Ruotsi palauttaa kymmeniä afgaaneja jouluksi kotiin

Ruotsi aikoo palauttaa 15. joulukuuta kymmeniä afgaaneja kotiin Afganistaniin. Tiedon mukaan Märstan pakkopalautuskeskusessa on useita henkilöitä, jotka ovat jo pitkään odottaneet pääsyä kotiin.

Asiaa on valmisteltu jo muutamia kuukausia hieman pimennossa, sillä vaikka Ruotsin ja Afganistanin välillä on olemassa jonkinlainen palautussopimus, niin Afganistan on useissa tapauksissa kieltäytynyt ottamasta vastaan kotiin lennätettäviä kansalaisiaan.

Nyt on kuitenkin saatu jonkinlainen varmuus, joka tarkoittaa kai lähinnä sitä, että palautettaville on saatu henkilöpapereita ja passeja, joten tältä osin Afganistan ei voi vedota ainakaan siihen, että ei tiedetä keitä Ruotsista palautettavat henkilöt ovat.

Turvapaikka-aktivistien piireissä asia on aiheuttanut suurta paniikkia. He vetoavat siihen, että koronapandemian keskellä ihmisiä ei voisi noin vain palauttaa. Lisäksi vedottaan siihen, että Afganistanissa on terrorismia. Aktivistit ovat vedonneett Afganistanin pakolaisministeri Noor Rahman Akhlaqiin, jotta Afganistanin hallitus keskeyttäisi Ruotsin palautukset.

Aktivistien mielestä Ruotsi ei ymmärrä kuinka kohtalokasta palautukset ovat, varsinkin kun monet nuorukaiset ovat asuneet Ruotsissa jo vuosia ja sitä myöten ovat lähes ruotsalaisia.

#Jouluksi_kotiin

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.