Suvaitsevaisto sai syntax errorin ja asettui Solnan hautausmaakiduttajien puolelle

Hanif Bali.
Turvapaikka-aktivisteilla ja ns. suvaitsevaisilla tapahtuu päässä joskus kunnon syntax error. Tämän todistaa taas kerran eräs tapaus. Hyväntekeväisyys muuttui aktivistien päässä natsismiksi.

Moderaattipuolueessa vaikuttaa iranilaistaustainen henkilö nimeltä Hanif Bali. Bali on omalla tavallaan välillä hieman maahanmuuttokriittinen ja siitä on seurannut tietenkin se, että aktivistien mielestä Bali on puhdas natsi.

Tapahtui seuraavaa. Bali suutahti Solnan hautausmaakidutuksen takia. Bali kertoi, että vaikka kiduttajat tuomittaisiin korvauksiin, he eivät kykene ikinä maksamaan penniäkään ja valtiolta korvauksia voi kyllä hakea, mutta se on pitkä ja vaivalloinen prosessi.

Ruotsin laki ei tunne sellaista rikosta kuin laiton tai vastiiketon rahankeräys. Niinpä Hanif Bali laittoi pystyyn rahankeräyksen, jonka kaikki tulot lahjoitetaan kiduttajien kahdelle uhrille. Keräys oli jättimenestys. Lyhyessä ajassa kasaan saatiin kaksi miljoonaa kruunua eli euroissa noin 200 000. Balin mukaan lahjoittajia oli useita kymmeniä tuhansia. Kampanjaa pyöritettiin lähinnä sosiaalisessa mediassa.

 

Aika hieno juttu, moni sanoisi. Paitsi ns. suvaitsevaiset. Tapahtui syntax error. Ei ollut yhtään hieno juttu ja oli rasismia.

Muutamia kommentteja. Joidenkin mielestä Bali teki keräyksen siksi, että uhrit olivat mies-sukupuolta ja tekijät ulkomaalaisia.

– Hyvin tehty, mutta jokin tässä hiertää.

– (Vastaus ylläolevaan viestiin) Se, joka hiertää, minun mielestäni, on se, että koko keräys on whataboutismia. Mutta tässä tapauksessa ei sanallisesti.

 

Klassinen raiskaa ne ruotsalaisetkin:

– Jos Hanif Bali nyt on niin huomaavainen ihminen kuin antaa ymmärtää, niin miksi hän ei aloittanut vastaavaa keräystä kaikille niille naisille, joita on pahoinpidelty, raiskattu ja terrorisoitu heidän ruotsalaisten, suoraselkäisten puolisoiden toimesta? Olisiko tällä kuitenkin tekemistä sen kanssa, että rikoksen tekijät ovat tässä tapauksessa etnisiä, ehkä? Vai onko kyse siitä, että uhreiksi joutuivat pojat?

– (Vastaus ylläoevaan tekstiin) Sekä etnisyyden ja sukupuolen takia keräys järjestettiin, uskon minä.

 

– On helppo väärintulkita narsistinen ”hyvä” teko juuri hyvänä, jos ei näe kokonaisuutta. Bali ei tehnyt keräystä siksi, että on hyvä. Hän teki sen siksi, että se hyödyttää häntä itseään ja hänen ideoitaan. Hän käyttäytyy kristallinkirkkaasti juuri samalla tavalla kuin Trump, Åkesson ja Aadolf Hitler.

– (Vastaus ylläolevaan tekstiin) Juurikin niin.

– (Vastaus ylläolevaan tekstiin) Pitää olla todella varovainen ennenkuin diagnosoi ihmisiä, mutta olet joka tapauksessa oikeassa. Pitää osata nähdä kokonaisuus, jotta voi arvioida yksittäistä tekoa.

 

– Keräys oli whataboutismia.

 

– Minun mielestä keräys oli typerä teko ja sen voi helposti tulkita väärällä tavalla. Paljon parempi tapa olisi ollut kerätä rahat ja perustaa säätiö ja auttaa rikoksen uhreja yleisesti. Silloin olisi osoitettu, että ollaan vakavasti liikkeellä ja välitetään asioista. Mutta nyt keräys on vain kauhtunut poliittinen manifesti, joka on häpeällinen ja kurja niille, jotka oikeasti olivat uhreja. Selvästikään meillä ei ole sellaisia poliitikkoja jotka ansaitsisimme.

– Kuten monet muutkin niin minulla on aivan samat ajatukset. Hanif Bali ei tunne minkäänlaista empatiaa näitä kahta poikaa kohtaan, vaan hänen agendansa on ihan toinen. Keräys on vain osa hänen ristiretkeään maahanmuuttoa vastaan ja erityisesti yksintulleita lapsia vastaan. Toivon, että joku osaa selittää minulle niitä psykologisia mekanismeja, jotka selittävät hänen täydellisen raivotautisen vastarinnan ilmiötä [maahanmuuttoa] kohtaan, joka teki sen, että hän sai varttua yhdessä maailman parhaassa maassa.

– Ei voi välttyä ajatukselta, että miksi Hanif Bali otti esille juuri tämän rikoksen? Kaikista niistä rikoksista, joista kirjoitellaan medioissa, niin hän valitsi juuri tämän. Se ei ole mitään sattumaa.

– Populismia ikävä kyllä. Monet muut rikosuhrit eivät saa tukea ja keräyksiä, jollaista heidän pitäisi saada. On ilmiselvää, että Hanif Balin agenda on tehdä näistä teineistä [uhreista] uhreja tapahtumalle ja sitä kautta yrittää saada aikaan vihaa alkuperän takia rikoksen tekijöille. Tämä on hänen kristallinkirkas tarkoitus. On selvää, että hänellä on taka-ajatus. Lisäksi hän haluaa huomiota ja olla jonkinlainen ritari tässä asiassa. Meidän pitää aina muistaa mitä hän edustaa. Ei ainoastaan epäselvät yhteydet venäläisiin poliitikoihin vaan myös Carl Bildtin solvaukset. Bali on puhdas extremisti.

– Hän teki keräyksen vain lisätäkseen vihaa, ei ystävällisyyttä.

Jne jne jne. Kuvakaappauksia viesteistä voi lukea täältä:

 

Ns. suvaitsevaiset ovat niitä raivotautisia idiootteja. He unohtavat uhrit ja asettautuvat kiduttajien puolelle vain sen takia, että rahakeräyksen teki kevyt_maahanmuuttokriitikko.

Koska Solnan hautausmaakidutus on ollut todella paljon esillä ruotsalaisissa medioissa, ja tekijöiden taustat ovat yleisesti kaikkien tiedossa, niin monet turvapaikka-aktivistit ja ns. suvakit ajattelevat, että uhrit, ne kaksi koulupoikaa, ovat rasisteja. Kuulostaako typerältä? Sitä se onkin. Suvakkien mielestä kyse on jostakin sen kaltaisesta, että uhrien ei olisi pitänyt joutua uhreiksi. Kun ruotsalaiset nuorukaiset joutuivat uhreiksi ja tekijät olivat ulkomaalaistaustaisia, niin tämä ”vastakkainasettelu” on nyt lisännyt yhteiskunnassa rasismia.

 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.