Mutku ruotsalaisten sperma on niin huonoo nykyään
Mutku ruotsalaisten sperma on niin huonoo nykyään
5.12.2020 14:20

Ei Ruotsilta rahat lopu koska Ruotsi ottaa lisää velkaa ja velkarahalla saa miten paljon panopoikia tahansa! Uusia panopoikia voi suvakkojen kommandoryhmä käydä hakemassa suoraan mm Iranista ja Kabulista, kannattaa koenussia ensin.

Päämisteri-hipsteri tekee mitä tahansa pysyäkseen vallassa ja kepu ja mp käskyttävät mielensä mukaan vallanhimoista miestä. Koronapuolen taas hoitaa ei ihan ehkä psyykkisesti terve ”Som sagt var”- mannen joten tilaa on. Noin 10.000 koronatapettua 2020 korvataan ilomielin esim. ”Afganistanin aartella”.

Antti Tifa
Antti Tifa
5.12.2020 17:21

Rösta sossarna 2022 igen !

WXYZOÄÖ
WXYZOÄÖ
5.12.2020 17:30

Tämä on kyllä niin uskomatonta että ei voi muuta kuin ihmetellä miten tämmöiseen tilanteeseen on voitu tulla. Eikö ruotsalaiset, ja myös me suomalaiset välitetä ajatella lainkaan mihin tämä lopulta johtaa, kun vielä selvät merkit on ilmassa , eikä niitä voi edes tämä maahanmuuttoa kannattavat kiistää.

Tämän päivittely on tietysti turhaa. Mutta kyllä minä olen järkyttyneenä seurannut tätä kaikkea , ja en tietysti mahda asioille kovin paljoa. Äänestän kyllä sellaista joka ei tätä hulluutta kannata . Mutta mitä se toimittaa kun tuntuu että suuri enemmistömassa nukkuu sikeässä unessa ja jos joku heräilee , niin jo valtamedia ja valtapoliitikot on tuuditytamassa uudelleen hyväuskoiseen uneen kunhan vain äänestetään heitä niin kaikki muuttuu hyväksi .

Kyllä on surkeaa katsella , nyt jo kuuttakymppiä lähentelevänä miehenä meidänkin maamme alennustilaa ja julkista itsepetosta jonka vielä näkee ilman suurennuslaseja , ja jossa suuret määrät ”vaalikarjaa ”elää yhdessä utopistisessa kuplassa elävien poliittisten idoliensa lumoissa!

Mikä saisi järjen palaamaan takaisin yhteiskunnallisten asioiden hoitamiseen?
Pitääkö kaikki todella mennä ensin täysin raunioiksi ennenkuin se kuuluisa ”lusikka löytyy kauniiseen käteen”. ?Tätä menoa se ei liene kovin kaukana ? Enkä ajattele vain järjetöntä maahanmuuttoa vaan sen lisäksi kaikkea muutakin täydellistä poliittista ja yhteiskunnallista idiotismia , syvätyperyyttä joka on korvannut terveen järjen käytön vallitsevassa poliittisessa hegemoniassa joka on vallankahvassa,

juha II
juha II
5.12.2020 19:12

Svea Mammala ei totisesti ole päänsärkytablettia yhteen painettujen polviensa välissä! Eipä yhtään naurata, ikoska Suomen hallituksen hullut akat tekevät kaiken perässä. Suomen eduskunta on hyväksynyt EU:n uuden hullun hauskan maahanmuuttoesityksen, josta vulva johansson tohkeissaan selosti ym. paskaa.
Suomi ottaa kaiken paskan vastaan mitä EU määrää ja tietrysti vielä enemmänkin!

TUHONTIE
TUHONTIE
6.12.2020 06:43

Ruotsin taru on loppu. Nyt sitä aitaa pitää rupee pystyttämään.

anjovista poitsuille
anjovista poitsuille
6.12.2020 13:32

Kun pitäisi toimia juuri päinvastoin, rasisteja pitäisi alkaa poistaamaan länsimaista massapalautuksilla takaisin kotimaihinsa.